Bir yardım eli..

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
eceLinizqeLdi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Bir yardım eli..

Mesaj gönderen eceLinizqeLdi »

merhaba,
konu başlığnda da belirttiğim gibi bir yardım eli istiyorum.. bilgisayar donanım uzmanı arkadaslar..teknisyenler.. kardeşlerimden çok bilgi aldım fakat bir de sizlerden kesin bilgiler alsam..
Yardım talebim şu konudadır ki ;
Pc sadece ''ikv'' oyununu oynarken donuyor.. hemde öyle kasma lag demek istemıyorum.. bildiginiz donuyor.. reset atmak zorunda kalıyorum.. Power düğmesının üstündeki '' H D D '' adLı ışıkta sönüyor pc donunca.. bazen sesler geliyor oyun sesleri.. fakat ekran donuyor bildiginiz..Ekran kartım ''nvidia geforce 7100 gs'' .. Bir kaç yerde araştırdıgımda ekran kartımın çok kötü oldugunu söylediler.. Birde şöyle bir şey var.. Kasa açıp baktıgımda ekran kartının üstünde 128 MB 64 Bit yazıyor.. Fakat Bilgisayar özelliklerinden bakınca ekran akrtı 512 MB 64 bit gözüküyor.. Sorum şu olucak.. Diğer oyunlar. yada msn facebook vs. vs. gibi şeylerde takılırken hiç bir sorun yok.. defalarca kez oyun grafiklerini en iğrenç dereceye getirdim.. yine Kâr etmedi.. Neden sadece ''ikv'' deyken pc donuyor.. açıklayabilicek var mı.. Ekran kartım düşük kapasiteye sahip.. ofis pc si için kullanılır yazmışlar araştırdıgım forumlarda.. Bu bi sebeb olabilir mi donması için .. ? ayrıca Driverini yükledim daha dün, ki.. Pc ekranı iğrenç bi hâl aldı.. yani ekran boyutu büyüdü.. mouse imleci insan gözünün boyuna geldi.. m.üstüne 10 tane program simgesi anca sıgıyordu.. vs. vs.. Driver batırdı ki.. sistemi geri aldım.. özelliklerden hallet diyceksniz.. denedim işlemedi özeelikler..Lütfen bir açıklama, bir yardım eli teknisyen arkadaslar.. Neden olabilir.. ekran kartı mı yoksa herhangi başka bir şey mi..

Cevaplarını bekliyorum :arrow:
Sancak !

Resim
devela
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Tılsım

Re: Bir yardım eli..

Mesaj gönderen devela »

Benim gördüğüm ekran kartından dolayı kaynaklanan bir sorun. Driver güncelle diyeceğim ama denemişsin sorun çözülmemiş. Bilgisayarının rami kaç? Bir de ekrarn kartını yenilemeni de öneririm ama bütçen yeni kart alamaya müsait mi bilmiyorum. İşlemcin nasıl? Ekran kartı zayıfta olsa bazen ram ve işlemci onu destekleyerek en azından bu şekilde donmaları engelleyebiliyor. Sanırım ekran kartı ve ramden kaynaklanan bir sorun var bilgisayarında.
Kullanıcı avatarı
eceLinizqeLdi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Bilgisayarımın özellikleri ;
Ekran kartı da 512 dir.

Resim
Sancak !

Resim
atabey
Zincir Bozan
Zincir Bozan

Mesaj gönderen atabey »

Bence de ekran kartından kaynaklanan bir durum,

Ama şuna bakmanı öneririm;

istanbuloyun.com / Oyun Sınayıcı
Kullanıcı avatarı
eceLinizqeLdi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Uygun görünüyor dedi .)
Sancak !

Resim
Kullanıcı avatarı
eceLinizqeLdi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

yardımmmm lütfen .S
Sancak !

Resim
Kullanıcı avatarı
mustafauzun
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen mustafauzun »

benim masaüstünde de böyle olmaya başlamştı. eskiden tüm oyunları çalıştırıordu daha sonra oyunlarda donmaya başladı bende bayağı uğraştım format attım driver yukledim vb. olmadı en sonunda pc yi kaldırdım.
Drmustafauzun(Büyü şifa 1876) Uzunx Uzuns Mustafauzun
Resim
Kullanıcı avatarı
Sheytanist
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Sheytanist »

eceLinizqeLdi yazdı:merhaba,
konu başlığnda da belirttiğim gibi bir yardım eli istiyorum.. bilgisayar donanım uzmanı arkadaslar..teknisyenler.. kardeşlerimden çok bilgi aldım fakat bir de sizlerden kesin bilgiler alsam..
Yardım talebim şu konudadır ki ;
Pc sadece ''ikv'' oyununu oynarken donuyor.. hemde öyle kasma lag demek istemıyorum.. bildiginiz donuyor.. reset atmak zorunda kalıyorum.. Power düğmesının üstündeki '' H D D '' adLı ışıkta sönüyor pc donunca.. bazen sesler geliyor oyun sesleri.. fakat ekran donuyor bildiginiz..Ekran kartım ''nvidia geforce 7100 gs'' .. Bir kaç yerde araştırdıgımda ekran kartımın çok kötü oldugunu söylediler.. Birde şöyle bir şey var.. Kasa açıp baktıgımda ekran kartının üstünde 128 MB 64 Bit yazıyor.. Fakat Bilgisayar özelliklerinden bakınca ekran akrtı 512 MB 64 bit gözüküyor.. Sorum şu olucak.. Diğer oyunlar. yada msn facebook vs. vs. gibi şeylerde takılırken hiç bir sorun yok.. defalarca kez oyun grafiklerini en iğrenç dereceye getirdim.. yine Kâr etmedi.. Neden sadece ''ikv'' deyken pc donuyor.. açıklayabilicek var mı.. Ekran kartım düşük kapasiteye sahip.. ofis pc si için kullanılır yazmışlar araştırdıgım forumlarda.. Bu bi sebeb olabilir mi donması için .. ? ayrıca Driverini yükledim daha dün, ki.. Pc ekranı iğrenç bi hâl aldı.. yani ekran boyutu büyüdü.. mouse imleci insan gözünün boyuna geldi.. m.üstüne 10 tane program simgesi anca sıgıyordu.. vs. vs.. Driver batırdı ki.. sistemi geri aldım.. özelliklerden hallet diyceksniz.. denedim işlemedi özeelikler..Lütfen bir açıklama, bir yardım eli teknisyen arkadaslar.. Neden olabilir.. ekran kartı mı yoksa herhangi başka bir şey mi..

Cevaplarını bekliyorum :arrow:
Keşke ramleride yazsaydın kaçlık olduğunu dostum.Ekran kartı olabilir fakat büyük bir ihtimalde ramlerden yana.Eğer ramlerin 512mb ve altında ise bu tür sorunlar karşılaşman normaldir.Eğer ekran kartını değiştireceksen ramleride unutmamanı tavsiye ederim.
Hakkımda ne düşünüyorsan Allah 10 katını versin..

"Önce kafasına sıkın.Deyin ki bu bir uyarıdır.Daha sonra ayağına sıkacağız."

Sheytanist*
Kullanıcı avatarı
Lavender
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Lavender »

Bendede oyun donuyo benmde Nvıdıa GeForce 9500 GT.. bndeki HATA nv4_disp diye bi hata bi türlü geçmedi...

Kullanıcı avatarı
eceLinizqeLdi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

3.oo işLemci / 1 gb ram .
Sancak !

Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön