Genel Etkileşim başlığı zamanla oyunda canı sıkılanın, şikâyeti ya da serzenişi olanın konu açtığı bir alan hâline geldi. Yapıcı eleştirilerin ve fikirlerin elbette yeri var; birçoğuna ben de katılıyorum. Ancak oyunun ana paylaşım alanının neredeyse tamamen şikâyet, tartışma ve sorun odaklı konularla dolması, burayı oldukça boğucu bir noktaya sürüklüyor.
Bu oyunda gerçekten başka hiçbir şey olmuyor mu? Komik bir anı, bir paketten 6 tane zırh çıkması, ilk kez kesilen bir boss, beklenmedik bir olay vesaire? Çizim yapanlar, oyunun hikayesi hakkında teori üretenler? Yani o kadar çok dert ve sorun odaklı bir alan ki, oyun topluluğunun tekrar büyüyüp yeşermesi için uygun bir ortam değil.
Fikir, öneri, hata bildirimi ve şikâyetlerin ayrı bir alt başlık altında toplanması gerektiğini düşünüyorum. “Görüş – Geri Bildirim” gibi bir başlık altında bu konular düzenli şekilde ele alınabilir. Genel Etkileşim ise adının hakkını vererek, oyunun içinden doğan etkileşimlere, anılara ve topluluk iletişimine ayrılmalı.
Böyle bir ayrım hem tartışmaları daha sağlıklı hâle getirir hem de Genel Etkileşim başlığını yeniden keyifli, canlı ve yaratıcı bir alana dönüştürür. Şahsen ben başlıklara göz attıkça boğuluyorum.
"Genel Etkileşim" içeriği ne?
"Genel Etkileşim" içeriği ne?

IIIıPEACEıIII / IIIIıPEACEıIIII / peace / Rotary
Re: "Genel Etkileşim" içeriği ne?
Açık konuşalım: Tek çözüm forumun kapatılması.
Geçmişte olduğu gibi İKVAdmin tekrar sessizliğe girmeli.
Forum şu an çözüm üretmiyor; aksine bilgi kirliliği, yanlış algı ve sürekli aynı kişilerin bitmeyen eleştirileriyle oyuna zarar veriyor. Oyuna girmeden konuşan, güncel durumu bilmeden hüküm veren bir kitle var ve bu kitle her olumlu adımı baltalamaya çalışıyor.
Sene Yıldak döneminde bu model uygulandı:
– Forum sessizdi
– Yönetim işine baktı
Bugün de ihtiyaç olan tam olarak bu. Yönetim icraat yapıyor ama her adım forumda çarpıtılıyor. 1 yıllık yönetimi, 15 yıllık sorunların sorumlusu gibi göstermeye çalışmak iyi niyetli değil.
Eleştiri elbette olur; ama bu ortam eleştiri ortamı olmaktan çıkmış durumda. Sürekli karalama, sürekli geçmiş özlemi, sürekli “olmuyor” dili… Bu, oyuna katkı değil köstek olmaktır.
Geçmişte olduğu gibi İKVAdmin tekrar sessizliğe girmeli.
Forum şu an çözüm üretmiyor; aksine bilgi kirliliği, yanlış algı ve sürekli aynı kişilerin bitmeyen eleştirileriyle oyuna zarar veriyor. Oyuna girmeden konuşan, güncel durumu bilmeden hüküm veren bir kitle var ve bu kitle her olumlu adımı baltalamaya çalışıyor.
Sene Yıldak döneminde bu model uygulandı:
– Forum sessizdi
– Yönetim işine baktı
Bugün de ihtiyaç olan tam olarak bu. Yönetim icraat yapıyor ama her adım forumda çarpıtılıyor. 1 yıllık yönetimi, 15 yıllık sorunların sorumlusu gibi göstermeye çalışmak iyi niyetli değil.
Eleştiri elbette olur; ama bu ortam eleştiri ortamı olmaktan çıkmış durumda. Sürekli karalama, sürekli geçmiş özlemi, sürekli “olmuyor” dili… Bu, oyuna katkı değil köstek olmaktır.
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Re: "Genel Etkileşim" içeriği ne?
Kapatılması hiç iyi bir çözüm değil
Sadece gerekli moderasyonun uygulanıp şikayet, görüş, geridönüş veya sorun başlıklı konuların ayrı bir altbaşlık altında açılmasının sağlanması ve halihazırda açılmış olan başlıkların uygun yere taşınması hepsi bu.

IIIıPEACEıIII / IIIIıPEACEıIIII / peace / Rotary