Oyun İçinde Türkçe karakterler görüntülenmiyor

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
blackofdark00
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Oyun İçinde Türkçe karakterler görüntülenmiyor

Mesaj gönderen blackofdark00 »

Merhaba, uzun bir aradan sonra oyunu tekrar oynamak istedim ve kurdum. Oyundaki Türkçe karakterlerin(ı, ç, ğ,... ) görünmediğini fark ettim. İşletim sistemini İngilizce olarak kullandığım için olabileceğini düşünüp Türkçe' ye çevirdim ve oyunu silip baştan yükledim fakat sorun çözülmedi. Forumda bununla ilgili bir konu bulamadım, başına böyle bir durum gelen veya neden kaynaklandığını bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
Gangbangg
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Re: Oyun İçinde Türkçe karakterler görüntülenmiyor

Mesaj gönderen Gangbangg »

Ayni sorun bendede var ama ben pc yi yurt disindanaldigimdan ve yurt disinda yasadigimdan dolayi var, senin klavyende ingiliz klavye sanirim . Mesela normal Q klavyedeki gibi degil yerleri farkli olunca ayni sorun oluyor diye tahmin ediyorum .
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "
Kullanıcı avatarı
blackofdark00
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Gangbangg yazdı: 05 Mar 2025 13:56 Ayni sorun bendede var ama ben pc yi yurt disindanaldigimdan ve yurt disinda yasadigimdan dolayi var, senin klavyende ingiliz klavye sanirim . Mesela normal Q klavyedeki gibi degil yerleri farkli olunca ayni sorun oluyor diye tahmin ediyorum .
Cevabınız için teşekkür ederim. Daha önce aynı bilgisayar ile böyle bir sorun yaşamamıştım o yüzden klavye ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, klavyem normal Türkçe Q klavye zaten.
Kullanıcı avatarı
blackofdark00
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Windows 11 için "Ayarlar > Zaman ve Dil > Dil ve Bölge > Yönetici Dil Ayarları > Yönetimsel" penceresindeki "Unicode olmayan programların dili" ayarını Türkçe (Türkiye) olarak değiştirdiğimde sorun çözüldü.
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

İşte bu yüzden hızlı destek kapatılmamalı okunabilir halde tutulmalıydı. Bu soruların cevabı hep orada vardı.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
trexi
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen trexi »

TOLGARDA yazdı: 05 Mar 2025 20:57 İşte bu yüzden hızlı destek kapatılmamalı okunabilir halde tutulmalıydı. Bu soruların cevabı hep orada vardı.
Kesinlikle haklısın. Mutlaka Hızlı Destek geri gelmeli
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön