Karaköy Bölgesi'ndeki bossların kaçırılarak resetlenmesi sorununa yönelik teknik çözüm öne

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
tankut01
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Şehitler Ölmez

Karaköy Bölgesi'ndeki bossların kaçırılarak resetlenmesi sorununa yönelik teknik çözüm öne

Mesaj gönderen tankut01 »

Karaköy bölgesi açık bir PvE alanı. Oyuncular, özellikle Hakir gibi yüksek seviye bossları kesmek için birden fazla grup ile sözlü anlaşma yaparak koordineli şekilde kesmeye çalışır. Ancak dışarıdan bir sabotajcı gelip nara atarak veya yüksek hasar vererek boss'un hiddetini üzerine çekiyor ve boss'u bulunduğu alandan uzaklaştırıp resetlenmesine sebep oluyor. Bu durum, saatlerce süren hazırlık ve mücadeleyi boşa çıkarıyor, oyuncular arasında huzursuzluk yaratıyor.

Oyunun mevcut mekaniğinde, boss'un ilk vuran gruba ait olması gibi bir kural mantığı sadece dropsal anlamda var; herkes hiddet oluşturabiliyor ve boss en yüksek hiddete sahip olana yöneliyor. Bu, oyunun doğal bir parçası ve değişmemelidir de … Asıl sorun, boss'un bulunduğu alandan çıkarılarak resetlenmesi (kaçırma). Bu, teknik bir önlemle çözülebilir.

Önerim, "Boss Bağlılık Alanı (Leash) ve Işınlanma Mekaniği". Sadece boss'un ilk vuran grubun bulunduğu bölgeye bağlı kalmasını sağlayacak bir mekanizma eklenmesidir. Böylece boss, her zamanki gibi en yüksek hiddete sahip oyuncuya saldırmaya devam eder, ancak bulunduğu alanı terk edemeyecek. Eğer alan dışına çıkarsa otomatik olarak geri dönecek.

1.İlk Vuran Grup Tespiti:
Boss'a ilk hasarı veren grup, boss'un "bağlı olduğu grup" olarak işaretlenir. Bu grup dağılmadığı veya tamamen ölmediği sürece boss bu gruba bağlı kalır.
2. Bağlılık Alanı (Leash):
Boss, ilk grubun yaşayan üyelerinin ortalama konumuna belirli bir yarıçap (örneğin 50 metre) dahilinde bağlıdır. Bu yarıçap, boss'un serbestçe hareket edebileceği alandır.
· Not: Hiddet mekaniği aynen çalışır; boss, en yüksek hiddete sahip oyuncuya (ilk gruptan veya başka bir gruptan) gider, ancak bu alanın dışına çıkamaz.
3. Işınlanma (Kaçırma Engeli):
Eğer boss, bu yarıçapın dışına çıkarsa (sabotajcı tarafından çekilme, kaçma vb.), otomatik olarak ilk grubun ortalama konumuna ışınlanır.
· Boss'un canı, aggro tablosu veya savaş durumu değişmez; sadece konumu düzeltilir. Böylece savaş kesintisiz devam eder.
· Işınlanma sırasında küçük bir görsel efekt (ışık huzmesi vb.) eklenebilir.
4. İlk Grup Yoksa:
Eğer ilk grup tamamen ölür veya dağılırsa, boss serbest kalır. Yeni bir grup gelip ilk vurana kadar bağlılık olmaz (normal şartlarda olduğu gibi).

Her oyun döngüsünde (frame) boss'un konumu kontrol edilir, gerekirse ışınlanır. Bu işlem çok hafiftir ve mevcut aggro sistemine müdahale etmez.

Ayrıca, ışınlanma mesajı ile oyuncular bilgilendirilebilir (örneğin: "Hakir, Kaçırma girişimine karşı ilk grubun yanına ışınlandı!").

Örnek c++ kod u da atabilirim .

Sonuç olarak ;

Karaköy bosslarının kaçırılarak resetlenmesi, uzun süredir oyuncuların şikayet ettiği bir sorun. Önerdiğim bağlılık alanı ve ışınlanma mekaniği, bu sorunu kökten çözecek, adil bir oyun ortamı sağlayacaktır. Teknik olarak uygulaması kolay, mevcut sistemle uyumlu ve oyuncu memnuniyetini artıracak bir çözümdür.

Umarım bu öneri dikkate alınır ve Karaköy bölgesi daha keyifli bir hale gelir.

Saygılarımla…

Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy

Re: Karaköy Bölgesi'ndeki bossların kaçırılarak resetlenmesi sorununa yönelik teknik çözüm öne

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

güzel fıkır ama Şu an için mevcut online Karaköy’ü oyuncular istemiyor. Karaköy gelse bile boss sayısı yetersiz kalıyor; online çok yüksek olsa bile dengeyi bozar ve çok kişi oyunu bırakabilir. Ayrıca Labirent V2 ile ilgili yeni bölge çıkma ihtimali de var, bunu bilemeyiz. yönetimden duyuruları merakla bekliyor olacağım
Crawel
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: Karaköy Bölgesi'ndeki bossların kaçırılarak resetlenmesi sorununa yönelik teknik çözüm öne

Mesaj gönderen Crawel »

Kaç defa daha ısrarla söyleyeceğiz Karaköyü kesinlikle istemiyoruz. Hala Karaköy üzerine güzelleme geliştirme fikirleri vermeye devam ediyorsunuz. Ben dahil birçok oyuncu bu bölgeyi istemiyor anlamıyor musunuz ? Karaköy fikirlerinizi kendinize saklayın yönetimin şuan yapması gereken tek şey kp işini 54 lvle çekmek. İnsanlara PVP ortamı sunmak. Bizim özlediğimiz başlamaya sebep olan şey de Karaköyün olmaması. Özlediğimiz şeyde tam olarak buydu. Meteor savaşlarının fitilinide artık yönetim ateşlemeli. İnsanlar karakterlerini dizdi savaşa herkes hazırdır diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Benim fikrimce, yeni sunucularda Karaköy ve görev dosyaları oyun motorundan tamamen silinebilir. Bu sayede oyunun yeni sunucusunda yeni alan açılabilir. Karaköy bölgesi şu an silinirse, oyunda iki orta bölge tasarlanabilir yeni sunucuda bölge kapalı erişim yok silinebilir şuan oyunda saat görevini tek yapabiliyoruz başka görev yok
tankut01
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Şehitler Ölmez

Mesaj gönderen tankut01 »

[/color]
[/quote]
sonsuzadek45 yazdı: 02 Mar 2026 15:49 güzel fıkır ama Şu an için mevcut online Karaköy’ü oyuncular istemiyor. Karaköy gelse bile boss sayısı yetersiz kalıyor; online çok yüksek olsa bile dengeyi bozar ve çok kişi oyunu bırakabilir. Ayrıca Labirent V2 ile ilgili yeni bölge çıkma ihtimali de var, bunu bilemeyiz. yönetimden duyuruları merakla bekliyor olacağım
Mevcut online oyuncuların ( artık full olan ) bazıları da Karaköy ü istiyor…

Amacım polemik yada tartışma başlatmak değildir. Herkes kendine göre tabiki de fikrini söyleyebilir ( biz den ziyade ben ) istemiyorum yada istiyorum. Diyebilir ..

Var olan bir şeyi de insanların inkar etmesi gerekmiyor.
Karaköy istemiyorum demek yerine ;
Oyun neden 49 seviye değil, neden 54 seviyeye mahkum kaldık? Neden klan 49 değil, neden 55 seviye kalanına mahkum kaldık ?
Neden mühürlere mahkum kaldık? Gibi zaten onlarca soru işareti var.

Şikayetçi değilim, saygı da duyuyorum .

Crawel yazdı: 02 Mar 2026 15:50 Kaç defa daha ısrarla söyleyeceğiz Karaköyü kesinlikle istemiyoruz. Hala Karaköy üzerine güzelleme geliştirme fikirleri vermeye devam ediyorsunuz. Ben dahil birçok oyuncu bu bölgeyi istemiyor anlamıyor musunuz ? Karaköy fikirlerinizi kendinize saklayın yönetimin şuan yapması gereken tek şey kp işini 54 lvle çekmek. İnsanlara PVP ortamı sunmak. Bizim özlediğimiz başlamaya sebep olan şey de Karaköyün olmaması. Özlediğimiz şeyde tam olarak buydu. Meteor savaşlarının fitilinide artık yönetim ateşlemeli. İnsanlar karakterlerini dizdi savaşa herkes hazırdır diye düşünüyorum.
Ben Karaköy ün gelmesini istiyorum.
Karaköy’den önce klan savaşının da başlamasını istiyorum. 54 seviyeye zaten çekilmeli, aslında bunu yapmak çok basit ama yönetimin başka planları olsa gerek .

Yine bunlardan önce yüzük dropları açılmalı, yine klan savaşı açılacaksa 54 seviye olacaksa 50 seviye gözlükler de gelmelidir. Gelmeyecekse klan girişi 49 seviyeye çekilmelidir.

Yine o girdabda kalınmaması adına sadece klan savaşı açılmak için açılmamalıdır, açılıyor ise artık klan savaşlarının sadece savaşmak, em atmak ın üzerinde köklü bir destek ile desteklenmesi de gerekir ki , 3 ay sonra ben oyunu bırakıyorum diyen insanlar tekrar türemesin…

Özetle ;
+Karaköy kapansın diyenlere > seviye kısıtlama tercihi olan yüzük kolye mührü geldi.
+ Karaköy kapansın diyenler , Gb giremiyoruz diye şikayet etmeye başladı > Sıra sistemi getirdiler.
+ bu sefer yüzük kolye alanımız dolu dediler> gözlük getirdiler.
+ Karaköy kapansın diyenler Kp kazanımını önce 50,55 hatta 59 olsun dediler > insiyatif ile 55 yaptılar. Şimdi geri 54 gelsin diyorlar.

Yanlış anlaşılmasın bunlara karşı değilim, Sadece bu aksiyonların daha dikkatli, daha genele hitap edecek şekilde, sadece benim yada bir kaç kişinin isteğine göre değil, oyun hikayesinin, oyunun normaline göre, akışı bozmadan güzel dokunuşlar ile gelmesi taraftarıyım.
Ki oyunu oynarken, oyun deneyimimiz daha güzel, daha anlaşılır, daha keyifli hale getirsin.

Polemik yada tartışma konusu değildir.
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

tankut01 yazdı: 02 Mar 2026 17:09
+ Karaköy kapansın diyenler Kp kazanımını önce 50,55 hatta 59 olsun dediler > insiyatif ile 55 yaptılar. Şimdi geri 54 gelsin diyorlar.
mantıklı düşünür musun? oyuncular neden 55 - 59 sunduğunu biliyor musun? ve level cap geleceğini önceden bilmiyorduk. Benim bilgim sadece genel oyun mekanikleri ve forum trendleri üzerine özel sunucu güncellemeleri veya gizli planlar hakkında kesin bilgiye sahip değildık. Yani senin gibi benim de bu konuda sadece varsayımsal analiz yapman doğru olur.

sen level cap geleceğini biliyor muydun ?

“Genel Etkileşim” sayfasına dön