Grup Bölgeleri ve Muhtemel Giriş Yerleri [TEZ]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
a4xx
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Grup Bölgeleri ve Muhtemel Giriş Yerleri [TEZ]

Mesaj gönderen a4xx »

Öncelikle konu içeriği değiştirildi ve yöneticilerden diğer konuyu kilitlemelerini rica ediyorum.

Sivri Ada ( Hayırsız Ada )

Adada,10. yüzyıldan kalma, bugün sadece bazı kalıntıları mevcut olan bir manastır vardır. Adada ikamet yoktur. Adaya Bizans İmparatorluğu döneminde din adamları ve imparatorlar sürgüne gönderilirdiği rivayet edilmektedir.
Geçtiğimiz yıllarda adadan çıkarılan taşlardan İstanbul mendrekleri ve limanları yapılmıştır.Adadaki taş ocağı terk edilmiştir. Taş ocağının limanı yatçılar için iyi bir haftasonu barınağı oluşturur.Sivriada halk arasında "Hayırsız Ada" olarakta anılır ve bu adamız Marmara denizinde bulunur.
Bizans döneminde diğer İstanbul adaları gibi sürgün adası olarak kullanılmasının yanı sıra,
inzivaya çekilen Bizans din adamlarını da (keşişler) uzun yıllar ağırlamıştır.

10. yy.dan beri var olduğu tahmin edilen, melek Mihail’e adanmış Sivriada manastırı; adanın günümüze ulaşmış en önemli tarihi kalıntısıdır.

Adaya sürgün edilen mahkûmların ve inzivaya çekilen keşişlerin yalnızlık içinde geçirdikleri ızdırap dolu günlerin cansız şahidi olan bu manastır; uzun yıllardır yerleşimin olmadığı adada, aynı yalnızlık içinde son demlerini yaşamaktadır.

1911 yılında istanbul’un başıboş köpeklerinin Sivriada’ya terk edilmesi,
adanın son sürgünü olarak ada tarihindeki yerini almış; adaya terk edilen bu köpeklerin açlıktan birbirlerini yemesi akabinde İstanbul’da yaşanan büyük deprem, köpeklere reva görülen acımasızlığa yorulmuştur.
----------------------------------------
PHİLOTHEOS

PHİLOTHEOS KOKKİNOS (öl. 1380′e doğr.), İstanbul patriği (1353-1354, 1364-1376). Aynaroz (Hagion Oros) rahibi iken Hesykhia (veya Hesykhasmos) inancını sa¬vundu. 1347′de Ereğli (Herakleia) piskopo¬su oldu ve koruyucusu loannes Kantakuzenos sayesinde İstanbul patrikliğine getiril¬di. Kantakuzenos’un düşmesiyle görevinden alındıysa da, 1364′te tekrar Bizans kilisesi¬nin başına geçti. Roma’ya karşı doktrin savaşına girişti ve Palamas’çılığı savundu.
-------------------------------------------
MİGRAT DÜŞÜNCELERİM

Sivri Ada’ya sürgün edilen köpekler oyunumuzda “Tazı” olarak geçmektedir.Sivri Ada’da yukarıda bahsettiği gibi Bizans İmp.luğu döneminde keşişler ve din adamları vardı.Yine yukardaki Philotheos bilgisine bakarsan Philotheos bir din adamıydı.Oyunun sitesindeki Migrat konusunu okursak Bizanslılardan bahsediliyor.Philotheos da bir Bizanslıydı.Ve yine sitedeki Migrat bölgesinin mekan kısmını okursak dipsiz bir kuyuya inmiş bir pehlivandan bahsediliyor.Bu kuyu Ada’nın neresinde olabilir?Ada’ya baktığımızda kuyu olabilecek yerler,Philotheos heykelinin altı ve Ufkabakan adlı deniz feneri.Fare adam köyünde kuyu olmadığından ve Philotheos’un, Kuklacı ve Fareadamlarla işi olmadığından Fare adam köyünü es geçtik.Bu durumda Migrat bölgesine giriş Ada’dan olacaktır.
------------------------------------
SIĞINAK DÜŞÜNCELERİM

Öncelikle siteden Sığınaklar’ın konusunu ve mekan bilgisini okudum.Sığınaklar’ın girişi olabileceğini düşündüğüm 3 yer vardı.Sığınaklar’ın sitedeki mekan kısmını incelediğimde 69larda yapıldığı bahsediliyor.Sirkeci Tren Garı ise 80lerde yapılmış.Bu durumda Sirkeci Tren Garı değil.Bu da demek değildir ki Tren Garı süs diye konulmuş.Oyunun ilerleyen seviyelerinde gireceğimiz Çemberlitaş adlı bölgeye gidiş yeri olabilir.Artık 2 tanesi kaldı.Bu 2si ise Eminönü ve Mısır Çarşısıdır.Mısır Çarşısı’nda oyun hikayesine göre gizli bir yer var.Bu da Mısır Çarşısının,Sığınaklara giriş olabileceği ihtimalini artırmaktadır.Eminönü’nde ise pek çok yer giriş olabilir.Örneklerden biri Büyük Postahane.Oyunda bulamadım fakat eklenilebilir.Yine oyun hikayesine göre Sığınaklar 69da bitmişti.Büyük Postahane ise daha öncelerde bitirilmişti.Bu da olma ihtimalini 0a düşürüyor. Meteor Bölgesi’ndeki yılanların sonundaki yer ayrı bir bölge ve adını TAPINAK olarak biliyorum.

Önemli: Yılanların sonundaki,Şah Kobra’nın koruduğu yer ile Sığınaklar ve Migrat’ın alakası yoktur.Orası ilerde açılacak olan TAPINAK Bölgesinin muhtemel giriş yeridir.
-----------------------------------
PEKİ NEDEN DİĞER BÖLGELER OLAMAZ?

*Yeraltı o zamanlar zaten çok tehlikeliydi kimse gitmeye cesaret edemiyordu.Bunun için yeraltını eledik
*Labirent zaten Philotheos arkadaşımızın yeri ve migratlarla alakalı bi yer.Bunu da eledik.
*Meteor bölgesine genç bilgililer 70 küsürlerde gitmişlerdi.Fakat sığınaklar 69'da bitmişti ve kullanılmıştı.Bu yüzden Meteor bölgesi de elendi
*Mısır çarşısını düşünme nedenim ise o zamanların en güvenli yeri idi ve genç bilgililer buraya inşa etmiş olabilir.Oyuna sonradan eklenecek bir giriş kapısı olarak konulabilir.
*Ada’da zaten Migrat var.Olamaz mı?Olur fakat 69lu yıllarda Genç Bilgililer oraya gitmemiştir.

Giriş Mısır Çarşısından olmazsa kesinlikle Eminönünden bir kanalizasyon kapağı tarzında parmaklıklı bir kapıdan geçeceğiz.
-----------------------------------------------
OLURSA NERELER OLUR?

Resim

* 1 Numaraları yer Arzuhalci ve orada 3 adet yeşil kapı var.İlk önce burayı düşündüm fakat öyle birşey olsa Arzuhalci zaten bilir şimdiye çok açık bir bölge olurdu diye düşündüm ve eledim.
* 2 Numaralı yer Savaş adlı arkadaşımızın solundaki bina yıkıntıları.Fakat normal bir bina yıkıntısı değil.Buraya eklenebilecek bir cisimle girilebilir.
Resim
* 3 Numaralı yer beta videolarında izlediniz hidranın bulunduğu yer.Garip olan şu binaların arasından bir ağaç çıkmış.Felaket bu herşey olabilir ama yinede sığınak girişi olma ihtimali var düşükte olsa
Resim
* 4 Numaralı yer ise ufak bir yıkıntı.Fakat yanındaki binadan huylandım diğer binalara göre daha düzgün.
Resim
* 5 Numaralı yer herkesin bildiği yeşil örümceklerin önünde bulunduğu bina.Fotoya gerek yok.
* 6 Numaralı yer çok enterasandır binaların arasında ufak bir telle kapanmış bir yer.
Resim
* 7 Numaralı yer ise Çöl dediğimiz yer.Herke biliyordur burayı.Bina yınıkıntıları arasında kurak kalmış bir yer.Resme gerek yok

şimdi eleme yapalım.Videolarda gördüğümüz kadarıyla Sığınaklar düzenli bir yer.Yıkıntılar olamaz.Nedeni ise yıkılmış bir yer adı üstünde yıkılmıştır sağlam ve düzgün kalamaz.Bunun için 2,7,6 yı eledik.Önceden de 1i elemiştik.

3,4,5, kaldı.Mısır çarşısından giriş olmayacaksa bu 3 seçenekden biridir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
complex
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Sancak

Re: Grup Bölgeleri ve Muhtemel Giriş Yerleri [TEZ]

Mesaj gönderen complex »

Eline sağlık. Sıkımayacaksınız değil mi? Ben de açayım böyle bir konu. :)
APCAĞAApçağa
Ŧıгคt özɠüภ

________________________________________________________________________________________
Kullanıcı avatarı
Returnikv
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Returnikv »

Ellerine sağlık güzel çalışma
►Kuklacı≈Return≈™

© 2010
Kullanıcı avatarı
Petcarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Petcarar »

bana en çok 6 olabilirmiş gibi geldi telli olan
GHOSEN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen GHOSEN »

Ne Kadar Tanıdık Geldi :lol: Neyse Eline Sağlık :)
a4xx
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen a4xx »

:shock:
seninki ile aynı olduğunumu söylüyorsun şimdi?
senden çaldığım bir yanını göster yöneticiler silsin konuyu.Diyorsan ben senden önce eminönünde olduğunu söyledim,gözle görülür birşeyi önce söylesende farketmez.Kimsenin taklidini de yapmıyorum.Zaten philotheos ve hayırsız adanın bir kısmını forumda paylaştılar onları okuduktan sonra neyin nerede olabileceğini az çok buldum.Bölgeler açılsın bakalım neredeymiş bu sığınak girişi?
En son a4xx tarafından 12 Nis 2010 20:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

GHOSEN yazdı:Ne Kadar Tanıdık Geldi :lol: Neyse Eline Sağlık :)

adamın senden çalarak yaptığını sanmıyorum.adam farklı tezler koymuş ortaya ve uğraştığı %100.sende emek harcıyorsun tamam emeğine sağlık ama her bu konuda konu açana özenti dersen olmaz.
Kullanıcı avatarı
complex
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü

Mesaj gönderen complex »

turkoxHAMSTER yazdı:

adamın senden çalarak yaptığını sanmıyorum.adam farklı tezler koymuş ortaya ve uğraştığı %100.sende emek harcıyorsun tamam emeğine sağlık ama her bu konuda konu açana özenti dersen olmaz.
Haklısın, GHOSEN'den önce de bu tür farklı konular açıldı. Kimse çıkıp GHOSEN'e özenti demiyor.
APCAĞAApçağa
Ŧıгคt özɠüภ

________________________________________________________________________________________
Kullanıcı avatarı
KaraXHayalet
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu

Mesaj gönderen KaraXHayalet »

Gerçekten ghosen sen sadece tahmini yer belirtmiştin ama adam yazmiş ne var ne yoksa sende her gördüğüne çalinti diyorsun kendini bir şey sanma
Kullanıcı avatarı
complex
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü

Mesaj gönderen complex »

Petcarar yazdı:bana en çok 6 olabilirmiş gibi geldi telli olan

Evet, daha önce dikkat etmedim ama eğer oranın arkası haritada ulaşılamayacak bir yerse orası olabilir ggibi geliyor bana.
APCAĞAApçağa
Ŧıгคt özɠüภ

“Genel Etkileşim” sayfasına dön