Görüntü bozukluğu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
fixxer
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Görüntü bozukluğu

Mesaj gönderen fixxer »

Selam,

daha önce açılmış konulara baktım fakat malesef daha önce açılan konular bana yardımcı olmadı.
örnek olarak: viewtopic.php?f=46&t=13257&hilit=ekran+bozulmas%C4%B1 tabi konu kilitlenmiş herneyse ben sorunuma geçiyorum.

Asus M4A785D-M PRO - AMD Athlon II 240 - Kingston ddr2 1066 mhz 2 gb ram - SAMSUNG 1 TB 7200 RPM 32 MB SATA 2 hdd
genel pc donanımım budur
anakart üzerinde onboard ATİ radeon hd 4200 ekran kartı bulunmaktadır fakat oyunda sık sık resimde belirtmiş olduğum ekran sorunuyla karşılaşıyorum ekran kartımın driverı güncel gerekli directx programıda yüklü ve güncel son olarak işletim sistemi olarak xp ve win 7 ( her iki işletim sistemindede denedim ) fakat bu hatayı ne yaptıysam düzeltemedim benim çözemeyipte bu hatayı gidermiş herhangi bir arkadaş bana yardım edebilirmi acaba.

Resim
Minos ( Bazı Özürlüler Minoş Olarak telaffuz ediyorlar doğrusu yandadır iyi okuyun )
AşkxFixxer
Kullanıcı avatarı
OveRCLocK
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: Görüntü bozukluğu

Mesaj gönderen OveRCLocK »

Bu hatayı hiçbir şekilde çözemezsiniz. Maalesef aynı sistemde ATI grafik işlemcisi ve CPU olarak da AMD kullanıldığında bu sorunlar kaçınılmaz oluyor. Grafik kartınız OB muş. Farklı bir grafik kartı alma şansınız varsa NVidia almaya çalışın. Bu da kesin çözüm değil tabii...
Hidra gelmeden önce ---> :|
Hidra geldikten sonra ---> :o
GB geldikten sonra -----> :shock:
Resim

Fizik ve Matematik Hastası.
Kullanıcı avatarı
fixxer
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen fixxer »

arkadaşımın pc benim evdeydi donanım sistemi benim sistemime göre fazlasıyla düşüktü oyunda duraklamalar oluyordu ve biz bunu en son hdd ye bağlamıştık fakat gözle görülebilir bir durum vardı ki oda beni çok şaşırttı bu şekilde ekran parçalanma sorunu yoktu onun ekran kartı onboard değildi atinin hd 3200 serisiydi son olarak ekran kartından olduğunu düşünüyorum ama buda bana çok saçma geliyor çünkü benim ekran kartı her ne kadar ob olsada hd 3200 serisi değil 4200 serisi ve piyasada popiler olan bir çok oyunu full efect leriyle sorunsuz oynatabiliyor ve bu oyunda bu şekilde oynanmıyor insanın başını ağrıtıyor midesine bulantılar giriyor ne diyim yapacak birşey yok demekki.
Minos ( Bazı Özürlüler Minoş Olarak telaffuz ediyorlar doğrusu yandadır iyi okuyun )
AşkxFixxer
Kullanıcı avatarı
OveRCLocK
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen OveRCLocK »

İstersen bilgisayarın sunucu bilgisayarı olsun ATI ekran kartıyla AMD işlemci bir araya geldim mi %90 ihtimal bu sorun oluyor. Yapılabilecek bir şey yok şimdilik... Üst model veya alt model olması bir şey değiştirmiyor...
Hidra gelmeden önce ---> :|
Hidra geldikten sonra ---> :o
GB geldikten sonra -----> :shock:
Resim

Fizik ve Matematik Hastası.
Kullanıcı avatarı
MBAA
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen MBAA »

fixxer yazdı:Selam,

daha önce açılmış konulara baktım fakat malesef daha önce açılan konular bana yardımcı olmadı.
örnek olarak: viewtopic.php?f=46&t=13257&hilit=ekran+bozulmas%C4%B1 tabi konu kilitlenmiş herneyse ben sorunuma geçiyorum.

Asus M4A785D-M PRO - AMD Athlon II 240 - Kingston ddr2 1066 mhz 2 gb ram - SAMSUNG 1 TB 7200 RPM 32 MB SATA 2 hdd
genel pc donanımım budur
anakart üzerinde onboard ATİ radeon hd 4200 ekran kartı bulunmaktadır fakat oyunda sık sık resimde belirtmiş olduğum ekran sorunuyla karşılaşıyorum ekran kartımın driverı güncel gerekli directx programıda yüklü ve güncel son olarak işletim sistemi olarak xp ve win 7 ( her iki işletim sistemindede denedim ) fakat bu hatayı ne yaptıysam düzeltemedim benim çözemeyipte bu hatayı gidermiş herhangi bir arkadaş bana yardım edebilirmi acaba.

Resim

öncelikle merhabalar.

bu sorun bu oyun açıldığından beri var olan bir sorun.
öncelikle ekran kartınızın en güncel sürücüsünü http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... radeonx-xp linkten indirip sürücünü güncelle.

daha sonrasında oyunun başlama ekranında sağ üst köşede ayarlar tuşu var.
doku filitreleme seçeneğini ortaya yada düşüğe getir.
anisotropic filtreleme yi 2 yada 4 x e getir. ekran çözünürlüğünü 1024*600 e getir gmlge detayını ve doku detayını düşür.
yeterli gelmesse parlama efektinide kapat. ama bunu yapmadan önce ilk başta ekran kartının sürücüsünü güncelle.sorunun çözülmesi lazım.Beta döneminde bende bu sorunu yaşamış ve ekran kartı sürücü güncellemesi ile kurtulmuştum.

saygılarımla...

MBA

---------------------ASİL LODOS-----------------

bir ruh varki kimilerinin içinde beş para etmez, birde ASİL LODOS RUHU varki MBA' nın içinde EMİNÖNÜ baş edemez...
Resim
Kullanıcı avatarı
Barmen
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Barmen »

Drivleri Filan Güncelle , En Son Çıkanları İndir.
"Biz Dost Şarabı İçenLerdeniz "

İstanbulu Esrar Sarmış , Yar beni Bırakıp Karanlıklara Bulaşmış ,

Kerpiçtenden Duvar , Sosyeteden Adam OLmaz " [/b]
Kullanıcı avatarı
fixxer
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen fixxer »

cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim driver güncel ayarlarıda dediğiniz gibi yapacam şimdi bakalım sonuç ne olacak.
AşkxFixxer
ruff
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen ruff »

Merhaba,

Bendede aynı sorun var amd işlemci ve ati ekran kartı kullanıyorum bütün oyunları sorunsuz oynayabiliyorum ancak ikv de zaman zaman görüntü bozuluyor ve insanın tadını kaçırabiliyor bu konu ile ilgili oyun yapımcılarının bi açıklaması yada çözüm önerisi var mıdır ?
Kullanıcı avatarı
SymanTec
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen SymanTec »

Benimde Nvidia GeForce 9500 GT Ekran Kartım vaR ....
bendede oyun kötü oluyo... Sırf oyun olsa iyi nette gezinirken renkler karışıyo falan bi acayip oluyo ekran :D

Daha Sonra Mavi Ekran da bi hata çıktı [nv4_disp.dll Görüntü Sürücüsü Normal Çalışmasını durdurdu] diye bişey...

Ekran Kartının Drıver ını güncelledim nafile... Nv4_disp dosyasını netten indirdim pc dekiyle değiştirdim nafile...
Format falan hiçbişey işe yaramadı...

Yaklaşık 2-3 aydır çözüm arıyorum.... Annemin kuzeni bilgisayarcı.. ama o da bi türlü gelmiyo bize :D :D

Yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim...
Oyunu aşırı özledm.. :oops:
Resim
Önemli değil kaç kez yenildiğin, önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.
Kullanıcı avatarı
SymanTec
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen SymanTec »

Yardım edebilecek Bilgisayarcı/Bilgisayardan anlayan varmı ??
Resim
Önemli değil kaç kez yenildiğin, önemli olan kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön