Arkadaşlar hep oyunun görüntü kalitesiyle alakalı türlü laflar duyuyoruz. Kimisi:"İnanılmaz bir görüntü kalitesi var." diyor, kimisi:"Çok basit görüntü." diyor. Ben buna açıklık getirmek istedim:
1)

Yukarıda gördüğünüz sadece 14 seviye bir akrep ama yakın çekim yapmış. Ve ne kadar emek sarfedildiğini kabuklarındaki ışık yansıması detayından anlıyabiliyoruz.
2)

İşte umrumuzda bile olmayan Eminönü 1 seviye farelerin olduğu yerde ki koca ağaç. Üzerindeki yosunlar gayet düzgün ve gövdesi sanki gerçek bir ağaçmış havası veriyor.
Bir kaç örnekle geçmek zorundayım çünkü abim işten gelmedi ve oyuna giremiyorum, girsem Ecel Getiren'in yakından işlemelerini gösterecem ama o da akşama inşallah.
Şimdi gelelim asıl soruna:
1)

Resimde gördüğünüz iki Fare Adam'dan öndekinin bütün hatları belli olurken arkadakinin bacakları yapışık gibi gözülüyor.
2)

Yakındaki Fare'nin dişleri bile sayılırken uzakta olanın kulağı var mı yok mu belli değil.
Demiştim ya Ecel Getiren'i yakınlaştırıp işlemelerini göstereyim diye, 39 seviye zırhlarda da o kadar güzel işlemeler var ama uzaktan bakıldığında sadece altın rengi lekeler görüyoruz.
İşte tam sorun bu. Uzaklaştıkça belirginlik aşırı derecede kayboluyor. Zaten İKV'de uzaklaşma mesafesi de gereğinden fazla. Belki itiraz edeceksiniz ama oyuna girin, ekranı karakterden en uzak mesafeye, bir de orta mesafeye getirin hiç bir fark yok.
Emeğe saygı, bilgisayarımdaki videoyla resim alabilmek için çok uğraştım.