Oyun İçinde Türkçe karakterler görüntülenmiyor
- blackofdark00
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Oyun İçinde Türkçe karakterler görüntülenmiyor
Merhaba, uzun bir aradan sonra oyunu tekrar oynamak istedim ve kurdum. Oyundaki Türkçe karakterlerin(ı, ç, ğ,... ) görünmediğini fark ettim. İşletim sistemini İngilizce olarak kullandığım için olabileceğini düşünüp Türkçe' ye çevirdim ve oyunu silip baştan yükledim fakat sorun çözülmedi. Forumda bununla ilgili bir konu bulamadım, başına böyle bir durum gelen veya neden kaynaklandığını bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Re: Oyun İçinde Türkçe karakterler görüntülenmiyor
Ayni sorun bendede var ama ben pc yi yurt disindanaldigimdan ve yurt disinda yasadigimdan dolayi var, senin klavyende ingiliz klavye sanirim . Mesela normal Q klavyedeki gibi degil yerleri farkli olunca ayni sorun oluyor diye tahmin ediyorum .
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
- blackofdark00
- Acemi Savaşçı
Cevabınız için teşekkür ederim. Daha önce aynı bilgisayar ile böyle bir sorun yaşamamıştım o yüzden klavye ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, klavyem normal Türkçe Q klavye zaten.
- blackofdark00
- Acemi Savaşçı
Windows 11 için "Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil ve Bölge > Yönetici Dil Ayarları > Yönetimsel" penceresindeki "Unicode olmayan programların dili" ayarını Türkçe (Türkiye) olarak değiştirdiğimde sorun çözüldü.
İşte bu yüzden hızlı destek kapatılmamalı okunabilir halde tutulmalıydı. Bu soruların cevabı hep orada vardı.
Kesinlikle haklısın. Mutlaka Hızlı Destek geri gelmeli