Şahmeran, daha çok güney, orta ve doğu Anadolu resminde, masallarında, hikayelerinde rastlanan akıllı ve iyicil olarak tanımlanan bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan, Meran adı verilen, doğaüstü yaratıkların başındaki hiç yaşlanmayan, ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılan varlık. Farsça yılanların şahı anlamına gelen "şah-ı meran" dan gelir. Ancak, Şahmeran'a ilişkin tüm efsanevi kayıtlar ve Şahmeran efsanelerine özgü tüm betimlemelerde varlık dışıdır. Şahmaran kurturu daha çok Cizre ve Nuseybin civarinda yerleşiktir.
Akdeniz bölgesinin Tarsus ilçesinde yaşadığına inanılıyor. Aynı isimli bir efsane Mardin yöresinde de geçer. Bu yörede Şahmeran bir resimle tasvir edilir ve Şahmeran ustaları tarafından yapılan tablolar evlerin duvarlarını süsler.
evet bildiğiniz gibi yılanların lideri okuduysanız ben bu bossun oyuna gelmesini isterdim şahmeranın bir özelliğide gözleri ezilip bir iksir yapılırsa kör bir kişinin yeniden görmesi sağlanabiir agahda kör bildiğimiz kadarıyla bunu kesip agaha versek ve gözleri açılsa iyi olmazmı çok zor olsun kesmesi çok iyide bi ödül versin
not:bu eski forumdada vardı alıntı deildir eski forumdada konuyu ben açmıştım çok ilgi görmüştü fakat gerçekleşmemişti
evet yorumlarınızı bekliorum
Şahmeran
Re: Şahmeran
Hoş fikir desteğe yollasana!firewall yazdı:Şahmeran, daha çok güney, orta ve doğu Anadolu resminde, masallarında, hikayelerinde rastlanan akıllı ve iyicil olarak tanımlanan bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan, Meran adı verilen, doğaüstü yaratıkların başındaki hiç yaşlanmayan, ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılan varlık. Farsça yılanların şahı anlamına gelen "şah-ı meran" dan gelir. Ancak, Şahmeran'a ilişkin tüm efsanevi kayıtlar ve Şahmeran efsanelerine özgü tüm betimlemelerde varlık dışıdır. Şahmaran kurturu daha çok Cizre ve Nuseybin civarinda yerleşiktir.
Akdeniz bölgesinin Tarsus ilçesinde yaşadığına inanılıyor. Aynı isimli bir efsane Mardin yöresinde de geçer. Bu yörede Şahmeran bir resimle tasvir edilir ve Şahmeran ustaları tarafından yapılan tablolar evlerin duvarlarını süsler.
evet bildiğiniz gibi yılanların lideri okuduysanız ben bu bossun oyuna gelmesini isterdim şahmeranın bir özelliğide gözleri ezilip bir iksir yapılırsa kör bir kişinin yeniden görmesi sağlanabiir agahda kör bildiğimiz kadarıyla bunu kesip agaha versek ve gözleri açılsa iyi olmazmı çok zor olsun kesmesi çok iyide bi ödül versin
not:bu eski forumdada vardı alıntı deildir eski forumdada konuyu ben açmıştım çok ilgi görmüştü fakat gerçekleşmemişti
Tek bedeniz Savasın Rengı Olumun goz bebegıyız. Yoklukta bıle Gardaslarımızı Bırakıp Beylık Davası Gutmeyız bız Tugrayız Delının delısı Yıgıdın Ozu Iyılıgın Isıgıyız ...
Baqdeniz
Tuğraxbaqdeniz
Tuğraxmannık
Baqdeniz
Tuğraxbaqdeniz
Tuğraxmannık
- kertenkele
- Demirci Çırağı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
eski forumda çok güzel fikirler öneriler konular vardı taşınması onları orda bıraktı fikir güzeifirewall yazdı:Şahmeran, daha çok güney, orta ve doğu Anadolu resminde, masallarında, hikayelerinde rastlanan akıllı ve iyicil olarak tanımlanan bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan, Meran adı verilen, doğaüstü yaratıkların başındaki hiç yaşlanmayan, ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılan varlık. Farsça yılanların şahı anlamına gelen "şah-ı meran" dan gelir. Ancak, Şahmeran'a ilişkin tüm efsanevi kayıtlar ve Şahmeran efsanelerine özgü tüm betimlemelerde varlık dışıdır. Şahmaran kurturu daha çok Cizre ve Nuseybin civarinda yerleşiktir.
DESTEK
ben bunu eski forumda desteğe yolladım 1 2 gm yorum yaptı güzel fln dediler ama boş çıktı bişe yapmadılar iflis gibi bi boss olabilir asında ödülde büyük agahın gözleri
legolasşifa [49] Ashab-I KeHF(^)
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Nothing is True,Everything is Permitted.
Requiescat in Pace...
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...
- kertenkele
- Demirci Çırağı

- Sunucu: Kuklacı
sonra bu gözler yeni çeteciler tarafından çalınabilir filan böyle görev serileri oluşturulabilir meranlarla çetecilrin işbirliği yaptığı bir bölge olabilir mesela :idea: :idea:firewall yazdı:ben bunu eski forumda desteğe yolladım 1 2 gm yorum yaptı güzel fln dediler ama boş çıktı bişe yapmadılar iflis gibi bi boss olabilir asında ödülde büyük agahın gözleri
- KaraXHayalet
- Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Eminönü
Bence yönetim meran şehrini yaratırken düşümüştür yapmamsının bir sebebi vadır ayrıca merna şehri küçük bir şehir onun daha büyüğü var 59 gelebilri oda boss şahmeran olur en büyük boss
güncel
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...
- Reymond
- İstihbarat Üyesi

- Sunucu: Tılsım
Bencede Desteğe Yollanmalı Birde Saçma Gelebilir Ama Bursada Yaşanan Bir Olayı Anlatayım Size ;
Şimdi buna artık esanemi yalanmı öykümü hikayemi nedersiiniz bilmem ama bursalı köylüler bir dere kenarı su birikintisi gibi bir yerde genişce bir sürtünme izleri ve yılan adam yani şahmerana benzer bir varlık gördüklerini ikta ediyorlarlar ne kadar doğrudur siz düşünün ama ya doğruysa elebette bu sonsuz evrende bizim kadar zeki ve hatta bizden daha zeki varlıklar vardır peki bu varlıklar dünyada keşif edilmeyi bekliyorlarsa ? Gelecekde ne olacak biraz düşünün belki İKV gidi olur gelecek hiç belli olmaz !!!
Şimdi buna artık esanemi yalanmı öykümü hikayemi nedersiiniz bilmem ama bursalı köylüler bir dere kenarı su birikintisi gibi bir yerde genişce bir sürtünme izleri ve yılan adam yani şahmerana benzer bir varlık gördüklerini ikta ediyorlarlar ne kadar doğrudur siz düşünün ama ya doğruysa elebette bu sonsuz evrende bizim kadar zeki ve hatta bizden daha zeki varlıklar vardır peki bu varlıklar dünyada keşif edilmeyi bekliyorlarsa ? Gelecekde ne olacak biraz düşünün belki İKV gidi olur gelecek hiç belli olmaz !!!
<)
zgm şahmeranın iflisle hiçbir alakası yoktur böyle bi düşünceye nerden kapıldınki uzaktan yakından alakası yok
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...
ve eğer iflis hikayelerini okuduysan oyunda ufak ufak anlatıyo iflisi şahmeranla alakası olmadığını anlarsın bu arada yanlış anlama senin bilgini yargılamıyorum sadece yanlış oldunu söylüyorum
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...
ultimateşifa[49]
kanrascal[47]
legolasbüyü[46]
Daima sancak
Requiescat in Pace...