Selamlar, uzun süredir İKV'den uzakta ve farklı MMORPG oyunlarda vakit geçirmekteyim.
Yıllardır Karaköy görevlerini bitirmedim, sevdiğin kitabını sonunu getirmek istemeyen okur gibi.
Merak ettiğim kısım şu ;
1. Oyunda maden toplamaktan ve üretim yapmaktan başka bir hedefiniz var mı?
2. Sürekli aynı insanların oyunda olduğunu biliyorum. Gerek topluluk gerek ise sunucu durumları olarak yoğunluk ne durumda?
3. Hikaye örgüsü konusunda yılların verdiği durgunlukla, daha fazla bir şey bulamayacağımı farkındayım ve sadece vakit geçirmek ve nostaljiyi yaşamak için oyunda vakit geçirmeyi düşünüyorum.
4. Topluluk tamamen birleşip, ortak bir sunucuda aktif bir hayat sürmeye çalışsa sizce mümkün olur mu?
5. Teknik sorunlar çok sık yaşanıyor mu? (Bağlantı kopmaları, çözünürlük sorunları, sunucuların çökmesi, bono-hile durumları vs.)
Bunları sormamın sebebi, oyuna tekrar döndüğümde negatif şeylerden uzak kalmak. Maden toplayıp "Oh be menekşe elmas." zevkini tekrar yaşamak ve sağda solda dolanırken arkadaşlarımla sohbet edip bir şeyler yapmayı özledim açıkçası.
Aktif olarak oynayan oyuncuların fikirlerine ihtiyaç duyuyorum bu konuda.
Edit : Oyunda yeni GM'ler mevcut mu? Herhangi bir gelişme var mı bu konuda?
Güncel Durum Analizi
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Güncel Durum Analizi
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
- xxJUSTINGxx
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: Mazi
Re: Güncel Durum Analizi
Gerçekten Oyuna Hikaye/Nostalji , eski günlerin için başlıyorsan sadece görevleri yapıp metinlerini okumanı tavsiye ederim, Karaköy'ün Hikayesi gerçekten çok güzel. Eğer item kasayım boss keseyim dersen hayattan bezersin, oyuna stres atmak için giriyorsan daha çok streslenirsin. Diğer bir sorun için Oyunda GM yok arada bir kritik hata alabiliyorsun tüm sunucuyu oyundan atıyor bende oyundan bir beklentim olmadığı için öyle yapıyorum.HollyShit yazdı: ↑14 May 2025 11:10 Selamlar, uzun süredir İKV'den uzakta ve farklı MMORPG oyunlarda vakit geçirmekteyim.
Yıllardır Karaköy görevlerini bitirmedim, sevdiğin kitabını sonunu getirmek istemeyen okur gibi.
Merak ettiğim kısım şu ;
1. Oyunda maden toplamaktan ve üretim yapmaktan başka bir hedefiniz var mı?
2. Sürekli aynı insanların oyunda olduğunu biliyorum. Gerek topluluk gerek ise sunucu durumları olarak yoğunluk ne durumda?
3. Hikaye örgüsü konusunda yılların verdiği durgunlukla, daha fazla bir şey bulamayacağımı farkındayım ve sadece vakit geçirmek ve nostaljiyi yaşamak için oyunda vakit geçirmeyi düşünüyorum.
4. Topluluk tamamen birleşip, ortak bir sunucuda aktif bir hayat sürmeye çalışsa sizce mümkün olur mu?
5. Teknik sorunlar çok sık yaşanıyor mu? (Bağlantı kopmaları, çözünürlük sorunları, sunucuların çökmesi, bono-hile durumları vs.)
Bunları sormamın sebebi, oyuna tekrar döndüğümde negatif şeylerden uzak kalmak. Maden toplayıp "Oh be menekşe elmas." zevkini tekrar yaşamak ve sağda solda dolanırken arkadaşlarımla sohbet edip bir şeyler yapmayı özledim açıkçası.
Aktif olarak oynayan oyuncuların fikirlerine ihtiyaç duyuyorum bu konuda.
Edit : Oyunda yeni GM'ler mevcut mu? Herhangi bir gelişme var mı bu konuda?
Bildiğim Birşey Varki Oda Hiçbirşeyin Birdaha Eskisi Gibi Olmayacağıdır.
DevilMayCry
Karaköy
DevilMayCry
Karaköy

Bazi arkadaslar Oyuna ' Dos Atak Saldiri' yaparak oyunu kapatabiliyorlar. Bos kesmek istersen sorun olmuyor cubuk asa la bile kesebilirsin ama gel gorelim gorevleri yapma konsuunda gaffar biraz sikinti cekebilirsin buna eski tanidiklar devreye giriyor. Oyun ici gizli denetmen varla yok arasinda bazilari var desede yoktur. GM ler destekden gelen mesajlara bakiylar gecte olsa cevap veriliyor.
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
5dkda 5 kez çöken bir oyun
Bir ay önce Karaköy'de çar kasmaya başladım. Her görev ve her bölgede başlamış yeni oyuncularla beraber oynadım. Hani engerek görevinde de benimle beraber 16 seviye adam vardı, kurt mağarasında da birileri vardı. Karaköy sunucusunda her dönem kasan birileri oluyor ve kopya girmediği için para değerli, maden çekip ticaret yapılabiliyor. Sadece tek sorun şu ki Karaköy bölgesine girersen 59 olmak için kesecek slot bile bulamıyorsun, boss sırası gelmiyor. Öyle işkence bir hali var.
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
Amacım zaten karakter kasmak, grup bölgesine girmek vesaire. Gidip Hakir kesmeliyim vesaire gibi bir derdim olacağını zannetmiyorum. Keza tahminimce Hakir kesmeden de materyallerle son seviye eşyalar elde edelebiliyordur.
1. Ekonomi durumu nasıl? Yine T gibi birimler mi var yoksa M birimlerde mi Karaköy'de?
2. Karaköy'de hile girememe durumundan bahsetmişsiniz, o konu nedir tam olarak? Hile durumunu biliyorum fakat Karaköy'ün ayrıcalığı nedir?
3. Karaköy'e karakter transferi yapılabiliyor mu yoksa sadece sıfırdan kastığın karakterlerle mi oynayabiliyorsun?
Açıkçası amacım maden toplamak, ticaret yapmak, görev yapmak ve oyundan keyif almak. Minimum - maksimum yapacak mentali çoktan geçtim
.
Amacım zaten karakter kasmak, grup bölgesine girmek vesaire. Gidip Hakir kesmeliyim vesaire gibi bir derdim olacağını zannetmiyorum. Keza tahminimce Hakir kesmeden de materyallerle son seviye eşyalar elde edelebiliyordur.
1. Ekonomi durumu nasıl? Yine T gibi birimler mi var yoksa M birimlerde mi Karaköy'de?
2. Karaköy'de hile girememe durumundan bahsetmişsiniz, o konu nedir tam olarak? Hile durumunu biliyorum fakat Karaköy'ün ayrıcalığı nedir?
3. Karaköy'e karakter transferi yapılabiliyor mu yoksa sadece sıfırdan kastığın karakterlerle mi oynayabiliyorsun?
Açıkçası amacım maden toplamak, ticaret yapmak, görev yapmak ve oyundan keyif almak. Minimum - maksimum yapacak mentali çoktan geçtim
Oyun sarınca kopya yapılabiliyordu eskiden ve bu çözüldü. Ara ara oyun komple tüm sunucuyu atıyor ama sarmıyor. Böyle bir alternatif geliştirilerek çözülebildi diye düşünüyorum. Yani eşyalar her koşulda aynı kalıyor. Piyasada 20-30m gibi fiyatlara her şeyi edinmek mümkün ve dışarıdan bu sunucuya transfer yapılmıyor. Zaten tam anlamıyla bu amaç için açıldı sunucu. O yüzden sürekli yeni kasan oyunculara denk gelinebiliyor. (transfer yasağının asıl sebebi kopyalanmış eşyaların girmemesi aslında)
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
Kuklacı'da bulunan karakterlerim komple silinmiş. Normal mi bu
?
- xxJUSTINGxx
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: Mazi
Kuklacı ve sancak sunucusu kapatıldı 49 seviye ve üzeri karakterlerine Sunucu Tramsfer hakkı sağlandı Karaköy hariç Eminönü veya başka bir sunucuya karakterlerini transfer edebilirsin.
Bildiğim Birşey Varki Oda Hiçbirşeyin Birdaha Eskisi Gibi Olmayacağıdır.
DevilMayCry
Karaköy
DevilMayCry
Karaköy

- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
Maalesef, bulamadım karakterleri.
Bilgilendirme : Karaköy'de bi' lonca arıyorum arttırıcı vesaire içeren. Gerekirse ben de katkıda bulunurum almaya, oyunu hızlandırmak için arıyorum açgözlülükten değil
.
Alım yapan varsa özel mesajdan yazabilir.
Bilgilendirme : Karaköy'de bi' lonca arıyorum arttırıcı vesaire içeren. Gerekirse ben de katkıda bulunurum almaya, oyunu hızlandırmak için arıyorum açgözlülükten değil
Alım yapan varsa özel mesajdan yazabilir.