Oyun Akıcılığı?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
yeCs
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Tantuni

Oyun Akıcılığı?

Mesaj gönderen yeCs »

Merhabalar,

Oyunu sabah 5 gibi açtığımda o kadar akıcı oynuyorum ki sanki 8k, 120 fps film izliyormuşum gibi bir izlenime kapılıyorum. Oyundaki fps 120 olmasına rağmen milisaniyelik bir donma bile olmuyor. Karakterler, slotlar mükemmel.

Bu arada f10 yardımı ile fps'e baktığımda 120 fps aldığımı görüyorum.

Fakat sabah 9'dan sonra oyunda yine 120 fps görmeme rağmen kasılmalar, donmalar meydana geliyor. Bu donmalar çok rahatsız etmese de aynı fps'i göstermesine rağmen neden oluyor merak ediyorum.

Tamam kalabalıkta fps düşüşü meydana geliyor bu normal ama ikisinde de 120 fps alırken oynanış kalitesinin bu kadar farketmesi garibime gidiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Bazen YouTube de canlı yayın yapanları izliyorum, oyunun en kalabalık saatinde bile benim sabah 5'te gördüğüm görüntüyü görüyorlar.

Oyunu sürekli böyle akıcı halde oynayabilmek için ne yapmam gerekiyor? İKV gibi sistem gereksinimleri düşük olan oyuna göre sistemim gayet iyi.

3060 ekran kartı, ddr5 16 GB Ram, i7 13.nesil işlemcim var. İnternet desen 500 mbps fiber.

Neden oyunun kalabalık ve çok kalabalık olduğu dönemlerde mükemmel bir oyun deneyemi yaşatırken dolu olduğu dönemlerde kasılıyor?
Resim
Kullanıcı avatarı
Producer
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: Oyun Akıcılığı?

Mesaj gönderen Producer »

Bilgisayarını "Yeniden başlat" ile tekrar başlatıp oyunun akıcılığına kaldığın yerden devam edebilirsin. F9 fps kilidini kaldırınca seste bozulmalar oluyorsa, yine (geçici) çözümü budur.
Resim
Kullanıcı avatarı
melihbey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Nefer Team

Mesaj gönderen melihbey »

yeCs yazdı: 26 Eyl 2024 01:48 Merhabalar,

Oyunu sabah 5 gibi açtığımda o kadar akıcı oynuyorum ki sanki 8k, 120 fps film izliyormuşum gibi bir izlenime kapılıyorum. Oyundaki fps 120 olmasına rağmen milisaniyelik bir donma bile olmuyor. Karakterler, slotlar mükemmel.

Bu arada f10 yardımı ile fps'e baktığımda 120 fps aldığımı görüyorum.

Fakat sabah 9'dan sonra oyunda yine 120 fps görmeme rağmen kasılmalar, donmalar meydana geliyor. Bu donmalar çok rahatsız etmese de aynı fps'i göstermesine rağmen neden oluyor merak ediyorum.

Tamam kalabalıkta fps düşüşü meydana geliyor bu normal ama ikisinde de 120 fps alırken oynanış kalitesinin bu kadar farketmesi garibime gidiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Bazen YouTube de canlı yayın yapanları izliyorum, oyunun en kalabalık saatinde bile benim sabah 5'te gördüğüm görüntüyü görüyorlar.

Oyunu sürekli böyle akıcı halde oynayabilmek için ne yapmam gerekiyor? İKV gibi sistem gereksinimleri düşük olan oyuna göre sistemim gayet iyi.

3060 ekran kartı, ddr5 16 GB Ram, i7 13.nesil işlemcim var. İnternet desen 500 mbps fiber.

Neden oyunun kalabalık ve çok kalabalık olduğu dönemlerde mükemmel bir oyun deneyemi yaşatırken dolu olduğu dönemlerde kasılıyor?
Selamlar,

Nvdia denetim masası panelinde yer alan belli başlı ayarları, g-sync vb. ekstra unsurları aktif etmen gerekiyor olabilir. Bahsettiğine benzer bir durumu 4070 super ekran kartıyla yaşamış olmakla beraber program ayarları kısmından ikv'yi seçerek bütün ayarları kurcalayarak optimal bir ayar bütünü oluşturdum. Bu ayarları en optimal seviye de ayarlamak tamamen kişisel bir deneyimdir ve göz zevkinize, reflekslerinize vb. faktörlere göre şekillenir. Düşük gecikme modu, görüntüleri sıraya alıp akıcı görüntü sağlama gibi birçok farklı ayar var. Belki bu ayarları kurcalamak sizler için faydalı olabilir.

Sizin bahsettiğiniz konuyla alakalı olarak low latency'di sanırım kareleri sıraya alma gibi bir ayar var. İkv gibi oyunlarda ekran kartı her zaman işlemciye göre çok daha hızlı çalışıyor. Ekran kartı görüntüleri çok hızlı bir şekilde paketleyerek ekrana yansıtmaya hazır hale getiriyor. Bu ayarla birlikte paket halde gelen görüntüleri işlemcinin optimal şekilde işlemesi için görüntüleri peşpeşe yansıtmak yerine bekletip işlemciden gelen işlerin veya komutların hazır olmasıyla birlikte ekrana yansıtıyor. Bu da daha akıcı bir deneyim sağlıyor. Bir sebepten ötürü oyun kalabalıklaşınca sunucudan gelen diğer oyuncu hareketleri vb. bilgiler tarafınıza olması gerekenden geç iletiliyorsa akıcılığı kaybediyor olabilirsiniz. Belki bu ayarlar size yardımcı olabilir.

İyi forumlar.

Karaköy
Ultron
Megatron
Kullanıcı avatarı
benibanladilar
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen benibanladilar »

akıcılığın bilgisayar özelliklerin ve kalabalıkla bir alakası yok. zaten bilgisayarın iyiymiş.

oyun kalabalıklaşında karakterden aldığın tepkiler yavaşlıyor. sabah büyü atınca direkt etkisini görüyorsun, akşama doğru gecikmeye başlıyor herşey.

yayında benim sabah aldığım kaliteyi alıyorlar demişsinde muhtemelen onlarda da gecikme var fakat izlerken fark edemiyorsun.
Kullanıcı avatarı
bymehmett
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: 5 SUNUCU KAPATILSIN !

Mesaj gönderen bymehmett »

tesekkürler
Kullanıcı avatarı
xHassaSKaLPx
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen xHassaSKaLPx »

Merhaba;
Bahsetmiş olduğun sorun iki şeyden kaynaklı olabilir. Birincisi oyun serverının yük altında olmasından, ikincisi kullanmış olduğunuz internet bağlantısından. Lag ve gecikme sorunları sadece bunlarla ilişkilidir. FPS olayına gelecek olursak eğer ; FPS sadece ekran kartıyla ilişkilidir ( tabiki birazda olsa işlemci ) . FPS sizin oyununuzda gecikme ve lag oluşturmasına bir etki etmez.

İyi forumlar!
Siz eğer bu mektubu okuduğunuz halde henüz bir şeylerin ters gittiğini düşünmüyor ve harekete dahi geçmiyorsanız siz de suçlusunuz. Tarih sizi lanetleyecektir.
Kullanıcı avatarı
Leagu3
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Lonca: TERSANE

Mesaj gönderen Leagu3 »

Oyun sunucularının bulunduğu serverda TT'un farklı DBleride mevcut. Yani sadece oyun DBlerini kapsamıyor.
Bu nedenle özellikle mesai saatleri içerisinde bu durumu yaşıyorsunuz. Mesai sonrası akşam yoğunluğu da oyuncu sayısının artmasından kaynaklı servera yük biniyor.

Gece smooth bir deneyim yaşamanız da gece oyuncu sayısının dip olmasından ve server üstünde farklı yükler olmamasından ötürü.
Since 2007.
Kullanıcı avatarı
bymehmett
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: 5 SUNUCU KAPATILSIN !

Mesaj gönderen bymehmett »

boş sunucularda hayat var

“Genel Etkileşim” sayfasına dön