Reel Ticaret Hakkında

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Tantuni

Reel Ticaret Hakkında

Mesaj gönderen yeCs »

Merhabalar,

2007 yılından beri oynadığım İKV oyununda reel olarak item almak serbest , satmak ise yasaktı.

Bu meseleyi CaptainATX(Ahmet) ve Nerull(Nihat) ile uzun uzadıya tartışmıştım , ikisi de aynı kapıya çıkıyor diye ama beni ikna etmişlerdi.

Hala almak serbest ; satmak yasak mı? Ben eö sunucusunda " 80 liraya m23 alınır " yazabilir miyim?

Yoksa artık bu da yasak mı?
Resim
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Re: Reel Ticaret Hakkında

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Üyelik sözleşmesinde hiçbir şekilde bu işlemdeki alıcı tarafın cezalandırılmasına dair bir ibare bulunmuyor.

Konu hakkında “Neden reel materyal almak zorunda kaldık.” şeklinde uzun bir paylaşımım olmuştu. Fakat yalnızca oyun ilk haftası kimsenin oyun parası olmadığı dönemde mecburen reel olarak alınan materyal yüzünden en az 1500 liralık akçe alınmış hesabımızın banı açılmadı.

Biz de BTK, Playstore ve Türk Telekom olmak üzere tüm hakkımızı arayabileceğimiz platformlara başvurduk. Hukuken hiçbir yaptırımı olmamasına ve yeterli kanıt bulunmaması durumlarında ücretli verilen ürün mahrumiyeti; plus paket ile oyuna öncelikli giriş vaadedilmişken yine ücreti ödenmiş hak mahrumiyetlerinden; ilgili ekibe gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettik.
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Tantuni

Mesaj gönderen yeCs »

turkoxHAMSTER yazdı: 11 Oca 2026 23:54 Üyelik sözleşmesinde hiçbir şekilde bu işlemdeki alıcı tarafın cezalandırılmasına dair bir ibare bulunmuyor.

Konu hakkında “Neden reel materyal almak zorunda kaldık.” şeklinde uzun bir paylaşımım olmuştu. Fakat yalnızca oyun ilk haftası kimsenin oyun parası olmadığı dönemde mecburen reel olarak alınan materyal yüzünden en az 1500 liralık akçe alınmış hesabımızın banı açılmadı.

Biz de BTK, Playstore ve Türk Telekom olmak üzere tüm hakkımızı arayabileceğimiz platformlara başvurduk. Hukuken hiçbir yaptırımı olmamasına ve yeterli kanıt bulunmaması durumlarında ücretli verilen ürün mahrumiyeti; plus paket ile oyuna öncelikli giriş vaadedilmişken yine ücreti ödenmiş hak mahrumiyetlerinden; ilgili ekibe gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettik.
Ben yönetimi anlamıyorum. Oyunda ticareti kendileri öldürdüler. Her sunucuda milyonlarca maden var. Kimse oyun içi ticaret yap(a)mıyor. Atıyorum ben m23 alacağım. Adam direkt diyor ki ne vereceksin?

Adamın herhangi bir şeye ihtiyacı yok ki oyunda. Maden vereyim diyorsun, haklı olarak çöp diyor. İksir vereyim diyorsun. Haklı olarak çöp diyor. Bono vereyim diyorsun. Haklı olarak çöp diyor.

Farklı bir 3.derece tılsım vereyim diyorsun. Çöp diyor. EE abi adam haklı. Bir şey diyemem, ben bu tılsımı nasıl alacağım? Gidip reel para ile alıyorum. Sanki oyun için tıkır tıkır işleyen bir ticaret var da adamlar reel ticareti engelliyorlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
Vezirx27
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: <LIL>

Mesaj gönderen Vezirx27 »

Taramı uygulanan ceza işleminde destekten gelen tek yanıt şudur

“ Öncelikle forumda aktardığınız düşünceleriniz için öncelikle teşekkür ederiz. Ancak hesabınızda yapılan incelemeler neticesinde topluluk kurallarımıza ve kullanıcı sözleşmemize aykırı olacak şekilde ticaret eylemleri tespit edilmiş olup cezai yaptırınız üzgünüz ki devam edecektir. Bu konuda anlayışınızı rica ederiz.”

Ve konuyu açan arkadaşta güzel bir bilgilendirme yapmış. Ayrıca “Kullanım Sözleşmesi”inde hiç bir şekilde reel ticaretin yasak olduğunu belirten bir ibare yok fakat bana cezanın kullanım sözleşmesine göre verilmiş olduğunu belirtiyorlar, bu dönüş sonrası 3 defa mail attım fakat dönüş yapılmıyor. Forumuda bu tarz konular için şikayet hattı gibi kullanmak istemiyorum ama bunada mecbur bırakıyorlar her şeye bıraktıkları gibi.

Forumda yaptığım açıklamalardan sonra (reel satış yasaksa bunu oyunda anons, giriş ekranında forumda bilgilendirme yapılması gerekli) oyuna girerek yetkili birim bir kaç defa bilgilendirme yapmış.

Her yerde belirtiyorum biz oyunda satan taraf olmadık mecburen alan taraf olduk. Yaptırımın farkında olsak tabi onuda yapmazdık bu oyunda bu tarz ticaretlerin olmasını istemeyen kişilerden başta gelirim zaten.Karakterimin 999 gün bloke yemesi oyun oynama açısından aslında çok büyük problem değil hesaba yatırdığım paralarda şahsım adına sorun değil fakat ahlaki olarak bu süreç yanlış işlediği için oyunu oynamak istemiyorum. Yoksa yeni bir karakter açar 2 günde aynı pozisyona getirilir. Kullanım Sözleşmesinde yazmayan bir konuya bu şekilde yaptırımlar uygulanması kesinlikle etik değildir.

Ayrıca maden aldığım kişi hala oyunda maden satıyor bu konuya girmek bile istemiyorum bu kişiye ban verseniz bile alacağını almış oluyor ve konu yine alanla satan ahlaki olarak aynı cezayı almamalı gibi çıkıyor fakat satan ceza hiçte almıyor sanırım çok garip.

Böyle bir şey için kalkıp mahkemeyede verecek değilim galiba yönetimdeki rahatlıkta buradan geliyor. İki övdük admini vurdu kafamıza verdi 999’u, yaptıklarından ötürü içlerinde haksız olduklarınıda bilseler bile kararlarından sanırım caymakta istemiyorlar.
“Arog” filminde Arifin çok güzel bir lafı var “Birazcık medeniyet Allah aşkına”
Kullanıcı avatarı
hattihumayun
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen hattihumayun »

Yalnız son cezalardan sonra oyun içi reel satış/alışlar epey azaldı , demek ki verilen cezalar etkisini göstermeye başladı , oyun dışı farklı platformlardan yine devam ediyordur belki ama en azından artık oyun içinde bölgede satanlar vs. görmüyoruz , cezalar verilmeden önce adam bölgeden bildiğin pazarda satış yapar gibi açık açık şu bu kadar lira tarzı yazarlardı , 999 ban çok caydırıcı bir ceza oyun içi satış/alış yapmaya yeltenen kişi bu sayede bir defa düşünür , 999 ceza yerine 1 ay falan atılsa çoğu kişi yine yapmaya devam ederdi 1 ay büyük bir ceza değil göze alınabilecek bir ceza , ayrıca yönetimin şu tık üretçilere de el atması lazım her gün düzenli olarak ticaret loglarını incelesinler biri birine full malzeme tık üret vermişse bilin ki reel satıştır alanada satanada ikisine de çak banı geç
Kullanıcı avatarı
TheWesTSooNN
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen TheWesTSooNN »

Vezirx27 yazdı: 12 Oca 2026 01:04 Taramı uygulanan ceza işleminde destekten gelen tek yanıt şudur

“ Öncelikle forumda aktardığınız düşünceleriniz için öncelikle teşekkür ederiz. Ancak hesabınızda yapılan incelemeler neticesinde topluluk kurallarımıza ve kullanıcı sözleşmemize aykırı olacak şekilde ticaret eylemleri tespit edilmiş olup cezai yaptırınız üzgünüz ki devam edecektir. Bu konuda anlayışınızı rica ederiz.”

Ve konuyu açan arkadaşta güzel bir bilgilendirme yapmış. Ayrıca “Kullanım Sözleşmesi”inde hiç bir şekilde reel ticaretin yasak olduğunu belirten bir ibare yok fakat bana cezanın kullanım sözleşmesine göre verilmiş olduğunu belirtiyorlar, bu dönüş sonrası 3 defa mail attım fakat dönüş yapılmıyor. Forumuda bu tarz konular için şikayet hattı gibi kullanmak istemiyorum ama bunada mecbur bırakıyorlar her şeye bıraktıkları gibi.

Forumda yaptığım açıklamalardan sonra (reel satış yasaksa bunu oyunda anons, giriş ekranında forumda bilgilendirme yapılması gerekli) oyuna girerek yetkili birim bir kaç defa bilgilendirme yapmış.

Her yerde belirtiyorum biz oyunda satan taraf olmadık mecburen alan taraf olduk. Yaptırımın farkında olsak tabi onuda yapmazdık bu oyunda bu tarz ticaretlerin olmasını istemeyen kişilerden başta gelirim zaten.Karakterimin 999 gün bloke yemesi oyun oynama açısından aslında çok büyük problem değil hesaba yatırdığım paralarda şahsım adına sorun değil fakat ahlaki olarak bu süreç yanlış işlediği için oyunu oynamak istemiyorum. Yoksa yeni bir karakter açar 2 günde aynı pozisyona getirilir. Kullanım Sözleşmesinde yazmayan bir konuya bu şekilde yaptırımlar uygulanması kesinlikle etik değildir.

Ayrıca maden aldığım kişi hala oyunda maden satıyor bu konuya girmek bile istemiyorum bu kişiye ban verseniz bile alacağını almış oluyor ve konu yine alanla satan ahlaki olarak aynı cezayı almamalı gibi çıkıyor fakat satan ceza hiçte almıyor sanırım çok garip.

Böyle bir şey için kalkıp mahkemeyede verecek değilim galiba yönetimdeki rahatlıkta buradan geliyor. İki övdük admini vurdu kafamıza verdi 999’u, yaptıklarından ötürü içlerinde haksız olduklarınıda bilseler bile kararlarından sanırım caymakta istemiyorlar.
“Arog” filminde Arifin çok güzel bir lafı var “Birazcık medeniyet Allah aşkına”

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de reel ticaret yapan birkaç kişiyi yönetime bildirdim fakat İkvAdmin kendisi benimle iletişime geçebilirsin demesine rağmen bu şikayetlerime dönüş yapmadı. Adam açık açık sıfır kelvin asayı 13k ya satıyorum yazıyor ya, ben bunu hem şikayet et butonundan hem de özelden ekran görüntüsü atarak bildiriyorum fakat admin cevap vermiyor. Adalet terazisini herkese eşit uygulamak zorundasınız, aksi halde kimse size güvenemez. Yeri geldiğinde sizi de savunuyoruz fakat ceza konusunda herkese adil olmak zorundasınız. Umarım iletilerimiz ciddiye alınır.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön