Kuva-i Milliye Loncası Gurur Tablosu
- pasakadir
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Kuva-i Milliye Loncası Gurur Tablosu
1 HAfta yokum işallh ben yokken gelemz bölgeler :lol: 1 hafta sizden ayrı kalmak kolay değl ama olsun hepinizi çok seviyom
ops:
PaşaxKadir Paşaxkadirhan PaşaxSina
Q_P_a_Ş_a_X_k_A_d_İ_r_Q
PaŞaLaRıN LoNcAsI
LoNcA KuVa-İ MiLLiYe
Q_P_a_Ş_a_X_k_A_d_İ_r_Q
PaŞaLaRıN LoNcAsI
LoNcA KuVa-İ MiLLiYe
- Cerrah
- FareAdam Düşmanı
pasakadir yazdı:şaka şaka yaptım şaka yaptım kandırdım siziCerrah yazdı:Kadir Seninle Yolun Yarısına Geldik Kardeşim Aile Diyosun Ondan Sana Kızamıyorum Umarım Tekrar Dönersin Yolun Sonunu Seninle Birlikte Bitiririz Kardeşim Oyunda Olmazsan Bile O Liste de Hep Adın Olacak Kendine Çok İyi Bak Kardeşim A.e.o Selametle.....
Paşaxcerrah/Paşaxşifa/Paşaxebuz/Paşaxcorleone![]()
![]()
Hay Ben Senin
Paşaxcorleone-Paşaxpersia-Paşaxşifa
Suskunluğun Bedeli Çaresizliğin Diyetidir...
Suskunluğun Bedeli Çaresizliğin Diyetidir...
- PASAHKC
- İri Fare Avcısı
- Lonca: Kuva İ Milliye
Paşaxzalim yani ismail arkadaşımız'ın yeni büyücüsü Paşaxzalımdır.
Hayırlı Olsun.
Hayırlı Olsun.
BARBAROSKAPTANCELEBİ
Kuvayi Milliye (ya da Kuvay-i Milliye), Kurtuluş Savaşı 'nda düşmana karşı koyan Türk direniş örgütlenmelerine ve güçlerine verilen addır. Günümüz Türkçe 'sindeki anlamı Ulusal Güçler'dir.
Kuvayi Milliye, ülkenin dört bir yanının Yunan, İngiliz, Fransız, İtalyan birliklerince ele geçirildiği, Mondros antlaşması ile ülkeye ağır koşulların dayatıldığı, Osmanlı ordusunun silahlarının alınıp dağıtıldığı, herşeyin bitti sanıldığı günlerde, ulusun tepkisi olarak doğan bir halk direnişidir.
Yerel sivil örgütlenmeler, çeteler olarak ortaya çıkan Kuvayi Milliye, düzenli ordulardan oluşan işgalci güçlere karşı, bugünkü deyimiyle, bir gerilla savaşı uygulamıştır. İlk direniş olayları Güneydoğu bölgesinde Fransız'lara karşı görülmüşse de, örgütlü direniş İzmir'in düşmanca ele geçirilmesinden sonra Ege bölgesinde Kuvayi Milliye olarak başlamış ve bağımsız yerel örgütlenmeler olarak Kuvayi Milliye yurdun her köşesine yayılmıştır. Bu bölgesel kuruluşlar, daha sonra TBMM'nin kurulması ile birleştirilmiş ve I. İnönü Savaşı sırasında da düzenli orduya dönüşmüştür.
Atatürk Kuvayi Milliye'yi şöyle açıklamıştır:
"Hükümet merkezi düşmanların şiddetli çemberi içindeydi. Siyasal ve askeri bir çember vardı. İşte böyle bir çember içinde yurdu savunacak, ulusun ve devletin bağımsızlığını koruyacak kuvvetlere emrediyorlardi. Bu biçimde yapilan emirlerle, devlet ve ulusun araçları temel görevlerini yapamıyorlardı. Yapamazlardı da. Bu araçlari savunmanin birincisi olan ordu da, 'ordu' adını korumakla birlikte, elbette temel görevini yerine getirmekten yoksundu. İşte bunun içindir ki yurdu savunmak ve korumak olan temel görevi yerine getirmek, doğrudan doğruya, ulusun kendisine kalıyordu. .. İşte buna Kuvayi Milliye diyoruz."
Kuvayi Milliye, ülkenin dört bir yanının Yunan, İngiliz, Fransız, İtalyan birliklerince ele geçirildiği, Mondros antlaşması ile ülkeye ağır koşulların dayatıldığı, Osmanlı ordusunun silahlarının alınıp dağıtıldığı, herşeyin bitti sanıldığı günlerde, ulusun tepkisi olarak doğan bir halk direnişidir.
Yerel sivil örgütlenmeler, çeteler olarak ortaya çıkan Kuvayi Milliye, düzenli ordulardan oluşan işgalci güçlere karşı, bugünkü deyimiyle, bir gerilla savaşı uygulamıştır. İlk direniş olayları Güneydoğu bölgesinde Fransız'lara karşı görülmüşse de, örgütlü direniş İzmir'in düşmanca ele geçirilmesinden sonra Ege bölgesinde Kuvayi Milliye olarak başlamış ve bağımsız yerel örgütlenmeler olarak Kuvayi Milliye yurdun her köşesine yayılmıştır. Bu bölgesel kuruluşlar, daha sonra TBMM'nin kurulması ile birleştirilmiş ve I. İnönü Savaşı sırasında da düzenli orduya dönüşmüştür.
Atatürk Kuvayi Milliye'yi şöyle açıklamıştır:
"Hükümet merkezi düşmanların şiddetli çemberi içindeydi. Siyasal ve askeri bir çember vardı. İşte böyle bir çember içinde yurdu savunacak, ulusun ve devletin bağımsızlığını koruyacak kuvvetlere emrediyorlardi. Bu biçimde yapilan emirlerle, devlet ve ulusun araçları temel görevlerini yapamıyorlardı. Yapamazlardı da. Bu araçlari savunmanin birincisi olan ordu da, 'ordu' adını korumakla birlikte, elbette temel görevini yerine getirmekten yoksundu. İşte bunun içindir ki yurdu savunmak ve korumak olan temel görevi yerine getirmek, doğrudan doğruya, ulusun kendisine kalıyordu. .. İşte buna Kuvayi Milliye diyoruz."
LODOS'a Taze KAN, Teşkilata HEYECAN...
kopi
GaRaVeL
Aerrow
AeRRoW
Redcaps
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz...
kopi
GaRaVeL
Aerrow
AeRRoW
Redcaps
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz...
-
- Acemi Savaşçı
Bende eski ''PAŞA''(Kuva-i Milliye) Loncasında Olmaktan ve Bulunmaktan Gurur duyuyordum Lakin Arkadaşlar İcerisnde Anlaşmazsızlıklar Sonucu Loncadan Cıkmış bulunmaktayım.Burda yalakalık veya yagcılık yapmak icin demiyorum Paşa Loncası gercekten Cok iyi Bir lonca,bunu oyunda Paşa Olduqum sürecede belirtmiştim ve savunmuştum.Paşa Loncası İcinde O kadar saygı deger o kadar kişilikli kişler bulunmakta;
-fatih-eyup-fayuk
-qizem-salih abim-özqür...
Paşa(kuva-i Milliye)Loncasına Başarılarının Devamını DileriM.
Ayıkol Paşa Her yerde
Eski Kuva-i Milliye Lonca Üyesi
Paşaxmirliva/Paşaxmirlıva
HHharypotteR
-fatih-eyup-fayuk
Paşa(kuva-i Milliye)Loncasına Başarılarının Devamını DileriM.
Ayıkol Paşa Her yerde
Eski Kuva-i Milliye Lonca Üyesi
Paşaxmirliva/Paşaxmirlıva
HHharypotteR
- pasakadir
- Sahaf Yardımcısı
Evet güzel loncam tam 1 hafta sonra tekrar burdayım mucx 
PaşaxKadir Paşaxkadirhan PaşaxSina
Q_P_a_Ş_a_X_k_A_d_İ_r_Q
PaŞaLaRıN LoNcAsI
LoNcA KuVa-İ MiLLiYe
Q_P_a_Ş_a_X_k_A_d_İ_r_Q
PaŞaLaRıN LoNcAsI
LoNcA KuVa-İ MiLLiYe
- Ultraslanqmudur
- Sahaf Yardımcısı
Ultraslanqmudur yazdı:
NoLi La buRda![]()
FeriT Eyübü Getir bana
- Pasaxfatih
- FareAdam Düşmanı
GaSTLexX yazdı:Ultraslanqmudur yazdı:
NoLi La buRda![]()
FeriT Eyübü Getir bana
Yenibosnadan Selamlar
Gökhan kardesimle Beraberiz
Siz Az Bekleyin Bekleyin
PAŞA ların Loncası Lonca KUVVA-İ MİLLİYE...Paşafatih Paşaxfatih Paşaxjötem...
- Pasaxfatih
- FareAdam Düşmanı
Gülhaneden Hatıra

PAŞA ların Loncası Lonca KUVVA-İ MİLLİYE...Paşafatih Paşaxfatih Paşaxjötem...