Saat 16.14 ve oyuna girmek istedim. Karaköy sunucusu tenha ; eminönü sunucusu tenha / kalabalık arasında gidip geliyor. EÖ sunucusuna girdim , normalde labirentte hep birileri olurdu item kasmak için labirent bomboş ; eö bankaya gittim 1 kişi oturuyor ; karaköy banka da boş sayılabilecek bir düzeyde.
Arkadaş oyunu bitirmeye yemin mi ettiniz? Oyunun iç dinamiklerini bozmayın lütfen. Bırakın insanlar bir karakteri ile karaköy bankada otursun , bir karakteri ile eö bankada otursun ; bir karakteri ile labirentte item kassın ; bir karakteri ile kurt mağarasında item kassın...
Oyunu oynayan zaten bir avuç insanız ; labirente girdiğimiz vakit diğer bölgelerden bi'haber kalıyoruz. Zaten efsunlu item de düşmüyor. Yarım saat boş boş labirentte item kasıp bilgisayarı kapatmak oyuna zarar veriyor.
İtem düşüremezsek bölgeden güzel bir item satın alma şansımızı elimizden alıyorsunuz. Veya labirentte item düşüremezsek , bölgeden item satın alamazsak , kurt mağarasından güzel bir çift efsun düşürme şansımızı elimizden alıyorsunuz.
Ayrıca 4-5 hesaba plus yükleyen insanları ; tek hesaba plus yükletmek zorunda bırakıyorsunuz.
Oyun açısından hem oyuncu kaybı , hem ciddi bir maddi kayıp üst üste geliyor.
Neymiş insanlar BOSS'lara 2 karakter sokuyormuş ; bırakın abi 2-3 karakter idare edebilen insanlar 2-3 karakterle oynasın. Adam hem şifacı hem de 2 büyücü idare edebiliyorsa Hakir keserken ; bırakın etsin. Bu hile değil ; yetenek.
Eğer adamlar bot aracılığı ile hile yapıyorsa bunları tespit etmek zor olmasa gerek. Bunun üzerine çalışma yapılması gerekiyor.
Burada 3-5 yetenek fukarası insanın ; " Abi bizi gruba almıyorlar ; biz boss kesemiyoruz abi, yasaklayın 2 karakterle giremesinler abi ; başka oyunlarda 2 karakter izni yok abi " demesine aldanmayın.
Bu adamlar zaten oyunla pek alakası olmayan ; 1 yılda birkaç hafta oyuna giren insanlar. Bunları yine kimse gruba almayacak çünkü bunlar oynamayı bilmiyorlar.
Ayrıca örnek verdikleri metin2 , knight gibi oyunlarda pazar imkanı var ; bizim oyunumuzda maalesef pazar imkanı yok. Biz online kanallardan alışverişi takip etmek zorunda kalıyoruz. Pazar sistemi olsa çift karaktere belki de bu kadar ihtiyaç duyulmazdı. Girerdik pazara bakardık ; daha bölgeden mesajları takip etmek durumunda kalmazdık.
Ama anladığım kadarıyla pazar sistemi getirilmesi imkansız bu oyuna ; oyun motoru buna müsaade etmiyor. Zaten biz bu durumundan şikayetçi de değiliz. Başımızın çaresine bakıyoruz ama siz önümüze engeller koyuyorsunuz sürekli.
Lütfen bunu yapmayın , çocukluk oyunumuz kapanmak zorunda kalmasın.
OYUN BİTİYOR !
Re: OYUN BİTİYOR !
Oynamayı bilmiyorlar diye gruba alınmasınlar ve oynayacağı olan varsa oynamasın mı?
Bossları tek başına grup kurup kesenler gasp etsin bu mu doğrusu?
Çıkarlarınıza zıt düşünce bazı şeyler hemen kuru kuruya edebiyat başladı herkeste. Bu oyun sadece oynamayı bilenlerin oyunu değil. Oyunu oynamak isteyen herkesin. Sizin söyleminize göre oyun sadece oynamayı bilenlere hizmet etsin istiyorsunuz. Bilmeyeni veya fırsat verilmeyeni oyuna çekmek yerine oyun "bizim oynamak istediğimiz" haliyle kalsın diyorsunuz.
Çıkarlarınıza zıt düşünce bazı şeyler hemen kuru kuruya edebiyat başladı herkeste. Bu oyun sadece oynamayı bilenlerin oyunu değil. Oyunu oynamak isteyen herkesin. Sizin söyleminize göre oyun sadece oynamayı bilenlere hizmet etsin istiyorsunuz. Bilmeyeni veya fırsat verilmeyeni oyuna çekmek yerine oyun "bizim oynamak istediğimiz" haliyle kalsın diyorsunuz.
WelderMOODY
ILKERR

ILKERR

- yeCs
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Tantuni
Bilmeyene fırsat vermek isteyen adamlar olacağı gibi ; " kimsenin amatörlüğünü çekemem , 2 saat vaktimi ayırdığım bölgeden ; 1 adamın iş bilmezliği yüzünden elim boş ayrılamam " diyen insanlar da olacaktır.faysbok yazdı: ↑16 Ara 2025 16:35 Oynamayı bilmiyorlar diye gruba alınmasınlar ve oynayacağı olan varsa oynamasın mı?
İkisine de fırsat sunmak gerekiyor. Çoklu giriş izni olunca ; isteyen adam tek karakterle giriyor ; isteyen adam 2 karakterle giriyor. Fırsat eşitliği sunulmuş oluyor.
" Çoklu giriş zorunlu olmalı , tek karakterle oyuna giriş yapılamamalı " demiyor ki kimse.
" İsteyen tek karakterle girsin ; isteyen 3 karakterle girsin " diyoruz.

- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi

- Sunucu: Teşkilat
Bu söylediklerimi kimse şahsi algılamasın ama son 10 yılda oyunda nispeten daha işsiz, iletişim becerileri zayıf ve oyunu araç değil amaç olarak gören ve oyunun her köşesini, her açığını ezberlemiş otomatize bir tayfa var.
Bu durum gayet organik bir durum. Çünkü yıllar içinde oyunda hayatla bağı sadece oyun olarak kalmayan insanlar azalıyor, yaşı artan insan azalıyor. Oyunda gittikçe yukarıda bahsettiğim ekip yoğunlukta oynamaya devam ediyor.
Bu tayfaya sesleniyorum, bu oyun zaten çoktan öldü. Şu an 3-5 aydan fazla bu oyunu oynayan varsa kusura bakmasın ama büyük problem vardır. Bırakın da oyunu özleyen, oyunu hayat amacı olarak değil sadece oyun olarak gören insanlar da birkaç ay nostalji yapsın.
Bu durum gayet organik bir durum. Çünkü yıllar içinde oyunda hayatla bağı sadece oyun olarak kalmayan insanlar azalıyor, yaşı artan insan azalıyor. Oyunda gittikçe yukarıda bahsettiğim ekip yoğunlukta oynamaya devam ediyor.
Bu tayfaya sesleniyorum, bu oyun zaten çoktan öldü. Şu an 3-5 aydan fazla bu oyunu oynayan varsa kusura bakmasın ama büyük problem vardır. Bırakın da oyunu özleyen, oyunu hayat amacı olarak değil sadece oyun olarak gören insanlar da birkaç ay nostalji yapsın.
Olay sadece grup bölgesi değil. Karaköyde x bi bossu adam gasp edip tek başına keserken bunları nasıl çözmeyi öneriyorsunuz? İyi getirileri olmadığı gibi başkalarının vaktini gasp eden bir sisteme dönüşüyor bu durumda.yeCs yazdı: ↑16 Ara 2025 16:51Bilmeyene fırsat vermek isteyen adamlar olacağı gibi ; " kimsenin amatörlüğünü çekemem , 2 saat vaktimi ayırdığım bölgeden ; 1 adamın iş bilmezliği yüzünden elim boş ayrılamam " diyen insanlar da olacaktır.faysbok yazdı: ↑16 Ara 2025 16:35 Oynamayı bilmiyorlar diye gruba alınmasınlar ve oynayacağı olan varsa oynamasın mı?
İkisine de fırsat sunmak gerekiyor. Çoklu giriş izni olunca ; isteyen adam tek karakterle giriyor ; isteyen adam 2 karakterle giriyor. Fırsat eşitliği sunulmuş oluyor.
" Çoklu giriş zorunlu olmalı , tek karakterle oyuna giriş yapılamamalı " demiyor ki kimse.
WelderMOODY
ILKERR

ILKERR

- yeCs
- FareAdam Düşmanı

Hocam ben bilgisayar mühendisiyim ; Büyük bir şirkette, evden çalışıyorum. Günde ortalama 6 saat çalışma sürem varken ; Gemini ve Claude Opus 4.5 sayesinde günlük çalışma sürem 1 saate düştü. Yani bol bol vaktim oluyor. Bu kalan vakitlerimde İKV oynamak bana da bazen çok saçma geliyor. Oynanacak o kadar çok oyun olmasına rağmen sadece İKV ve eFootball oynuyorum. Gerçi eFootball'da ki momentum olayından ötürü onu oldukça azalttım.turkoxHAMSTER yazdı: ↑16 Ara 2025 16:57 Bu söylediklerimi kimse şahsi algılamasın ama son 10 yılda oyunda nispeten daha işsiz, iletişim becerileri zayıf ve oyunu araç değil amaç olarak gören ve oyunun her köşesini, her açığını ezberlemiş otomatize bir tayfa var.
Bana sadece İKV kalıyor. Yeni oyuna başlayamıyorum ; kendimi hikayeye veremiyorum. İKV , benim için adeta eski bir dost gibi.
Eminim ki oyunla uğraşsam , birkaç haftamı versem oyunun bir çok açığını da bulurum, Ama bu açığı bulduktan sonra açığı kullanırım, açığı kullandıktan sonra da oyundan soğurum diye korktuğum için hiç bu toplara girmiyorum.
Hepiniz bilirsiniz, çok severek oynadığınız mobil oyunun mod apk'sını oynadığınızda artık oyun zevk vermez. Kısa bir süre sonra sıkılıp bırakırsınız. İKV'nin de öyle olmasından korktuğum için hiç kurcalamıyorum bir şeylerini.
Zaten oyundaki amacım da insanların amaçlarından çok farklı. Benim oyundaki tek amacım , dizebildiğim kadar set dizmek.
Serçe Moginot Kadın Şifa Seti dizmeye çalışıyorum mesela. Bu parçaları aramak , düşürmeye çalışmak zevk veriyor. Beni oyuna bağlayan motivasyon kaynağı bu.
Yoksa oyunda en baba karakterin ederi zaten taş çatlasa 20 bin lira oluyor. 20 bin lira dediğiniz para da giriş segmenti bir telefon parası. Yani oyunun piyasası yok.

- yeCs
- FareAdam Düşmanı

Boss kesmek istiyorsanız boş bir sunucuya gidebilirsiniz mesela. Birçok sunucuda tüm boss'lar boş boş duruyor. 6 kişilik bir ekip kurarsınız ; karakterleri bir sunucuya aktarırsınız. Orada bol bol Boss kesersiniz. Sorun çözülmüş olur.faysbok yazdı: ↑16 Ara 2025 16:58Olay sadece grup bölgesi değil. Karaköyde x bi bossu adam gasp edip tek başına keserken bunları nasıl çözmeyi öneriyorsunuz? İyi getirileri olmadığı gibi başkalarının vaktini gasp eden bir sisteme dönüşüyor bu durumda.yeCs yazdı: ↑16 Ara 2025 16:51Bilmeyene fırsat vermek isteyen adamlar olacağı gibi ; " kimsenin amatörlüğünü çekemem , 2 saat vaktimi ayırdığım bölgeden ; 1 adamın iş bilmezliği yüzünden elim boş ayrılamam " diyen insanlar da olacaktır.faysbok yazdı: ↑16 Ara 2025 16:35 Oynamayı bilmiyorlar diye gruba alınmasınlar ve oynayacağı olan varsa oynamasın mı?
Veya bize " Çoklu karakterle oynamak isteyenler ; X sunucusunda oynayabilir " deseler ben tüm karakterlerimi o sunucuya taşıyabilirim.

- Lighthouse
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Brothership Of Nobility
- Discord: recthaltouche
Bitmiyor aksine kademeli geçişi yaparlarsa İKV Yüzyılı başlıyor..
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
Oyun neden bitsin veya neden kapansın ?
bu zamana kadar bu oyunu yardımcı proğramlar kullanan oyuncularmı ayakta tuttu? Hile yapanlar sayesindemi ayakta kaldı ?
bu zamana kadar bu oyunu yardımcı proğramlar kullanan oyuncularmı ayakta tuttu? Hile yapanlar sayesindemi ayakta kaldı ?
- showmaster
- FareAdam Düşmanı

Bra fena boş yapıyon valla haberin olsun milletin oyunda olmamasının sebebi yeni sv yi beklemeleri 2. sebep sandboxie onuda zaten bence çift client yapıp çözcekler ne labirent merakımyış ne bankada oturma merakıymış ne bi ton hesaba plus çekme merakıymış sendeki bi bitmedi kanka anla artık adamlar çok hesap olsun çok plus çekilsin mantığında değil adamlar dengenin peşinde insanların alıştığı kimseye muhtaç olmadan aktarım mantığını ve bi yandan ticaret bi yandan slot kesme alışkanlığını çift client çözer az sabır dostumyeCs yazdı: ↑16 Ara 2025 16:31 Saat 16.14 ve oyuna girmek istedim. Karaköy sunucusu tenha ; eminönü sunucusu tenha / kalabalık arasında gidip geliyor. EÖ sunucusuna girdim , normalde labirentte hep birileri olurdu item kasmak için labirent bomboş ; eö bankaya gittim 1 kişi oturuyor ; karaköy banka da boş sayılabilecek bir düzeyde.
Arkadaş oyunu bitirmeye yemin mi ettiniz? Oyunun iç dinamiklerini bozmayın lütfen. Bırakın insanlar bir karakteri ile karaköy bankada otursun , bir karakteri ile eö bankada otursun ; bir karakteri ile labirentte item kassın ; bir karakteri ile kurt mağarasında item kassın...
Oyunu oynayan zaten bir avuç insanız ; labirente girdiğimiz vakit diğer bölgelerden bi'haber kalıyoruz. Zaten efsunlu item de düşmüyor. Yarım saat boş boş labirentte item kasıp bilgisayarı kapatmak oyuna zarar veriyor.
İtem düşüremezsek bölgeden güzel bir item satın alma şansımızı elimizden alıyorsunuz. Veya labirentte item düşüremezsek , bölgeden item satın alamazsak , kurt mağarasından güzel bir çift efsun düşürme şansımızı elimizden alıyorsunuz.
Ayrıca 4-5 hesaba plus yükleyen insanları ; tek hesaba plus yükletmek zorunda bırakıyorsunuz.
Oyun açısından hem oyuncu kaybı , hem ciddi bir maddi kayıp üst üste geliyor.
Neymiş insanlar BOSS'lara 2 karakter sokuyormuş ; bırakın abi 2-3 karakter idare edebilen insanlar 2-3 karakterle oynasın. Adam hem şifacı hem de 2 büyücü idare edebiliyorsa Hakir keserken ; bırakın etsin. Bu hile değil ; yetenek.
Eğer adamlar bot aracılığı ile hile yapıyorsa bunları tespit etmek zor olmasa gerek. Bunun üzerine çalışma yapılması gerekiyor.
Burada 3-5 yetenek fukarası insanın ; " Abi bizi gruba almıyorlar ; biz boss kesemiyoruz abi, yasaklayın 2 karakterle giremesinler abi ; başka oyunlarda 2 karakter izni yok abi " demesine aldanmayın.
Bu adamlar zaten oyunla pek alakası olmayan ; 1 yılda birkaç hafta oyuna giren insanlar. Bunları yine kimse gruba almayacak çünkü bunlar oynamayı bilmiyorlar.
Ayrıca örnek verdikleri metin2 , knight gibi oyunlarda pazar imkanı var ; bizim oyunumuzda maalesef pazar imkanı yok. Biz online kanallardan alışverişi takip etmek zorunda kalıyoruz. Pazar sistemi olsa çift karaktere belki de bu kadar ihtiyaç duyulmazdı. Girerdik pazara bakardık ; daha bölgeden mesajları takip etmek durumunda kalmazdık.
Ama anladığım kadarıyla pazar sistemi getirilmesi imkansız bu oyuna ; oyun motoru buna müsaade etmiyor. Zaten biz bu durumundan şikayetçi de değiliz. Başımızın çaresine bakıyoruz ama siz önümüze engeller koyuyorsunuz sürekli.
Lütfen bunu yapmayın , çocukluk oyunumuz kapanmak zorunda kalmasın.