Sawproo yazdı:OKADAR GERİ SARIYOR HATA OLUYOR KÖTÜYE KULLANAN OLUNCA DİREK BANLAMAYA GELİYORSUNUZ GENE GERİ SARIN SİZDE BÖYLE ADALET Mİ OLUR :evil:
asıl siz banlanmassanız adalet olmaz siz banlanmasanız kötüye kullanmayanlara ne olucak
Biz kullandıkta ne oldu hiç birşey elde edemedık onlarda edemedi bence en doğru karar aftır.
Çünki zamanında herkez milyonların parasını kırdı hiçbirşey olmadı şimdi kimsenin kazancı yok.
Herkeze karakterlerinin geri verilmesi lazımdır.
Durduk yere hile yapsak kendi şahsımız oarak hac yapsak datayla oynasak sonuna kadar haklılar.
Ama hatayı çıkartan İKV yönetimi olduğu için en uygun karar karakerlerin en son haliyle geri verilmesidir.
Lathander yazdı:Eminönü sunucusunda oluşan hataya yönelik yasaklama sayısı 60 civarı. Hatanın olduğu anlarda sunucudaki anlık online oyuncu sayısı 250 civarında. Hatanın olduğu gün sunucuya giren farklı oyuncu sayısı yani olası geri sarmadan etkilenecek oyuncu sayısı bin civarı. Bu sayılar aklımızın bir köşesinde dursun.
Öncelikle! Evet oyunda herhangi bir hatanın var olmasında her zaman sorumluluğumuz vardır. Fakat bu sorumluluğu büyüterek tüm hatayı bize yüklemek, sanki onlara bunu yapmayı biz zorlamışız gibi kendi hür iradeleri ile yapmış oldukları eylemden bizleri sorumlu tutmak akılcı olmadığı gibi inandırıcı da olamaz.
Ceza alan oyuncuların forum genelinde yaptıkları savunma, "Oyunda hata vardı kullandım, neden hata var suç İKV'nin" dir.Arkadaşlar, kimse sizi var olan hatayı kullanmaya zorlamamıştır. Bir hata varsa da bundan haksız kazanç sağlamak zorunda da değilsiniz. Her şey öncelikle sizin kontrolünüzdedir. Nitekim ilk paraftaki sayısal bilgilere döndüğümüzde 250 kişiden 60 kişinin bu hatayı kullanarak yasaklanması ve diğer 190 kişinin bir ceza almanası, hatanın kötüye kullanımda bireysel tercihlerin sorumluluğunda olduğunun açık bir örneğidir.
Peki sunucu neden geri sarılmadı. Öncelikle geri sarma nedir bunu bilmemiz gereklidir. Çünkü halen geri sarmanın çok kolay, basit bir işlem olduğunu sanan arkadaşlarımız mevcut. Geri sarma sunucunun bir önceki günkü yedek datasına döndürülmesidir. Yani olay cumartesi gece yarısı olmuşsa sunucunun döneceği vakit cuma sabahı 06:00 dolaylarıdır. Şimdi ilk parafa dönelim ve sayılarımıza tekrar bakalım. Hatanın olduğu gün sunucuya giriş yapan toplam FARKLI oyuncu sayısı yuvarlak olarak bin demiştik. Hatayı ise yuvarlık olarak 60 kişi kullandı dedik. 1000 kişi içinde hatayı kullan 60 kişiyi çıkardığımızda geriye hatadan hiç bir şekilde ilişkisi olmayan ama bu süreç içinde oyunda bulunmuş 940 kişi kalıyor.İşte adalet buradadır. Neden 60 kişinin kendi isteği ile yapmış olduğu hatanın bedeline diğer 940 kişi dahil olsun onların da emeği gitsin. Biz de 60 kişinin ve bizim hatamızı diğer 940 kişiye yüklemedik.
Yine forumlarda da bazı oyuncularımızın bizi taraf tutmakla itham ettiğini, verdiğimiz cezalardan birisini yada daha fazlasını kafamıza göre kaldırdığımızı söylediğini gördük. Şu bilinmelidir ki bizler için bir taraf vardır. Diğer kişilerden ayrılacak ikinci bir taraf yok ki biz onu kayıralım. Kimsenin cezasını kaldırmadık. Cumartesi sabahı verilen tüm cezalar ayen geçerlidir. Evet! İçinde destek takımında ve test takımında hatta GM'lerimize olayı anlatmak için deneme yapan oyuncularda vardır. Onlara her ne kadar inıyorsak da diğer kişilerden ayırmıyoruz. Onlarda yapılacak incelemeyi bekliyorlar. Eğer varsa hatalı bir durum bunu lütfen destek formundan bize iletiniz. www.istanbuloyun.com üzerinden destek formunu açtığınızda her hangi bir hata ile karşılaşmazınız. Ama hiç bir bilgisi olmadan, sadece ceza aldığı için yada arkadaşı ceza aldığı için bizleri suçlamak doğru ve akılcı bir yaklaşım değildir.
Son olarak tekrar hatırlatmakta fayda var. Mevcut 60 civarı yasaklama kesin sonuç değildir. İçlerinde sorumluluğu olmayan oyuncuların olduğunu biliyoruz. Fakat bunların bir çırpıda ortaya çıkması mümkün değil (tabi ki Hafta sonlarıda izin günümüz olduğu unutulmamalıdır.). Sizlerden ricamız son açıklamaya kadar forumlarımızı bu konu ile meşgul etmemiz olacaktır. Çünkü forumlar herkese açık bir tartışma ortamıdır. Konu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip olmayan kişilerin yorum yapması konuları bulandırmaktır. Örnek olarak bir arkadaşımızın hata sonucu 15 milyon kaybettiğini, bu hata sürecinde de giden 15 milyonunu geri kazanmaya çalıştığını söylemiş ve masumane bir kaç cümle ile bunu süslemiş. Arından gelen, konu hakkında bilgi sahibi olmayan oyuncular bu arkadaşımıza inanarak yer yer hakaret dolu cümleler kurmuş. Bu yazıyı görünce doğal olarak acaba doğru mu bu diye kontrol ettik. Mesajında 15 m kullandığını söyleyen oyuncumuz aslında tam olarak 200 milyon 500 binlik 2 aktarma ile listenin ilk başında olduğunu (daha aktarmaları da var) gördük. İşte bu yüzden bu konuların tartışılma yeri forumlar değildir. Elimizdeki net veriler sayesinde iyi kötü çirkin ortaya çıkacaktır.
Sağlıcakla kalın.
Yönetim gereğini yapacaktır.Biraz zaman alacak ama sabır.
4 Gun Oldu Oyunu Ozledım Lodosları Kesmeyı Yol Vermeyı Sıgınakları Mıgratı Er Meydanları Herseyını Ozledım Cezamızı verın Yada Acın Artık Gozlerım Oyunu Gozluyor Yapıcak Bısı Yok Pc'de :S Messenger Facebook Sıktı Artık IKV yı Istıyoruz :S ..
Aeoroea yazdı:4 Gun Oldu Oyunu Ozledım Lodosları Kesmeyı Yol Vermeyı Sıgınakları Mıgratı Er Meydanları Herseyını Ozledım Cezamızı verın Yada Acın Artık Gozlerım Oyunu Gozluyor Yapıcak Bısı Yok Pc'de :S Messenger Facebook Sıktı Artık IKV yı Istıyoruz :S ..
Lathander yazdı:Eminönü sunucusunda oluşan hataya yönelik yasaklama sayısı 60 civarı. Hatanın olduğu anlarda sunucudaki anlık online oyuncu sayısı 250 civarında. Hatanın olduğu gün sunucuya giren farklı oyuncu sayısı yani olası geri sarmadan etkilenecek oyuncu sayısı bin civarı. Bu sayılar aklımızın bir köşesinde dursun.
Öncelikle! Evet oyunda herhangi bir hatanın var olmasında her zaman sorumluluğumuz vardır. Fakat bu sorumluluğu büyüterek tüm hatayı bize yüklemek, sanki onlara bunu yapmayı biz zorlamışız gibi kendi hür iradeleri ile yapmış oldukları eylemden bizleri sorumlu tutmak akılcı olmadığı gibi inandırıcı da olamaz.
Ceza alan oyuncuların forum genelinde yaptıkları savunma, "Oyunda hata vardı kullandım, neden hata var suç İKV'nin" dir.Arkadaşlar, kimse sizi var olan hatayı kullanmaya zorlamamıştır. Bir hata varsa da bundan haksız kazanç sağlamak zorunda da değilsiniz. Her şey öncelikle sizin kontrolünüzdedir. Nitekim ilk paraftaki sayısal bilgilere döndüğümüzde 250 kişiden 60 kişinin bu hatayı kullanarak yasaklanması ve diğer 190 kişinin bir ceza almaMası, hatanın kötüye kullanımda bireysel tercihlerin sorumluluğunda olduğunun açık bir örneğidir.
Peki sunucu neden geri sarılmadı. Öncelikle geri sarma nedir bunu bilmemiz gereklidir. Çünkü halen geri sarmanın çok kolay, basit bir işlem olduğunu sanan arkadaşlarımız mevcut. Geri sarma sunucunun bir önceki günkü yedek datasına döndürülmesidir. Yani olay cumartesi gece yarısı olmuşsa sunucunun döneceği vakit cuma sabahı 06:00 dolaylarıdır. Şimdi ilk parafa dönelim ve sayılarımıza tekrar bakalım. Hatanın olduğu gün sunucuya giriş yapan toplam FARKLI oyuncu sayısı yuvarlak olarak bin demiştik. Hatayı ise yuvarlık olarak 60 kişi kullandı dedik. 1000 kişi içinde hatayı kullan 60 kişiyi çıkardığımızda geriye hatadan hiç bir şekilde ilişkisi olmayan ama bu süreç içinde oyunda bulunmuş 940 kişi kalıyor.İşte adalet buradadır. Neden 60 kişinin kendi isteği ile yapmış olduğu hatanın bedeline diğer 940 kişi dahil olsun onların da emeği gitsin. Biz de 60 kişinin ve bizim hatamızı diğer 940 kişiye yüklemedik.
Yine forumlarda da bazı oyuncularımızın bizi taraf tutmakla itham ettiğini, verdiğimiz cezalardan birisini yada daha fazlasını kafamıza göre kaldırdığımızı söylediğini gördük. Şu bilinmelidir ki bizler için bir taraf vardır. Diğer kişilerden ayrılacak ikinci bir taraf yok ki biz onu kayıralım. Kimsenin cezasını kaldırmadık. Cumartesi sabahı verilen tüm cezalar ayen geçerlidir. Evet! İçinde destek takımında ve test takımında hatta GM'lerimize olayı anlatmak için deneme yapan oyuncularda vardır. Onlara her ne kadar inıyorsak da diğer kişilerden ayırmıyoruz. Onlarda yapılacak incelemeyi bekliyorlar. Eğer varsa hatalı bir durum bunu lütfen destek formundan bize iletiniz. www.istanbuloyun.com üzerinden destek formunu açtığınızda her hangi bir hata ile karşılaşmazınız. Ama hiç bir bilgisi olmadan, sadece ceza aldığı için yada arkadaşı ceza aldığı için bizleri suçlamak doğru ve akılcı bir yaklaşım değildir.
Son olarak tekrar hatırlatmakta fayda var. Mevcut 60 civarı yasaklama kesin sonuç değildir. İçlerinde sorumluluğu olmayan oyuncuların olduğunu biliyoruz. Fakat bunların bir çırpıda ortaya çıkması mümkün değil (tabi ki Hafta sonlarıda izin günümüz olduğu unutulmamalıdır.). Sizlerden ricamız son açıklamaya kadar forumlarımızı bu konu ile meşgul etmemiz olacaktır. Çünkü forumlar herkese açık bir tartışma ortamıdır. Konu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip olmayan kişilerin yorum yapması konuları bulandırmaktır. Örnek olarak bir arkadaşımızın hata sonucu 15 milyon kaybettiğini, bu hata sürecinde de giden 15 milyonunu geri kazanmaya çalıştığını söylemiş ve masumane bir kaç cümle ile bunu süslemiş. Arından gelen, konu hakkında bilgi sahibi olmayan oyuncular bu arkadaşımıza inanarak yer yer hakaret dolu cümleler kurmuş. Bu yazıyı görünce doğal olarak acaba doğru mu bu diye kontrol ettik. Mesajında 15 m kullandığını söyleyen oyuncumuz aslında tam olarak 200 milyon 500 binlik 2 aktarma ile listenin ilk başında olduğunu (daha aktarmaları da var) gördük. İşte bu yüzden bu konuların tartışılma yeri forumlar değildir. Elimizdeki net veriler sayesinde iyi kötü çirkin ortaya çıkacaktır.
Sağlıcakla kalın.
Lathanderin kullandığı sayısal veriler çok doğru.Diyorki 60 kişi bu hatayı kullanıyor 190 kişi kullanmıyor ise bireysel tercihtir. Herşey burda tamam.Yalnız birşeyi unutuyor.Oyunda maden çeken arkadaşlar,oyuna yeni başlamış arkadaşlar,yeni karakterlerini kasan arkadaşlar... Ben eminimki o 250 kişinin 50 kişisi muhtemelen madenlerdedir.200 kişinin 100 kişiside karakterini durmadan kasıyordur.Kalan 100 kişinin 40 ınında oyundan bir haber olduğundan adım gibi eminim. Eminimki bu oynayan oyuncular farkında olsalardı bende bu oyunda para yapayım ve iyi olayım zihniyetiyle hatayı kullanırlardı.Bu bir oyun. En iyi olmak herkezin hedefi.Oyunda bir hata varsa farkedilmeyeceğini düşünüp herkes kullanır bu hatayı.Daha öncede bahsettiğim gibi, ben kesinlikle kullanmam! diyen bir oyuncu bence en büyük yalancıdır.Kim oyundan çıkıp girdiğinde yada aktarım yaptığında parasının çoğalmasını istemezki arkadaşlar? Bu insanın zaafıdır. Neden insani zaafların cezası bu kadar ağırdır? Bir hata olmuşsa ve kullanılmışsa aynı derece bir adaletle ceza verilmelidir. Bir zaaf yüzünden 2,3,4 senelik emeklerimizin gitmesi doğrumudur? Ne kadar etiktir? Bunun elbette bir bedeli olmalıdır ama bunun bedeli senelerce harcadığımız uğraşlar ve emekler olmamalıdır. Bunun cezası bambaşka birşey olmalıdır. En azından 1 ay, 2 ay olabilir.Sınırsız oyundan uzaklaştırmak çok adaletsizcedir. Görüyorumki hala oyuna devam eden ve belkide hata varken evinde uyuyan,dışarda olan,yada oyunda maden çeken herhangi bir işle meşgul olan arkadaşlar; Siz hatayı kullanıp haksız kazanç elde ettiniz cezasını çekin iyi olmuş,yönetimin arkasındayız diyorlar. Kendilerine sorsunlar o an paranız katlansa ne yapardınız? Bunun cevabını hepimiz biliyoruz.Yönetimin yapacağı şey bu hatayı kullananları cezalandırmak.Fakat bu ceza yanlış bir cezadır. Umuyoruzki bu yanlışlık en kısa zamanda düzeltilir ve oyun hatasını kullanmanın farklı bir cezası olur.
İYİ FORUMLAR
İzMiRLiHaSaN
Öncelikle Selamlar...
Malum Eminönü Sunucusunda oynayan her birey ortadaki kaosun farkında...
O nedenle bende bişeyler karalayayım dedim...
Gerçi benim yazılarım az öneri niteliği taşıyacak...
Mevzu şu ki, İzmirliHasan ın dediği gibi o an, şu anda tedbir amaçlı bloklanan tüm charlara sırf kendilerini ifade etmeğe çalıştıkları için "siz cezalısınız, cezanızı çekin" gibi ithamlarda bulunan çoğu arkadaş, eminim ki o an o açığın farkında olsalardı kullanırlardı... Tabii bu açığı kötü amaçlı kullananı masum yapmaz... Ama madem ki açığı kötü amaçlı kullananları -cezalandırma amaçlı- oyundan uzaklaştıracaksınız; açğı kullanarak kazandıklarını geri alıp 1-2 ay blokla cezalandırmak daha tutarlı değil midir? hem haksızlık ortadan kalmış olur, hem de suç daha makul cezalandırılabilir... Ki sayın Lathander her açıklamasında "amacımız yasak değil suçluyla suçsuzu ayırmak" diyorken bence biraz daha makul bir ceza yöntemi uygulayabilir... Tabi ki İKV moderasyon takımına işlerini öğretmeye çalışmıyorum... Ama bence mevzu dışından objektif bir bakış, onların işine yarayabilir diye düşünüyorum...
Sağduyu temennimle; iyi foumlar..
Yönetim sadece kendileriyle çeliştikleri için değişik türde cevap vermeleri normal.Zaten dediğim gibi ben bloklansamda bir şey kaybetmem ama Yönetim çok şey kaybeder.
Selamlar ,,
Bu KArakterlere aynen KAtılıorum ve emınımkı BUnalra katılan bınlerce ıkv oyuncusu vardır ..
Yonetımden sadece sunu ıstıorum Oyuncuların yazdıgı yazılar bızım ıcın onemsız degıl dıorsunuzya ..
ISte bakın bunu bır kez daha gosterın .. Oyunda oyunun gecmısındede oldugu suandada oldugu ve suandan sonrada
olusacak olan bu hata ıcın HEmen hemen tuk ıkv oyuncularıda bu hatayı "kotuye kullanmak " dıye adlandırdıgınız seyı
yapar bu konuda herkes hemfıkır .
E ozaman YOnetım NEde duyarsız kalıorsunuz buna arkadaslarıdna dedıgı gıbı Bu hatanın sonucunda bu kısıler Suresızce
onca yılllık emeklerını vakıtlerını anılarını kayıpmı edıcek ? bu kadarmı agır oducek herzaman olusan bu hatanın
Sonucu ?? yada sımdıye akdar olarından neden bu sekılde uygulanamdı cogu sefer gerı sarılarak telafı edıLdı ??
sımdı neden SArıLmadı saRıLmıor oyuncularımı dusunuyorsuz ozaman oncekılerde sarmıyacaktınız ..
arkadasların soyleıdıgı gıbı katılıorum onerılerı dıkkate almanızı dıLıyorum asla ve asla suresızce uzakalstırmak dogru bı
cozum degıl dıye dusunuyorum sayıları epey bı fazla olan ıkv oyuncularıyla bırlıkte .
CekannN yazdı:Kural ihlali yapan herkez banlı kalmalı.
Hangi kural acaba? bu yönde yazılı bir metin var mı?
Bu vesile ile önceden belirttiğim yazıyı yineliyorum. Ben dikkatlice bir kaç defa okudum ve belki genede gözümden kaçmış olabilir sizlerinde okumanızı rica ediyorum sözleşmeyi.
Oyuna üye olma ve giriş panellerin'de bulunan Kullanıcı Sözleşmesi bölümünde oyundan kaynaklanacak hatalardan dolayı üyelerin hatayı kullanması durumun da üyeliklerin bloklanacağına, ceza alacağına dair ve buna yakın, benzer her hangi bir ibare görünmemektedir...
Aeoroea yazdı:4 Gun Oldu Oyunu Ozledım Lodosları Kesmeyı Yol Vermeyı Sıgınakları Mıgratı Er Meydanları Herseyını Ozledım Cezamızı verın Yada Acın Artık Gozlerım Oyunu Gozluyor Yapıcak Bısı Yok Pc'de :S Messenger Facebook Sıktı Artık IKV yı Istıyoruz :S ..
Aynen Yahu
Bi yerde tıkanıyo kalıyo aynen size katılıyorum forumda daha aktif olun lütfen sürekli bakıyorum yeni bişey olmuyor.
oyun gerı sarınca gıden ıtemlerı ve ex lerı gerı vermıyorsunuz ....ama bır baskasının gerı sarmadan dolayı artı bır sey elde ettıgı zaman banlıyorsunuz...eger bundan faydalananları banlıyıp ceza verıyorsanız magdur olan kısılerınde magdurıyetlerını gıderın...boyle ıkı yuzlu bı uygulama olmaz.....kar edenlere ceza kayba ugrayanları salla bu nasıl bır zıhnıyettır...