Kendi Hesabımla Alışveriş Yapmak Ban Sebebi Mi?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Setereolove
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Kendi Hesabımla Alışveriş Yapmak Ban Sebebi Mi?

Mesaj gönderen Setereolove »

Ticaret gereği masaüstü ve laptop üzerinden çift hesap açıyorum yani karakterlerime item reçete vs. aktarmak için ki buna mecburuz da zaten, tabi artık sandboxie kullanamadığımız için artık çift bilgisayar gerekiyor. 3 gün önce çok eski bir hesabımdaki karaktere bir parça item aktardım ve bir süre sonra oyunla bağlantım kesildi. hesabım 2 sene ban yemiş, üstelik mail adresine de bir şey gelmedi. hâlen anlamış değilim oyundaki boss kaçıranlar üstüne tehdit edenler rahat rahat gezerken benim gibi sıradan adamın kendi hesabına alışveriş yapması nasıl ban sebebi olabiliyor? destek ekibi gönderilen hiçbir şeye bakmıyor, mantıklı da aslında. oyunun mevcut sisteminde para geliri var zaten, kim sallar ki benim dandik hesabımı?
Kullanıcı avatarı
ARGOS
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Old Brothers

Re: Kendi Hesabımla Alışveriş Yapmak Ban Sebebi Mi?

Mesaj gönderen ARGOS »

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de bir süredir buna benzer bir durumu merak ediyorum. Aynı hesap içerisinde iki karakter arasında maden, materyal, eşya ya da para aktarmamız gerekiyor fakat bunun gerçekleşmesi için bunları ancak ikinci bir hesap yani üçüncü bir karakter üzerinden gerçekleştirebiliriz. Oyunun alt yapısında da bunun dışında aktarım yapılması mümkün olmadığı için hesap içi aktarım yapılamıyor. Bu durum da bir ceza sebebi oluşturur mu? Bu konu hakkında bilgilendirici bir açıklama yapılırsa düşünce ve tereddütler ortadan kalkacaktır.
ARGOS - ARGOSS
.
Resim
.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...
Resim
İsmail Kaya
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Aynı IP adresi ise açılabilir, aynı değilse açılması zor olabilir. ilk defa onunla ticaret yapıyorsan ban sebebi olabiliyor Örnek vermek gerekirse, ben dün bir arkadaşıma Y2 verdim, karşılıksız olarak saatte kasılması için.

Tabii insan yine de temkinli davranmak istiyor. Ne olur ne olmaz diye düşündüm; eğer o anda bir ban durumu yaşanırsa yanlış anlaşılma olmasın diye ekran görüntüsü aldım. En azından elimde bir kanıt bulunmuş olur.

Şimdi Y2’im yok. Arkadaşı aradım ‘ver’ diye ama adam işteymiş. :)

ama kanıtın olması lazım

ayrıca bende masaüstü laptop kullanıyorum hesaplar arası ticaret yapıyorum böyle sorun olmadı
Kullanıcı avatarı
Gangbangg
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Freestyla
Discord: Realistgangsta

Mesaj gönderen Gangbangg »

Ayni durumda alisverip yapan aktarim yapan o kadar cok insan var ki senin blok yemen bence isin icinde bir bit kemigi var gibi .
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
Kullanıcı avatarı
Setereolove
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

ARGOS yazdı: 12 Mar 2026 12:23 Öncelikle geçmiş olsun. Ben de bir süredir buna benzer bir durumu merak ediyorum. Aynı hesap içerisinde iki karakter arasında maden, materyal, eşya ya da para aktarmamız gerekiyor fakat bunun gerçekleşmesi için bunları ancak ikinci bir hesap yani üçüncü bir karakter üzerinden gerçekleştirebiliriz. Oyunun alt yapısında da bunun dışında aktarım yapılması mümkün olmadığı için hesap içi aktarım yapılamıyor. Bu durum da bir ceza sebebi oluşturur mu? Bu konu hakkında bilgilendirici bir açıklama yapılırsa düşünce ve tereddütler ortadan kalkacaktır.
teşekkür ederim. bir sonraki aşama bu olabilir aslında, üzgün olduğum için pek fikir sahibi değilim. umarım ciddiye alıp bir açıklamada bulunurlar.
Kullanıcı avatarı
Setereolove
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

sonsuzadek45 yazdı: 12 Mar 2026 14:28 Aynı IP adresi ise açılabilir, aynı değilse açılması zor olabilir. ilk defa onunla ticaret yapıyorsan ban sebebi olabiliyor Örnek vermek gerekirse, ben dün bir arkadaşıma Y2 verdim, karşılıksız olarak saatte kasılması için.

Tabii insan yine de temkinli davranmak istiyor. Ne olur ne olmaz diye düşündüm; eğer o anda bir ban durumu yaşanırsa yanlış anlaşılma olmasın diye ekran görüntüsü aldım. En azından elimde bir kanıt bulunmuş olur.

Şimdi Y2’im yok. Arkadaşı aradım ‘ver’ diye ama adam işteymiş. :)

ama kanıtın olması lazım

ayrıca bende masaüstü laptop kullanıyorum hesaplar arası ticaret yapıyorum böyle sorun olmadı
aynı ağa bağlıydım zaten, senin durumun farklı ama. itemi sen kendin veriyorsun yani sonrası senin sorumluluğunda ama :)
Kullanıcı avatarı
Setereolove
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Gangbangg yazdı: 12 Mar 2026 14:41 Ayni durumda alisverip yapan aktarim yapan o kadar cok insan var ki senin blok yemen bence isin icinde bir bit kemigi var gibi .
3 aydır işlerim ters gidiyor gibi. uzun zamandır o hesaba akçe yüklemedim belki ondan da olabilir.
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Setereolove yazdı: 12 Mar 2026 16:25 aynı ağa bağlıydım zaten, senin durumun farklı ama. itemi sen kendin veriyorsun yani sonrası senin sorumluluğunda ama :)
Evet evet, insan tedirgin oluyor. Itemi veriyorsun, karşılığında bir şey almıyorsun. Sonuçta sorumluluk var, yanlış anlaşılırsa banlanma ihtimali de var.
onuruq1
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen onuruq1 »

11 mart günü ikv'nin kullanıcı sözleşmesine aykırı hareketten kaynaklı hesabın ban yedi. Sebebi için yazdım fakat cevap gelmedi. Ban yediğim gün aktarım yaptım ve eşya sattım. Oyun içi alışveriş yaptığımız ve kendi hesabımıza ürün aktardığımız için içindeki değerli emek verilmiş tüm materyaller ile çöpe atmış oluyoruz. Yeni açılan sunucuda m1 met23 y2 ve hol madenlerimle birlikte 999 kadar bekleyeceğim. Yeni yönetim sanırım oyuna bu kadar emek verildiğinin ve karşılığında bunu görmenin ne olduğunu bilmiyor.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön