turkneferi yazdı: ↑22 Ara 2025 00:59
Şu konuyu gördüğüm anı dün gibi hatırlıyorum. Anlam veremedim hızlı ve meraklı bir şekilde okumuştum. O kadar sene sessizliğin sonunda her şey eskisi gibi olacak hissine kapılmıştık. Ama olan ekibin dağılmadan önce vefa borcu niyetine son kez toplanıp bir genişleme paketi çıkarmasıymış. Sobee'nin kapandığını AFRASİYAB'ın yaptığı Çınar Altı Radyosu etkinliğinde Gorgar'dan duyunca çok şaşırmıştım. Okuyorlarsa ikisine de selam olsun.
Artık söylemenin zamanı geldi. O gün yayına katılamamıştım ve sır gibi saklanıyordu. Saklanan bilgi hepsinin stüdyodan ayrıldığı ve sadece nerull ile oyunun geliştirilmeden aktif kalacağı mıydı
turkneferi yazdı: ↑22 Ara 2025 00:59
Şu konuyu gördüğüm anı dün gibi hatırlıyorum. Anlam veremedim hızlı ve meraklı bir şekilde okumuştum. O kadar sene sessizliğin sonunda her şey eskisi gibi olacak hissine kapılmıştık. Ama olan ekibin dağılmadan önce vefa borcu niyetine son kez toplanıp bir genişleme paketi çıkarmasıymış. Sobee'nin kapandığını AFRASİYAB'ın yaptığı Çınar Altı Radyosu etkinliğinde Gorgar'dan duyunca çok şaşırmıştım. Okuyorlarsa ikisine de selam olsun.
Artık söylemenin zamanı geldi. O gün yayına katılamamıştım ve sır gibi saklanıyordu. Saklanan bilgi hepsinin stüdyodan ayrıldığı ve sadece nerull ile oyunun geliştirilmeden aktif kalacağı mıydı
Dile kolay 7 sene geçmiş. Hatıramda kalanları söyleyim. Kürşat Bey ekibin dağıldığı karaköyün son genişleme paketi olduğunu artık kendisinin olmadığını söylemişti. Kapanışı da Pink Floyd - High Hopes ile yapmışlardı. Benim üzüldüğüm nokta artık bulutlar dağıldı diye bahsedilen durumun böyle bir sonuca varmasıydı. Bu kadar sessizliğin nedeni neydi kader mühürleri geliştiriliyordu evet, peki proje iptal edildikten sonra neden hiçbir şey bahsedilmedi ve senelerce sessiz kalındı. Benim için açıkçası oyunun zirve noktası tılsım bug'ı ile 8 tılsım + stusuz zamanlarıydı. Oyuna girip 15-20dk stusuz atıp 3 boss torbası açıp çıkıyorduk. Oyuncu kullanmayacağı hidra nefesi eldiveni düşürmeyi takıntı haline getirdiği için ısrarla çt oynamaya devam ederdi ve bundan mutlu olurdu. Meteor canlıydı, Eminönü canlıydı, büyük hol canlıydı. Bu karaköy işinden önce gelen bono ve tılsım düzenlemesi sonun başlangıcı oldu. Keşke karaköy yerine çt dolu hatası ve birkaç bug fix yapılıp kisless tarafından hikaye devam ettirilip bitirilseydi.