ÇANTA VE BANKA SAYISI HAK.
- Gangbangg
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Freestyla
- Discord: Realistgangsta
Re: ÇANTA VE BANKA SAYISI HAK.
onerilerin hepsini titizlikle inceleyip oyunculara gore sekil alan bir yonetim var , bence bu oneriyi gercekten gerceklestiricek bilgi ve birikime sahip olduklarini dusunuyorum.
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
İkv Admin
Saygılar bir açıklama hakediyoruz bence
Saygılar bir açıklama hakediyoruz bence
- CilginBiberoN
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Lonca ÇINAR
Selamlar, Herkese iyi forumlar.
Çanta slotu ve banka genişletilmesi hakkında ki oyuncuların istekleri İKV'de her zaman oldu.
Cahil halimle size açıklamaya çalışayım.
Tılsımlar gelmeden önce bile oyuncular olarak çanta slotunun azlığından şikayetciydik. Tılsımlar geldi slot artacağı yerde daha da azaldı. Çantamız 4 slot daha eksildi.
Banka genişlemesi artık kaçınılmazdı. Yeni bölgeler, (yer altı, büyük hol)yeni madenler, yeni eşyalar ile birlikte mecbur 2 kasa olarak artırdılar.
Ancak günümüze geldiğimizde;
Her bir çanta slotu her oyuncu için artırılacaktır. Bu demek oluyor ki 100 oyuncu 100 slot, 1000 oyuncu 1000 slot. Her hesapta 4 karakter... Yani slot sayısını 4 ile çarpın. Buda oyun sunucusuna fazladan yük demektir. Mevcut halde bile lag sorunu devam ettiğine göre oyun sunucularının kapasitesi bırakın yeni bir çantayı, bir çanta slotuna bile uygun değil.
Ne zaman sunucu kapasiteleri artırılır, o zaman çanta genişler. Hatta kasa genişlemesi olabilir.
Bunun en güzel örneğini tecrübe mührü takılarda gördük. Yeni eşya geldi fakat yeni slot gelmedi. Hatta var olan slotları kullanmak zorundayız. Ya gözlükten yada hasar takılarından feragat ediyoruz.
Kapiş
Çanta slotu ve banka genişletilmesi hakkında ki oyuncuların istekleri İKV'de her zaman oldu.
Tılsımlar gelmeden önce bile oyuncular olarak çanta slotunun azlığından şikayetciydik. Tılsımlar geldi slot artacağı yerde daha da azaldı. Çantamız 4 slot daha eksildi.
Banka genişlemesi artık kaçınılmazdı. Yeni bölgeler, (yer altı, büyük hol)yeni madenler, yeni eşyalar ile birlikte mecbur 2 kasa olarak artırdılar.
Her bir çanta slotu her oyuncu için artırılacaktır. Bu demek oluyor ki 100 oyuncu 100 slot, 1000 oyuncu 1000 slot. Her hesapta 4 karakter... Yani slot sayısını 4 ile çarpın. Buda oyun sunucusuna fazladan yük demektir. Mevcut halde bile lag sorunu devam ettiğine göre oyun sunucularının kapasitesi bırakın yeni bir çantayı, bir çanta slotuna bile uygun değil.
Ne zaman sunucu kapasiteleri artırılır, o zaman çanta genişler. Hatta kasa genişlemesi olabilir.
Bunun en güzel örneğini tecrübe mührü takılarda gördük. Yeni eşya geldi fakat yeni slot gelmedi. Hatta var olan slotları kullanmak zorundayız. Ya gözlükten yada hasar takılarından feragat ediyoruz.
Kapiş
Bakalım , bu yönetim yapılmayacak şeyleri yaptı
BEN İNANIYORUM !!
BEN İNANIYORUM !!
- Orionxxxaiakos
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Kuklacı
CilginBiberoN yazdı: ↑17 Mar 2026 11:28 Selamlar, Herkese iyi forumlar.
Kapiş![]()
Kök nedene indiğimizde; para, para, para.
Ha bir de tasarım işi var tabii sadece kapasite arttırdık bitti denilemeyecek birşey olduğunu düşünüyorum.
Acaba bir sunucuyu (örnek: bab-ı Ali) server 1, server 2 diye bölseler. Kapasiteler buna göre ayarlansa ve 1 dolduğunda 2’ye atılsa? Ayrıca maliyettir bunlar muhtemelen işin teknik kısmını bilmiyorum, tabii seçim hakkıda verilmesi lazım serverlar boş olduğunda. Çok temiz olmaz mı?
