Saat Sistemi Amacından Saptı – Acil Düzenleme Şart

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy

Saat Sistemi Amacından Saptı – Acil Düzenleme Şart

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Biliyorsunuz Karaköy kavga süreci bitti, şimdi saat kavgası başladı. Bunun çözümü aslında basit: Saat slotların kandırılması gerekiyor. Herkes odasında farm mantığında kassın.

Bir oyuncuya 4 slot fazlasıyla yeter. Örneğin bir oyuncu 2 oda almışsa ve başka bir oyuncu geldiğinde tüm odalar doluysa, mevcut oyuncu odalardan birini bırakmalı. Eğer bırakmazsa cezai işlem uygulanmalı. Düzen ancak bu şekilde sağlanır.

Sayın yönetim, en etkili çözüm saat sistemini etkisiz hale getirmektir. Saat sistemi toplu gruplaşma ve organize farm için getirildi; ancak gelinen noktada amacından sapmış durumda.

Hol sistemi gelirken kimse tek başına girip saatte 2 saat kasarak x10 Xeno almayı planlamıyordu. Bu yapı bireysel kazanç için değil, grup organizasyonu için tasarlanmıştı.

Ayrıca işin bir de ekonomik boyutu var. Xeno üzerinden ciddi bir real ticaret dönüyor. Örneğin varsayım olarak x1 Xeno 200–300 arasıysa, x10 Xeno 2000–3000 bandına çıkıyor. Saat sistemi bu dengesizliği daha da artırıyor ve kontrolsüz kazanç oluşturuyor.
adam diyor ki hafta da bir y2 basıyorum önlem alınmalı
Şu anki uygulama hem rekabeti artırıyor hem de gereksiz tartışma çıkarıyor. Serbest oda mantığı + adil paylaşım + net yaptırım sistemi çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Lighthouse
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Ematek
Discord: recthaltouche

Re: Saat Sistemi Amacından Saptı – Acil Düzenleme Şart

Mesaj gönderen Lighthouse »

sonsuzadek45 yazdı: 19 Şub 2026 21:25 Biliyorsunuz Karaköy kavga süreci bitti, şimdi saat kavgası başladı. Bunun çözümü aslında basit: Saat slotların kandırılması gerekiyor. Herkes odasında farm mantığında kassın.

Bir oyuncuya 4 slot fazlasıyla yeter. Örneğin bir oyuncu 2 oda almışsa ve başka bir oyuncu geldiğinde tüm odalar doluysa, mevcut oyuncu odalardan birini bırakmalı. Eğer bırakmazsa cezai işlem uygulanmalı. Düzen ancak bu şekilde sağlanır.

Sayın yönetim, en etkili çözüm saat sistemini etkisiz hale getirmektir. Saat sistemi toplu gruplaşma ve organize farm için getirildi; ancak gelinen noktada amacından sapmış durumda.

Hol sistemi gelirken kimse tek başına girip saatte 2 saat kasarak x10 Xeno almayı planlamıyordu. Bu yapı bireysel kazanç için değil, grup organizasyonu için tasarlanmıştı.

Ayrıca işin bir de ekonomik boyutu var. Xeno üzerinden ciddi bir real ticaret dönüyor. Örneğin varsayım olarak x1 Xeno 200–300 arasıysa, x10 Xeno 2000–3000 bandına çıkıyor. Saat sistemi bu dengesizliği daha da artırıyor ve kontrolsüz kazanç oluşturuyor.
Şu anki uygulama hem rekabeti artırıyor hem de gereksiz tartışma çıkarıyor. Serbest oda mantığı + adil paylaşım + net yaptırım sistemi çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir olacaktır.
Katılıyorum. Irklardaki slot sayısı 2017 seviyesine çekilmelidir. Saat aynı şekilde 4 tangriss + 4 giriş olacak şekilde olmalıdır.
İKV EMATEK - İstanbul Kıyamet Vakti
İKV Canlı Yayın • Boss/Grup Kesimleri
YouTube: @EMATEK
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 - 2025 Karaköy
2026 Bab-ı Ali

FRANKHESTAYN
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen FRANKHESTAYN »

sonsuzadek45 yazdı: 19 Şub 2026 21:25 Biliyorsunuz Karaköy kavga süreci bitti, şimdi saat kavgası başladı. Bunun çözümü aslında basit: Saat slotların kandırılması gerekiyor. Herkes odasında farm mantığında kassın.

Saat bölgesinde soltların daha çok ve dağınık olması gerekiyor
Kullanıcı avatarı
sonsuzadek45
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen sonsuzadek45 »

Lighthouse yazdı: 19 Şub 2026 21:36
Katılıyorum. Irklardaki slot sayısı 2017 seviyesine çekilmelidir. Saat aynı şekilde 4 tangriss + 4 giriş olacak şekilde olmalıdır.
Irklardaki sayı şu an tamamen ideal. 2013–2017 seviyesine çekilse bile bireysel oyuncu, şu an kastığımız odalarda bu şekilde kasamaz; bu imkansız olur.

Bireysel oyuncu şu anki düzende rahat kasabiliyor ve 4 slot kesebiliyor. Sorun ırk sayısı değil, mevcut saat sistemidir. Saatteki kişiler için geçerli olsun bireysel oyuncu 4 slot keserken diğer bireysel oyuncu saatte 20-15 slot kesiyor aslı sorun burada
Kullanıcı avatarı
Fatalcoup
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Fatalcoup »

sonsuzadek45 yazdı: 19 Şub 2026 22:00
Lighthouse yazdı: 19 Şub 2026 21:36
Irklardaki sayı şu an tamamen ideal. 2013–2017 seviyesine çekilse bile bireysel oyuncu, şu an kastığımız odalarda bu şekilde kasamaz; bu imkansız olur.

Bireysel oyuncu şu anki düzende rahat kasabiliyor ve 4 slot kesebiliyor. Sorun ırk sayısı değil, mevcut saat sistemidir. Saatteki kişiler için geçerli olsun bireysel oyuncu 4 slot keserken diğer bireysel oyuncu saatte 20-15 slot kesiyor aslı sorun burada
İstediğin şeyler mantıklı fakat bence güncel şartlarda mümkün değil. Orası için apayrı bir mekanik apayrı bir bölge ayarlamaları gerekiyor. Nasıl normal haritalardan geçişi olmayan em bölgesine giriyorsak oraya da özel bir yol ile girilebilir. Onun haricinde minicik bir bölgeye o kadar oyuncuyu sığdırmak zor. Yaşanacak dramaları düşünemiyorum :D
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Sufizm »

Bu öneriyi ben de yapmıştım. Saat slotu 12 li yani 3 adet slot var. o 3 slot serpiştirilmeli. Hoş hol bölgesinde ırklar yine yetmeyecek ki bu oda benim denilecek. 2 saat buradayım diyecek her odayı neredeyse ofanslar kapatmış durumda. Ha saat sırası ha hol de odaların sırası bitmez. Oyuncu çok ve en çok suan kazandıran materyal Xenotim. Real satışı fazlaca dönüyor tılsım mı üretiliyor real satış mı denirse real satış. Hatta 2 aydır çarını çt sokmayıp sadece salgı ve peptit kasarak günlük rmt yapan çok fazla kişi var. Çarımı neden dizeyim diyor. Herkesin oynama amacı farklı ikv suan ideal kazanç kapısı olarak görülüyor. Sunucular yeni talep çok. Saat olayına hem katılıyorum hem katılmıyorum çekimserim. Saatte sıra biter holde odalarda sıra bitmez. 2012 de Hol kısmı daha zordu.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön