Merhaba arkadaşlar.
2 oyun konusu üzerinde tartışmak istiyorum.Sizlerde seviyeli şekilde tartışmaya katılırsanız sevinirim.
1. Konu:
Şimdi bildiğim kadarı ile İKV mapları 3DS Maxta modellenip motora aktarılıyor.Onun yerine motoru biraz geliştirip sandbox tarzı bir Terrain/World editör ekleseniz daha kolay maplar yapılır.Ve 3DS Max'ta uzun sureler alan maplar sandbox'ta daha çabuk yaratılır.Yorumlarınızı bekliyorum.
2.Konu
İlerde yeni bölge olacağından şüphem yok ama birde sizlerden düşüncülerinizi almak istiyorum.Sizce ilerde yeni bir bölge daha gelirmi?
2 Oyun Konusu
- Kullgeretta
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Re: 2 Oyun Konusu
Eminim gelecektir 
Çemberlitaş,Beyoğlu ve daha nice yerler
Çemberlitaş,Beyoğlu ve daha nice yerler
NewKULL
2010 Fan Art Kısa Hikaye Mansiyon : KULLGERETTA
www.istanbuloyun.com/image/fan10/story/3.html
İKV Mini Fan Art (Yazım Yarışması) Galibi (birinci):Kullgeretta (Geleceğe Yönelik Hikaye
forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?f=87&t=40769
2010 Fan Art Kısa Hikaye Mansiyon : KULLGERETTA
www.istanbuloyun.com/image/fan10/story/3.html
İKV Mini Fan Art (Yazım Yarışması) Galibi (birinci):Kullgeretta (Geleceğe Yönelik Hikaye
forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?f=87&t=40769
Mesajın için teşekkürler.1. konu için fikrini alabilirmiyim?
- KaraXHayalet
- Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
1.İkv şuan için çoğu online oyundan grafik olarak çook ilerde ö.r (Metin 2 Knight online hele knght kağit gibi grafikleri var) İkv ilk yapıldıgı zaman diye oyunlar gibi 100 lerce ekip değil sadece 6 kişiden oluşan bir ekip vardı ve ellerinde çok az imkan vardı böle grafik yapabilmeleri bile mucize
2.İkv yönetimi çok az sayıda o yüzden bütün işler yetişmiyor ama gelecekte mutlaka bu sayi artacaktır ve yepyeni bölgeler gelecektir
2.İkv yönetimi çok az sayıda o yüzden bütün işler yetişmiyor ama gelecekte mutlaka bu sayi artacaktır ve yepyeni bölgeler gelecektir
- winwar3
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Tabikide birlikten kuvvet dogar 1.konuda istersen destege yolla 2.konuda cemberli tas gelecegi kesin ama yeni seyleri oyunun akısına bıraksak bence daha iyi olur.
Önemli olan; hayatta,"en çok şey'e sahip olmak" değil,"en az şey"e ihtiyaç duymaktır....
EfLatuN
EfLatuN
Kod: Tümünü seç
İKV DESTEK FORMU
http://www.istanbuloyun.com/support.aspxRe: 2 Oyun Konusu
yenı bolgelerın gelmesı hakkında
bolgeler gelır ama bolgeler artık pek heyecanlandırmıyor
3 ay ugrasıyorsun sonra yıne oyun eskı halı gıbı sıkıcı oluyor
bolgelerden once
*klan savasları duzenlenmelı(klan savasları artık kavgaya kufure neden oluyor arzların ve lodosların arasındakı esıtsızlık oyunda buyuk soruna neden oluyor oyunda her yerın lodos oldugundan arzlar rahat haraket edemıyor ve arzlar ve lodoslar arasında kufure neden oluyor -karızma alım satımlar yuzunden klan savasları oyunda hıc bır tad vermıyor)
*kasma yerlerı gozden gecırılmelı(kastıgımız yerler genellıkle her karaktere uygun yerler degıl buyucu savascı sıfacı ıcın ayrı kasma yerlerı olmalı )
*lonca sıstemı gelmelı
*lonca savasları-lonca boss ları eklenebılır
*karakterlerdekı yetenekler tekrardan gozden gecırılmelı(bır buyucu zıhın 60 sn -kutup 60 sn bunlar sadece vs lerde etkılı oluyor ama er meydanı gıbı yerlerde zıhın ve kutupu kullandıktan sonra hıc bır savunma yetenegın kalmıyor ve devam sayı kaybetmelerıne neden oluyorsun)
*oyunda daha fazla etkınlık olmalı(em gıbı oyunda daha fazla bolgeler olmalı oyunda tek em zevk vermıyor oyunda olum oyunu gıbı vs yerlerı olabılır ....arz-lodos ıcın boss lu savas alanları yapalabılır...)
oyunda yenı bolgeler gelse dahı oyun yıne bu hallere dusecek onun ıcın oyunda daha fazla yapabılecegımız seyler olmalı
tabı oyunda ılk basta ıstıgımız sey lonca sıstemı lonca olmadan oyunda bırlık beraberlık olmayacaktır
bolgeler gelır ama bolgeler artık pek heyecanlandırmıyor
3 ay ugrasıyorsun sonra yıne oyun eskı halı gıbı sıkıcı oluyor
bolgelerden once
*klan savasları duzenlenmelı(klan savasları artık kavgaya kufure neden oluyor arzların ve lodosların arasındakı esıtsızlık oyunda buyuk soruna neden oluyor oyunda her yerın lodos oldugundan arzlar rahat haraket edemıyor ve arzlar ve lodoslar arasında kufure neden oluyor -karızma alım satımlar yuzunden klan savasları oyunda hıc bır tad vermıyor)
*kasma yerlerı gozden gecırılmelı(kastıgımız yerler genellıkle her karaktere uygun yerler degıl buyucu savascı sıfacı ıcın ayrı kasma yerlerı olmalı )
*lonca sıstemı gelmelı
*lonca savasları-lonca boss ları eklenebılır
*karakterlerdekı yetenekler tekrardan gozden gecırılmelı(bır buyucu zıhın 60 sn -kutup 60 sn bunlar sadece vs lerde etkılı oluyor ama er meydanı gıbı yerlerde zıhın ve kutupu kullandıktan sonra hıc bır savunma yetenegın kalmıyor ve devam sayı kaybetmelerıne neden oluyorsun)
*oyunda daha fazla etkınlık olmalı(em gıbı oyunda daha fazla bolgeler olmalı oyunda tek em zevk vermıyor oyunda olum oyunu gıbı vs yerlerı olabılır ....arz-lodos ıcın boss lu savas alanları yapalabılır...)
oyunda yenı bolgeler gelse dahı oyun yıne bu hallere dusecek onun ıcın oyunda daha fazla yapabılecegımız seyler olmalı
tabı oyunda ılk basta ıstıgımız sey lonca sıstemı lonca olmadan oyunda bırlık beraberlık olmayacaktır
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
Malesef istanbul Kıyamet Vakti'nin oyun motoru yetersiz. Sonuçta oyun motorlarının fiyatları o kadar da uygun olmayabilir. Ama ellerinde ki imkanla yapılabilecek en iyi görselleri hazırladıklarından emin olabilirsiniz. Oyun haritalarının hazırlanması uzun sürüyor diyen arkadaşlara da Grup bölgelerinin en az 1 yıl önce hazırlandığını hatırlatmak istiyorum. İçeriğinin atmosferiğinin yaratıklarının hazırlanması hikayenin oturtulması test süreleri uzun olan aşamalar bunlar.
Bir forumda oyun motorlarının bedellerini gördüm paylaşayım istedim. Tabi beleş olmuyor.
Torque Game Engine
Author GarageGames
Graphics API OpenGL, DirectX
Operating Systems Windows, Linux, MacOS
Programming Language C/C++
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyat ( Min/Max): 150$ - 749$
Torque Game Engine Advanced
Author GarageGames
Operating Systems Windows, MacOS
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyat ( Min/Max): 295$ - 1495$
3DGameStudio
Author Conitec Datasystems
Graphics API DirectX
Operating Systems Windows
Programming Language C/C++, Delphi
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyat ( Min/Max): 99$ - 199$
Unreal 3 Engine
Author Epic Games Inc.
Operating Systems Windows, Linux, MacOS, Xbox360, PS3
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyatı (Min/Max): Bireysel Satış yok / Fiyatı 700000$ ve üzeri ( ve evet yedi yüz bin dolar yanlış yazmadım )
Serious Engine
Author Croteam LLC.
Graphics API OpenGL
Operating Systems Windows, Xbox
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyatı (Min/Max): 20000$ / 100000$
NeoAxis Engine
Author NeoAxis Group Ltd.
Programming Language C/C++, C#
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyatı (Min/Max): 99$ / 9999$
CryEngine
Author Crytek
Operating Systems Windows, Xbox, Playstation, GameCube
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyat (Min/Max): Bireysel Satışı Yok / Fiyatının 1 milyon doları gördüğü söyleniyor.
Not: CryEngine için belirli bir fiyat bulamadık. Ortalıkta sadece rivayetler dolanıyor. Merak edenler Crytek 'e email atarak sormayı deneyebilir.
Source Engine
Author Valve
Graphics API DirectX
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyat (Min/Max): Bireysel Satışı Yok / Herhangi bir fiyat tahmini de yok
fiyatlar alıntıdır. Ve fiyat ne kadar artarsa performans o kadar artar.
Bir forumda oyun motorlarının bedellerini gördüm paylaşayım istedim. Tabi beleş olmuyor.
Torque Game Engine
Author GarageGames
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Author GarageGames
Status Productive/Stable
Documentation Yes
3DGameStudio
Graphics API DirectX
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Unreal 3 Engine
Author Epic Games Inc.
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyatı (Min/Max): Bireysel Satış yok / Fiyatı 700000$ ve üzeri ( ve evet yedi yüz bin dolar yanlış yazmadım )
Serious Engine
Author Croteam LLC.
Graphics API OpenGL
Status Productive/Stable
Documentation Yes
NeoAxis Engine
Status Productive/Stable
Documentation Yes
CryEngine
Author Crytek
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Fiyat (Min/Max): Bireysel Satışı Yok / Fiyatının 1 milyon doları gördüğü söyleniyor.
Not: CryEngine için belirli bir fiyat bulamadık. Ortalıkta sadece rivayetler dolanıyor. Merak edenler Crytek 'e email atarak sormayı deneyebilir.
Source Engine
Author Valve
Graphics API DirectX
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Savaşçı = xXeRsİnXx
Büyücü = Dessas
Şifacı = Şifavermez
Büyücü = Dessas
Şifacı = Şifavermez
Herkes malesef bu detayları atlıyor. İşin başını götüren olaylar oyun motorları ve onu kullanacak bir ekip. Sanmayın sakın ben 1.000.000 dolar basarım tek başıma yaparım... Ersin arkadaşım araştırmasını yapmış ne kadar gerçek fiyatlar bilemiyorum ( araştırma yapmadığım için ) ancak bu fiyatların böyle oldugunu tahmin edebiliyorum. Herşeyi göz önüne alarak yapıcı/yıkıcı yorumlar yapmamız gerek.xXeRsInXx yazdı:Malesef istanbul Kıyamet Vakti'nin oyun motoru yetersiz. Sonuçta oyun motorlarının fiyatları o kadar da uygun olmayabilir. Ama ellerinde ki imkanla yapılabilecek en iyi görselleri hazırladıklarından emin olabilirsiniz. Oyun haritalarının hazırlanması uzun sürüyor diyen arkadaşlara da Grup bölgelerinin en az 1 yıl önce hazırlandığını hatırlatmak istiyorum. İçeriğinin atmosferiğinin yaratıklarının hazırlanması hikayenin oturtulması test süreleri uzun olan aşamalar bunlar.
Torque Game Engine
Author GarageGames
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Author GarageGames
Status Productive/Stable
Documentation Yes
3DGameStudio
Graphics API DirectX
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Unreal 3 Engine
Author Epic Games Inc.
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Serious Engine
Author Croteam LLC.
Graphics API OpenGL
Status Productive/Stable
Documentation Yes
NeoAxis Engine
Status Productive/Stable
Documentation Yes
CryEngine
Author Crytek
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Source Engine
Author Valve
Graphics API DirectX
Status Productive/Stable
Documentation Yes
Maddi manevi güç ile yapılıyor bu oyunlar.Maddi kısmından ziyade gördüğümüz kadarıyla sobee firması gerçekten gerek hikaye bakımından , gerek yaratıcılık bakımından oyunu gitgide süslemeye devam ediyorlar.
Ben anka sunucusunda oynuyorum ve sizinlerin eminönü,teşkilat,kuklacı vb. sunucularda oyundan aldığınız hazzın yarısını belki alıyoruzdur.Ama yinede tutunacak birşeylerimizin olduğu için hala oyundayız.Forumda yazı yazmaktan daha çok okumayı tercih ediyorum , ancak gördüğüm konu başlıkları gerçekten çok üzücü..(Mesela "Türkler oyun yapmasın!" tarzında konu başlıkları..)Lafı baya uzattım ama , lütfen ersin arkadaşımızın yazdığı yazıyı okuyun , sobee de tahmini çalışan sayısınıda göz önünde bulundurarak YAPICI veya KIRICI yorumlar sergileyin..
Yağız
N’oublie pas d'ou tu viens..
arkadaşlar güzel konu ve araştırma olmuş teşekkür ediyorum...bu oyun motorları birer yazılım mı?
Evet mustangtr.Oyun motorları , oyun yazılımcılarına hertürlü kolaylığı sağlayan programlar bütünü.
N’oublie pas d'ou tu viens..