Uzun süredir aklımdaydı. Oyunu aktif oynadığım dönemde bu oyun bana çok hızlı geliyordu. Tüm oyuncular olarak hep bir koşturmaca içerisindeydik. O yaratığın etki alanından kaç, şu bossun şu saniyede yaptığı hareketi takip et vs. derken oyunun atmosferinin farkına varamıyor ve oyunun hikayesinden hiç tat almıyordum.
Sonradan şunu fark ettim. Seviyem arttığında Eminönü, meteor vb. küçük seviyeli yaratıklara sahip haritaları yavaş yavaş gezerken detayları incelemek ve keyfime göre yaratıkları kesmek bana ayrı bir tat veriyordu. Hepsi grup bölgesinde eşya derdine düştüğü için beni bu haritalarda rahatsız eden oyuncular da pek yoktu etrafımda.
Velhasıl kelam ben bu oyunu oynarken;
1) Haritaları koşturmadan, yaratıklardan kaçmadan yavaş yavaş gezmek,
2) Gezerken çevredeki detayları ağır ağır incelemek,
3) Oyunun atmosferini doğrudan etkileyen müzikleri dinlemek,
Ve böylece oyunun tadına gerçekten varmak istiyorum.
Aslında bu oyunu çevrimdışı olarak tek oyunculu modda oynamak zor bir durum. Oyun yönetiminin ve varsa geliştiricilerin bununla zerre uğraşacağını düşünmüyorum.
Ancak sadece "Private Lisans" vb. bir isimle çıkartılacak ve akçe ile satın alınabilecek bir pakete sahip kişilerin girebileceği yeni bir sunucu açılabilir.
Bu sunucuda;
- Karaköy sunucusu gibi transfer yapılmaya izin verilmez,
- Yaratıkların can ve hasar oranları tekrar düzenlenir,
- Grup bölgelerinin yanında sadece uygun seviyeyle girildiğinde kolayca bitirilebilecek bireysel bölgeler açılır,
- Oyuncunun tek başına seviye atlaması ve yaratık kesmesi kolaylaştırılır,
- Kabadayı modunun yani OkO'nun, er meydanı gibi özel bölgeler dışında kullanılmasına izin verilmez,
- Yaratıklardan düşen eşya oranları arttırılır,
- Maden, bitki vb. toplanabilir öge sayısı ve saf / ender öge oranı da arttırılır,
- Zırh, kıyafet, gözlük vb. eşya üretme kolaylaştırılırsa,
İKV rekabetçi kişiliklerin yanı sıra bu oyuna yıllarını ve emeklerini vermiş, arkadaşları bırakıp yalnız başına kalmış, aklına esince tekrar indirip şöyle oyuna bir göz atayım demiş yüzlerce kişinin ilgisini çeker.
Ben bu oyun ile lisede tanıştım, üniversitede ise deli gibi oynamaya başladım. Sonra işe başladım, aile olup yuva kurdum ve eskisi gibi zaman bulamayınca oyunu mecburen bıraktım. Ara ara gireyim desem de eski ortamım kalmamış, yaratıkların nasıl kesildiğini unutmuşum. Oyun ile tanışmam neredeyse 20 yıl önceydi. Aradan 20 yıl geçti ve artık eskisi gibi rekabetçi oyunlardan keyif almamaya başladım. Eminim benim durumumda olan yüzlerce kişi vardır. Oyun aklımıza geliyor, arada gerçekten canımız çekiyor. Gerek müziklerini gerekse kaotik atmosferini özlüyoruz. Ama şimdi kim uğraşacak maden başında nöbet tut, grup bölgelerinde saatlerce yaratık kes diye vazgeçiyoruz.
Buraya kadar okuduysanız gerçekten teşekkür ediyor ve şunları belirterek yazıma son veriyorum.
Gençken oyunun zorluğu keyif veriyordu ama yıllar geçtikçe oyunun zorluğu ıstırap olmaya başladı. Benim gibi düşünen dostlarım varsa -ki forumda in cin top oynuyor- bu konu altında aklınıza gelen fikirleri lütfen yazın. Umarım yönetim, görevli, GM vs. artık ne isimle hitap ediyorsa oyun tarafından birileri bu çağrımızı duyar; olacaksa olabilir, olmayacaksa da çok olmaz çok zor der.
İKV Private Server
- osmangokturk
- Acemi Savaşçı

- osmangokturk
- Acemi Savaşçı

Re: İKV Private Server
Bu arada bilen dostlarım bilgi verirlerse mutlu olurum. Bu oyunu bazı diğer online oyunlar gibi bir şekilde kendimiz Private Server şeklinde kurup oynayabilir miyiz?
-
SanatHarT
- Salgın Koruyucusu

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Ülkücüler
Benim yıllardır hayalini kurduğum Arcade server. Zamanında Test sunucusu adı altında her kestiğinde 1 seviye atlatan, klana girdiğinde istediğin gözlüğü alabildiğin üstünü ve itemlerini istediğin şekilde giyebildiğin basit eğlence tarzı sunucusu. Böyle bir sunucu insanların keyifli dakikalar geçireceği bir ortam yaratabilir. Ki inanıyorum eski oyuncuların da ilgisini çekecektir. Klan savaşları, bosları kesmek isteyen insanlar. Tamamen eğlence ortamı.
Karaköy gibi yeni bir sunucu kurulması pek bir şeyi değiştirmeyecek. Her seferinde aynı oyunu oynuyoruz. Şahsen beni ekibe alsalar yapacağım ilk şey: her gün bir etkinlik, Eminöne hidra baskını. sosyal medyayı aktif kullanım şekliyle oyunu ayakta canlı tutabiliriz. Oyun şu an ne yazık ki köşesine terk edilmiş şekilde.
Karaköy gibi yeni bir sunucu kurulması pek bir şeyi değiştirmeyecek. Her seferinde aynı oyunu oynuyoruz. Şahsen beni ekibe alsalar yapacağım ilk şey: her gün bir etkinlik, Eminöne hidra baskını. sosyal medyayı aktif kullanım şekliyle oyunu ayakta canlı tutabiliriz. Oyun şu an ne yazık ki köşesine terk edilmiş şekilde.
Oyunun kodları kapalı bu yüzden metin 2 gibi kendi sunucumuzu kuramıyoruz. Zaten bence oyuncu kitlesinin en büyük kaygısı da budur çünkü eğer bir gün oyun kapanırsa arşiv bile olmayacak. Oyuna dair her şey hayal olacak.
- ForGaDDaRLorD
- Işık Hanım'ın Elemanı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Old Brothers
Pvp server'a gere varmı ki zaten eminönü sunucu pvp server gibi herşeyden milyonlarca mevcut
Metin2'nin kaynak kodlarında sızmalar olduğu için bugün kendi custom sunucularımızı açabiliyoruz. Yoksa o da kapalıydı. Şu hatırlatmayı yapmakta fayda var; World of Warcraft'ın sunucuları emüle edilebildi. Böylece custom sunucular açıldı. Ancak bu iş hem illegal hem de büyük iş gücü gerektiriyor.
Eğer TT oyunu kapatırsa her şeyin yok olmaması için önemli. Yani Eminönü legal bir pvp olabilir ama metin 2 gibi harici sunucular çıksa artık güzel olurduForGaDDaRLorD yazdı: ↑01 Kas 2025 23:02 Pvp server'a gere varmı ki zaten eminönü sunucu pvp server gibi herşeyden milyonlarca mevcut
mesela öyle birşey olduğunda yetenek olarak değilde kalıcı yoldaşlar olabilir sonuçta büyücü olarak kesmeden gezmen bazı yerlerde imkansız bir görev olur kangal yavrularını kurtar diye onu başarınca yavru bir kangalın olur sen seviye atladıkça oda atlar vb. çok iyi olmazmı
- nisanyagmurum
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Ülkü
Orada Boss kaçıranlar olacak mı? Çünkü onlar olmadan keyif vermiyor oyunosmangokturk yazdı: ↑29 Eki 2025 21:28 Uzun süredir aklımdaydı. Oyunu aktif oynadığım dönemde bu oyun bana çok hızlı geliyordu. Tüm oyuncular olarak hep bir koşturmaca içerisindeydik. O yaratığın etki alanından kaç, şu bossun şu saniyede yaptığı hareketi takip et vs. derken oyunun atmosferinin farkına varamıyor ve oyunun hikayesinden hiç tat almıyordum.
Sonradan şunu fark ettim. Seviyem arttığında Eminönü, meteor vb. küçük seviyeli yaratıklara sahip haritaları yavaş yavaş gezerken detayları incelemek ve keyfime göre yaratıkları kesmek bana ayrı bir tat veriyordu. Hepsi grup bölgesinde eşya derdine düştüğü için beni bu haritalarda rahatsız eden oyuncular da pek yoktu etrafımda.
Velhasıl kelam ben bu oyunu oynarken;
1) Haritaları koşturmadan, yaratıklardan kaçmadan yavaş yavaş gezmek,
2) Gezerken çevredeki detayları ağır ağır incelemek,
3) Oyunun atmosferini doğrudan etkileyen müzikleri dinlemek,
Ve böylece oyunun tadına gerçekten varmak istiyorum.
Aslında bu oyunu çevrimdışı olarak tek oyunculu modda oynamak zor bir durum. Oyun yönetiminin ve varsa geliştiricilerin bununla zerre uğraşacağını düşünmüyorum.
Ancak sadece "Private Lisans" vb. bir isimle çıkartılacak ve akçe ile satın alınabilecek bir pakete sahip kişilerin girebileceği yeni bir sunucu açılabilir.
Bu sunucuda;
- Karaköy sunucusu gibi transfer yapılmaya izin verilmez,
- Yaratıkların can ve hasar oranları tekrar düzenlenir,
- Grup bölgelerinin yanında sadece uygun seviyeyle girildiğinde kolayca bitirilebilecek bireysel bölgeler açılır,
- Oyuncunun tek başına seviye atlaması ve yaratık kesmesi kolaylaştırılır,
- Kabadayı modunun yani OkO'nun, er meydanı gibi özel bölgeler dışında kullanılmasına izin verilmez,
- Yaratıklardan düşen eşya oranları arttırılır,
- Maden, bitki vb. toplanabilir öge sayısı ve saf / ender öge oranı da arttırılır,
- Zırh, kıyafet, gözlük vb. eşya üretme kolaylaştırılırsa,
İKV rekabetçi kişiliklerin yanı sıra bu oyuna yıllarını ve emeklerini vermiş, arkadaşları bırakıp yalnız başına kalmış, aklına esince tekrar indirip şöyle oyuna bir göz atayım demiş yüzlerce kişinin ilgisini çeker.
Ben bu oyun ile lisede tanıştım, üniversitede ise deli gibi oynamaya başladım. Sonra işe başladım, aile olup yuva kurdum ve eskisi gibi zaman bulamayınca oyunu mecburen bıraktım. Ara ara gireyim desem de eski ortamım kalmamış, yaratıkların nasıl kesildiğini unutmuşum. Oyun ile tanışmam neredeyse 20 yıl önceydi. Aradan 20 yıl geçti ve artık eskisi gibi rekabetçi oyunlardan keyif almamaya başladım. Eminim benim durumumda olan yüzlerce kişi vardır. Oyun aklımıza geliyor, arada gerçekten canımız çekiyor. Gerek müziklerini gerekse kaotik atmosferini özlüyoruz. Ama şimdi kim uğraşacak maden başında nöbet tut, grup bölgelerinde saatlerce yaratık kes diye vazgeçiyoruz.
Buraya kadar okuduysanız gerçekten teşekkür ediyor ve şunları belirterek yazıma son veriyorum.
Gençken oyunun zorluğu keyif veriyordu ama yıllar geçtikçe oyunun zorluğu ıstırap olmaya başladı. Benim gibi düşünen dostlarım varsa -ki forumda in cin top oynuyor- bu konu altında aklınıza gelen fikirleri lütfen yazın. Umarım yönetim, görevli, GM vs. artık ne isimle hitap ediyorsa oyun tarafından birileri bu çağrımızı duyar; olacaksa olabilir, olmayacaksa da çok olmaz çok zor der.