Oyunun Kitlesi Hk.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
IIIxYeNiCeRixIII
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Oyunun Kitlesi Hk.

Mesaj gönderen IIIxYeNiCeRixIII »

Merhaba dostlar. Ben 28 yaşında ve çocukluğumu bu oyun ile geçirmiş birisiyim sizler gibi. Biraz içimi dökeceğim bir yazı olacak. İkv'nin süreç içerisinde geldiği durumuyla ilişkin düşüncelerimi buraya paylaşmak istedim.

Eski zamanlarda oynadığımız ve o özlem duyduğumuz ikv aslında eski oyuncularıyla güzeldi. Çoğumuz asıl sıkıntıyı güncellemelerde veya oyun hatalarında arıyoruz. Evet bunlarda önemli problemler ama asıl kritik neden olan oyuncu kitlesi olarak çok ön plana çıkmıyor.

Foruma bakıyorum ki çoğu şikayetler hep oyuncuların ve kitlenin yarattığı problemlerden. (Boss kaçırma, haksız kazanç, kopyalama vs.)
Ben çocukluğumda hatırlardım ki bu oyunda bu kadar toksik insan yoktu. Yine tek tük kendini bilmez insanlar vardı ama çok nadir denk gelirdik. Yardımlaşma kültürü vardı. Hatta ben oyundan tanıştığım bir arkadaşa hesap şifremi bile vermiştim.
Şimdiyse ortamı anlatmaya gerek yok. Oyunun kitlesi tahmin edebileceğiniz üzere 30 yaş civarında. Kaç yaşına gelmiş insanların hala bu tarz davranışlarını görmek gerçekten tuhaf geliyor.
Oyun artık eğlence amaçlı değil parasal kaygılarla oynanıyor. Gözlükten, madenden vs. 3-5 kuruş kazanmak için birbirini ezmeye çalışanlar dolu. Eski zamanlarda da vardı ve hep olacak muhakkak ama değinmek istediğim eski kitle birbirine karşı bu kadar acımasız değildi.

Günümüz Türkiyesi'nin geldiği durumun oyunda yansıması bariz şekilde hissediliyor ve nasibini alıyoruz. Açıkçası 29-39 level gibi nostalji sunucular gelse bile bu oyuncu kitlesiyle eğlenebileceğimize zerre inanmıyorum. Bu sefer Phili başında küfür kıyamet kavgaları izleriz :) Discordlardan birbirini tehdit ederler Philimizi kestiniz diye. Oyunun asıl kanseri biz değişen oyuncularız ama kendimizi eleştirmiyoruz ve farkında değiliz.
gokhancz75
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Re: Oyunun Kitlesi Hk.

Mesaj gönderen gokhancz75 »

Oyunun bittiğini düşünüyordum sahipsiz bırakılmıştı ama şuan ki yeni yönetim ve ekibi elindeki imkanlarla baya cabalıyorlar onlara şans vermek lazım ve desteklemeliyiz..
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Sufizm »

Bu milli oyunumuzun kitlesi 2013 e kadar iyiydi. Çoğu istanbullu oyuncuydu. Kuklacı üzerinden örnek vericem değerli aileler eşleri çocuklarıyla oynuyordu. 2011 2012 sonrası Hol ve Lonca sistemi aktif olduktan sonra ve arada ki büyük boşluk 2018 e kadar oyunun sahipsiz kalması geliştirilmemesi otorite eksikliğini beraber getirdi. Bu oyun 2011 sürecine kadar her sene aktif genişleme paketi yayınlıyordu. Oyunun kitlesi maalesef hatay, adana, urfa gibi güzide şehir olan ama tabii ki herkesi katmıyorum ama genel olarak sıkıntılı kişilerin bulunduğu yere kaydı. İstanbullu kişilerden buraya bir kayış yaşanınca ve o bahsettiğim otorite boşluğundan kaynaklanan zaman ile kitle sıkıntılı hale geldi. Sokakta “5₺ ver tırrek yoksa bıçak” olan kitle slotuma dokundu, yerimi aldı kaldeeş kitle ile aynı oluştu. Haliyle elit insanların oynadığı oyun hırta dönüştü. Kitle 2009 da başka mmo ile tanışamadığı ve bedensel motor becerileri sadece bu oyunla yetindiği için bu oyuna bağımlı haldedir. Hayat meselesi yapar namus meselesi yapar. O bahsettiğim otorite boşluğu sırasında oyun envanterinde cıkan tılsım bugu da beraberinde maden çoğalmasını getirdi ve emeği tamamen öldürdü. Maden dolaşmaya ve boss kesmeye gerek duymadan örnek verirsek bugünün yayıncıları dahi herkes real satış yaptı. Bahsettiğim hırt kitle ile karaköy gerçektende istanbulda ki eski karaköye(!) döndü. Bu arada da tabii ki hile yeteneği sadece bu oyunla münhasır kalabilecek malum kişiler türedi. Kitle 50 60 kişilik mini bir tımarhaneye döndü. 2018 den 2024 e kadar yine bu 5 senelik stüdyo kapanması Kürşat, Nihat beylerin gitmesi ile çöküş dönemi oluştu. 2024 de test başı Muhammet abi sunucu haberini verdi ve o eski kitle dönüş yaptı sanıyorsam aktif 3000 kişi gibi bir sayıya ulaştı.

Muhammed abimizin hatası ise hileci bir iki kişiyi ekibe dahil etmesiydi belki bir plan belki bir acemilik ama bu oldu ve oyun içi panel vs admin yetkilerini öğrendiler. İş bu raddeye geldiğinde bahsettiğim sarkastik bazı kitle mensupları adamın adresine kadar ulaştılar. Sonrası oyunda aylarca oturamama yazamama ve istifalar oldu. Bugün gelinen nokta bulanktan biraz berrak. Sağda solda ağlayan bazı o bahsedilen hırt kitle mensupları banlandı. Başta ki yönetim ekmeklerini kesti. Ban bollaştı. Hal böyle olunca bu bağımlı kitle şimdi admine ve ekibine düşmanlar. Neyse ki kendileri anonim ve adil şekilde devam ediyorlar. Böyle olduğu sürece şuanlık max 1000 kişi devam edecektir. Her ne yaptılarsa iyi güzel yaptılar 2013 e doğru bir geri iyileşme mevcut. Son olarak ortaya çıkan videolar kendilerini ihbar etmekte. Test olarak katıldığı videoyu dahi sanki şuan olmuş gibi sürerek karalama kampanyası düzenlemekteler. Çünkü rahatsız ve sarkastikler eh çok detay var ama şimdilik süreç budur. 2013 sonrası 5 senelik boşluklar oluşmasaydı böyle bir kitle oluşmaz ve oyun elit şekilde devam ederdi. Tabi kimseye kızmıyoruz nitelim trafikte araba kavgalarına şahidiz yol vermediği için araba parçalayan bir ruh oluştu dünyada. Adamın slotuna bosunu dokununca “kıyamet vakti” oluyor. Yönetime adil oldukları için teşekkürler ve ipi bırakmamaları için başarılar.
Kullanıcı avatarı
Erronblack
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: La Grande Meran

Mesaj gönderen Erronblack »

Sufizm yazdı: 25 Oca 2026 13:01 Bu milli oyunumuzun kitlesi 2013 e kadar iyiydi. Çoğu istanbullu oyuncuydu. Kuklacı üzerinden örnek vericem değerli aileler eşleri çocuklarıyla oynuyordu. 2011 2012 sonrası Hol ve Lonca sistemi aktif olduktan sonra ve arada ki büyük boşluk 2018 e kadar oyunun sahipsiz kalması geliştirilmemesi otorite eksikliğini beraber getirdi. Bu oyun 2011 sürecine kadar her sene aktif genişleme paketi yayınlıyordu. Oyunun kitlesi maalesef hatay, adana, urfa gibi güzide şehir olan ama tabii ki herkesi katmıyorum ama genel olarak sıkıntılı kişilerin bulunduğu yere kaydı. İstanbullu kişilerden buraya bir kayış yaşanınca ve o bahsettiğim otorite boşluğundan kaynaklanan zaman ile kitle sıkıntılı hale geldi. Sokakta “5₺ ver tırrek yoksa bıçak” olan kitle slotuma dokundu, yerimi aldı kaldeeş kitle ile aynı oluştu. Haliyle elit insanların oynadığı oyun hırta dönüştü. Kitle 2009 da başka mmo ile tanışamadığı ve bedensel motor becerileri sadece bu oyunla yetindiği için bu oyuna bağımlı haldedir. Hayat meselesi yapar namus meselesi yapar. O bahsettiğim otorite boşluğu sırasında oyun envanterinde cıkan tılsım bugu da beraberinde maden çoğalmasını getirdi ve emeği tamamen öldürdü. Maden dolaşmaya ve boss kesmeye gerek duymadan örnek verirsek bugünün yayıncıları dahi herkes real satış yaptı. Bahsettiğim hırt kitle ile karaköy gerçektende istanbulda ki eski karaköye(!) döndü. Bu arada da tabii ki hile yeteneği sadece bu oyunla münhasır kalabilecek malum kişiler türedi. Kitle 50 60 kişilik mini bir tımarhaneye döndü. 2018 den 2024 e kadar yine bu 5 senelik stüdyo kapanması Kürşat, Nihat beylerin gitmesi ile çöküş dönemi oluştu. 2024 de test başı Muhammet abi sunucu haberini verdi ve o eski kitle dönüş yaptı sanıyorsam aktif 3000 kişi gibi bir sayıya ulaştı.

Muhammed abimizin hatası ise hileci bir iki kişiyi ekibe dahil etmesiydi belki bir plan belki bir acemilik ama bu oldu ve oyun içi panel vs admin yetkilerini öğrendiler. İş bu raddeye geldiğinde bahsettiğim sarkastik bazı kitle mensupları adamın adresine kadar ulaştılar. Sonrası oyunda aylarca oturamama yazamama ve istifalar oldu. Bugün gelinen nokta bulanktan biraz berrak. Sağda solda ağlayan bazı o bahsedilen hırt kitle mensupları banlandı. Başta ki yönetim ekmeklerini kesti. Ban bollaştı. Hal böyle olunca bu bağımlı kitle şimdi admine ve ekibine düşmanlar. Neyse ki kendileri anonim ve adil şekilde devam ediyorlar. Böyle olduğu sürece şuanlık max 1000 kişi devam edecektir. Her ne yaptılarsa iyi güzel yaptılar 2013 e doğru bir geri iyileşme mevcut. Son olarak ortaya çıkan videolar kendilerini ihbar etmekte. Test olarak katıldığı videoyu dahi sanki şuan olmuş gibi sürerek karalama kampanyası düzenlemekteler. Çünkü rahatsız ve sarkastikler eh çok detay var ama şimdilik süreç budur. 2013 sonrası 5 senelik boşluklar oluşmasaydı böyle bir kitle oluşmaz ve oyun elit şekilde devam ederdi. Tabi kimseye kızmıyoruz nitelim trafikte araba kavgalarına şahidiz yol vermediği için araba parçalayan bir ruh oluştu dünyada. Adamın slotuna bosunu dokununca “kıyamet vakti” oluyor. Yönetime adil oldukları için teşekkürler ve ipi bırakmamaları için başarılar.
Herkes ilinde yaşasa 2.5 milyon İstanbullu var, şu İstanbulda yaşayanı İstanbullu sanma işini bıraksan iyi edersin. Adana, Urfa, Hatay diyerek memleket işin içine sokup herkesi katmıyorum amasını geç ya. Hayır birde hedefin ne Akdenizde katıyosun Doğuda katıyosun kafana göre üç il seçmişsin.

Biz de diyelim o zaman Karadenizliler sinirli çok küfür ediyor bozdu oyunu ama hepsi değil bazısı oh ne ala memleket.
AnkarasızNamık
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Malesef bu tarz oyunların kaderi genelde işsiz güçsüz ya da arazi ev zengini ama sosyokültürel açıdan zayıf ve nispeten doğu bölgedeki vatandaşların yoğunluğunun artması ile son buluyor.

Eskiden de yok muydu vardı. 2011 Gamex'i hatırlayan vardır, yine urfa veya antep menşeili iki grubun etkinliğin içinde kavga etmesi olayı zuhur bulmuştu.

Kendi kardeşinin hesabına hallenir. Kuzenin itemini kopartır. Kısaca onları bunu yapan sana neler yapmaz.
Kullanıcı avatarı
Erronblack
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Antepte geldi yok mu arttıran? Burdur ve Kırıkkale eklemesi de ben yapayım. Arkadaşlar ne siz sosyologsunuz ne de bura minik ırkçılığınızı kusacağınız platform. Admin şu arkadaşların zan altında bıraktığı iller için konuya gerekli işlem yaparsan sevinirim.
AnkarasızNamık
gokhancz75
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen gokhancz75 »

Erronblack yazdı: 25 Oca 2026 15:42 Antepte geldi yok mu arttıran? Burdur ve Kırıkkale eklemesi de ben yapayım. Arkadaşlar ne siz sosyologsunuz ne de bura minik ırkçılığınızı kusacağınız platform. Admin şu arkadaşların zan altında bıraktığı iller için konuya gerekli işlem yaparsan sevinirim.
Gerçekler acıdır kardeş zoruna gitti belli ama adamın dedıklerı sonuna kadar dogru
Kullanıcı avatarı
turkneferi
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Klan: Lodos

Mesaj gönderen turkneferi »

Hakikat dile getirilmese de gören gözler için ortadadır. Sufizm'in anlattıklarına katılıyorum. Çok güzel yazmış.
Resim
Kullanıcı avatarı
Erronblack
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

gokhancz75 yazdı: 25 Oca 2026 17:09
Erronblack yazdı: 25 Oca 2026 15:42 Antepte geldi yok mu arttıran? Burdur ve Kırıkkale eklemesi de ben yapayım. Arkadaşlar ne siz sosyologsunuz ne de bura minik ırkçılığınızı kusacağınız platform. Admin şu arkadaşların zan altında bıraktığı iller için konuya gerekli işlem yaparsan sevinirim.
Gerçekler acıdır kardeş zoruna gitti belli ama adamın dedıklerı sonuna kadar dogru

Antep, Urfa, Hatay, Adana ve Doğu Bölgesi diyerek bu illerde yoğunlukla yaşayan Arap, Kürt vb. kastederek içindeki ırkçılığı vuruyor. Eğitim, işsizlik şu bu bahanelerini geçsek mi çocuklar?

Adamın dediği ne var? Eğitimsizlik, işsizlik, kültürsüzlük başka bölgelerde illerde yokmuşta sırf buralarda varmış gibi birde teyit.org gibi yüzde yüz doğru diyor.
AnkarasızNamık
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Erronblack yazdı: 25 Oca 2026 17:57 Antep, Urfa, Hatay, Adana ve Doğu Bölgesi diyerek bu illerde yoğunlukla yaşayan Arap, Kürt vb. kastederek içindeki ırkçılığı vuruyor. Eğitim, işsizlik şu bu bahanelerini geçsek mi çocuklar?

Adamın dediği ne var? Eğitimsizlik, işsizlik, kültürsüzlük başka bölgelerde illerde yokmuşta sırf buralarda varmış gibi birde teyit.org gibi yüzde yüz doğru diyor.
Alınıp gücenecek bir şey yok. Burada somut hikayelerden bahsediyoruz. Oyun tarihine geçen ekip kavgasının mensupları bahsettiğim şehirlerden gelen ekipti. Kendi kardeşinin hesabını, kuzeninin itemlarını koparan meşhur boss kaçıran şahsın loncası da kendilerini istanbuldaki yeni nesil çete mensubu olarak tanıtan ve ikameti gaziantep olan arkadaşlar.

Bunun dışında youtube'a gir İKV ile ilgili ne kadar hile hurda boss kaçırma videosu varsa altında tartışan ergenlikten çıkamamış şahısların da tamamı bu bölgelerden gelen arkadaşlar.

İlla ki ülkenin her yerinde bu tarz insanlara rastlamak mümkün; fakat burada görünen, işitilen bir durum söz konusu.

Şahsen doğup büyüdüğüm şehrin plakası trafikte kaçılan plakalardan. Gelip de buna kendi üstüme alınacak, ırkçılık yapıyosunuz yea diyecek kadar benlik yolculuğumu tamamlamamış ve gerçeklerden uzak değilim. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Sana da aynısını tavsiye ederim.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön