Yeni Sunucu, İçerikler, Kehanetler ve Tavsiyeler. Kısacası Oyuna Karşı Hissedilen Son Gönül Borcu
Re: Yeni Sunucu, İçerikler, Kehanetler ve Tavsiyeler. Kısacası Oyuna Karşı Hissedilen Son Gönül Borcu
Gbz kesemiyoruz 2 taraftan kaçırıyorlar adam yeni sunucu açacam diyor
- hattihumayun
- Cin Avcısı

- Sunucu: Anka
Re: Yeni Sunucu, İçerikler, Kehanetler ve Tavsiyeler. Kısacası Oyuna Karşı Hissedilen Son Gönül Borcu
Çt gelmeden önceki tek tip dönemin olmadığı çeşitliliğin olduğu kombinasyonların yapıldığı dönemler de çok iyiydi. Element dizdiğimiz yeraltı dönemleri mesmer büyük sahra ya da derindeki sır grup bölgeleri dönemi ya da ondan önce kadim eklentisi. Bence yönetim tarafından anket düzenlensin karaköy gelmeden önce anket yapılmıştı. Aynı şekilde oyun dönemlere ayrılsın. En çok istenen 2 dönemle ilgili ayrı ayrı 2 adet sunucu açılsın.TOLGARDA yazdı: ↑27 Kas 2025 11:35En büyük sorunlardan biri zaten tek tipleşme. Bundan önce ÇT'de de bu olmuştu ama Kenan ve Junon'da asla böyle bir şey yoktu. Düşen itemler tam set değildi, savaşçılar için ateş hasarı gibi şeyler vardı derken oyun oldukça heyecanlıydı. Şimdi yeni gelen sunucuda elbet de oynanır ama sürdürülebilirliği ne kadar olur bunu bne de merak ediyorum.VascoDeGama yazdı: ↑27 Kas 2025 02:55 İtem droplarının azalması, bossların tamamının grup bölgesinden oluşması ve kolaylaşması(güneş asa ile gaffar kesmek gibi) canlanma, zorluk ve ulaşılabilirliğinin kolaylaşması halinde tıpkı eskisi gibi yarım yamalak setlerle herkes birbiri ile savaşır rekabet faktörü gelişir, piyasada itemler nadide ve değerli olur böylelikle paranın da bir geçeri olur( 15 sene önce büyük sahra menşeili halit girmenç kafa koparanın 50m olması) gibi sonuçlar doğurabilir. O günleri hatırlayın herkes kapalı kutuydu çünkü itemler farklıydı setler farklıydı heyecan vardı.
Makro, karaborsa vs sorunlar için oyun içinde gönüllü olarak gm yardımcısı gibi dolaşan polis veya bekçiler de oyunun hakkını verir şekilde çalışabilir bu oyunculara gereken cezayı kesebilir bu da ayrı bir öneri.
Örneğin;
1.sunucu çt arz ve lodos eklentisine kadar.
2. sunucu derindeki sır kadim hidra yeşil hidra 4 şaheser dönemi eklentisine kadar (grup bölgeleri gelmeden önceki dönem) ya da derindeki sır grup bölgeleri sığınak migrat eklentisine kadar
- VascoDeGama
- Salgın Koruyucusu

Kesinlikle katılıyorumhattihumayun yazdı: ↑27 Kas 2025 18:33Çt gelmeden önceki tek tip dönemin olmadığı çeşitliliğin olduğu kombinasyonların yapıldığı dönemler de çok iyiydi. Element dizdiğimiz yeraltı dönemleri mesmer büyük sahra ya da derindeki sır grup bölgeleri dönemi ya da ondan önce kadim eklentisi. Bence yönetim tarafından anket düzenlensin karaköy gelmeden önce anket yapılmıştı. Aynı şekilde oyun dönemlere ayrılsın. En çok istenen 2 dönemle ilgili ayrı ayrı 2 adet sunucu açılsın.TOLGARDA yazdı: ↑27 Kas 2025 11:35En büyük sorunlardan biri zaten tek tipleşme. Bundan önce ÇT'de de bu olmuştu ama Kenan ve Junon'da asla böyle bir şey yoktu. Düşen itemler tam set değildi, savaşçılar için ateş hasarı gibi şeyler vardı derken oyun oldukça heyecanlıydı. Şimdi yeni gelen sunucuda elbet de oynanır ama sürdürülebilirliği ne kadar olur bunu bne de merak ediyorum.VascoDeGama yazdı: ↑27 Kas 2025 02:55 İtem droplarının azalması, bossların tamamının grup bölgesinden oluşması ve kolaylaşması(güneş asa ile gaffar kesmek gibi) canlanma, zorluk ve ulaşılabilirliğinin kolaylaşması halinde tıpkı eskisi gibi yarım yamalak setlerle herkes birbiri ile savaşır rekabet faktörü gelişir, piyasada itemler nadide ve değerli olur böylelikle paranın da bir geçeri olur( 15 sene önce büyük sahra menşeili halit girmenç kafa koparanın 50m olması) gibi sonuçlar doğurabilir. O günleri hatırlayın herkes kapalı kutuydu çünkü itemler farklıydı setler farklıydı heyecan vardı.
Makro, karaborsa vs sorunlar için oyun içinde gönüllü olarak gm yardımcısı gibi dolaşan polis veya bekçiler de oyunun hakkını verir şekilde çalışabilir bu oyunculara gereken cezayı kesebilir bu da ayrı bir öneri.
Örneğin;
1.sunucu çt arz ve lodos eklentisine kadar.
2. sunucu derindeki sır kadim hidra yeşil hidra 4 şaheser dönemi eklentisine kadar (grup bölgeleri gelmeden önceki dönem) ya da derindeki sır grup bölgeleri sığınak migrat eklentisine kadar
- Parlementxx
- Hızlı Koşan

- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
- Discord: parlooo.
Kendisinin görüşü dışında herkesin görüşünü zırvalık bulan 3 iq kardeşim benim.Adamlar senin gibiler için bilale anlatır gibi anlattı.Oyun sunucularının hepsi tek bir oyun motoruna bağlı Actor.Dolayısıyla bir sunucuya ne eklenti yaparsan diğer sunucularada etki ediyor.Yoksa onlarda biliyor wipe atılmış sunucuyu 39 dan başlatmak daha uzun ömürlü olacak.hattihumayun yazdı: ↑26 Kas 2025 23:29 49 seviye sınırı olan arz ve lodos eklentisine kadar içeriği kapsayan sunucu açılmalı. Bu öneri haricindeki diğer tüm öneriler zırvalıktan ibaret. Ve bence ikv oyuncuları bu görüş etrafında toplanmalı yönetime 49 sunucu açılması yönünde baskı yapmalı çünkü gerçekten başka çıkar yol yok. Böyle bir sunucu açılırsa ne kk'de ne eö'de ne başka sunucuda tek bir oyuncu kalmaz herkes buraya geçer
İKVAdminin yaptığı duyuruda galatadan sonraki sunucunun oyunculardan alınacak yorumlarla geri dönüşler dikkate alınarak açılacağı yazıyor umarım o sunucu böyle olur

Of yalnız bu fikir inanılmaz hoşuma gitti. Cidden oyun 39'dan başlayıp her iki ayda bir yeni sunucu gelse inanılmaz bir heyecan olurdu.Parlementxx yazdı: ↑28 Kas 2025 13:28Kendisinin görüşü dışında herkesin görüşünü zırvalık bulan 3 iq kardeşim benim.Adamlar senin gibiler için bilale anlatır gibi anlattı.Oyun sunucularının hepsi tek bir oyun motoruna bağlı Actor.Dolayısıyla bir sunucuya ne eklenti yaparsan diğer sunucularada etki ediyor.Yoksa onlarda biliyor wipe atılmış sunucuyu 39 dan başlatmak daha uzun ömürlü olacak.hattihumayun yazdı: ↑26 Kas 2025 23:29 49 seviye sınırı olan arz ve lodos eklentisine kadar içeriği kapsayan sunucu açılmalı. Bu öneri haricindeki diğer tüm öneriler zırvalıktan ibaret. Ve bence ikv oyuncuları bu görüş etrafında toplanmalı yönetime 49 sunucu açılması yönünde baskı yapmalı çünkü gerçekten başka çıkar yol yok. Böyle bir sunucu açılırsa ne kk'de ne eö'de ne başka sunucuda tek bir oyuncu kalmaz herkes buraya geçer
İKVAdminin yaptığı duyuruda galatadan sonraki sunucunun oyunculardan alınacak yorumlarla geri dönüşler dikkate alınarak açılacağı yazıyor umarım o sunucu böyle olur
Merhaba arkadaşlar eski oyuncu olarak bende söylemeliyim ki;
1- Karaköy BOSSları kapalı bölgeye alınmadan oyunda kesinlikle huzur olmayacaktır, tadı kaçıp herkes tekrardan bırakıcaktır bunu görende başlamayacaktır, bunu yapmak ne kadar zor dense de bu sunucunun gelmesi de zor denilmişti, gerekirse bir şekilde para kıyılıp yaptırılmalı veya eski ekipten destek istenmeli.
2- Destek ekibine anlayışlı, kendi lehine çıkarda bulunmayacak( en azından gözle görülecek kadar yapmaması gerekiyor.)egosuz ve seri dönebilecek adamlar alınmalı ve hızlı dönüş için yeni bir ticket yeri yapılmalıdır.
3- Asa ve zırh olayı düşme olayına bağlanmalı Test sunucusundaki gibi ama gerekiyorsa rekabet için diğer itemlerden %10 daha aşağı çekilmeli düşme olasılığı.
4 - Kapalı bölgeye alınması durumunda arttırıcısı da eksik edilmemeli ve madenlerin %10-%20 oranında sayısı arttırılmalı.
5- Çoğunluğun isteği olan 49 da exp ilerlemesi nasıl durdurulabilir ? Şöyle olabilir bir NPC de görev olmalı onu aldığınız zaman exp ilerlemesi durdurulmalı görevi teslim ettiğinizde exp almaya devam edilmeli (Ama çok uzakta bir NPC olmalı ki buna yanlışlıkla bastım gibi bir ticket atılmamalı) bu oyunun dengesini şöyle bozmamalı bir defaya mahsus bu görev alınmalı ve bize soracak olursanız bunu 49 değil 54 de kilitleyebilmeli insanlar o zaman bi emeği olayı olsun insanlar zevkle oynasın
6- KPEM geri gelmeli insanlar böyle klan parası kasmalı önceden kasılıyordu bir akıllı yönetici kapattırdı ama niye? bırakın kassın millet otokp olaylarına girene kadar.
Aslında yapılması gereken çok şey var sadece ortada olanları söyledim bunları gönüllü olarak gün gün dil dökebiliriz eğer bir yönetici tarafından dinlenecek isek eğer, ben DM mesajlarına açığım bir yetkili insan ulaşırsa sohbet gibi konuşuruz, böylelikle yönetici/oyuncu ilişkisi nasıl olacak görebiliriz yeni ekipte.
Tüm dostlara ve arkadaşlara selamlarımı iletiyorum, umarım bir gün eskisi gibi oyun oynarız.
1- Karaköy BOSSları kapalı bölgeye alınmadan oyunda kesinlikle huzur olmayacaktır, tadı kaçıp herkes tekrardan bırakıcaktır bunu görende başlamayacaktır, bunu yapmak ne kadar zor dense de bu sunucunun gelmesi de zor denilmişti, gerekirse bir şekilde para kıyılıp yaptırılmalı veya eski ekipten destek istenmeli.
2- Destek ekibine anlayışlı, kendi lehine çıkarda bulunmayacak( en azından gözle görülecek kadar yapmaması gerekiyor.)egosuz ve seri dönebilecek adamlar alınmalı ve hızlı dönüş için yeni bir ticket yeri yapılmalıdır.
3- Asa ve zırh olayı düşme olayına bağlanmalı Test sunucusundaki gibi ama gerekiyorsa rekabet için diğer itemlerden %10 daha aşağı çekilmeli düşme olasılığı.
4 - Kapalı bölgeye alınması durumunda arttırıcısı da eksik edilmemeli ve madenlerin %10-%20 oranında sayısı arttırılmalı.
5- Çoğunluğun isteği olan 49 da exp ilerlemesi nasıl durdurulabilir ? Şöyle olabilir bir NPC de görev olmalı onu aldığınız zaman exp ilerlemesi durdurulmalı görevi teslim ettiğinizde exp almaya devam edilmeli (Ama çok uzakta bir NPC olmalı ki buna yanlışlıkla bastım gibi bir ticket atılmamalı) bu oyunun dengesini şöyle bozmamalı bir defaya mahsus bu görev alınmalı ve bize soracak olursanız bunu 49 değil 54 de kilitleyebilmeli insanlar o zaman bi emeği olayı olsun insanlar zevkle oynasın
6- KPEM geri gelmeli insanlar böyle klan parası kasmalı önceden kasılıyordu bir akıllı yönetici kapattırdı ama niye? bırakın kassın millet otokp olaylarına girene kadar.
Aslında yapılması gereken çok şey var sadece ortada olanları söyledim bunları gönüllü olarak gün gün dil dökebiliriz eğer bir yönetici tarafından dinlenecek isek eğer, ben DM mesajlarına açığım bir yetkili insan ulaşırsa sohbet gibi konuşuruz, böylelikle yönetici/oyuncu ilişkisi nasıl olacak görebiliriz yeni ekipte.
Tüm dostlara ve arkadaşlara selamlarımı iletiyorum, umarım bir gün eskisi gibi oyun oynarız.
Karaköy bölgesini paklayacak tek çözüm var, o da uçaktan girişi kapatıp, solucanların ordaki duvarın boşluğuna da bi tane kapı yapıp bossların olduğu kısmı grup bölgesine çevirmek. Öyle elini kolunu sallayan giremeyecek, girse de çemberlitaş gibi kendi bölgesinde olacak bu sayede boss kaçırma olayı bitecek. İçerideki slotların can değerleri ve saldırı hasarları artacak, daha ciddi bir bölge olacak, büyücüler slotları tek konsta öldüremeyecek, çemberlitaş zamanındaki gibi tek hedef yapmak gerekecek. Slotlar ölünce kalkmayacak ve sayıları artacak. Sahilde, heykel önünde, ara sokaklarda daha çok slot olacak. Oyuncular f4 atarsa bölgenin başına dönecek böylece bir deparla yada f4 atarak bossa ulaşılmayacak. Karaköy bölgesi ikiye bölüneceği için ilk tarafta kalan slot miktarı arttırılacak, verdikleri exp çoğalacak, daha hızlı ayaklanacaklar ki dışarıdaki insanlar seviyede geri kalmasın. Grup bölgesindeki görevler daha çok exp verecek, slotlar ve bosslar da daha çok exp verecek, kesmeyi başaran ödülünü exp olarak alacak. Grup bölgesi limiti sınırlı olmayacak, insanlar dışarıda "bir grup çıksa da biz girsek" diye beklemeyecek. General Hakir bossuna asa-silah şansı eklenecek ama çok düşük ihtimal olacak, zırh ise General Hakir harici, kraliçe solucan dahili tüm bosslardan düşme şansı olacak ama düşme oranı silahtan da az olacak. Böylelikle kopyaya gerek kalmayacak, sabırla kesen mükafatını alacak. Kaçırma olayı kalmayacak, herkes çevresiyle girecek. Karaköy'e giriş sınırı sadece 49 seviye olacak, 49 olan girecek. Boss bölgesine girmek için görev şartı tanınabilir. 50-55 seviye asa reçeteleri Karaköy'ün en diplerinde değil, girişte olacak. Madenler olduğu gibi kalacak, boss kesen arada maden çekecek. Bu biraz suistimal edilebilir, o yüzden grup bölgesinden çıkınca 20 dakika bekleme süresi olacak ki girip çıkıp maden toplanmasın sürekli. Bu dediklerimi yapın ve oyunun ihya oluşunu izleyin.
Since 2008