ilgazburak yazdı: ↑14 Tem 2026 12:25
IKV'nin avukatları mı varmış ? İlk önce bırakın oyunu modere etmeyi oyuna giren GM'si olsun
TT'nin avukatları boşuna mı çalışıyor? Millete 5-10TL için dava açan Türk Telekom PVP sunucular için asla sessiz kalmaz. PVP'lerin çok uzun süreli duracağına inanmıyorum 2-3 ay açık durup patlarlar gibi duruyor. Zaten bunu PVP'yi açan arkadaşların korkusundan anlayabilirsiniz davalardan öyle korkmuşlarki seslerine kadar değiştirmişler
Hocam hangi avukat hangi dava allasen ? Sanırım internet faturalarına açılan davalar ile karıştırıyorsun.
Oyunun sahibi kim hocam? Sence sessiz mi kalacaklar iyi tamam alın hadi bizim oyunu çaldınız ufff muff peki mi diyecekler? Bal gibi de dava açacaklar işte PVP'yi yapanlar bunu o kadar iyi biliyor ki kendi seslerini bile kullanmaktan korkuyorlar. Seslerini robotik bir şekilde anlaşılmasın diye programlarla değiştirip öyle konuşuyorlar niye böyle yapıyorlar çünkü yaptıkları işin yasal olmadığını ve yakalanırlarsa ceza alacaklarını biliyorlar bunun için de kendilerince hukuktan kaçıyorlar.
Hocam oyun bu zamana kadar yüzlerce kez suistimal edildi milletin parası pulu emeği çöp oldu. Kaç kişiye dava açıldı ? Hesabını kim verdi ? Kimse. Dediğim gibi önce oyuna girecek GM bulsunlar sonra dava açarlar.
Buna fazlasıyla katılıyorum, yeni sunucularda alınan akçeler ne oldu, patladı. Maden çekmeye çift arttırıcı alıyorsun adamlar uğraşmadan birşeyleri yapıyor. Ee o kopya yapanlara noldu onca yıldır adamlar yüzlerce bin para koydular cebe. Hiç birşey yapmıyorlar artı para oyuna harcayanları da mağdur ediyorlar. Geçiniz.
ilgazburak yazdı: ↑14 Tem 2026 13:13
Hocam oyun bu zamana kadar yüzlerce kez suistimal edildi milletin parası pulu emeği çöp oldu. Kaç kişiye dava açıldı ? Hesabını kim verdi ? Kimse. Dediğim gibi önce oyuna girecek GM bulsunlar sonra dava açarlar.
PVP yapanlara da söyle bence bunu madem öyle korkup seslerini gizlemesinler madem davalık bir şey olmayacak açık açık bizim adımız bu, bu oyunu adam edeceğiz desinler Ama bırak isimlerini açıklamayı kendi seslerini bile kullanmaktan korkuyorlar neden? Çünkü yaptıkları iş yasal değil ve tespit edilirlerse ceza yiyecekler. Sesini , ismini gizleyen; üstüne bir de tersine mühendislikte başarılı olan bu arkadaşlar bir gram masum değil oyunu da çalarlar cebinizdeki kredi kartını da çalarlar.
PVP yapanlara da söyle bence bunu madem öyle korkup seslerini gizlemesinler madem davalık bir şey olmayacak açık açık bizim adımız bu, bu oyunu adam edeceğiz desinler Ama bırak isimlerini açıklamayı kendi seslerini bile kullanmaktan korkuyorlar neden? Çünkü yaptıkları iş yasal değil ve tespit edilirlerse ceza yiyecekler. Sesini , ismini gizleyen; üstüne bir de tersine mühendislikte başarılı olan bu arkadaşlar bir gram masum değil oyunu da çalarlar cebinizdeki kredi kartını da çalarlar.
Hocam biz oyuncuyuz,PvP legal mi illegal mi davası hukuku bizi ilgilendirmez. Yıllardır oyuncuya reva görülmeyen her şeyi yapıyorlar, hani oyun motoru eskiydi hani hiç yenilik yapılmıyordu, gördük hepsini. PvP sunucuları açılınca herkes oraya geçecek, belki bu da yönetime bir ders olur.
Diğer oyunlarda yıllardır faaliyet gösteren korsan sunucular var. Hatta bazıları oyuncu sayısı açısından resmi sunucuların beş altı katı; üstelik bu sunucuların sayısı da çok fazla.
Türk Telekom'u arayıp İstanbul Kıyamet Vakti'nden bahsettiğinde ise "Neyden bahsediyorsunuz? Bizim öyle bir oyunumuz yok." cevabını alıyorsun. Oyunda GM bile yok; daha bu ay ki bakım bile yapılamadı. Bu konuyla ciddi anlamda ilgilenip uğraşacaklarını sanmıyorum. Kaldı ki ilgilenseler bile, böyle bir sürecin sonuçlanması muhtemelen yıllar sürer.
Hocam biz oyuncuyuz,PvP legal mi illegal mi davası hukuku bizi ilgilendirmez. Yıllardır oyuncuya reva görülmeyen her şeyi yapıyorlar, hani oyun motoru eskiydi hani hiç yenilik yapılmıyordu, gördük hepsini. PvP sunucuları açılınca herkes oraya geçecek, belki bu da yönetime bir ders olur.
Niye ilgilendirmiyor ki? Daha kendi seslerini açık açık kullanmaktan korkan bu kişilerin yarın birgün sunucuyu çatırt diye kapatmayacakları ne malum? TTNET'in bu arkadaşlara dava açacağı kesin yaptıkları işin de yasal olmadığı belli kısacası sunucular daha açılmadan kapanma tehlikesi yaşıyor. Çok bir şey beklememek lazım ben uzun ömürlü olacaklarını düşünmüyorum.
Niye ilgilendirmiyor ki? Daha kendi seslerini açık açık kullanmaktan korkan bu kişilerin yarın birgün sunucuyu çatırt diye kapatmayacakları ne malum? TTNET'in bu arkadaşlara dava açacağı kesin yaptıkları işin de yasal olmadığı belli kısacası sunucular daha açılmadan kapanma tehlikesi yaşıyor. Çok bir şey beklememek lazım ben uzun ömürlü olacaklarını düşünmüyorum.
Hocam o dediğin şu an güncel ikv sunucularında da geçerli. Kopya makro her şey var. Yönetim yok. Yarın kapanmayacağı ne malum ? Ben PvP sunucularının uzun soluklu olacağını düşünüyorum. İş davaya kalsa bile çözümlenmesi yıllar sürer.
ilgazburak yazdı: ↑14 Tem 2026 16:50
Hocam o dediğin şu an güncel ikv sunucularında da geçerli. Kopya makro her şey var. Yönetim yok. Yarın kapanmayacağı ne malum ? Ben PvP sunucularının uzun soluklu olacağını düşünüyorum. İş davaya kalsa bile çözümlenmesi yıllar sürer.
Evet güncel İKV sunucuları da oynanabilir durumda değil zaten. Bu arada kopya makro her şeyi yapan arkadaşlar PVP sunucularını yapan arkadaşlar bunu da biliyorsun değil mi? Acaba kendi sunucularında da hile satacaklar mı
İsteyen oynayabilir kesinlikle bir şey diyemem ama ben yıllardır bu oyuna hile yapan arkadaşların yaptığı sunucuda oynamam çünkü kendileri bir gram güven vermiyorlar. Bu kişilerin benim bilgisayarıma trojen atmayacağının garantisini kim verebilir adamlar sabıkaları çok da temiz değil.
ilgazburak yazdı: ↑14 Tem 2026 16:50
Evet güncel İKV sunucuları da oynanabilir durumda değil zaten. Bu arada kopya makro her şeyi yapan arkadaşlar PVP sunucularını yapan arkadaşlar bunu da biliyorsun değil mi? Acaba kendi sunucularında da hile satacaklar mı
İsteyen oynayabilir kesinlikle bir şey diyemem ama ben yıllardır bu oyuna hile yapan arkadaşların yaptığı sunucuda oynamam çünkü kendileri bir gram güven vermiyorlar. Bu kişilerin benim bilgisayarıma trojen atmayacağının garantisini kim verebilir adamlar sabıkaları çok da temiz değil.
Hocam anladığım kadarıyla sen şu an güncel sunucularda da oynamıyorsun. Yani bu söylediklerinle oynamaman gerekir. Kopyanın makronun cirit attığı yerde herhangi bir şeye güvenden bahsedemezsin çünkü. PvP sunucularında oynamak isteyenler bir takım riskleri göze alacak muhakkak ama zaten şuanda da göze alınıyor oyun allaha emanet. Bana şahsen milletin bilgisayarına trojan atmak için bu kadar emek harcayacakları pek mantıklı gelmiyor. İsteyen oynayacak.
akif99 yazdı: ↑14 Tem 2026 12:57 PVP'yi yapanlar bunu o kadar iyi biliyor ki kendi seslerini bile kullanmaktan korkuyorlar. Seslerini robotik bir şekilde anlaşılmasın diye programlarla değiştirip öyle konuşuyorlar niye böyle yapıyorlar çünkü yaptıkları işin yasal olmadığını ve yakalanırlarsa ceza alacaklarını biliyorlar bunun için de kendilerince hukuktan kaçıyorlar.
Bu arkadaşların seslerini değişme nedenleri hukuktan kaçma değil de bence sesleri ikv camiasında tanındığı için olabilir. Muhtemelen daha önce lonca discordlarında pek çok kez bulunmuşlar sesinden tanınıp "aa bu falanca loncada değil mi " demesinler diye Çünkü sesten kimlik analizi diye bir uygulama yok. Ama eğer o yüzden yapmışlarsa adli olaylarda discord şu an türkiyeye veri ve log veriyor seslerini değişmeleri çok anlamsız
akif99 yazdı: ↑14 Tem 2026 16:46Niye ilgilendirmiyor ki? Daha kendi seslerini açık açık kullanmaktan korkan bu kişilerin yarın birgün sunucuyu çatırt diye kapatmayacakları ne malum?
Bu da doğru , daha sesinin bile duyulmasından imtina eden aman sesim duyulmasın diye düşünen adam evinin kapısının önünde ihtarnameyi gördüğü an sunucunun fişini çeker
Sufizm yazdı: ↑14 Tem 2026 15:20
ikv tt bünyesinde adamın donuna kadar alırlar. Bu gidişle alacak gibilerde ikv oynansın oynanmasın fark etmez hala bünyelerinde.
TT'nin toplam %85'lik hissesi türkiye varlık fonu ve hazine maliye bakanlığına ait. Devlette olduğu için daha büyük sıkıntı süreçler daha hızlı ilerler