HarunYILMAZ yazdı:Uzun süren sessizliğinden sonra güzel bir yazı yazmışsın.
Çok dağınık olmuş ama bazı olaylara dikkat çekmişsin.
AslaPesEtmem1 yazdı:
kurgu olarak bakıldığında güzel fakat benim için kesin olan bir gerçek var güçlülük anlamında fire vermemek adına elindeki kötü unsurlarıda elinde tutanlar benim bakış açıma göre güçlü değil kokuşmuş ve kötü bir birleşimin ürünüdür.yani bir loncada 15 oyuncu varsa ve bunlardan bir kaçı kötü ise bu loncanın saygınlığını sıfıra indirir ve şu an tılsım Loncalarının %75 i bahsettiğim sıfır limitlerindedir.güç kelimesinin size göre anlamı en iyi itemler savaşta kazanılan zaferler ve dayanıklılık olabilir bana göre bunlarla birlikte Saygı terbiye ve kişilikte önemlidir.bunlar benim düşüncelerim ve bu düşüncelerle yazını okuduğumda pek övecek takdir edecek güç odakları göremiyorum.gördüğüm tekşey saçmalaşan bir oyunda gündemde olmak için birbirinin kuyusunu kazan dedikoducu hain ve yalaka tiplerin olduğudur.Tılsımda her daim entrikalar iç ve dış hesaplar olacaktır güç dengeleri her zaman değişebilir seninde söylediğin gibi politika anlamı tılsım sunucusuyla özdeşleşiyor.
Bu arkadaşın bahsettiği gibi Lonca gücü savaş ve item olarak bakılmaması gerekir diye düşünüyorum.
Sonuçta bazı Loncalar içerisinde bir kişi sorun yaşadımı tüm Lonca arkadaşları bir birlerine cephe alıyor ve Lonca dağılıyor.
Ne kadar sağlam Lonca ki bu tek bir kişi bir Loncayı dağıtabiliyor. Dikkat edilmesi gereken hüsuslar bunlar bence.
Yani bir Lonca ı değerlendirirken en azından ne yönden bir güç den bahsediyoruz onu belirtmek gerekir.
Oyun içerisinde yaşananları yazmışsın güzel. Ancak kişilerin neler düşündüğünü tahmin etmen yanlış olmuş bence
Bu bazı arkadaşların taraflı görmesine sebep olmuş doğal olarak.
Alparslan Olayını es geçmemişsin fakat detayları yazmaman senin açından güzel olmuş (Malum ceza verilir hemen)
Geneli itibari ile güzel yazı ama bazı arkadaşların dediği taraflı yazı sözüne istinaden.
Elbetteki kendi bakış açısından yazılan bir yazı sonuçta insan kendi gördüğünü ve bildiğini yorumlar. Arkaplanda olan herşeyi göremez zaten bu tür yazılarda. Aslında arkaplanda olanları göremediğimiz için eleştiri yaparız...
4. yazıyıda bekliyorum....
Bu arada bir iki gündür dikkatimi çeken bir husus oldu Kurt Loncasını oyunda pek göremedim acaba bir dağılma veya oyunu bırakma söz konusumu yoksa migrat dan sığınaktan dolayımı hiç rastlamadım merak ettim doğrusu
3. yazının uzun süre gecikmesi benim tereddütte kalmamdan
oldu daha çok eleştirilerin odağında olma istemiyorum
ben yazılarımda bildiğiniz gibi yaşananları aktarıyorum sadece
kendi izlemlerimle yanldığım noktalar illa ki vardır
bende her yazımda yanılıyorsam düzeltin demişimdir yine
söylüyorum loncaların durumunu arkadaşın bahsettiği şekilde yorumlarsak
tılsımda yok denecek kadar az lonca olduğunu
görürüz mesela kurt ve kabus loncalarının küfür
konusunda bir çok hatasını biliriz bu onları sıfıra
düşürtür ama hepsi mi küfürbazdı ? deildi elbette
yada tılsımda hırsızlıkları ile bilinen duman loncasında
herkes mi hırsızdı ? deil elbette bu şekilde