İKV Bab-ı Ali Sunucusu 1. < Savaşçı Turnuvası >

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Re: İKV Bab-ı Ali Sunucusu 1. < Savaşçı Turnuvası >

Mesaj gönderen Lighthouse »

astalanbebek05 yazdı: 25 Mar 2026 21:36 Öncelikle kendi imkanlarınızla yapmakta olduğunuz etkinlik için tebrik eder, sorunsuz ve güzel bir etkinlik olmasını temenni ederim<Invaders> Loncası olarak katılmayı düşünüyoruz size birazdan birkaç isim listesi göndereceğim,fakat bu etkinlik IKV ADMIN destekli olacağından dolayı bazı konularda serzenişte bulunmam gerekiyor

Malum ülkemizde Discord uygulaması yasak olduğundan dolayı dolaylı legal olmayan yollardan uygulamayı kullanmak mecburiyetinde kalıyoruz özelliklede ekran paylaşımı yaptığımızda ise bilgisayar iyi olsa bile oyun içi FPS düşüklüğüne sebep vermektedir.

Önerim şudur İKV ADMİN destekli olacağından malumunuz turnuva katılımcıları turnuva alanına çekilecektir.İKV ADMİN in oyuncu kasasına ve çantasını görebilme yetkisi olduğunu ve 3.şahıs program kullanıldığını tespit edebilmektedir yani en azından bunun için program geliştirdiğini söylemektedirler discorda gelip yine ekran paylaşalım kasaları çantaları gösterelim sıfır tılsım olduğunu kanıtlayalım ama ws sırasında paylaşımı kapatmamızı dikkate alırsanız herkes için zevkli bir turnuvaya dönüşeceğini düşünüyorum
Merhaba, sizi anlıyoruz ama ancak bu etkinlik sürecinde hile, pedal, makro gibi programlara 0 tolerans gösterilecektir. Bu sebeple böyle bir karar alınmıştır.
Discord'a erişiminiz yoksa microsoft teams üzerindende yayın açabilirsiniz.

Gm karakterinin kasa çanta vb. görme yetkisinden bağımsız; pedal makro vb. görmesi mümkün değildir. Çünkü bunun için sunucuya istek gönderme sıklığının dinamik tespit edilmesi gerekmektedir ki buda mümkün değildir. "Anca log'tan bakılarak yapılabilir"
astalanbebek05 yazdı: 25 Mar 2026 21:36 ws sırasında paylaşımı kapatmamızı dikkate alırsanız herkes için zevkli bir turnuvaya dönüşeceğini düşünüyorum
Bu sebeple bu mümkün değildir. Etkinliğimizin kuralları bağlayıcıdır.
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
Gangbangg
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Freestyla
Discord: Realistgangsta

Mesaj gönderen Gangbangg »

JönTÜRK eklersınız ,saygilarimla .
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Güncel Önkayıt Yaptıran Katılımcı Listesi ve Doğrulama Yapanlar (+)

KRIGER
TRON
ULTRON
TheSlien
Doomedman
Radula (+)
Sarıhanım (+)
LvLyNxALFA
NETRON (+)
triumphaL
Reacher
mmudriyk
Memotion
Veda (+)
keudaw (+)
ARKANTOS
Alparslantürkes
Baroda
Thenefreth
Primarch
Stallone
Sleipner
JönTÜRK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

remito
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Casper

Mesaj gönderen remito »

IKVAdmin yazdı: 25 Mar 2026 15:50 Arkadaşların düzenleyeceği turnuvanın "kazanan" hediyelerinde ufak bir güncelleme yaptık. (İlk post metnine de bakabilirsiniz)

Turnuvayı kazanan neferler için;
1.'ye 3. Seviye Savaçı Tılsımı ( OF23 veya DEF23)
2.'ye Çemberlitaş Şahaser Eşya
3.'ye 5500 Akçe

Katılım sayısına göre de farklı hediyeler de düşünebiliriz ancak bu tamamen bizim inisiyatifimizdedir.
Topluluk oyuncularının yaptığı etkinliğe destek vermeniz gayet güzel. Fakat ben galata sunucusunda oynuyorum ve oyuncuların kendi arasında düzenlediği etkinliğe ikv yönetim ekibinin böyle bir ödül eklemesi aşırı saçma geliyor. Galata sunucusundaki oyuncular bu etkinlikten yararlanamıyor. 2 Sunucununda açıldığı tarihten beri en aktif yöneticiler olsun ilk denemeler olsun hep Babıali sunucusunda yapıldı? Yönetimin destek verdiği etkinliği Galata oyuncusu olarak hiç etik bulmuyorum. Katılım listesine bakınca maksimum 20 kişi gözüküyor 20 kişilik bir turnuvaya yönetimin böyle absürt(3. kademe tılsım ve şaheser eşya) eklemesini aşırı saçma bir hareket olarak görüyorum. Sunucuların açılması üzerinden 4 ay kadar bir süre geçmesine rağmen hala çemberlitaş asası elde edemeyen oyuncular mevcut 20 kişilik komik bir sayılı turnuvaya çemberli şaheserini geçtim solo şekilde üretilmesi elde edilmesi 2-3 hafta sürecek 3. kademe tılsım eklemeniz daha komik. Ölüm oyununda bile kazanana ödül olarak 55 seviye iksir veren yönetimin 20 kişilik turnuvaya bu kadar yüklü ödül vermesi ne kadar etik tekrar soruyorum. Madem bu kadar yüklü ödül verebiliyorsunuz bunun açılan her 2 sunucu içinde adil şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum. Umarım mantıklı bir cevap verirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

remito yazdı: 27 Mar 2026 05:43 Topluluk oyuncularının yaptığı etkinliğe destek vermeniz gayet güzel. Fakat ben galata sunucusunda oynuyorum ve oyuncuların kendi arasında düzenlediği etkinliğe ikv yönetim ekibinin böyle bir ödül eklemesi aşırı saçma geliyor. Galata sunucusundaki oyuncular bu etkinlikten yararlanamıyor. 2 Sunucununda açıldığı tarihten beri en aktif yöneticiler olsun ilk denemeler olsun hep Babıali sunucusunda yapıldı? Yönetimin destek verdiği etkinliği Galata oyuncusu olarak hiç etik bulmuyorum. Katılım listesine bakınca maksimum 20 kişi gözüküyor 20 kişilik bir turnuvaya yönetimin böyle absürt(3. kademe tılsım ve şaheser eşya) eklemesini aşırı saçma bir hareket olarak görüyorum. Sunucuların açılması üzerinden 4 ay kadar bir süre geçmesine rağmen hala çemberlitaş asası elde edemeyen oyuncular mevcut 20 kişilik komik bir sayılı turnuvaya çemberli şaheserini geçtim solo şekilde üretilmesi elde edilmesi 2-3 hafta sürecek 3. kademe tılsım eklemeniz daha komik. Ölüm oyununda bile kazanana ödül olarak 55 seviye iksir veren yönetimin 20 kişilik turnuvaya bu kadar yüklü ödül vermesi ne kadar etik tekrar soruyorum. Madem bu kadar yüklü ödül verebiliyorsunuz bunun açılan her 2 sunucu içinde adil şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum. Umarım mantıklı bir cevap verirsiniz.
Hocam eleştirini anlıyorum, gerçekten de “yönetim neden böyle bir ödülle yalnızca bu turnuvaya destek veriyor?” sorusu dışarıdan bakınca tepki çekebilecek bir konu. Bunda hak verilmeyecek bir taraf yok. Ama burada birkaç şeyi birbirinden ayırmak lazım. Çünkü bu turnuva klasik anlamda yönetimin kendi yaptığı bir etkinlik değil; oyuncuların kendi emeğiyle, kendi kontrolüyle, kendi kurallarıyla kurmaya çalıştığı bir organizasyon.

Asıl mesele de tam burada başlıyor.

Yönetimin kendi yapacağı bir turnuvada, bizim uyguladığımız kadar sert, detaylı ve radikal kurallar koyması pratikte çok zor. Biz burada oyuncular olarak çıkıp “yayın açılacak”, “ekran paylaşımı yapılacak”, “şüpheli durumda anlık kontrol olacak”, “gerekirse diskalifiye uygulanacak” gibi daha sert bir çerçeve kurabiliyoruz. Çünkü biz bunu tamamen oyuncu refleksiyle, içerden gelen ihtiyaçla yapıyoruz. Ama GM tarafı aynı şekilde hareket etmeye kalksa, bugün herkesin bildiği panel muhabbetleri, taraf tutma ithamları, oyuncuyla fazla yakın ilişki kurma eleştirileri derken olay çok başka yerlere gider. Adamlar oyuncuya Discord’dan yayın açtırsa ayrı problem, açtırmasa ayrı problem. Kısacası onların eli bizim kadar rahat değil.

Bizim farkımız şu: Biz de senden farklı insanlar değiliz. Oyuncuyuz. Biz de oyunu oynuyoruz, sorunlarını görüyoruz, sinir olduğumuz şeylere sinir oluyoruz. Sadece elimizi taşın altına koyup “bu işi biraz daha temiz, biraz daha kontrollü, biraz daha güvenilir yapabilir miyiz?” diye uğraşıyoruz. O yüzden bu turnuvayı, standart bir yönetim etkinliği gibi değerlendirmek bence doğru değil.

Cümle aralarında değindiğin noktalara da tek tek cevap vereyim:

1) “Yönetimin böyle bir ödül eklemesi saçma.”

Burada şöyle bir detay var: Yönetim destek vermese bile biz bu turnuvaya zaten kendi cebimizden ödül koymayı düşünüyorduk. Yani ortada “yönetim ödül dağıttı da olay büyüdü” gibi tek taraflı bir tablo yok. Biz zaten bu işe emek, vakit ve kaynak koyuyorduk. Yönetim de bunu görüp destek olmak istemiş oldu. Bu, bence “saçma”dan çok doğal bir destek refleksi.

Üstelik burada olan biten şey kapalı kapılar ardında yürümüyor. Turnuvada yaşanan süreçler canlı yayınla, şeffaf şekilde ilerleyecek. Yani ortada gizli saklı bir ödül dağıtımı, kapalı devre bir kayırma hali yok. Herkes ne olduğunu görecek.

2) “İlk denemeler, yöneticiler, hareketlilik hep Babıali’de oluyor.”

Bu noktada biraz duyguyla değil, biraz oyunun sosyolojisiyle bakmak gerekiyor. Babıali’de şu an hype daha yüksek. Daha fazla yayıncı var, daha fazla komünite etkileşimi var, daha fazla kalabalık ve görünürlük var. Bu da doğal olarak ilk denemelerin, organizasyonların ve kitlesel etkinliklerin orada daha kolay tutmasına neden oluyor.

Bu sadece İKV’ye özgü bir şey de değil. Hemen her oyunda bir sunucu ön plana çıkar. Bir yerde yayıncı yoğunluğu olur, bir yerde topluluk daha organize olur, bir yerde momentum daha güçlü akar. Eskiden Kuklacı’da böyleydi, sonra Meran’da benzer şeyler oldu. Şimdi de Babıali’de bu hava var. Bunun sebebi “özel iltimas” değil, daha çok kitlesel etkileşimin orada daha yüksek olması.

Yani ortada “Babıali’ye kıyak geçiliyor”dan çok, “hareket orada daha kolay büyüyor” durumu var.

3) “Katılım zaten 20 kişi, bu kadar ödül niye?”

Şu an görünen katılım 20+ olabilir ama bu sayı nihai sayı değil. İsteyen herkes başvurabilir. 50 olur, 80 olur, 100 olur; tamamen topluluğun ilgisine bağlı. Hatta Galata’dan da katılım olsun diye arada oraya girip reklam yapıyorum. Sırf bu iş tek sunucuya sıkışmasın diye uğraşıyoruz.

Kaldı ki kurallar öyle “sadece uçmuş kaçmış karakterler katılabilir” şeklinde değil. Nisan sonuna kadar bir savaşçı hazırlamak, Galata oyuncusu için de imkânsız bir şey değil. Hele ki kuralları okuyan biri, burada öyle erişilemez bir eşik olmadığını zaten görür.

Yani mesele “20 kişi için dünya ödül dağıtılıyor” değil; açık katılımlı, zaman yayılan ve topluluk büyürse büyüyecek bir organizasyona destek verilmesi.

4) “3. kademe tılsım ve şaheser eşya çok absürt.”

Burada da ödüllerin içeriğini biraz daha net ayırmak lazım. Verilen şey “oyundaki en uç, en kırık, en erişilmez ödüller” değil. Epe değil. Tesla 3 değil. Ayı 3 değil. “Herhangi bir III tılsım” da değil. Belirli ve görece daha makul seçenekler konuşuluyor; örneğin def23 veya of23 gibi, oyunda ulaşılması en imkânsız şeyler değil.

Hatta dürüst konuşayım, holde düzenli vakit geçiren biri için bunlar öyle “aylarca erişilemez efsane ödül” kategorisinde değil. Evet değerlidir, evet ödüldür, evet motivasyon yaratır; ama anlatıldığı kadar kıyamet seviyesi bir ödül skalası yok.

Şaheser kısmı için de şunu söyleyeyim: Bugün m1’lerle 20 dakika süren bir Gaffar düzeninde ÇT şaheser eşyasına “absürt” demek biraz oyunun bugünkü ekonomisini fazla dramatize etmek oluyor. Orada biraz tebessüm ettim açıkçası. Çünkü eleştiri yapılacaksa, ölçüsünü kaçırmadan yapmak daha güçlü olur.

5) “Ölüm oyununda 55’lik iksir veriliyor, burada neden bu kadar yüksek ödül var?”

Çünkü ikisi aynı şey değil hocam.

Bir tarafta 10-15 dakikalık, tek oturumluk, anlık bir etkinlik var. Diğer tarafta kayıt süreci olan, eşleşmesi olan, kontrol mekanizması olan, kuralları olan, yayın takibi olan, aşamalı ilerleyen ve toplamda haftalara, hatta aya yayılan bir organizasyon var. Yani elmayla armutu değil, neredeyse elmayla tost makinesini kıyaslıyoruz.

Turnuvayı sadece “kim kimi kesti” seviyesinde okursan ödül fazla gelir. Ama işin içine hazırlık, kontrol, takip, organizasyon, yayın, hakemlik ve süreç yönetimi girince bunun standart bir ölüm oyunu etkinliğiyle aynı kefeye konması zaten doğru olmaz.

6) “Madem böyle ödül veriliyor, iki sunucu için de adil yapılsın.”

Bu noktada en makul cümlen bu bence ve buna itiraz etmiyorum. Hatta katılıyorum. Gerekli ilgi, katılım ve hype oluşursa neden Galata için de benzeri yapılmasın? Biz buna kapalı değiliz. Tam tersine, topluluk isterse ve zemin oluşursa elimizi yine taşın altına koyarız.

Bizim derdimiz “sadece Babıali’ye özel bir şey olsun” değil. Önce bir model otursun, bir düzen sağlansın, insanlar bunun temiz yürüyebildiğini görsün; ondan sonra neden başka sunucularda da uygulanmasın?

Özetle hocam, senin “adalet” hassasiyetini anlıyorum. Bu tepkiyi de boş görmüyorum. Ama bu organizasyonu sanki yönetimin tek başına kapalı devre biçimde bazı oyunculara ödül dağıttığı bir tablo gibi okumak bence doğru değil. Bu daha çok, oyuncuların kendi emeğiyle kurduğu bir düzenin, yönetim tarafından desteklenmesi meselesi.

Biz burada oyuna zarar verecek bir şey yapmaya değil, tam tersine yıllardır herkesi sıkan pedal, makro, şaibe, “bu adam bunu nasıl kazandı?” muhabbetlerini biraz olsun azaltacak, daha şeffaf ve daha güvenilir bir alan kurmaya çalışıyoruz.

Yani olayın özeti şu:
Amaç birilerine kıyak geçmek değil, şaibeyi azaltmak.
Amaç ödül saçmak değil, emeği karşılıksız bırakmamak.
Amaç sunucu ayrımı yapmak değil, bir yerden düzgün bir örnek oluşturmak.

Gerisi topluluk sahip çıkarsa büyür, sahip çıkmazsa zaten olduğu yerde kalır.
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

HATIRLATMA VE DÜZELTME

Turnuvaya katılım sayısı bu turnuva özelinde 32 kişi olacaktır.
Listeye doğrulama yapan ilk 32 kişi alınacaktır.[
Turnuyaya kaydınızı tamamlamak ve doğrulamak için discord adresimi ekleyebilirsiniz.

discord adresi: recthaltouche
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

KRIGER
TRON
ULTRON
TheSlien
Doomedman
Radula (+)
Sarıhanım (+)
LvLyNxALFA
NETRON (+)
triumphaL
Reacher
mmudriyk
Memotion
Veda (+)
keudaw (+)
ARKANTOS
Alparslantürkes
Baroda
Thenefreth
Primarch
Stallone
Sleipner
JönTÜRK
psikoLa (+)
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

remito
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Casper

Mesaj gönderen remito »

Lighthouse yazdı: 27 Mar 2026 12:59
remito yazdı: 27 Mar 2026 05:43 Topluluk oyuncularının yaptığı etkinliğe destek vermeniz gayet güzel. Fakat ben galata sunucusunda oynuyorum ve oyuncuların kendi arasında düzenlediği etkinliğe ikv yönetim ekibinin böyle bir ödül eklemesi aşırı saçma geliyor. Galata sunucusundaki oyuncular bu etkinlikten yararlanamıyor. 2 Sunucununda açıldığı tarihten beri en aktif yöneticiler olsun ilk denemeler olsun hep Babıali sunucusunda yapıldı? Yönetimin destek verdiği etkinliği Galata oyuncusu olarak hiç etik bulmuyorum. Katılım listesine bakınca maksimum 20 kişi gözüküyor 20 kişilik bir turnuvaya yönetimin böyle absürt(3. kademe tılsım ve şaheser eşya) eklemesini aşırı saçma bir hareket olarak görüyorum. Sunucuların açılması üzerinden 4 ay kadar bir süre geçmesine rağmen hala çemberlitaş asası elde edemeyen oyuncular mevcut 20 kişilik komik bir sayılı turnuvaya çemberli şaheserini geçtim solo şekilde üretilmesi elde edilmesi 2-3 hafta sürecek 3. kademe tılsım eklemeniz daha komik. Ölüm oyununda bile kazanana ödül olarak 55 seviye iksir veren yönetimin 20 kişilik turnuvaya bu kadar yüklü ödül vermesi ne kadar etik tekrar soruyorum. Madem bu kadar yüklü ödül verebiliyorsunuz bunun açılan her 2 sunucu içinde adil şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum. Umarım mantıklı bir cevap verirsiniz.
Hocam eleştirini anlıyorum, gerçekten de “yönetim neden böyle bir ödülle yalnızca bu turnuvaya destek veriyor?” sorusu dışarıdan bakınca tepki çekebilecek bir konu. Bunda hak verilmeyecek bir taraf yok. Ama burada birkaç şeyi birbirinden ayırmak lazım. Çünkü bu turnuva klasik anlamda yönetimin kendi yaptığı bir etkinlik değil; oyuncuların kendi emeğiyle, kendi kontrolüyle, kendi kurallarıyla kurmaya çalıştığı bir organizasyon.

Asıl mesele de tam burada başlıyor.

Yönetimin kendi yapacağı bir turnuvada, bizim uyguladığımız kadar sert, detaylı ve radikal kurallar koyması pratikte çok zor. Biz burada oyuncular olarak çıkıp “yayın açılacak”, “ekran paylaşımı yapılacak”, “şüpheli durumda anlık kontrol olacak”, “gerekirse diskalifiye uygulanacak” gibi daha sert bir çerçeve kurabiliyoruz. Çünkü biz bunu tamamen oyuncu refleksiyle, içerden gelen ihtiyaçla yapıyoruz. Ama GM tarafı aynı şekilde hareket etmeye kalksa, bugün herkesin bildiği panel muhabbetleri, taraf tutma ithamları, oyuncuyla fazla yakın ilişki kurma eleştirileri derken olay çok başka yerlere gider. Adamlar oyuncuya Discord’dan yayın açtırsa ayrı problem, açtırmasa ayrı problem. Kısacası onların eli bizim kadar rahat değil.

Bizim farkımız şu: Biz de senden farklı insanlar değiliz. Oyuncuyuz. Biz de oyunu oynuyoruz, sorunlarını görüyoruz, sinir olduğumuz şeylere sinir oluyoruz. Sadece elimizi taşın altına koyup “bu işi biraz daha temiz, biraz daha kontrollü, biraz daha güvenilir yapabilir miyiz?” diye uğraşıyoruz. O yüzden bu turnuvayı, standart bir yönetim etkinliği gibi değerlendirmek bence doğru değil.

Cümle aralarında değindiğin noktalara da tek tek cevap vereyim:

1) “Yönetimin böyle bir ödül eklemesi saçma.”

Burada şöyle bir detay var: Yönetim destek vermese bile biz bu turnuvaya zaten kendi cebimizden ödül koymayı düşünüyorduk. Yani ortada “yönetim ödül dağıttı da olay büyüdü” gibi tek taraflı bir tablo yok. Biz zaten bu işe emek, vakit ve kaynak koyuyorduk. Yönetim de bunu görüp destek olmak istemiş oldu. Bu, bence “saçma”dan çok doğal bir destek refleksi.

Üstelik burada olan biten şey kapalı kapılar ardında yürümüyor. Turnuvada yaşanan süreçler canlı yayınla, şeffaf şekilde ilerleyecek. Yani ortada gizli saklı bir ödül dağıtımı, kapalı devre bir kayırma hali yok. Herkes ne olduğunu görecek.

2) “İlk denemeler, yöneticiler, hareketlilik hep Babıali’de oluyor.”

Bu noktada biraz duyguyla değil, biraz oyunun sosyolojisiyle bakmak gerekiyor. Babıali’de şu an hype daha yüksek. Daha fazla yayıncı var, daha fazla komünite etkileşimi var, daha fazla kalabalık ve görünürlük var. Bu da doğal olarak ilk denemelerin, organizasyonların ve kitlesel etkinliklerin orada daha kolay tutmasına neden oluyor.

Bu sadece İKV’ye özgü bir şey de değil. Hemen her oyunda bir sunucu ön plana çıkar. Bir yerde yayıncı yoğunluğu olur, bir yerde topluluk daha organize olur, bir yerde momentum daha güçlü akar. Eskiden Kuklacı’da böyleydi, sonra Meran’da benzer şeyler oldu. Şimdi de Babıali’de bu hava var. Bunun sebebi “özel iltimas” değil, daha çok kitlesel etkileşimin orada daha yüksek olması.

Yani ortada “Babıali’ye kıyak geçiliyor”dan çok, “hareket orada daha kolay büyüyor” durumu var.

3) “Katılım zaten 20 kişi, bu kadar ödül niye?”

Şu an görünen katılım 20+ olabilir ama bu sayı nihai sayı değil. İsteyen herkes başvurabilir. 50 olur, 80 olur, 100 olur; tamamen topluluğun ilgisine bağlı. Hatta Galata’dan da katılım olsun diye arada oraya girip reklam yapıyorum. Sırf bu iş tek sunucuya sıkışmasın diye uğraşıyoruz.

Kaldı ki kurallar öyle “sadece uçmuş kaçmış karakterler katılabilir” şeklinde değil. Nisan sonuna kadar bir savaşçı hazırlamak, Galata oyuncusu için de imkânsız bir şey değil. Hele ki kuralları okuyan biri, burada öyle erişilemez bir eşik olmadığını zaten görür.

Yani mesele “20 kişi için dünya ödül dağıtılıyor” değil; açık katılımlı, zaman yayılan ve topluluk büyürse büyüyecek bir organizasyona destek verilmesi.

4) “3. kademe tılsım ve şaheser eşya çok absürt.”

Burada da ödüllerin içeriğini biraz daha net ayırmak lazım. Verilen şey “oyundaki en uç, en kırık, en erişilmez ödüller” değil. Epe değil. Tesla 3 değil. Ayı 3 değil. “Herhangi bir III tılsım” da değil. Belirli ve görece daha makul seçenekler konuşuluyor; örneğin def23 veya of23 gibi, oyunda ulaşılması en imkânsız şeyler değil.

Hatta dürüst konuşayım, holde düzenli vakit geçiren biri için bunlar öyle “aylarca erişilemez efsane ödül” kategorisinde değil. Evet değerlidir, evet ödüldür, evet motivasyon yaratır; ama anlatıldığı kadar kıyamet seviyesi bir ödül skalası yok.

Şaheser kısmı için de şunu söyleyeyim: Bugün m1’lerle 20 dakika süren bir Gaffar düzeninde ÇT şaheser eşyasına “absürt” demek biraz oyunun bugünkü ekonomisini fazla dramatize etmek oluyor. Orada biraz tebessüm ettim açıkçası. Çünkü eleştiri yapılacaksa, ölçüsünü kaçırmadan yapmak daha güçlü olur.

5) “Ölüm oyununda 55’lik iksir veriliyor, burada neden bu kadar yüksek ödül var?”

Çünkü ikisi aynı şey değil hocam.

Bir tarafta 10-15 dakikalık, tek oturumluk, anlık bir etkinlik var. Diğer tarafta kayıt süreci olan, eşleşmesi olan, kontrol mekanizması olan, kuralları olan, yayın takibi olan, aşamalı ilerleyen ve toplamda haftalara, hatta aya yayılan bir organizasyon var. Yani elmayla armutu değil, neredeyse elmayla tost makinesini kıyaslıyoruz.

Turnuvayı sadece “kim kimi kesti” seviyesinde okursan ödül fazla gelir. Ama işin içine hazırlık, kontrol, takip, organizasyon, yayın, hakemlik ve süreç yönetimi girince bunun standart bir ölüm oyunu etkinliğiyle aynı kefeye konması zaten doğru olmaz.

6) “Madem böyle ödül veriliyor, iki sunucu için de adil yapılsın.”

Bu noktada en makul cümlen bu bence ve buna itiraz etmiyorum. Hatta katılıyorum. Gerekli ilgi, katılım ve hype oluşursa neden Galata için de benzeri yapılmasın? Biz buna kapalı değiliz. Tam tersine, topluluk isterse ve zemin oluşursa elimizi yine taşın altına koyarız.

Bizim derdimiz “sadece Babıali’ye özel bir şey olsun” değil. Önce bir model otursun, bir düzen sağlansın, insanlar bunun temiz yürüyebildiğini görsün; ondan sonra neden başka sunucularda da uygulanmasın?

Özetle hocam, senin “adalet” hassasiyetini anlıyorum. Bu tepkiyi de boş görmüyorum. Ama bu organizasyonu sanki yönetimin tek başına kapalı devre biçimde bazı oyunculara ödül dağıttığı bir tablo gibi okumak bence doğru değil. Bu daha çok, oyuncuların kendi emeğiyle kurduğu bir düzenin, yönetim tarafından desteklenmesi meselesi.

Biz burada oyuna zarar verecek bir şey yapmaya değil, tam tersine yıllardır herkesi sıkan pedal, makro, şaibe, “bu adam bunu nasıl kazandı?” muhabbetlerini biraz olsun azaltacak, daha şeffaf ve daha güvenilir bir alan kurmaya çalışıyoruz.

Yani olayın özeti şu:
Amaç birilerine kıyak geçmek değil, şaibeyi azaltmak.
Amaç ödül saçmak değil, emeği karşılıksız bırakmamak.
Amaç sunucu ayrımı yapmak değil, bir yerden düzgün bir örnek oluşturmak.

Gerisi topluluk sahip çıkarsa büyür, sahip çıkmazsa zaten olduğu yerde kalır.
Kanka uğraşıp cevap vermişsin eyvallah ama verdiğin cevaplar benim içimi rahatlatacak cevaplar değil. Daha hype sunucu demişsin şu son 1 aya kadar babıaliden daha kalabalıktı galata hype olarak gözükmesinin sebebi loncaların çoğunluğu orda. Bireysel ve 3-4 kişi takılan loncalar veya arkadaş grupları galata sunucusunda oynuyor. Katılım sayısına verdiğin cevapa gelince maksimum 40 kişi katılacak. Kendinizin ödül ekleyeceği senaryo için verdiğin cevap içinde konuyu ilk açtığından beri takip ediyorum evet ortada sizin yaptığınız bir organizasyon uğraş var ama onda bile ilk konu düzenlemelerini gördüğüm için kazanç güdüyordunuz? Tamamen organizatör mantığıyla yaptığınız bir turnuvaydı yönetim ödül ekleyene kadar. Şimdi burda savunma veya açıklama yapmanı beklemiyorum ki benim için turnuvanın ilk hali daha iyiydi. Çünkü ortada herkes bedel ödeyip ödenen bedeller üzerinden belirli miktar kazanacaktı. Ama bu olay yönetim müdahalesiyle çok farklı bir olaya evriliyor kimse kusura bakmasın burda şuanki turnuvaya galatada oynayıpta çok iyi olay yapıyorlar diyen olacağını düşünmüyorum. Oynayanların yarısı zaten forumu takip etmiyor. Cüzi bir ödül gibi göstermişsin ama oyunun kitlesi rmt üzerinden ilerlemeye devam ediyor ve bu mantıkla baktığında ortadaki meblağ iyi para yapıyor. Benim rmt felan umrumda da değil akce ödülüne zaten söz etmiyorum para verir alırsın kafasındayım ama 3. kademe tılsım olayı hala aşırı saçma geliyor. Benim sitemim zaten yönetimin müdahale etmesi. Ölüm oyunu muhabbetine gelirsem orda anlatmak istediğim muhabbet yönetimin yaptığı etkinlikte işe yaramayacak ödül verilip sizin etkinliğinize verdiği ödül konusuydu.
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

KRIGER
TRON
ULTRON
TheSlien
Doomedman
Radula (+)
Sarıhanım (+)
LvLyNxALFA
NETRON (+)
triumphaL
Reacher
mmudriyk
Memotion
Veda (+)
keudaw (+)
ARKANTOS
Alparslantürkes
Baroda
Thenefreth
Primarch
Stallone
Sleipner
JönTÜRK
psikoLa (+)
SultanSelimHan (+)
Alpaslantürkes (+)
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

Kullanıcı avatarı
akrobat7555
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat