ZazaROW yazdı: arkadaşlar bende ikv oynuyorum ygs ve yls sınavı için pc'yi kaldırdım kaç aydır oynamıyorum ikv ! bu nasıl bi öğretim anlayışı ise ALLAH beLaLaRını versin 5 aylık çalışmam kayboldu normalda 90 netin altında netim yoktu son 2 senenin sınavlarını full'e yakın çözüyordum.Soruların kazıklığı herkesin dilinde ya bu soruları zor sorunca eğitimdeki kalite mi yükseliyo anladım ben bide televizyonlarda bağır bağır bağırıyolar ki meslek liseleri için soruları daha fazla yorum üzerinde sorucaz falan di göz boyuyolar ! ! ! sizde bu yaptıklarının adı ney _? burada söylemek isterdim ama ettiğim küfür bile deymezler onLaR ! bi de televizyona çıkıyo koca kafalı YÖK Başkanı benimde çocuğum girdi diyo soruları oğluna vermediğin ne maluM ! ! ! :evil: :evil:
Merhabalar Ygs sorularında herhangi zorlayıcı bir faktör göremedim ? Hersene girdiginiz sınav sorularını inceliyorum bu sene zor beklenen bir sınavda Türkçeden 20 net altı yapandan pekde bişey olmaz çünkü sadece okuma ve yorumlama ile ilgiliydi. Sos bölümüne geldiginizde biraz bilgi istiyordu ... Mat ve Fen bölümünden pek anlamam ama kafadan mat bölümünden 10 soru vardi toplama işlemini bildikden sonra.
Buradaki faktör Senin farklı açından bakman. Dershane denemelerinin hiçbir şekilde aslı yoktur. Bunu hocaların belirtmiştir. veya birçok dershane moral açısından tıpa tıp şeklinde bilgi veriyor ama Yanılıyorlar.
Adayların tek taraflı düşünmemeleri lazım Bir yatarak çalişma var İki Çalişarak çalişma var bu ikisinden birisini seçmelisiniz
İnsan kendinin en güzel aynasıdır! hiç yansımanıza baktınız mı? Görüntünüzden öte ruhunuzda neler var ?
Konuyu öğretmen gözüyle ve formasyon bilgimle cevaplayacağım.
İlk olarak MEB in öğretmenlere ve öğrencilere yaptığı en büyük yanlış Yapılandırmacı eğitim modelini , bu model için altyapısı ve fiziki ortamı hazır edilmemiş bir ülkede uygulamaya çalışmak. Şimdi bu yapılandırmacı model nedir dersek ;
ilk olarak sınıf ortamının en fazla 24 öğrenciye kadar bir sayıya ulaştığı , öğretmenin bilgi işlenmesi sürecinde sadece bir rehber olarak görev yaptığı ve sınıf içi öğrenci - öğrenci etkileşiminin artırılarak öğrencilerin birbirlerinden öğrenmesini sağlayan bir sistemdir. En büyük özelliği ise bu modelin kesinlikle sınavla değil portfolyo yoluyla ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulmasıdır..
Sanırım burda hayatımız boyunca girdiğimiz sınavları saymanın anlamı yok..Yanlış model , yanlış yöntem , kötü sonuç..
bu işin bilimsel açıklamasıdır ki zaten geçen sene 24000 öğrencinin üniversite sınavında 0 çekmesi de bunun en büyük kanıtıdır.
Pinokyoyu yapan Gepetto değiliz ki ; her odunu adam edelim !!!
peki birde şunu sorun kendinize. acaba oyunamı daha çok zaman harcadınız yoksa sınavamı ? okuldan koşa koşa gelip çanta bi yere; çoğu zaman üstünüzü bile değiştirmeden oyuna mı oturdunuz yoksa hemen dersinizin başına geçip, derslerinizi yapıp, sınava çalışıp birazda kafamı dağıtayım da bi yarım saat oyun oynayımmı dediniz ?bunu kendinize sorun ve dürüstçe cevabını verin. şu forumda sınav günü sabahın 6'sında kalkmış foruma mesaj yazan insanları gördük. daha ötesi varmı bilmem...