Öncelikle forumu takip eden, neredeyse askere 30 yaşında giden emre kardeşime burdan selamlar olsun forumu takip ediyormuş. Şafak sıkıştırırsa üzülme gir youtube bir gaffar kesim videosu izle.
Her neyse konuya dönelim bi ara forum canlanmıştı şu meşhur gizemli yönetici kardeş etkinlik önerisi falan açmıştı.
1 2 ay etkinlik takvimi canlı gördükten sonra ne yazıkki tekrardan sessizliğe büründük.
Altında mana aramak bana saçma geliyor. kimse boş ümit ve hayallere kapılmasın .
Oyuna ne bir güncelleme gelir nede farklı bir ufak çalışma gelmez gelmiyecek eminim.
Severek oynadıgımız gençlik yıllarımızda tanıdıgımız mynette peder tavla oynarken ula bu oyun nedir dedigimiz sevgili ikv miz
artık tamamen maziye geçmeli bu şekilde devam edileceğine oyunu kapatıp arkadaşlar evli evine köylü köyüne yeter da bu kadar demeleri gerekiyor.
Çünkü her geçen gün mazide güzel anılar biriktirdiğimiz bu oyun daha kötüye gidiyor . olurda yaşar isek ihtiyar heyetinde ulan bi dönem rahmetli mevlüt dinç yapımı olan bir oyun vardı ne güzel günlerdi diyelim .
neyse bu kadar yeterli kapatın kardeşim şu oyunu fişinimi çekiyorsunuz. sunucuları ateşemi veriyorsunuz artık ne yapıyor iseniz yapında rahatlayalım. ( Not : zaten oyuna girmiyorum ne sohbet kalmış ne dostluk )
Bi ara tamam dedik , Sonuç . Tekrar hüsran
Re: Bi ara tamam dedik , Sonuç . Tekrar hüsran
Giris ...
Gelisme ?
Sonuc ?
Gelisme ?
Sonuc ?
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
- xxJUSTINGxx
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Mazi
Oyundaki güzel anılarımızı bari hatırlayalım her geçen gün oyunun ne kadar büyük bir acı bıraktığı kalbimizde hissediliyor. Oyuna tekrar başlıyorum tekrar çar kasıp dizmeye çalışıyorum ve mevcut kitle tekrar beni oyundan soğutuyor ve bırakıyorum, 2 yıl 3 yıl geçtikten sonra tekrar youtubeden videolarını izliyorum tekrar başlıyorum ve yine aynı senaryo artık bitsin oda rahat etsin bizde. Sen Rahat Uyu İKVmakale34 yazdı: ↑22 Nis 2025 12:43 Öncelikle forumu takip eden, neredeyse askere 30 yaşında giden emre kardeşime burdan selamlar olsun forumu takip ediyormuş. Şafak sıkıştırırsa üzülme gir youtube bir gaffar kesim videosu izle.
Her neyse konuya dönelim bi ara forum canlanmıştı şu meşhur gizemli yönetici kardeş etkinlik önerisi falan açmıştı.
1 2 ay etkinlik takvimi canlı gördükten sonra ne yazıkki tekrardan sessizliğe büründük.
Altında mana aramak bana saçma geliyor. kimse boş ümit ve hayallere kapılmasın .
Oyuna ne bir güncelleme gelir nede farklı bir ufak çalışma gelmez gelmiyecek eminim.
Severek oynadıgımız gençlik yıllarımızda tanıdıgımız mynette peder tavla oynarken ula bu oyun nedir dedigimiz sevgili ikv miz
artık tamamen maziye geçmeli bu şekilde devam edileceğine oyunu kapatıp arkadaşlar evli evine köylü köyüne yeter da bu kadar demeleri gerekiyor.
Çünkü her geçen gün mazide güzel anılar biriktirdiğimiz bu oyun daha kötüye gidiyor . olurda yaşar isek ihtiyar heyetinde ulan bi dönem rahmetli mevlüt dinç yapımı olan bir oyun vardı ne güzel günlerdi diyelim .
neyse bu kadar yeterli kapatın kardeşim şu oyunu fişinimi çekiyorsunuz. sunucuları ateşemi veriyorsunuz artık ne yapıyor iseniz yapında rahatlayalım. ( Not : zaten oyuna girmiyorum ne sohbet kalmış ne dostluk )
Bildiğim Birşey Varki Oda Hiçbirşeyin Birdaha Eskisi Gibi Olmayacağıdır.
DevilMayCry
Karaköy
DevilMayCry
Karaköy

- Heaven1925
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Brothership Of Nobility
Yıllardır değişmeyen bir döngü: Yaz aylarına doğru oyuncu sayısı her zaman azalır, Eylül-Ekim gibi tekrar artar. Bu durum yaklaşık 6-7 senedir böyle devam ediyor.
Ancak artık İstanbul Kıyamet Vakti'nin içinde bulunduğu çıkmaz ne yazık ki daha da görünür hale geldi.
Eğer oyunda çoklu istemci (multi-client) desteği olmasaydı, aktif oyuncu sayısının 100’ü bile zor bulacağını düşünüyorum.
Şu an Karaköy sunucusunun dolu görünmesini sağlayan şey de bu çoklu istemci yapısı.
Umarım bir gün bu değerli projenin hakları ClayToken gibi vizyoner bir yapıya devredilir de, yeniden doğma şansı bulur.
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"
Karaköy
Lighthouse - Heaven - Recthaltouche
Karaköy
Lighthouse - Heaven - Recthaltouche
"Öncelikle forumu takip eden, neredeyse askere 30 yaşında giden Emre kardeşime buradan selamlar olsun. Forumu takip ediyormuş. Şafak sıkıştırırsa üzülme, gir YouTube’a, bir Gaffar Kesim videosu izle."
Bu kısımda samimi bir şekilde bir arkadaşına selam gönderiliyor ve yazıya esprili, kişisel bir tonla giriş yapılıyor.
GELİŞME:
"Her neyse, konuya dönelim... Bir ara forum canlanmıştı. Şu meşhur gizemli yönetici kardeş bir etkinlik önerisi falan açmıştı.
1-2 ay etkinlik takvimi canlıydı, ama ne yazık ki tekrar sessizliğe büründük.
Altında anlam aramak bana saçma geliyor. Kimse boş ümitlere ve hayallere kapılmasın.
Bu oyuna ne bir güncelleme gelir, ne de farklı bir küçük çalışma... Gelmeyecek, eminim."
Bu bölümde oyunla ilgili kısa süreli bir canlanma olduğu, ardından yine eski sessizliğe dönüldüğü anlatılıyor. Yazının duygusal ve sitemkâr havası burada belirginleşmeye başlıyor.
"Severek oynadığımız, gençlik yıllarımızda tanıştığımız, MyNet'te babamız tavla oynarken 'Ula bu oyun nedir?' dediğimiz sevgili İKV’miz...
Artık tamamen maziye karışmalı. Bu şekilde devam edileceğine, oyunu kapatıp 'Arkadaşlar, evli evine, köylü köyüne… Yeter da bu kadar!' demeleri gerekiyor."
Oyuna karşı duyulan nostalji vurgulanıyor; fakat artık durumun sürdürülemez olduğu dile getiriliyor.
SONUÇ:
"Çünkü her geçen gün, mazide güzel anılar biriktirdiğimiz bu oyun daha da kötüye gidiyor. Olur da yaşarsak, ihtiyar heyetinde 'Ulan bir dönem, rahmetli Mevlüt Dinç yapımı bir oyun vardı, ne güzel günlerdi…' diyelim.
Neyse, bu kadar yeterli. Kapatın kardeşim şu oyunu. Fişini mi çekiyorsunuz, sunucuları ateşe mi veriyorsunuz, artık ne yapıyorsanız yapın da rahatlayalım.
(Not: Zaten oyuna girmiyorum. Ne sohbet kalmış, ne dostluk…)"
Burada artık bir veda havası hâkim. Geçmişin güzel anılarına sahip çıkılsa da, oyunun bugünkü haliyle hiçbir tat vermediği net bir şekilde ifade ediliyor. Yazı, sitemle ama bir noktada kabullenmişlikle son buluyor.
al knk sna chatgpt den cıkarttım
- yavuzsavage
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Outcast
ClayToken konusunda katılıyorum sana.Kürşad Bey, hikaye kurgusunu ve oyunun dinamikleri açısından herşeyi ilerletebilecek tek kişi. TürkTelekom kazancı olmadığı böyle bir yapımı niye hala satmamakta inat ediyor anlamış değilim.Heaven1925 yazdı: ↑22 Nis 2025 17:50
Yıllardır değişmeyen bir döngü: Yaz aylarına doğru oyuncu sayısı her zaman azalır, Eylül-Ekim gibi tekrar artar. Bu durum yaklaşık 6-7 senedir böyle devam ediyor.
Ancak artık İstanbul Kıyamet Vakti'nin içinde bulunduğu çıkmaz ne yazık ki daha da görünür hale geldi.
Eğer oyunda çoklu istemci (multi-client) desteği olmasaydı, aktif oyuncu sayısının 100’ü bile zor bulacağını düşünüyorum.
Şu an Karaköy sunucusunun dolu görünmesini sağlayan şey de bu çoklu istemci yapısı.
Umarım bir gün bu değerli projenin hakları ClayToken gibi vizyoner bir yapıya devredilir de, yeniden doğma şansı bulur.

Mami den oturu ? Hersey cok guzel gulluk gulistanlik. Uste rapor verme durumu yok . hersey co kguzel gidiyor diyor/.yavuzsavage yazdı: ↑23 Nis 2025 20:34ClayToken konusunda katılıyorum sana.Kürşad Bey, hikaye kurgusunu ve oyunun dinamikleri açısından herşeyi ilerletebilecek tek kişi. TürkTelekom kazancı olmadığı böyle bir yapımı niye hala satmamakta inat ediyor anlamış değilim.Heaven1925 yazdı: ↑22 Nis 2025 17:50
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "