İstanbul Kıyamet Vakti Oyunundaki Tehlikeli Durum ve Gereken Müdahale

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

İstanbul Kıyamet Vakti, yıllardır oyuncularına sunduğu zengin hikayesi, derin oyun dünyası ve eşsiz atmosferi ile tanınan bir oyun olmuştur. Ancak, son dönemlerde, gerek eski oyun motoru gerekse denetim eksiklikleri nedeniyle oyun, kötü niyetli oyuncuların haksız avantajlar sağladığı, masum oyuncuları ise mağdur ettiği bir bataklığa sürüklenmiş durumdadır. Bu kötü niyetli şahıslar, açıkları kullanarak oyun içindeki dengesizliği artırmakta, haksız zenginleşmekte ve oyunculara yönelik tehdit, şantaj ve hakaret içeren davranışlar sergileyerek ciddi bir sorun yaratmaktadır.

Başlangıçta, en basit örnek olarak, maden ve iksirlerin kopyalanması gibi durumlar görünüyordu. Ancak şu anki durum, çok daha vahim bir hal almış durumda. Bazı oyuncular, ticarete konulamayan ürünleri kopyalayarak çoğaltmakta ve satışa sunmaktadır. Örneğin, Boss’ların eşyalarını giyebilen oyuncular, bununla yetinmeyip, diğer oyuncuların oyunlarına müdahale edebilmektedir. Takı, tılsım ve reçete gibi değerli oyun içi öğeleri, haksız yollarla çoğaltıp satan bu oyuncular, diğerlerine zarar vermekle kalmayıp, oyun ortamını da giderek daha tehlikeli hale getirmektedirler.

Durumun daha da tehlikeli boyutları ise, bu şahısların, karşılarına çıkabilecek her türlü engeli aşmak için tehdit, şantaj ve hakaret gibi korkunç yöntemlere başvuruyor olmalarıdır. Oyuncuların kişisel bilgilerini panel yoluyla elde ederek, KVKK'ya aykırı şekilde şantaj yapmaktadırlar. Bu tür davranışlar, yalnızca oyun dünyasında değil, gerçek dünyada da ciddi suçlar teşkil etmektedir. Maalesef bu şahıslar, hâlâ oyun içerisinde aktif bir şekilde bulunmakta ve onların varlığı, oyun camiasını tehdit etmeye devam etmektedir.

Geçtiğimiz hafta, ben de benzer bir saldırıya uğradım. Şantaj ve tehditlerle karşı karşıya kaldım, bu sebeple Emniyet Güçlerine başvurdum. Olayla ilgili gerekli işlemler başlatılmış, kanıtlarım emniyete teslim edilmiştir. İddianame düzenlendi ve Savcılığa iletildi. Şu an, mahkeme süreci için hazırlıklar yapılmaktadır. Emniyet güçleri ile iletişime geçilerek, bu şahısların tüm bilgileri temin edilmiştir ve bunlar yetkililerle paylaşılmaya hazırdır. Ayrıca Dava sürecinde, Türk Telekom ile iletişime geçilecektir.

Bu durum, yalnızca İstanbul Kıyamet Vakti oyununu değil, oyunun geleceğini de ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır. Hem oyun içindeki denetim eksiklikleri hem de oyun dışındaki tehditler, bu oyunun sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürmesini imkansız hale getirebilir. Bu noktada, oyunun yetkili birimlerinin hızla devreye girmesi gerekmektedir.

Özellikle şunu vurgulamak isterim ki, bu şahısların büyük bir kısmının kişisel bilgileri, Emniyet Yetkililerinin denetiminde temin edilmiştir. Her türlü bilgi, kanıt ve detay paylaşılmaya hazırdır. Bu sorunun çözülmesi, yalnızca oyun camiası için değil, aynı zamanda toplumsal güvenlik açısından da büyük önem taşımaktadır. Oyun içindeki bu tehditkar kişiler aramızdan uzaklaştırılmalı ve hak ettikleri cezalar verilmelidir.

İlgili birimlerin konuya derhal müdahale etmelerini ve sorunun çözülmesi için gereken adımların atılmasını talep ediyorum. Eğer bu dosya ve kanıtların paylaşılması istenirse, bilgileri yetkili mercilerle kolaylıkla temin edebilirim. Bu oyunu tehdit eden, masum oyuncuları mağdur eden ve kişisel güvenliği tehdit eden şahıslara karşı birlikte hareket etmeliyiz.

Bana katılan yüzlerce oyuncunun olduğuna eminim. Birçok kişi, bu kötü niyetli insanlardan korktuğu için suskun kalıyor, ama bizler korkmak zorunda değiliz. Yöneticilerimizle ve Hep birlikte bu tehlikeli şahısları aramızdan def edebiliriz. Oyun içindeki huzuru ve adaleti geri getirebiliriz. Oyun dünyasında hak edenin ödüllendirildiği, masumların tehdit edilmediği bir ortam için birleşmeliyiz.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Re: İstanbul Kıyamet Vakti Oyunundaki Tehlikeli Durum ve Gereken Müdahale

Mesaj gönderen Sufizm »

bu oyun için müdahale değil bu oyunun fişinin acil çekilmesi lazım. çocukluk hatırasıydı geçti gitti
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Sufizm »

bu oyun için müdahale değil bu oyunun fişinin acil çekilmesi lazım. çocukluk hatırasıydı geçti gitti
Kullanıcı avatarı
wonka
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Mesaj gönderen wonka »

Bugra sen hala oynuyor musun bu oyunu olm
WONKA
WANCHOPE
GINSENG
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

Hayır, aktif olarak oynamıyorum; ancak zaman zaman oyuna göz atıyorum. Ne yazık ki, oyunun keyfini kaçıran bazı düzenbazlar var ve onlara müdahale etmeye çalışıyorum.

Umarım yetkililer en kısa sürede bu duruma müdahale eder. Rehberlik veya GM’lik pozisyonu için başvurmayı planlıyorum. Bu oyuna günlük yalnızca 1 saatini ayırarak göz kulak olabilecek bir yetkili bile pek çok sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Mesaj gönderen wonka »

olm git hayatinda bir seyler yap sana mi kaldi bu is bitmis gitmis oyun. 15 yil gecti. Move onnnnnn
WONKA
WANCHOPE
GINSENG
Kullanıcı avatarı
Alicavus
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Saygı Or Sevgi

Mesaj gönderen Alicavus »

Ne demişler "Dinsizin hakkından imansız gelir."
Boş insanlarla uğraşanlar yine başıboş insanlar oluyor.

Elinde belge varsa zaten savcılık yoluyla işini halledersin. Eğer belge vs yoksa burada boş boş yazarak işlemlerin ilerlemez.
Çünkü burada yetkili isimler bir bir göçtüler.

Sen git etkinliklerde çoklu karakter açıp maden kasmaya devam et sonra gel burada haksız kazanç hakkında savunma yap. :') :')
Eski oyunu ve oyuncuları mum ışığıyla arıyoruz...

Güvenilir olmayan ve 1 lvl carlarla aktarım veya üretim yapmayınız.

Karakter sahibi olmak asil insanlara mahsustur.Asiller hep kıskanılmıştır.

ALİÇAVUŞ

Saygı Or Sevgi / Sevgi Or Saygı
(S.O.S)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön