bu konu benim icin hernekadar fuzuli zaman kaybi olsada,oyunda plus üyeligi olmayan arkadaslarimizin bazi anlarda,
plusu olupta edeb ile ahlak kurallari olmayan,terbiye ve manev-i seviyeye önem vermeyen,cocukluk döneminden eriskin
birey dönemine gecme sürecinde hapsolmus "oyuncu türleri" tarafindan bölge araciligi ile agir iftiralara ugramalarina karsi harcadigim zamana deger oldugunu düsünüyorum.
5 dakikami bu konuya harcamama sebep olan olay,bu sabah güncelleme geri sayimi baslamadan gerceklesti ve güncellemenin sonrasina kadar devam etti.
Komik ama ne yazikki gercek,o saatlerde her oyuncuya fazlasiyla yetecek sayida yaratik olmasina ragmen tek bir akrep yüzünden,Askx ... toplulugunun?grubunun?takiminin yada sinifinin?,
(Lonca denmez lakin bu serverdeki Loncalara karsi saygisizlik olur,ki büyük Loncalarin üyeleriyle simdiye dek hep karsilikli saygiya dayanan,normalde her oyuncunun uymasi gereken ve onlarin neden bu Loncalara dahil olduklarini ispatlayan olumlu münasebetim oldu)
hakkimda bölgeden ileri geri konusmalari,onlara ö.m attigima dair iftiralari ve hakaret/küfür icerikli yazimlar yapmalari esnasinda olayla ilgisi olmayan tanimadigim 3 oyuncudan ö.m geldi.Icerikleri assa yukari ayni idi: Bunu banada yapti(lar)...
Ben kesime ve maden cekmeye devam ederken arada $ikayet ederek bol bol foto aldim,zaten yer altinda oldugumuz icin birde ayriyetten onlarin seviyesine inmem imkansizdi :geek:
Aldigim fotolarin,benim birsey ispatlama ihtiyacim olmadigi gibi bu konuya eklenmelerinede gerek yok (o tür fotolarin forumda yeri yok) zaten gereken yerlere yollandilar.Isim vermeyede lüzum yok onlar ve destekcileri kendilerini biliyorlar bi süre oyunda olamayacaklari zaman belki muhatablari tarafindan yokluklari hissedilecek. :twisted:
Yaklasik 4 yillik Kuklaci tarihinde bir cok Lonca,Grup,Takim vs. kuruldu/dagildi,bazilari hala var ve yenileride kuruluyor,eskiden BEBE olanlarin kimisi simdi EFENDI olmayi basardi kimiside hala ayni telden caliyor.
Haksizlik,hirsizlik,küfür zamanla artti ve suanki bildigimiz konuma geldi.Bayanlarin ve kücük yastaki oyuncularinda bu oyunu oynadigini bilerek uygunsuz yazim ve davranislarina devam edipte oyunun kalitesini düsürenlerin sayisinin azaltilmasi,yönetimin elinden geleni yapmasina ragmen,hepimizin azda olsa katkida bulunmasi gerektiren bir durum.
Uzun lafin kisasi arkadaslar,bölgenden yazlan "o hirsizdir,bu küfürbazdir,su yalancidir vs." gibi yazimlarin aslini bilmeden o suclanan kisilerin günahina girip esas suclulara alet olmayiniz.
Katildiginiz veya katilacaginiz yada muhattabi oldugunuz/olacaginiz Lonca ve üyelerini iyi seciniz.
Bu konuya yukarida anlattigim olaya dahil olanlarin kendi ve ek olarak actiklari hesplarla bi cok cevap yagdirip konuyu saptirmaya calisacaklari normal fakat yinede konuyu anlayip,düsünce sahibi olan forum üyelerininde yazma geregi gördükleri noktalari yazacaklarini tahmin ediyorum.
Iyi Forumlar.
not:ben canakkale bogazi ile mesgulken,onlarin yandi ...... agzi diyebilme cabalari esnasinda Ibni+Cev. erk. eldiven düstü