Biliyor muydunuz?

Beyaz Köşk sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Rukio
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Biliyor muydunuz?

Mesaj gönderen Rukio »

BİLİYOR MUYDUNUZ ?
1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantası...ndan; “Atatürk’ün Büy...ük NUTKU’nun” çıktığını...”

2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini...
Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde,danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler
vermezdim" dediğini,

6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına
Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini

veee..

7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk
resimlerinin kaldırılmasının istendiğini, biliyor muydunuz?

7. maddeyi okuyup düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim

Böyle büyük bir insanın Hele o insan ATATÜRK ise resminin kaldırılmasının dahi teklif edilemeyeceğini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
hakankusay
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Re: Biliyor muydunuz?

Mesaj gönderen hakankusay »

Mustafa Kemal, anlatılamayacak bir dahi, asker, devlet adamı...Dünyanın en büyük,en zeki,en ilerigörüşlü lideri... Şimdi burda siyaset konuşmak istemiyorum konunun salahiyeti açısından. Söylenecek söz yok,bu millet ATA'sının ışık tuttuğu yoldan gitmezse yokolmaya mahkum.
Resim

AsiLxHakanKusay
AsiLxoTToMaN
Torukmakto

Resim
Kullanıcı avatarı
VicTorY
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen VicTorY »

İlk başta bişey düzeltmek istiyorum...

AB den gelen istekte devletin ortak kurumları Büyükelçilikler vbg. ortak ülkelerin kullanım alanlarında ATATÜRK resmi konulması zorunluluğunun kaldırılması istendi...

1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantası...ndan; “Atatürk’ün Büy...ük NUTKU’nun” çıktığını...”

Bu zaten herşeyi açıklıyodur ;)
VaMoSBieN ! VaMoSFENER !
Kullanıcı avatarı
Novalgine
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen Novalgine »

Selam dostlar ;

bende size yaşanmış kısa bir olay anlatayımda ATA'mızı gerçekten tanıyalım

Suudiler 1926 yılında sınırları içinde tüm mezarlıkları yıkıyorlardı. Atatürk sıranın Hazreti Muhammed’in kabrine geldiğini öğrenince bir telgraf çekerek, ‘Eğer bir tek taşına bile dokunursanız ordumu aşağı gönderirim’ demişti. Bunun üzerine Suudiler Hazreti Muhammed’in kabrine dokunamamıştı. Ama bu telgraf yok edildi” dedi. Atatürk olmasa bugün Hazreti Muhammed’in mezarı da olmayacaktı

Belge bir telgraf metniydi. Henüz yeni kurulan Suudi devletinin kralına gönderilmişti. Telgrafta ‘Hazreti Muhammed’in mezarının yıkılacağını derin üzüntü içinde öğrendim. Bu kutsal emanete asla dokunamazsınız. Bir tek taşının bile zarar gördüğünü duyarsam orduyu aşağıya gönderirim’ anlamına gelen cümleler vardı.”

İngiliz işgali sırasında komutan olan Fahrettin Paşa’nın kabri terk etmemek için uzun süre direndiğini, aç kaldıklarını bu nedenle çekirge yiyerek beslendiklerini, sonunda İngilizler’in hiçbir şekilde dokunmamaları kaydıyla Hazreti Muhammed’in mezarını terk ettiklerini ancak kutsal emanetleri de yanlarına aldıklarını söyledi.

Arabistan’da mezar adeti yoktur. Ölüler herhangi bir yerde toprağa verilir, üzerine belirleyici bir şey konmaz. Bu nedenle sadece Hazreti Muhammed’in mezar yeri ile ilgili bilgi vardır. O’nun dışındaki İslam büyüklerinin mezarlarının yeri bilinmez. Bir süre önce Hazreti Muhammed’in annesine ait olduğu ileri sürülen bir mezar ortaya çıkarılmıştı. Ancak Suudi yönetimi bu mezarı da ortadan kaldırmış ve yerine otopark yapmıştı.

Atatürk’ün müdahalesi olmasa Suudiler, Mescidi Nebevi’nin hemen dibindeki Hazreti Muhammed’in mezarını da tamamen ortadan kaldıracaktı. Nitekim Hazreti Muhammed’le aynı yere defnedildikleri bilinen Sahabe’nin önde gelen isimlerinin mezar yerleri bugün dümdüzdür.
Türk insanı para gibidir , içine ışık tut ATATÜRK yoksa sahtedir !
ATA LONCASI

IIXxMaJoRxXII
SoNSeLÇuKLu
Brozek
Ataxselçuk
DaRKNiqHT
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen DaRKNiqHT »

bilen biliyor Ata mızın nasıl biri olduğunu neler yaptığını nasıl bir nesil bize bıraktığını o resimleri kaldırsınlar pis duvarlarını süslemesin ATA mızın resmi bence iyi yaparlar kaldırırlarsa ;)

“Genel Sohbet” sayfasına dön