Orionxxxaiakos yazdı: ↑17 Mar 2026 13:16CilginBiberoN yazdı: ↑17 Mar 2026 11:28 Selamlar, Herkese iyi forumlar.
Kapiş![]()
Kök nedene indiğimizde; para, para, para.
Ha bir de tasarım işi var tabii sadece kapasite arttırdık bitti denilemeyecek birşey olduğunu düşünüyorum.
Acaba bir sunucuyu (örnek: bab-ı Ali) server 1, server 2 diye bölseler. Kapasiteler buna göre ayarlansa ve 1 dolduğunda 2’ye atılsa? Ayrıca maliyettir bunlar muhtemelen işin teknik kısmını bilmiyorum, tabii seçim hakkıda verilmesi lazım serverlar boş olduğunda. Çok temiz olmaz mı?
Mantıklı .. !!
- Lighthouse
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ematek
- Discord: recthaltouche
Bir sunucuyu “Server 1 / Server 2” şeklinde bölmek ilk bakışta temiz bir çözüm gibi görünebilir; ancak teknik tarafta bunun yönetimi oldukça daha zordur. Birden fazla sunucu yapısı beraberinde senkronizasyon, veri tutarlılığı ve özellikle dupe/kopya açıkları gibi riskleri artırır. Bu yüzden mevcut sunucu yapısının optimize edilmesi, yeni bir sunucuya bölmekten daha uygulanabilir ve daha güvenli bir çözüm gibi duruyor.umut76 yazdı: ↑17 Mar 2026 13:26 Acaba bir sunucuyu (örnek: bab-ı Ali) server 1, server 2 diye bölseler. Kapasiteler buna göre ayarlansa ve 1 dolduğunda 2’ye atılsa? Ayrıca maliyettir bunlar muhtemelen işin teknik kısmını bilmiyorum, tabii seçim hakkıda verilmesi lazım serverlar boş olduğunda. Çok temiz olmaz mı?
Çanta veya kasa slotu artışının doğrudan lag sebebi olduğu görüşüne ise çok katılmıyorum. Çünkü kasa içinde duran eşya pasif veridir; oyuncu bu slotların varlığı nedeniyle sunucuya anlık olarak daha fazla işlem yaptırmaz. En fazla veritabanında tutulan veri miktarı artar.CilginBiberoN yazdı: ↑17 Mar 2026 11:28 Her bir çanta slotu her oyuncu için artırılacaktır. Bu demek oluyor ki 100 oyuncu 100 slot, 1000 oyuncu 1000 slot. Her hesapta 4 karakter... Yani slot sayısını 4 ile çarpın. Buda oyun sunucusuna fazladan yük demektir. Mevcut halde bile lag sorunu devam ettiğine göre oyun sunucularının kapasitesi bırakın yeni bir çantayı, bir çanta slotuna bile uygun değil.
Kapiş[/color]
Bu da depolama ve veri yönetimi açısından bir yük oluşturabilir, fakat oyun içindeki lagın ana sebebi olması pek olası görünmüyor.
Bence son dönemde yaşanan lagın asıl kaynağı başka bir yerde olabilir. Birkaç ay öncesine kadar oyun ile site arasında daha sert sınırlamalar vardı. Mesela oyundayken siteye girince oyundan düşme, art arda çok fazla istek gönderememe gibi kısıtlamalar mevcuttu. Son dönemde bu sınırların esnetilmiş olması, kötü niyetli istekler veya DDoS için bir kanal acmis olabilir. Eğer oyun sunucusu ile web tarafı hala tam anlamıyla ayrık değilse, tüm sistemi etkileyen ciddi lag problemlerine yol acmaya deva meder
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
İnce Eleyip , sık dokumak lazım .
Yönetime İnancım tam , üstesinden gelecek yönetimi , 2008 den bu yana hiç bir yönetimde görmedim bu özveri Çalışmasını yapan İKV ADMİN ve ekibi , O kudrete ve özveriye sahip insanlar.
vesselam.
Yönetime İnancım tam , üstesinden gelecek yönetimi , 2008 den bu yana hiç bir yönetimde görmedim bu özveri Çalışmasını yapan İKV ADMİN ve ekibi , O kudrete ve özveriye sahip insanlar.
vesselam.