Lonca Aktivasyonu İçin “Son Giriş Tarihi” Özelliği

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
WusTy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Gentle Giants
Discord: https://discord.gg/m

Lonca Aktivasyonu İçin “Son Giriş Tarihi” Özelliği

Mesaj gönderen WusTy »

Merhaba değerli yönetim ekibi ve IKV topluluğu,

Loncamızı aktif ve düzenli tutmaya çalışırken küçük ama önemli bir ihtiyaçla karşılaşıyoruz.
Şu an lonca üyelerimizin oyuna ne sıklıkta giriş yaptığını göremiyoruz.
Bu durum, aktif bir ekip kurma planının önüne geçmekle birlikte özellikle lonca kapasitesi dolduğunda, yeni oyuncuları kabul etme veya pasif üyeleri ayırma konusunda etik bir karar vermemizi zorlaştırıyor.

Hiçbir oyuncuyu haksız yere dışlamak istemiyoruz. Bu nedenle, lonca sayfasında “Son Giriş Tarihi” gibi basit bir bilginin görünmesi süreci hem daha şeffaf hem de daha adil hâle getirebilir.

Örneğin:

“Son giriş: 3 gün önce” veya “Son giriş tarihi: 26-03-2026”

Bu bilginin yalnızca gün/ay/yıl formatında olması yeterli olur; saat bilgisinin eklenmesi kişisel mahremiyete girebileceği için gerekmediğini düşünüyoruz.

Bu özellik sayesinde hem loncamızı daha verimli yönetebilir hem de tamamen pasif olan oyuncuların yerine yeni, aktif oyunculara yer açabiliriz. Böylece herkes için daha dinamik bir oyun deneyimi oluşacaktır.

Değerlendirmenizi rica eder, bu konuda yapılacak bir geliştirmeyi tüm loncalar adına çok değerli bulacağımızı belirtmek isterim.

Teşekkürler ve iyi oyunlar.
TILSIM (Since 2009)
EMİNÖNÜ (Since 2014)
KARAKÖY & BÂB-I ÂLİ (Since 2025)

Trevor / Harry / Gaius

Resim
Kullanıcı avatarı
WusTy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Re: Lonca Aktivasyonu İçin “Son Giriş Tarihi” Özelliği

Mesaj gönderen WusTy »

+++

Bu konuda destek alabilmeyi umut ediyorum.
TILSIM (Since 2009)
EMİNÖNÜ (Since 2014)

Trevor / Harry / Gaius

Resim
Kullanıcı avatarı
Gangbangg
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Freestyla
Discord: Realistgangsta

Mesaj gönderen Gangbangg »

Diger oyunlarin hepsinde mevcut bu durum, oyuncu ne zaman girdi veya ne zaman girmedi saati tarihi hepsi var , olasi hirsizlik durumunda elinde direkt olarak kanit nieligide tasiyabilir , bence bu konunun uzerinde durulmasi lazim +++ up
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
Kullanıcı avatarı
AGRESIF
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen AGRESIF »

Oyuna girip karakter penceresine baktığımda lonca görünmüyor. Bence öncelikle bu sorun düzeltilmeli. :')
Kullanıcı avatarı
WusTy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen WusTy »

AGRESIF yazdı: 30 Mar 2026 13:10 Oyuna girip karakter penceresine baktığımda lonca görünmüyor. Bence öncelikle bu sorun düzeltilmeli. :')
Zaten loncada olduğundan eminsen, bunu orada görmen senin için neyi çözecek ki daha öncelikli bir sıraya yerleştirdin bu meseleyi merak ettim.

İhtiyaçlarınız bireyselden ziyade topluma anlam ifade ederse bireysel ihtiyaçlarda bununla birlikte düzelir ve gelişir diye düşünüyorum.
TILSIM (Since 2009)
EMİNÖNÜ (Since 2014)

Trevor / Harry / Gaius

Resim
Kullanıcı avatarı
AGRESIF
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen AGRESIF »

WusTy yazdı: 30 Mar 2026 17:17
AGRESIF yazdı: 30 Mar 2026 13:10 Oyuna girip karakter penceresine baktığımda lonca görünmüyor. Bence öncelikle bu sorun düzeltilmeli. :')
Zaten loncada olduğundan eminsen, bunu orada görmen senin için neyi çözecek ki daha öncelikli bir sıraya yerleştirdin bu meseleyi merak ettim.

İhtiyaçlarınız bireyselden ziyade topluma anlam ifade ederse bireysel ihtiyaçlarda bununla birlikte düzelir ve gelişir diye düşünüyorum.
Bahsetmeye çalıştığım şey şu: Önce halihazırda olan ve çalışan şeyleri bozmasınlar da, ekleme ve güncellemeleri daha sonra yaparlar :')
Kullanıcı avatarı
WusTy
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen WusTy »

WusTy yazdı: 26 Mar 2026 15:33 Merhaba değerli yönetim ekibi ve IKV topluluğu,

Loncamızı aktif ve düzenli tutmaya çalışırken küçük ama önemli bir ihtiyaçla karşılaşıyoruz.
Şu an lonca üyelerimizin oyuna ne sıklıkta giriş yaptığını göremiyoruz.
Bu durum, aktif bir ekip kurma planının önüne geçmekle birlikte özellikle lonca kapasitesi dolduğunda, yeni oyuncuları kabul etme veya pasif üyeleri ayırma konusunda etik bir karar vermemizi zorlaştırıyor.

Hiçbir oyuncuyu haksız yere dışlamak istemiyoruz. Bu nedenle, lonca sayfasında “Son Giriş Tarihi” gibi basit bir bilginin görünmesi süreci hem daha şeffaf hem de daha adil hâle getirebilir.

Örneğin:

“Son giriş: 3 gün önce” veya “Son giriş tarihi: 26-03-2026”

Bu bilginin yalnızca gün/ay/yıl formatında olması yeterli olur; saat bilgisinin eklenmesi kişisel mahremiyete girebileceği için gerekmediğini düşünüyoruz.

Bu özellik sayesinde hem loncamızı daha verimli yönetebilir hem de tamamen pasif olan oyuncuların yerine yeni, aktif oyunculara yer açabiliriz. Böylece herkes için daha dinamik bir oyun deneyimi oluşacaktır.

Değerlendirmenizi rica eder, bu konuda yapılacak bir geliştirmeyi tüm loncalar adına çok değerli bulacağımızı belirtmek isterim.

Teşekkürler ve iyi oyunlar.
Küçük bir hatırlatma bırakmak istiyorum:

Bu konu, aslında tüm loncaların doğrudan işine yarayacak bir iyileştirmesi niteliği taşıyor.
Bilinçli oyunculuk ve sağlıklı bir lonca yönetimi için gerekli olan bu tarz temel bilgilerin görünürlüğü, hepimizin oyun deneyimini daha dengeli ve daha adil hale getireceğine inanıyorum.

Fakat çok ilginçtir ki önemsiz veya oyuna katkısı olmayan konular üzerinde yoğun etkileşim olurken, herkesin faydasına olan böyle bir önerinin pasif kalıyor olması çok şaşırtıcı... Birkaç bilinçli oyuncunun desteği bile bu tarz geliştirmelerin uygulanma hızında ciddi fark oluşturabilir.

Aynı fikirde olan oyuncu arkadaşlarımın desteğini yorumda görmek beni çok mutlu eder.
Sonuçta bu talep yalnızca benim değil. Aktif, düzenli ve adil bir oyun ortamı isteyen herkesin ortak ihtiyacı.

Teşekkürler.
TILSIM (Since 2009)
EMİNÖNÜ (Since 2014)

Trevor / Harry / Gaius

Resim
Kullanıcı avatarı
RIPPER
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen RIPPER »

Her MMO’da gördüğümüz faydalı bir özellik olduğu kesin, ancak burada teknik tarafta bazı kısıtlar olabilir. Oyun hâlihazırda daha eski bir altyapı kullanıyorsa, lonca listesinde her oyuncu için “son giriş” bilgisinin anlık olarak sorgulanması sunucuya ek yük bindirebilir.

Özellikle bu veri her açılışta dinamik olarak çekilecekse, yoğun anlarda performans tarafında istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden doğrudan gerçek zamanlı bir çözüm yerine, örneğin belirli aralıklarla güncellenen (cache’lenen) bir sistem daha sağlıklı olabilir.

Kısacası ihtiyaç çok mantıklı, ancak uygulanma şeklinin teknik olarak doğru kurgulanması önemli. Yönetim ekibi bu dengeyi gözeterek bir çözüm üretirse herkes için verimli olur. Ama daha elzem konuların öncelikte olduğunu düşünüyorum.
> RIPPER
> INDAREKO
"Mekanik, sabır ve strateji."

“Genel Etkileşim” sayfasına dön