ONSOZ: Ilk basta @RIPPER 'a paylastigi post icin tesekkur ederim. Bu post sayesinde bu oneriyi sizlerle paylasiyorum. RIPPER'in onerisini burada gorebilirsiniz; https://forum.istanbuloyun.com/viewtopi ... 3#p1291793
Selamlar Değerli İKV Severler ve Oyun Yönetimi,
19. yılına giren İstanbul Kıyamet Vakti’nin bugün en büyük sorunu, yıllardır aynı mekaniklere hapsolmuş olmamız ve ödül sisteminin artık güncelliğini yitirmesidir.
6 Haziran 2011’de Çemberlitaş’ın oyuna eklenmesinden bu yana aynı eşyaların peşinde koşuyoruz. 25 Aralık 2012’de Hol sisteminin gelmesiyle birlikte tılsım elde etme sürecine girdik ancak Karaköy kazasını bir kenara bırakırsak, o tarihten beri oyuncu kitlesini gerçekten heyecanlandıracak büyük bir değişiklik veya etkinlik göremedik. Tam 14 yıldır aynı boss’ları kesip aynı ödülleri bekliyoruz.
Eğer oyunun bu "karanlık yol"dan çıkmasını ve eski heyecanına kavuşmasını istiyorsak, şu üç temel değişikliğin hayati önem taşıdığını düşünüyorum:
1. Sezonsal Değişiklikler ve Dinamik Etkinlikler
Modern MMORPG’lerdeki "Seasonal Pass" mantığına benzer bir yapı ile grup bölgelerinde kritik değişiklikler yapılmalıdır. Merak, oyuncuyu oyuna bağlayan en büyük etkendir. 19. Yıl Özel Etkinliği güzel bir adım olsa da maalesef Pazartesi başlayan "hype", Salı ve Çarşamba günleri sönüp gitti. Şu an birkaç lonca dışında parşömen kovalayan kalmadı.
Öneri: Etkinlikler insanları oyunda tutacak görevlerle desteklenmeli. Örneğin; Bâb-ı Âli sunucusunda aktif olmayan Karaköy boss’ları, geçici olarak grup bölgelerine dahil edilebilir. Çemberlitaş’ta X yerine GBZ, Sığınak’ta Motorin yerine Tırtıl görmek, oyuncunun rutinini kıracak ve ilgiyi tazeleyecektir.
2. Grup Bölgeleri v2 ve 54 Seviye İçeriği
Daha önce forumda @RIPPER tarafından da dile getirilen "Mutasyon ve v2 Tılsımlar" artık 54 seviye oyuncuların erişimine açılmalıdır. Sürekli parşömen kasmak yerine, bu v2 eşyaların peşinde koşmak çok daha motive edici olacaktır.
Görsel ve Teknik Çözüm: Bu eşyalar için sıfırdan modelleme yapmaya gerek yok; renk paleti değişikliği bile yeterli. Örneğin; turkuaz tonlarındaki Çemberlitaş büyücü eşyaları, lacivert veya mor tonlarına çevrilebilir. Ayrıca bu v2 bölgelerine Karaköy minion’ları eklenerek, hali hazırda oyunda var olan içerikler çok daha verimli bir şekilde kullanılabilir.
3. Tılsımlara Erişim ve Seviye Dengesi
Özellikle büyücü sınıfı oyuncuları, 49 seviyeden sonra M1/Y2 tılsımları olmadan grup bölgelerinde ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu durumun bir standarda bağlanması şart.
Çözüm: Bu tılsımların alt versiyonlarına erişim kolaylaştırılmalı. 45 seviyeden sonra haritadaki tüm yaratıklardan düşük oranla da olsa tılsım düşebilmeli. Bu sayede oyuncular ana tılsımlarına (M1/Y2) giden yolda tamamen tıkanmaz, alternatif çözümlerle karakterlerini geliştirmeye devam edebilirler.
İKV’nin potansiyeline hala inanıyoruz ancak 14 yıllık döngünün artık kırılması gerekiyor. Okuduğunuz ve yorumlarınızla destek verdiğiniz için teşekkürler.
İyi oyunlar!
İKV’nin Geleceği Hakkında: 14 Yıllık Döngüyü Kırmak ve Grup Bölgeleri v2 Önerisi
İKV’nin Geleceği Hakkında: 14 Yıllık Döngüyü Kırmak ve Grup Bölgeleri v2 Önerisi
MezarKabul...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...
- Lighthouse
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Ematek
- Discord: recthaltouche
Re: İKV’nin Geleceği Hakkında: 14 Yıllık Döngüyü Kırmak ve Grup Bölgeleri v2 Önerisi
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
- sonsuzadek45
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Anka
- Lonca: Beyaz Melekler
Re: İKV’nin Geleceği Hakkında: 14 Yıllık Döngüyü Kırmak ve Grup Bölgeleri v2 Önerisi
Dediğiniz doğru ama gözden kaçan bir nokta var. Mevcut yönetim bu tür değişikliklerin hikâye (lore) kısmını etkilediğini söylüyor. Ancak açık konuşmak gerekirse oyuncuların büyük çoğunluğu hikâye için oynamıyor. böyle öneriler sundum aldığım cevap bu
Kendi adıma konuşayım; yıllardır görev penceresini açıp hikâyeyi okuduğumu hatırlamıyorum. Bu oyunu güzel yapan şey hikâye değil, oynanış ve bölgeler.
Karaköy bölgesi aslında hikâyeye (lore’a) uyumlu, bunda bir sorun yok. Ama yanlış tasarım yüzünden oyuncular oynamak istemiyor.
İşte tam olarak burada büyük bir fark var: Hikâyeye uyumlu olması yetmiyor, oynanabilir olması gerekiyor.
Oyuncu için önemli olan şey tasarım, akıcılık ve keyif. Bunlar olmayınca en iyi hikâye bile oyunu kurtarmıyor.
Kendi adıma konuşayım; yıllardır görev penceresini açıp hikâyeyi okuduğumu hatırlamıyorum. Bu oyunu güzel yapan şey hikâye değil, oynanış ve bölgeler.
Karaköy bölgesi aslında hikâyeye (lore’a) uyumlu, bunda bir sorun yok. Ama yanlış tasarım yüzünden oyuncular oynamak istemiyor.
İşte tam olarak burada büyük bir fark var: Hikâyeye uyumlu olması yetmiyor, oynanabilir olması gerekiyor.
Oyuncu için önemli olan şey tasarım, akıcılık ve keyif. Bunlar olmayınca en iyi hikâye bile oyunu kurtarmıyor.
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Sizin yazdıklarınıza ekleme olarak, lore'dan uzun zamandır kopuk haldeyiz. Çünkü bahsettiğim bu büyük güncellemeler arasında o kadar çok uzun zaman var ki, insanlar lore'u unutuyor ve daha çok mekaniğe ve oynanışa odaklanıyor.sonsuzadek45 yazdı: ↑16 Nis 2026 20:07 Dediğiniz doğru ama gözden kaçan bir nokta var. Mevcut yönetim bu tür değişikliklerin hikâye (lore) kısmını etkilediğini söylüyor. Ancak açık konuşmak gerekirse oyuncuların büyük çoğunluğu hikâye için oynamıyor. böyle öneriler sundum aldığım cevap bu
MezarKabul...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...
- hattihumayun
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Anka
- zkocalioglu
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
Önerilerin çok değerli çok beğendim. 3. Maddeyle ilgili benim düşüncem tılsımlara erişim kesinlikle yanlış tasarlanmış, daha önce de foruma ve desteğe önerilerde bulunmuştum. Bu konunun ilk fırsatta ele alınması lazım. Açıkçası bunu kendim için falan istemiyorum, oyunun sağlığı için istiyorum. Zaten m1 de y2 de ürettik ekibimizle ancak uzun uğraşlarla.
Oyunda güçlü daha güçlü oluyor. Oyun başı Y2 kilidini açan her şeyi yapabiliyor, herkesi eziyor.
Eşit erişim olması için güçlü şaheser tılsımlar rastgele elde edilmeli. Bu reçete ile üreterek olabilir veya drop şeklinde veya başka bir yöntem ama üreterek değil. Bunlar detaylandirilabilir ama uzatmak istemiyorum.
Güçlü m1 y2 can kurtaran ağır vurus vb şaheser tılsım reçeteleri silinmeli veya çok çok zorlaştırılmalı ki üreten olmamalı.
Elbette çok oyun oynayan daha çok rastgele tılsım elde edecek edinim şansı çok olacak.
Oyunda güçlü daha güçlü oluyor. Oyun başı Y2 kilidini açan her şeyi yapabiliyor, herkesi eziyor.
Eşit erişim olması için güçlü şaheser tılsımlar rastgele elde edilmeli. Bu reçete ile üreterek olabilir veya drop şeklinde veya başka bir yöntem ama üreterek değil. Bunlar detaylandirilabilir ama uzatmak istemiyorum.
Güçlü m1 y2 can kurtaran ağır vurus vb şaheser tılsım reçeteleri silinmeli veya çok çok zorlaştırılmalı ki üreten olmamalı.
Elbette çok oyun oynayan daha çok rastgele tılsım elde edecek edinim şansı çok olacak.