Eski zamanlarda oynadığımız ve o özlem duyduğumuz ikv aslında eski oyuncularıyla güzeldi. Çoğumuz asıl sıkıntıyı güncellemelerde veya oyun hatalarında arıyoruz. Evet bunlarda önemli problemler ama asıl kritik neden olan oyuncu kitlesi olarak çok ön plana çıkmıyor.
Foruma bakıyorum ki çoğu şikayetler hep oyuncuların ve kitlenin yarattığı problemlerden. (Boss kaçırma, haksız kazanç, kopyalama vs.)
Ben çocukluğumda hatırlardım ki bu oyunda bu kadar toksik insan yoktu. Yine tek tük kendini bilmez insanlar vardı ama çok nadir denk gelirdik. Yardımlaşma kültürü vardı. Hatta ben oyundan tanıştığım bir arkadaşa hesap şifremi bile vermiştim.
Şimdiyse ortamı anlatmaya gerek yok. Oyunun kitlesi tahmin edebileceğiniz üzere 30 yaş civarında. Kaç yaşına gelmiş insanların hala bu tarz davranışlarını görmek gerçekten tuhaf geliyor.
Oyun artık eğlence amaçlı değil parasal kaygılarla oynanıyor. Gözlükten, madenden vs. 3-5 kuruş kazanmak için birbirini ezmeye çalışanlar dolu. Eski zamanlarda da vardı ve hep olacak muhakkak ama değinmek istediğim eski kitle birbirine karşı bu kadar acımasız değildi.
Günümüz Türkiyesi'nin geldiği durumun oyunda yansıması bariz şekilde hissediliyor ve nasibini alıyoruz. Açıkçası 29-39 level gibi nostalji sunucular gelse bile bu oyuncu kitlesiyle eğlenebileceğimize zerre inanmıyorum. Bu sefer Phili başında küfür kıyamet kavgaları izleriz