Oduncu ve yılanın Hıkayesi

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
silentall
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Tılsım

Oduncu ve yılanın Hıkayesi

Mesaj gönderen silentall »

Zamanın birinde bir oduncu, ormanda odun keserken çalı arasında bir yılana
raslamis. Elindeki baltayı kaldırıp yılanın başını vurmak üzereyken bir an
göz göze gelmiş. Yaradana olan aşkı -yılan bile olsa- yaratılana yansımış ve yılanı vurmaya kıyamamış. Yılan da duygulanmış, dile gelmiş.Ey insanoğlu, sen bana kıyamadın, ben de sana bir iyilik edeceğim demiş.Bir kör kuyuya dalmış ve kaybolmuş.
Biraz sonra ağzında bir altın lira ile dönmüş ve oduncuya uzatmış.
"Bundan böyle ömür boyu sana her gün bir altın lira vereceğim."
Oduncu altını bozdurmuş ve evinde o gün şenlik olmuş. Hiç kimseye olan biteni anlatmamış, ailesi dahil.Herkes sadece oduncunun çok çalıştığı için durumunun düzeldiğini zannetmiş.Yıllar boyu her gün o kör kuyunun başına gitmiş, yılan ile bulusmuş ve altınını almış.
Gel zaman git zaman, oduncu ağır hastalanmış. Kuyunun başına gidemez olmuş. Bir kaç gün geçince bolluğa alışmış evinde darlık başlamış. Oduncu oğlunu yanına çağırmış ve yılanın sırrını anlatmış.
"Git kör kuyunun başına ve oğlum olduğunu söyle, yılan sana altın verecek"
demiş. Oğlu inanmamış ama gitmiş, yılan önce saklanmış, sonra ortaya çıkmış.
Onun oduncunun oğlu olduğuna iyice kanaat getirince de kuyuya inip bir altın
getirmiş. Oğlan önce inanmadığı hikayenin gerçek olduğunu görünce hırsa kapılmış, kimbilir daha ne kadar altın var kuyudan içeride demiş....Hırsla yılanı öldürmek için bir hamle yapmış, ıskalamış ama yılanın kuyruğunu koparmış. Yılan da can havliyle dönüp oğlanı sokmuş ve öldürmüş.
Akşam yaklaşıp da oğlu gelmeyince oduncu iyice endişelenmiş. Hasta yatağından sürünerek bile olsa kalkmış.
Kuyunun başına gitmiş ki oğlu cansız yatıyor. Yılan o arada görünmüş ki, kuyruğu yok ve kanlar içinde..
Oduncu durumu anlamış ve çok üzülmüş. Canının parçası oğlu yerde cansız, yıllardır velinimeti olan yılan yaralı...
Hatalı olan oğlum olmalı demiş ve yılandan özür dilemiş. Tekrar dost olalım
demiş...
Yılan ise acı acı gülümsemiş. Çok isterdim ama...Sende bu evlat acısı..bende de bu kuyruk acısı varken biz artık dost olamayız.
Nefsini sabretmeye alistirabildiysen ona zaferlerini müjdele...
Resim Resim
Civra
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Klan: Lodos

Re: Oduncu ve yılanın Hıkayesi

Mesaj gönderen Civra »

Güzel bir hikaye.
Şuda bir gerçekki, çoğu derin dostluklar bir kavga sonrasında başlar.
Hikayede de anlatıldığı üzere iyiliğin karşılığı hıyanetlede olabiliyor. Bunu oynadığımız şu oyunda bile görebiliyorsunuz.

Benim derdim şuan Em de 2nci oturumu açıp karşı klandaki kişileri eksik bırakanlarla.
Arz çarı Mavişim olan kişi Lodos çarı Msirin çarını eme sokup haksız kazanç sağlamakta.
Aynı şekilde;
Arz çarı İstanbulue olan kişi lodos çarı İstanbuluex i eme sokarak bu durumu yaratmakta.
Şimdilik bilipte ispatlayabildiğim bunlar. Daha birçokları var gerek Lodos gerek Arz tarafından.
Enson Sudeysx bu olayı yapmaya kalktı, üstelik pişkinlik gösterip klandan yapıyorum varmı ulan demektende utanmadı.
Bu kişiler bilindiği halde Kadim görevleride Lodos topluluklarınca yapıldı. Hıyanetin böylesi az görülür.
Ben elimden geldiğince bu kişileri Klan kanalından aşifte etmeye çalışıyorum.

Bu yapılan diğer oyunculara büyük haksızlıktır. Oyunun eğlence kısmını görmeyip haksız kazanç sağlamak değilmidir.

Sevgiler saygılar, kalın sağlıcakla.
Kullanıcı avatarı
AmisosxxPittBuLL
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen AmisosxxPittBuLL »

Civra yazdı:Güzel bir hikaye.
Şuda bir gerçekki, çoğu derin dostluklar bir kavga sonrasında başlar.
Hikayede de anlatıldığı üzere iyiliğin karşılığı hıyanetlede olabiliyor. Bunu oynadığımız şu oyunda bile görebiliyorsunuz.

Benim derdim şuan Em de 2nci oturumu açıp karşı klandaki kişileri eksik bırakanlarla.
Arz çarı Mavişim olan kişi Lodos çarı Msirin çarını eme sokup haksız kazanç sağlamakta.
Aynı şekilde;
Arz çarı İstanbulue olan kişi lodos çarı İstanbuluex i eme sokarak bu durumu yaratmakta.
Şimdilik bilipte ispatlayabildiğim bunlar. Daha birçokları var gerek Lodos gerek Arz tarafından.
Enson Sudeysx bu olayı yapmaya kalktı, üstelik pişkinlik gösterip klandan yapıyorum varmı ulan demektende utanmadı.
Bu kişiler bilindiği halde Kadim görevleride Lodos topluluklarınca yapıldı. Hıyanetin böylesi az görülür.
Ben elimden geldiğince bu kişileri Klan kanalından aşifte etmeye çalışıyorum.

Bu yapılan diğer oyunculara büyük haksızlıktır. Oyunun eğlence kısmını görmeyip haksız kazanç sağlamak değilmidir.

Sevgiler saygılar, kalın sağlıcakla.
+ ;)

Resim
Kullanıcı avatarı
esrarkes
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen esrarkes »

Eline koluna sağlık serkan güzel paylaşım kardeşim ;)
****İYİLİĞİ GİZLEMEK KÖTÜLÜĞÜ GİZLEMEKTEN DAHA ÜSTÜNDÜR****
Resim
Resim
ESRARKEŞ-KURTLARXÜÇHİLAL

“Genel Sohbet” sayfasına dön