Kilit koşul: Karaköy, “yeraltı gibi tarafsız” bir bölgeye dönüşmeli.
Yani “savaşın merkezi Karaköy” değil; Karaköy savaş dışı, hazırlık + üretim alanı olmalı.
4) Klan savaşını nereden doğuracağız?
Klan savaşını “Karaköy’de kavga edin” diye zorlamak yerine, KP güncellemesi Meteor Bölgesi’nde dönsün. Bu şu anlama gelir:
Eski oyuncu Meteor rotasına geri döner.
“Tek takılma” azalır; Meteor’da tutunmak için klan avantajı doğar.
Klan savaşı “roleplay” değil, çıkar çatışması olur. Bu da doğal savaş üretir.
Merhaba
Üyelik tarihime bakarsanız en eski oyunculardan biriyim.
Şimdiye kadar gördüğüm en faydalı konulardan biri. Değerlendirilmesini rıca ederim.
Ayrıca bölgelere özel kp kazanımı olabilir. Meteor bölgesi x2 puan gibi. Bu haftalık değişebilir ve oyunun her bölgesinde klan savaşları yaşatılabilir.
Kilit koşul: Karaköy, “yeraltı gibi tarafsız” bir bölgeye dönüşmeli.
Yapılması Basit ve Gereken Tek Güncelleme...!
Teşekkür ederim. Bence de Karaköy'de savaş çok keyifsiz...
Sürekli sersemleten bıçakçılar...
Kafana düşen bombalar... (Meran labirentinde bile bir ahlak vardı yahuu...)
Savasko yazdı: ↑16 Ara 2025 14:02
Merhaba
Üyelik tarihime bakarsanız en eski oyunculardan biriyim.
Şimdiye kadar gördüğüm en faydalı konulardan biri. Değerlendirilmesini rıca ederim.
Ayrıca bölgelere özel kp kazanımı olabilir. Meteor bölgesi x2 puan gibi. Bu haftalık değişebilir ve oyunun her bölgesinde klan savaşları yaşatılabilir.
Tesekkürler , iyi forumlar
Ne varsa eskilerde var... teşekkür ederim desteğin için...
Kişisel bilincim oluştuğundan bu yana, MMORPG ve ARPG kıstasıyla çıkan tonlarca oyuna(buna İstanbul Kıyamet Vakti'de dahil) belli bir süre ve emek ayırdım, bu önerilere kesinlikle katılıyorum. Bunlara ek olarak ben de birkaç öneri eklemek isterim.
Çocukluk oyunlarımdan biri İstanbul Kıyamet Vakti oldu ve 39 seviyenin sınır olduğu zamanlarda da sıkça oynadım. Uzun süredir oynamıyordum fakat gelişmelere denk geldim ve tekrar başladım, yeni sunucuları da büyük ilgiyle bekliyorum, umarım hepimizin umduğu gibi olur. Yapılması gereken tek şey eski oyun yapısından yavaş yavaş çıkılması, çünkü mantığı o günlere göre tasarlanmış bir oyun ve günümüzün oyun sistemlerine uzak. Bu sürecin uzun ve sancılı olabileceğinin de kesinlikle farkındayım. Diğer köklü oyunların tutma sebebinin bu gelişim hissiyatını oyuncuya aktarmak olduğu kanaatindeyim. Deneyimlediğim kadarıyla da İstanbul Kıyamet Vakti bu hissiyatı aşılamakta artık biraz geri kalmış durumda, çünkü 1 seviye yeni bir karakter bile açsam oyunu yalayıp yutmuş diğer oyuncuların sahip olduğu eşyalara, tılsımlara, madenlere vb. gerçek veya oyun parası verip anında erişebiliyor olmam. Yeni açılacak sunucuların bu durumun önüne büyük bir oranda geçeceği tabii aşikar. Ama şu anki oyun yapısıyla da bu sunucuların açılması, hiçbir şeyi değiştirmeyecek dolayısıyla 1 hafta sonrasında tekrar aynı düzene oturmasına sebep olacaktır ki bunu ne siz ne biz isteriz.
Yaptığımız bu eleştiri ve önerileri oyun yetkililerinin dikkatle incelediklerini düşünüyorum ve umuyorum. Tabii uygulamak onların kanaatinde olan kısım ve hep birlikte bunu deneyimleyeceğiz, göreceğiz. Olumlu yönde olan tüm eleştiri ve önerileri oyuna eklemenizi veya buna göre uyarlamanızı, oyunu oynayan neredeyse herkes ister. Vaktini ayırıp buraya kadar okuyan herkese de teşekkürlerimi iletiyorum. Herkese esenlikler.