https://www.youtube.com/live/YMXRQpn4YW ... Vkr&t=5375
Canlı yayında ismini vermek istemeyen bi izleyicimiz ile bizlerin de bilmediği kpemin kasılma yöntemini bize ve kamuoyuna açıkladığı yayın tekrarı sizlerle
COK KONUSULAN KPEM BUGU!
- BeLCiKLixJoKeR
- FareAdam Düşmanı

COK KONUSULAN KPEM BUGU!
EKİNG
https://www.youtube.com/@EMATEK
Kuklacı: Bitirici / BeLCiKLixJoKeR
Anka: MercimekÇorbası / PancarÇorbası
Eminönü: EKİNG / Followfinisher
Bab-ı Ali: Eking / ekingX
Psychological Counselor
https://www.youtube.com/watch?v=3QGeeHQUUfA
- Lighthouse
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ematek
- Discord: recthaltouche
Re: COK KONUSULAN KPEM BUGU!
Önemli bir konu.
İncelenmesi gerekiyor.
İncelenmesi gerekiyor.
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali
- sonsuzadek45
- FareAdam Düşmanı

Videoyu izledim, açıkçası bu bug’u bilmiyordum. Ancak gördüğüm kadarıyla durum şu şekilde gerçekleşmiş:
İlk olarak Arz bayrağı kesilmiş, fakat sonunda Lodos bayrağı kesilmemiş. Bu durumda karşı taraf kaç yapmış ve bu şekilde KP kazanımı oluşmuş. Sistem aslında arka planda skor veriyor, fakat bu skor oyuncuya görünmeyip istemciye aktarılıyor. Karşı taraf yüksek skor aldığında klan parası (KP) kazanıyor
Geçmişte bu tür durumların engellendiğini de hatırlıyorum. Böyle bir açık fark edildiğinde yapılması gereken, bunu yönetim ekibine bildirmektir. color]
İlk olarak Arz bayrağı kesilmiş, fakat sonunda Lodos bayrağı kesilmemiş. Bu durumda karşı taraf kaç yapmış ve bu şekilde KP kazanımı oluşmuş. Sistem aslında arka planda skor veriyor, fakat bu skor oyuncuya görünmeyip istemciye aktarılıyor. Karşı taraf yüksek skor aldığında klan parası (KP) kazanıyor
Geçmişte bu tür durumların engellendiğini de hatırlıyorum. Böyle bir açık fark edildiğinde yapılması gereken, bunu yönetim ekibine bildirmektir. color]
-
zargana694
- Acemi Savaşçı

- Sunucu: Beyaz Köşk
Ban opsiyonu kenarda duruyorken denemeyi kimseye tavsiye etmem
Bu konu ikvadmin tarafından er meydanı açığı değil olarak söylendi ben bu yayın kaydını izledikten sonra çok hayal kırıklığına uğradım. Çünkü bunu kullanarak bazı oyuncular oyunda bizim çok önümüze geçtiler, yetişemeyeceğimiz seviyede geçtiler Real olarak kazandıkları parada yanında cabası. Oyun açığı olmasa er meydanına girdiğinde bunu belirtirlerdi Chat ekranında tüm her şey yazıyor fakat böyle bir kural belirtilmemiş ne kadar çok bayrak keserseniz kazancınız o kadar artar dememiş, Hatta durum şöyle ki böyle bir kural varsa bile düzgün çalışmıyor belirli sayıdan fazla bayrak keserseniz yine buga girip chatte kazandınız gösterip çantanıza yansıtmıyor. Baya baya oyun açığı olduğu ortada.
Yapan arkadaş her defasında da 3.parti yazılım falan kullanmadığını belirtmişti oyüzden açık değil vs. diyordu gerçekten kullanmamış ama bu durum açık olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu mantığa bakarsak oyunda eskiden ayırma işlemiyle yapılan kopyada oyun açığı değildi?
Konu artık oyun açığı olup olmadığını tartışmak değilde yönetimin buna neden oyun açığı değil dediğini tartışmak olmalı.
Bu konuyu ben açtım ama yönetim sildi forumdan.
Yapan arkadaş her defasında da 3.parti yazılım falan kullanmadığını belirtmişti oyüzden açık değil vs. diyordu gerçekten kullanmamış ama bu durum açık olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu mantığa bakarsak oyunda eskiden ayırma işlemiyle yapılan kopyada oyun açığı değildi?
Konu artık oyun açığı olup olmadığını tartışmak değilde yönetimin buna neden oyun açığı değil dediğini tartışmak olmalı.
Bu konuyu ben açtım ama yönetim sildi forumdan.
Sanırsam bunu yapan kişiler cezalandırılmış. Daha önce de dediğim gibi geç de olsa bir yaptırım uygulanması her türlü güzel bir şey. Keşke daha öncesinden bu karar alınsaydı çünkü yok yere oyuna bu açık ile alınmış gözlükler sürülmüş oldu. Yani şunu yapan kişilerin sunucu açıldığından beri tek amaçları KP kasıp, gözlük alıp bunu reel satış ile millete satmak oldu. Girdikleri ilk günden bununla uğraştılar uzun bir sürede bu ticaretlerini devam ettirdiler. Ne diyelim tez zamanda bu hata düzeltilir, düzeltilene kadar da yapan kişiler cezalandırılır umarım.
- sonsuzadek45
- FareAdam Düşmanı

Ben de daha önce bunun yıllardır olan bir durum olduğunu düşünüyordum. Ancak videoyu izledikten sonra olayın aslında farklı olduğunu ve bir açık olabileceğini anladım. Açıkçası bu durumun bir bug olduğunu ben de bilmiyordum.
Muhtemelen İKVAdmin de konuyu başka bir başlık üzerinden değerlendirmiş olabilir. Büyük ihtimalle onun da bu durumun böyle bir açık oluşturduğunu bildiğini sanmıyorum. şahsen yönetimin yapacağı tek şey tüm rütbeler sıfırlamalıdır
sonsuzadek45 yazdı: ↑11 Mar 2026 01:19Ben de daha önce bunun yıllardır olan bir durum olduğunu düşünüyordum. Ancak videoyu izledikten sonra olayın aslında farklı olduğunu ve bir açık olabileceğini anladım. Açıkçası bu durumun bir bug olduğunu ben de bilmiyordum.
Muhtemelen İKVAdmin de konuyu başka bir başlık üzerinden değerlendirmiş olabilir. Büyük ihtimalle onun da bu durumun böyle bir açık oluşturduğunu bildiğini sanmıyorum. şahsen yönetimin yapacağı tek şey tüm rütbeler sıfırlamalıdır

Sizce böyle bir şey mümkün mü? Tabii ki ban yemediler kasmaya aralıksız devam ediyorlar 2 aydır 7 24.
- sonsuzadek45
- FareAdam Düşmanı

Benim bahsettiğim konu aslında anlaşmalı KP meselesidir.namik987 yazdı: ↑11 Mar 2026 02:18sonsuzadek45 yazdı: ↑11 Mar 2026 01:19Ben de daha önce bunun yıllardır olan bir durum olduğunu düşünüyordum. Ancak videoyu izledikten sonra olayın aslında farklı olduğunu ve bir açık olabileceğini anladım. Açıkçası bu durumun bir bug olduğunu ben de bilmiyordum.
Sizce böyle bir şey mümkün mü? Tabii ki ban yemediler kasmaya aralıksız devam ediyorlar 2 aydır 7 24.
O dönemde bu durum bir açık olarak değerlendirilmemişti. Ancak önlemek için eski yönetim de durumu biliyordu ve bunun üzerine bazı kural değişiklikleri yapılmıştı.
Nitekim bu kapsamda şu düzenleme getirildi:
“Er Meydanı’nda sancaklar ve muhafızlar artık skor vermeyecek.”
örnek video:
Bu konuda yönetim bu konuda açıklama yapmayacaksa oyuncu haklarını korumamaya devam edecekse biz bu oyunu bırakır gideriz daha öncede silip gittik yine yaparız zor değil yeni yönetime güvendiğimiz için geldik fakat gördüklerimiz hoş değil.