Selamlar,
İstanbul Kıyamet Vakti oyuncularından biri olarak, ÇT grup bölgesiyle ilgili artık ciddi bir bıkkınlık noktasına ulaşan bir sorunu hem bireysel hem de topluluk adına paylaşmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, ÇT grup bölgesine girebilmek için dakikalarca, hatta zaman zaman saatlerce sıra bekliyoruz. Lonca ile giriyoruz, tüm yağma arttırıcılar aktif, tonlarca akçe harcayıp iksir basıyoruz ve ciddi bir zaman ayırıyoruz. Ancak buna rağmen 20’den fazla Stuart / boss kesimi sonrasında yalnızca madalya almak, oyuncuların hem ruh hâlini hem de oyuna bakış açısını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Heves kalmıyor.
Bu durum sadece benim değil, birçok oyuncunun ortak yaşadığı bir problem. Artık “uğraşıyoruz ama karşılığında hiçbir şey alamıyoruz” hissi oyuna hâkim olmuş durumda. Zırh, eldiven, ayakkabı gibi temel ekipmanlar dahi düşmüyor. Bu da grup bulmayı imkânsız hâle getiriyor; çünkü itemsiz oyuncular gruplara alınmıyor.
Bazı oyuncuların “Bu oyun zaten eskiden de zordu” şeklinde yorumlar yapacağını biliyoruz. Ancak burada gözden kaçan önemli bir nokta var: Biz bu oyuna gerçekten zaman bağlıyoruz. Eşimizden, özel hayatımızdan vakit ayırıyoruz. Üstelik sadece zaman değil, para da harcıyoruz. Günün sonunda ise elde somut olarak hiçbir şey kalmıyor.
Buna ek olarak, bazı oyuncuların Asa’ları 7–8 bin TL gibi korkunç rakamlardan satması da son derece caydırıcı. Eğer bu kadar kritik bir ekipman bu denli belirleyiciyse, yönetimin bunu doğrudan satışa sunması hem oyuncu hem de oyun adına daha sağlıklı olabilir. Böylece hem oyun kazanır hem oyuncu. Aksi hâlde çok yakın bir zamanda “asası olmayanların” grup bölgelerine alınmadığı bir düzen oluşacak ve bu da doğrudan oyuncu kaybına yol açacaktır.
Şu an gelinen noktada, ÇT grup bölgesinde emek–ödül dengesi ciddi şekilde bozulmuş durumda. Sürekli madalya düşmesi, item drop oranlarının aşırı düşük olması ve buna bağlı motivasyon kaybı, topluluk genelinde oyundan soğumaya neden oluyor.
Bu mesaj bir serzenişten ziyade, oyunun sürdürülebilirliği ve oyuncu memnuniyeti adına yapılmış samimi bir geri bildirimdir. Drop oranlarının, madalya–item dengesinin ve ekipman erişilebilirliğinin yeniden değerlendirilmesinin oyuna büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bir diğer durumda bölgeye 3-2-1 şeklinde giriyoruz ve bazı güzel insanlar yavaş ilerliyoruz, bir iki defa ölüyoruz diye gruptan çıkıyor. Saçma sapan yalanlarla. Yapmayın arkadaşlar bu Boss 300 buz hasarı ile de kesilebiliyor. Zamanın yoksa girme. Aksi halde insanların arayışları can sıkmaya başladı. Hasarın kaç? Evli misin? DC var mı? En son ne zaman aşı oldun? Boss mu keseceğiz yoksa memur mu olacağız belli değil. Hayret verici.
İlginiz ve zamanınız için teşekkür ederiz.
İyi çalışmalar dileriz.
ÇT bölgesi, oyunculara bağlı kalma, drop oranları vs hk.
- ChiefBunny
- Salgın Koruyucusu

- Sunucu: Karaköy
- ChiefBunny
- Salgın Koruyucusu

Re: ÇT bölgesi, oyunculara bağlı kalma, drop oranları vs hk.
Lütfen birbirimizle gereksiz ve saçma polemik değilde istişare amaşasına geçelim. Gereksiz ve saçma ithamlar bu konuya ve oyuncu topluluğuna bir darbe olarak aksedecektir. Admin’in konuyu okumasını ve bir açıklama, su serpici gönderide bulunmasını bekliyor ve talep ediyorum. Cidden sıkıldım bu durumdan. BKNZ. yayıncı arkadaşımız RIPPER’ın yayınları en güzel örnek drop konusunda. Benim açımdan ise 20’den fazla Çemberlitaş bölgesi azımsanacak bir zaman değil. Harcanan iksirleri saymıyorum. 820 buz hasarım var ve daha Elhamdülillah Gaffar yüzü göremediğim ve ekibim olmadığı, gruplara girmediğim için. Lütfen kimse kimseye hakaret etmesin. Seviliyorsunuz.
- Galette
- Cin Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Ottoman Nobility
Yarısından sonrasını okumadım kusura bakma saçma geldi
FERASET
zahH
zahH
- Alicavus
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Saygı Or Sevgi (S.O.S.)
Maalesef kopya dönemleri olduğundan itibaren DROP oranları çok düştü.
Örneğin; tılsım üreteceksiniz.
Sadece Peptit ve Salgı için en az 1 ay boyunca kasmanız gerekebilir. Eskiden günlük 3-5 adet düşürüp kasabiliyordun.
Ayrıca diğer slotlardan da güzel item alma olasılığı da çok düştü ve Mühür takılarındaki hatadan dolayı da slotlardan hiç bir şekilde TAKI düşmemektedir.
Bu kadar hata ve kısıtlama ile nereye varılacak? Gerekli bir açıklama ve düzenleme bekleniyor.
Örneğin; tılsım üreteceksiniz.
Sadece Peptit ve Salgı için en az 1 ay boyunca kasmanız gerekebilir. Eskiden günlük 3-5 adet düşürüp kasabiliyordun.
Ayrıca diğer slotlardan da güzel item alma olasılığı da çok düştü ve Mühür takılarındaki hatadan dolayı da slotlardan hiç bir şekilde TAKI düşmemektedir.
Bu kadar hata ve kısıtlama ile nereye varılacak? Gerekli bir açıklama ve düzenleme bekleniyor.
Eski oyunu ve oyuncuları mum ışığıyla arıyoruz...
Güvenilir olmayan ve 1 lvl carlarla aktarım veya üretim yapmayınız.
Karakter sahibi olmak asil insanlara mahsustur.Asiller hep kıskanılmıştır.
ALİÇAVUŞ
Saygı Or Sevgi / Sevgi Or Saygı
(S.O.S)
Güvenilir olmayan ve 1 lvl carlarla aktarım veya üretim yapmayınız.
Karakter sahibi olmak asil insanlara mahsustur.Asiller hep kıskanılmıştır.
ALİÇAVUŞ
Saygı Or Sevgi / Sevgi Or Saygı
(S.O.S)
- ChiefBunny
- Salgın Koruyucusu

Birde o kısım var, TILSIM. Yarın birgün adetlerinde çoğalma olunca o tılsıma sahip olmayan yine giremeyecek bu bölgeye. Saçma gelmesinin sebebini anlayamadım yalnız. Yani zamanın yoksa oynama mı diyorsun ortak? Yahut bazı oyuncuların cebini sevindirmeyeceksek bırakalım mı? Parayla Gaffar kesenlerin cebine para mı indirelim? Saçma olan nedir? Çarı satayım veya sileyim mi?
Drop oranları gerçekten düşük fakat şans faktörü de bir o kadar etkili. %60 lonca yağma + %60 kişisel yağma ile migrat ve sığınak bir hafta boyunca girdim ve takı olarak tek eksiğim Kıyamet Alevi yüzük kaldı fakat bir türlü maraton ayak alamadım
Bundan ziyade Çemberlitaş için sadece lonca yağma artırıcı bulunuyor ve droplar diğer grup bölgelerine kıyasla daha düşük. Kaldı ki drop aldın, istediğin bir eşyayı elde etmen de zor oluyor.
Şuan oyunda game changer eşyalar tabiki asalar. Savaşçı ve kısmen şifacılar için olmasa da büyü ana karakteri olan biri için hasarı en çok etkileyen eşya asa ve diğer eşyalara kıyasla absürt bir avantaj sağlıyor. Burada da arz talep doğrultusunda üretim malzemeleri astronomik fiyatları buluyor.
Zaten Gaffar kesimi zor, taktik ve dikkat isteyen bir patron ve maliyetli olduğu için doğal olarak bu gruplar kurulurken herkes kesimin süresinin ve maliyetinin düşük olacağı grupları tercih ediyor.
Benim görüşüm, asalarda bulunan ek hasarların, set eşyaları tamamlanmadan etki göstermemesi olacaktır. Örneğin;
Sıfır Kelvin asayı ele alalım.
Büyü hasarı hepsi 300 - asa takılı iken etkili olacak
Büyü hasarı buz 150 - Sıfır Kelvin set eşyalarının hepsi takılıyken etkili olacak.
Bu durum mevcut dağılımı biraz daha dengelebilir.
Bundan ziyade Çemberlitaş için sadece lonca yağma artırıcı bulunuyor ve droplar diğer grup bölgelerine kıyasla daha düşük. Kaldı ki drop aldın, istediğin bir eşyayı elde etmen de zor oluyor.
Şuan oyunda game changer eşyalar tabiki asalar. Savaşçı ve kısmen şifacılar için olmasa da büyü ana karakteri olan biri için hasarı en çok etkileyen eşya asa ve diğer eşyalara kıyasla absürt bir avantaj sağlıyor. Burada da arz talep doğrultusunda üretim malzemeleri astronomik fiyatları buluyor.
Zaten Gaffar kesimi zor, taktik ve dikkat isteyen bir patron ve maliyetli olduğu için doğal olarak bu gruplar kurulurken herkes kesimin süresinin ve maliyetinin düşük olacağı grupları tercih ediyor.
Benim görüşüm, asalarda bulunan ek hasarların, set eşyaları tamamlanmadan etki göstermemesi olacaktır. Örneğin;
Sıfır Kelvin asayı ele alalım.
Büyü hasarı hepsi 300 - asa takılı iken etkili olacak
Büyü hasarı buz 150 - Sıfır Kelvin set eşyalarının hepsi takılıyken etkili olacak.
Bu durum mevcut dağılımı biraz daha dengelebilir.
- ChiefBunny
- Salgın Koruyucusu

Güzel yorumun, önerin ve görüşün için çok teşekkür ederim dostum. ÇT için lonca arttırıcı özelliği var birde bunun yanında ÇT Kutusu’da bonus ekliyor. İnsanlar maliyetin ve zamanının daha düşük olacağı grupları tercih etmesinde haklılar fakat bir veya birden fazla oyuncu bu itemlere bölgeden düşürüp sahip olamazsa nasıl gruplara dahil olacak ciddi şüphelerim var. Benim buradaki amacım bu oranların daha dengeli hale gelmesi. Herkesin her grupta yer alabilmesi. Önerinde mantıklı geldi. Diğer grup bölgelerinde drop mevzusu çok sıkıntılı değil gibi. 5 X, 20’den fazla stuart kestim ve sadece alabildiğim Sıfır Kelvin Eldiven. Yoruyor.
- ChiefBunny
- Salgın Koruyucusu

Ben son olarak şu öneriyi ekleyip kaybolayım. Umarım yönetim bu konuyu okur, okumadan arşivlemez. Mevcut durumda meta ekipmanlara erişim tamamen RNG ve oyuncudan satın almaya kaldığı için asasız oyuncular grup içeriklerine giremiyor ve sistem yeni oyuncular için sürdürülebilir olmaktan çıkıyor. Bu zorluk, oyuncu hatasından değil oyun bazlı bir erişilebilirlik probleminden kaynaklanıyor.
Buna alternatif olarak basit bir token sistemi eklenebilir: ÇT grup bölgesinde örneğin 20 boss kesimi sonrası 5 token biriktiren oyuncu, bu token’ları bir NPC üzerinden Asa, tılsım veya ekipman ile takas edebilir. Token’lar ve alınan ekipmanlar trade edilemez olur. Böylece oyuncu “şansım yaver gitmedi” demeden, harcadığı zamanın karşılığını net şekilde alır.
Bu sistem zorluğu düşürmez; aksine yeni oyuncuların oyunda kalmasını, mevcut oyuncuların ise bu kısır döngüden sıkılıp oyunu bırakmamasını sağlar.
Buna alternatif olarak basit bir token sistemi eklenebilir: ÇT grup bölgesinde örneğin 20 boss kesimi sonrası 5 token biriktiren oyuncu, bu token’ları bir NPC üzerinden Asa, tılsım veya ekipman ile takas edebilir. Token’lar ve alınan ekipmanlar trade edilemez olur. Böylece oyuncu “şansım yaver gitmedi” demeden, harcadığı zamanın karşılığını net şekilde alır.
Bu sistem zorluğu düşürmez; aksine yeni oyuncuların oyunda kalmasını, mevcut oyuncuların ise bu kısır döngüden sıkılıp oyunu bırakmamasını sağlar.
Galette yazdı: ↑09 Oca 2026 14:14 Yarısından sonrasını okumadım kusura bakma saçma geldi
Adam kendi yaşadıklarını anlatıyor. Nesi saçma geliyor ki size ? Bende aynılarını yaşıyorum. Gayette doğru ve böyle giderse bırakıp gidecem bu oyunu. Şevk falan kalmıyor. Sürekli para harcıyorum e karşılığında ne alıyorum? Madalya! Ne bu şaka dimi şaka.
- hattihumayun
- Işık Hanım'ın Elemanı

- Sunucu: Anka
++ katılıyorum karaköye geçişlerin aktif edilmesi ve şu saçma çt düzeninden kurtulunması zorunludur bireysel oyuncuların önünün açılması lazım açık bölge istiyoruz