Sunucumuzun Piyasası Hk. Tartışma Bölümü!

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
AmisosxxPittBuLL
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Re: Sunucumuzun Piyasası Hk. Tartışma Bölümü!

Mesaj gönderen AmisosxxPittBuLL »

Bu konu bundan önce açılan piyasa hakkındaki binlerce konunun arasında yerini alacak.
Neden mi ? Piyasa serbest...
Biri çıkıp ''Acil İridyum lazım varmı satan'' diyor.
Öte ki de bakıyor adam muhtaç 5'se 6 diyor.
Muhtaç olan mecbur başka satıcı bulamayınca kabüllenip alıyor.
Alış-veriş'i izleyenlerde diyor ki ''haa piyasası 6m ise ben bunu 7'ye okuturum.
Böylelikle piyasa iyice artıyor.
Buna önlem almak için bir çok fikir var ama bu fikirleri ortaya sermek ve bu fikirlerden rant sağlamak imkansız.
Çünkü ne kadar düşürürsen düşür ne kadar ucuzlatırsan ucuzlat bir gün yine biri ''Acil .... adlı maden v.b. gibi eşyalar lazım'' diye Bölge kanalına yazacak ;)
Ve yine onun muhtaçlığından faydalanacak insanlar olacak.
Bırakın onun bunun fiyatıyla oynamayı.
Yapabiliyorsak önce bu muhtaç durumdaki insanların üzerinden para kazananları uzaklaştırmaya bakın.
Eğer başarırsa( n )k o zaman göreceksiniz piyasanın nasıl düştüğünü ve düştüğü yerde kaldığını.
Ucuza alıp satmakla piyasa düşmez. Elbet sattığımız gibi alacağız
Ama önce ''ben parama bakarım alan kişi umrumda değil'' terimini aklımızdan çıkartmamız gerek.
Görüşüm bu yöndedir.
Yakındada bu söylediklerimin sadece görüş değil bir uğraş olduğunu göreceksiniz...
Vesselam...

Resim
Kullanıcı avatarı
seloxbuyu
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen seloxbuyu »

gercekten parası olmayan bir sürü insan var tılsımda.Madenler de gercekten cok pahalı.acil irid lazım desem adam bana 12m diyor
Nick : Azimlixseloxbüyü
Lonca : Azimlix
Server : Tılsım
Karakter : Büyücü
Kullanıcı avatarı
qalanoth
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen qalanoth »

Daha 5 mdi 1 Aya Kadar Şimdi 7-8 m Bulmaya Razıyken Adam Çıkmış 11- 12 M Diyor.. :!:

:arrow: İridyum Ve 3. Derece Madenlerin Çıkma Sayısı Artırılırsa Sorun Çözülür.. :!:

:arrow: Sonuçta Alamayanlarda Var.. Biz 11- 12 mden Alırsak Yarın Birgün Diyicekler 14- 15m.. :!:

:arrow: Sonuçta Yine İş Yönetime Düşüyor.. Hırsızlıkları Önlemek İçin Bence Burdan Başlayabilirler... :idea:
  • "Yâd elde oturanlar, bil ki yurt kaçağıdır.
    Senin kılıç dediğin, TÜRK'ün oyuncağıdır"
    Hüseyin Nihâl Atsız
Kullanıcı avatarı
RuTkaY
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen RuTkaY »

qalanoth yazdı:Daha 5 mdi 1 Aya Kadar Şimdi 7-8 m Bulmaya Razıyken Adam Çıkmış 11- 12 M Diyor.. :!:

:arrow: İridyum Ve 3. Derece Madenlerin Çıkma Sayısı Artırılırsa Sorun Çözülür.. :!:

:arrow: Sonuçta Alamayanlarda Var.. Biz 11- 12 mden Alırsak Yarın Birgün Diyicekler 14- 15m.. :!:

:arrow: Sonuçta Yine İş Yönetime Düşüyor.. Hırsızlıkları Önlemek İçin Bence Burdan Başlayabilirler... :idea:
Oyun basitleşir. Yönetim gerekeni yapıyor arkadaşım. İridyum çıkma olasılığı % 25 - % 20 civarıdır ve bu oran değişmez. Neden dersen; Osmiyum-İridyum. Bunlar tek bir madenden çıkıyor. Osmiyum gibi çıkma değeri yüksek bir maden olsaydı İridyum herkes zengin olur. Bu sefer denilecek " Yeterli item yok!.." O zamanda item istenilecek ve yönetim gerekeni yapmıyor denilecek. Farzedin item çıkma olasılığıda yükseldi + birde plusunun olduğunu düşünürsek ( Düşünemiyorum .. ) Sonuca doğru yaklaşalım:

Herkeste sınırsız sayıda maden, item, para var. Bu seferde oyuncular oyundan sıkılacak ve şu anda bile söylediğimiz cümle olan " Oyun resmen çocuk oyunu oldu. " cümlesi daha fazla kullanılacak. Bu da demek oluyor ki oyuncular oyundan soğuyacak ve İKV diye bir oyun ortalıkta olmayacak.

Lütfen mantıklı düşünelim ;) İlk sayfada da denilmiş
SERBEST PİYASA ARKADAŞ...
Resim
..
.\.Emre./.
Kullanıcı avatarı
Fantomx
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Fantomx »

Emre haklı olduğun yerler var , bende senin gibi düşüünüyorum.
Ama maden piyasası ve item piyasası hepten aşağı çekilsin demiyoruz(Sanırım herkez benim gibi düşünüyordur.)
Biraz ucuzlatılmasında fayda var.Malum parası olmıyanlar bi hayli fazla.

Şöyle bir örnek verirsem daha açıklayıcı olabilirim.
Konuyu ülke ekonomisi gibi düşünürsek , zengin ve fakir arasındaki para farkı gibi görmeliyiz.
Bu şekilde ekonomiinin rayına girmesi için arada ki bu farkın azaltılması lazım.
Zaten başarılı veya başarısız olan hükümetler bu şekilde belirlenir.

BAşta dediğim gibi benim para sorunum yok ama olmıyanlara saygısızlık etmemek lazım.
Fiyatlar az da olsa aşağı çekilmeli.

İyi forumlar
Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan,
Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; TURAN…

Fantomx - Hunxfantom
Kullanıcı avatarı
izhar
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Lonca: Friends Of Heaven

Mesaj gönderen izhar »

:D h
kanunixxbaşkan
Kullanıcı avatarı
RuTkaY
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen RuTkaY »

Fantomx yazdı:Emre haklı olduğun yerler var , bende senin gibi düşüünüyorum.
Ama maden piyasası ve item piyasası hepten aşağı çekilsin demiyoruz(Sanırım herkez benim gibi düşünüyordur.)
Biraz ucuzlatılmasında fayda var.Malum parası olmıyanlar bi hayli fazla.

Şöyle bir örnek verirsem daha açıklayıcı olabilirim.
Konuyu ülke ekonomisi gibi düşünürsek , zengin ve fakir arasındaki para farkı gibi görmeliyiz.
Bu şekilde ekonomiinin rayına girmesi için arada ki bu farkın azaltılması lazım.
Zaten başarılı veya başarısız olan hükümetler bu şekilde belirlenir.

BAşta dediğim gibi benim para sorunum yok ama olmıyanlara saygısızlık etmemek lazım.
Fiyatlar az da olsa aşağı çekilmeli.

İyi forumlar
Tamam abicim fiyatlar aşağı çekilmesin demiyorum ki. Sadece arkadaş olasılık ihtimallerinin yükseltilmesini istemiş bende bunun İKV ye bedelini açıkladım. Yine indirilmesi taraftarıyım bende. Hem ben zaten genelleme konuşmadım. Arkadaşa cevap nitelikli yazdım. Yanlış anlaşıldıysam affola..
Resim
..
.\.Emre./.
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Selamlar,

Öncelikle Fantomx kardeşimi ve diğer konuyama destek veren arkadaşları tşklerimi sunarım.
AmisosxxPittBuLL yazdı:Biri çıkıp ''Acil İridyum lazım varmı satan'' diyor.
Öte ki de bakıyor adam muhtaç 5'se 6 diyor.
Muhtaç olan mecbur başka satıcı bulamayınca kabüllenip alıyor.
Alış-veriş'i izleyenlerde diyor ki ''haa piyasası 6m ise ben bunu 7'ye okuturum.
Böylelikle piyasa iyice artıyor.
Bu konu ister ilk ister 1000. konu olsun elimden geldiği kadar her daim güncel tutmaya bakacam inş. ayrıca destek veren TÜM arkadaşlara tşklerimi sunarım.

Kardeşim haklı olabilirsin ama ilk satırda ''Acil İridyum lazım varmı satan'' cümlesi bulunmakta. İşte bu cümleyi kulanan üye suçludur.Sebebini sormak haktır fakat düşünce ile! Halbuki bu üye ''Acil İridyum lazım varmı satan'' değilde "İridyum lazım varmı satan'' olarak yazarsa o zaman satıcıda "bu acil istemiyor, elimde kalacağına normal fiyata vereyim" der ve satar, o zaman hem satıcı hemde alıcı kazanır.

Piyasayı sadece forum üzerinden değil, oyun içerisinde görüşmek gerektir. Oyun içerisinde saygı değer, sözü geçer abi, ablalarımız ile bu konuyu geliştirmek haktır.

Unutmayalım YB (Yeni Bölgeler) gelecek, o zaman dirençli, max veya element itemler şimdisinden daha fazlda değer kazanacaktır! ayrıca yeni gelecek üretimler için madenleri depolamak haktır.

Ayrıca küçük bir not eklemek istiyorum; Şimdi beş para etmeyen bir maden YB'de değerli bir maden olarak görülürse o maden 1binden 7-8 hatta 9-10m'yede yükselir.

Benim kısa düşüncem budur, destek verip düşüncelerini bizler ile paylaşan herkese tşk ederim.

İyi forumlar,
Esadullah - M.Ali
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
yeniceribaskan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen yeniceribaskan »

Valla Bu Konu celaliminde dedigi Gibi Öncelerdede COk acıLdı....
BEn Şelitin bir miylonken 6 milyona aldıgımı bilirim...
Çünki satan yoktu... ve acil lazımdıı..
Piyasa Düzelmez ha düzelltik dersin bakmışsın yine fırlar...
Bu Tılsım acıldıgı GÜndne beri böyle ve böylede devam eder...
Kim derseki piyasayı ben düşürürümm.. İmkansız DÜşmezz....
Düşeceginide zannetmiyorum... .
Siz Dua edin De :D Piyasa dahada artmasın =)
Yoklugumla VARlıgılma Birim..
Öyle Bir İnsan Olki.. Kabre Girdiğin Zaman Bİle DÜşmaların Arkandan AğlasIn...

Yeniçeri Lonca Kurucusu Ve Başkanı
Sırrage* Yeniçerixbaşkan
Kullanıcı avatarı
Fantomx
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Fantomx »

Şöyle bir önerim var.
İtemden başlayalım;
herkes elinde bulunan ve satmak istediği itemi resmiyle birlikte kapalı çarşıya yansıtsın.
Almak isteyenler desinki bu efsunun fiyatıı bu , gerçi kapalı çarşı bölümünde var bu ama fahiş fiyatlarla
okutuluyor efsunlar.
MAdene gelecek olursak.
Yine satmak isteyen fiyatıyla (tabi fahiş fiyat olmadan) yazmalıdır.
Bu şekilde bir genelleme yapılırsa , sunucunun piyasası rayına girebilir.

Haa birde şu var.MAden veya efsun almak isteyenler ,
fahiş fiyatı duyduğunda almasın.Bu şekildede piyasa aşağı çekilebilir.
Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan,
Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; TURAN…

Fantomx - Hunxfantom

“Genel Sohbet” sayfasına dön