Belli bir kesmin yeni sunucular için farklı beklentiler içinde olduğunu görüyorum, aynısı olacaksa oynamam, niye başlayalım diyenler var. Arkadaşlar, bu sunucular oyunu normalleştirme adına atılan adımlar. Kopya materyallerden arındırılmış, emek kokan ve adil bir ortam oluşturmak adına açılıyorlar. Şahsi fikrim bu sürecin sonunda eski 2-3 sunucu kalacak, kalan sunucular kopyadan arınmış olacaklar. Ki bu da oyunun uzun bir süredir yaşamış olduğu krizi çözmek demek. Boss kaçırmaya da etkili bir çözüm getirmeyi başarırlarsa İKV zaten bu haliyle de oynanabilecek bir oyun. Ha işler de iyi giderse bu oyuna yapılacak şey var olan içeriğin kaldırılması (karaköyü kaldırıp yalnızca 1-49 sunucu açmak gibi) değil de yeni içerik eklenmesidir. Bunu da eski bossları allayıp pullayıp güçlendirip aynı şekilde karşımıza çıkarmadan, yapay zekadan ve bu işten anlayan 1-2 yazılımcıdan destek alarak getirilecek yeni bir grup bölgesi yahut sivri ada tarzı, içinde asıl eşyaları düşüreceğimiz ve grup bölgesi bulunan daha geniş bir bölge getirerek yapmalıdır.
Şu anki yönetim oyunun problemlerine uzun süredir gösterilmemiş bir ilgi gösteriyor, bazı problemleri hala çözemese de çözmek için çabaladığını bizlere gösteriyor. Bu da iyi bir başlangıçtır.
Eğer bir ayar çekilecekse de tüm sunucularda geçerli olacak şekilde yapılmalı. Holde yaratık sayısının artması, üretim malzemelerinin düşme şansının artması veya gereken malzemelerin azalması gibi.
Yeni Açılacak Sunuculardaki Beklenti
Yeni Açılacak Sunuculardaki Beklenti
Since 2008
Re: Yeni Açılacak Sunuculardaki Beklenti
Aynı muhabbet Karaköy açılırken söylendi yönetim tarafından şimdi sunucunun Hali ortada Bu yeni gelecek sunucularda bir süre sonra aynı Karaköy gibi olacak birşeyler değişmezse
-
Gündüz
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Olum oyunu sancak savaşı var ödül bir xenotim daha ne istiyorsunuz anlamadım
- ApolloBrown
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Herkes asıl mevzunun kopyadan arındırılmış bir sunucu olduğunu söylüyor. Allah aşkına gelin gerçekleri konuşalım. Emninönü sunucunda kopya çıkmasaydı oyuncu sayısı ve oyun akışı çok daha kötü olacaktı. Yüzlerce binlerce insanı 7 8 bossa mahkum ederek oyunun ilerleyeceğini mi sanıyorsunuz? Kopyanın cıvıtılmadığı belirli aralıklarla az az yapıldığı dönemde bile dünyanın kavgası çıkıyordu.
Eğer kopya madensiz ve tüm oyuncuların 8 bossa mahkum edildiği Karakoy sunucu benzeri bir sunucu gelecekse boşuna emek harcamaya gerek yok. Eğlencem için harcayacağım 3 5 bin tl çok önemli değil ama Karaköy sunucusundaki gibi haftalarımı veya aylarımı boşa harcamaktansa Eminönü sunucusunda savaşmaya devam ederim daha iyi.
Eğer kopya madensiz ve tüm oyuncuların 8 bossa mahkum edildiği Karakoy sunucu benzeri bir sunucu gelecekse boşuna emek harcamaya gerek yok. Eğlencem için harcayacağım 3 5 bin tl çok önemli değil ama Karaköy sunucusundaki gibi haftalarımı veya aylarımı boşa harcamaktansa Eminönü sunucusunda savaşmaya devam ederim daha iyi.
- Lighthouse
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Brothership Of Nobility
- Discord: recthaltouche
Eminönü sunucusu ve kopya zuhur etmiş tüm sunucuları birleştirerek bu misyona hizmet eden bir sunucu bulunması muhtemel suretle kabul edilebilir.ApolloBrown yazdı: ↑17 Ara 2025 07:28 Herkes asıl mevzunun kopyadan arındırılmış bir sunucu olduğunu söylüyor. Allah aşkına gelin gerçekleri konuşalım. Emninönü sunucunda kopya çıkmasaydı oyuncu sayısı ve oyun akışı çok daha kötü olacaktı. Yüzlerce binlerce insanı 7 8 bossa mahkum ederek oyunun ilerleyeceğini mi sanıyorsunuz? Kopyanın cıvıtılmadığı belirli aralıklarla az az yapıldığı dönemde bile dünyanın kavgası çıkıyordu.
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
İkinci kısmı sert şekilde söylemişsin, daha yumuşatılmış haliyle ben de aynı şekilde düşünüyorum. Eski sunucularda kopya kullanmadan 3 adet full karakter yaptım, bir kısmı ticaret ile, daha büyük kısmı madenleri çekerek oldu. Oynadığım sunucu boş olduğu için geceleri sabaha kadar tüm madenleri çift arttırıcıyla çeker, bir gecede 8 adet 3.seviye maden çıkarırdım. Ama bu dediğim 5 yıl önce filan yapıldı, artık işim gücüm var o kadar vakit ayıramam. E tabii her şeyi üretmedik, eskisi gibi sabahtan akşama kadar Karaköy bölgesinde boss kesecek vakit de yok. Dediğin gibi boss sayısı az, insan çok. Dönüşümlü keseceksin de, o turda item atacak da, o temi sana atacak da, boss kaçıran olmayacak da... bunlarla uğraşacak sinirim yok. Ticaret olayını da ölü sunucularda met21 kasıp eminönüde satarak yapıyordum, o piyasa da bitti, hadi diyelim bitmedi, zaten 3 çarım full daha fazla madeni ne yapayım?ApolloBrown yazdı: ↑17 Ara 2025 07:28 Herkes asıl mevzunun kopyadan arındırılmış bir sunucu olduğunu söylüyor. Allah aşkına gelin gerçekleri konuşalım. Emninönü sunucunda kopya çıkmasaydı oyuncu sayısı ve oyun akışı çok daha kötü olacaktı. Yüzlerce binlerce insanı 7 8 bossa mahkum ederek oyunun ilerleyeceğini mi sanıyorsunuz? Kopyanın cıvıtılmadığı belirli aralıklarla az az yapıldığı dönemde bile dünyanın kavgası çıkıyordu.
Yeni sunucularda bunları baştan yapacak vaktim ve enerjim yok. O yüzden şu "normalleşme" süreci bittikten ve kopyasız bir oyun ortamı sağlandıktan sonra takı ve/veya gözlük düşürebileceğimiz ufak da olsa yeni bir bölge umut ediyorum. Şu an var olan karakterlerimle oyuna dönmemi sağlayacak yenilik budur.
Eğer bunları sağlayan bir grup bölgesi gelirse akşamdan akşama birkaç tur dönerim, şansıma ne düşerse artık. Çemberlitaş, sığınak, migrat misali.
Since 2008