Selam,
Karaköy açılmadan önceki konu başlığım (( https://forum.istanbuloyun.com/viewtopic.php?t=174116 ))
Burada haftalar öncesinde bahsettiğim şeyler;
Oyuncuların eminönün'e sıkışması.
Sunucuyu rahatlatmak için 1 ekstra sunucu açılması ( daha kuklacı açıkken yazdım )
Eminönün'de mobların süreleri hk.
Dediğim şeylerin hepsini yaptınız ama oyun açıldıktan sonra yapmanız ve bunları düşünmemiş olmanız çok büyük "amatörlük" keza burada yazılanlar sadece sunucu rahatlatmak içindi bunlar harici bir çok öneride daha bulunmuştum. Beni ve işimi bazı arkadaşlar bilir benim işim "Metin2" de planlamadır çoğu bilinen server ile alakalım olmuştur son 2 yılım boşta. Kordinasyon planlama vs. bunlar çok önemli M2'de aslında her oyunda bunlar önemli. İletişimi oyuncularla kesmek önerilere göz kapatmak çok çok kötü bir durum ikv yönetimi için.
Bu kadar tatava yeterli sanırım kimsenin kafasını bulandırmadan önce TEKRARDAN önerilerime geçeceğim bu önerilerden 2-3 tanesi kesinlikle eklenmeli (Eklemek için program arayüzüne ihtiyacınız yok çok ufak el hareketleri ile ufak bir kod yardımı hatta kod kesimleri ile çok kolay şeyler önereceğim bunu uygulamak için "Developercılık oynamaya gerek yok".
İKV'nin bir daha güncelleme almayacağını biliyoruz toz pembe rüyalar kurmamıza gerek yok. Ama elde olanlar ile harika işler çıkartabiliriz ortaya.
1.)Legal satış; Günümüzde artık alım satım neredeyse çoğu oyunda serbest bırakıldı ve bence çok önemli ve oyun içi ticareti ve fiyatları belirlemenin oyun ekibi tarafından sağlanması harika olurdu. ALIM-SATIM için bir domain alınıp sade bir tasarım ile süslenir ve güzel kategorize edilebilirse ve bundan İKV yönetimi ufak ufak vergi elde ettiğinde hem yönetim hem oyuncu tarafı için harika bir olay olur. %5 lik bir kesinti gayet makul bir fiyat olur ve sadece bu siteden ve kesintilerde gelecek aylık para oyunun akçe satışından gelen gelirden daha fazla sükse yaratır ve belki oyunun gelişmesinde en önemli rolü oynar. Discord ve Facebook gruplarından bildiğiniz üzre günde 50-100k arası ticaret dönüyor bunun %10x30 yapsak aylık 200-400 arası bir gelir elde edecek yönetim demektir.
2.) Burada yönetimin yapması gereken şey oyunu kademeli olarak açmak kademeli olarak eklentileri getirmek olmalı ! (Açıkcası bu önerim hayati önem taşıyor yeni sunucuda ilk bakacağım şey bu olacak aksi takdirde tekrar nefes tüketmek istemiyorum oynayacağımı düşünmem) başlıca sebep oyunun erkenden heyecanının bitmemesi ve content için sıkıntı çekmemek ek content gelmiyorsa oyunda varolan cotentleri aşamalı bir şekilde getirmek. (M2 oynayanlar bilir bu hayati önem taşımaktadır pvp den örnek verecek olursak biz bu durumu şöyle yapıyoruz eğer oyunda toplam 10 kişi endgame contentinde ise yani Çemberlitaş itemlerinin çoğu bitmiş tılsım üretimleri ufak ufak yapılmış ise karaköyün aktifleşme zamanı gelmiş demektir.
3.) Exp arttırıcıların kaldırılması buradaki amacım şu; 1 günde "49 Level olmamak" Arkadaşlar çoğu günümüz oyunlarında UE4 vb. oyun motorların çıkan oyunların geliştiricilerinin ilk bahsettiği şey oyunu "şıp sevdi" oynamamak.
Mesela en son kapalı betası çıkan "Throne and Liberty" isimli oyunun en can alıcı noktası 1 günde son levele ulaşılmasıydı ve oyuncu tarafı bundan çok rahatsızdı; Ve adamlar bu sorunu exp kısıtlamasıyla çözmek için oyunu 3 hafta erteledi. Önemini buradan anlayabiliriz ki oyuncuları dinlemenin uzun vadede kayıp değil kazanç olacağının farkındalar.
4.)Sunucu limit sınırlaması; bu önerim eğer yönetimdeki arkadaşların teknik kapasitesi yetiyorsa sunucuya limit koymaları.
örneğin sunucu 2000 kişiden sonra problem yaratmaya başlıyorsa sunucu kapasitesini 1900 yapmaları ve sıra sistemi koymaları.
5.)Kesinlikle grup bölgelerine yoğunlaşılması karaköy eklentisi deaktifken dolu olacak yer bellidir grup bölgeleri kapasite arttırımı çok önemli bir durum olacaktır yeni sunucu için
6.)Varolan gözlüklerin ve bazı itemlerin "revize" edilmesi. Ve bence naylon yapılmasına izin verilmemesi.
İKV yönetiminden ricam bu önerilerimi göz arda etmemesdir. Eğer tarafıma ulaşılırsa bu öneriler hakkında planlama yapmak isterim. Hep birlikte daha güzel bir sunucu başlangıcı yapabiliriz; Oyuncu tarafı olarak yapamayacağımız tek şey kopyadır bunu önlemek ise başlıca göreviniz olmalı.
Ekstra önerleriniz varsa eğer belirtmenizi isterim.
sonraki "Yeni Sunucu" için öneri ve Legal satış. Ortii içeri!
-
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: The One Mafia
-
- İskele Babası
- Sunucu: Teşkilat
Re: sonraki "Yeni Sunucu" için öneri ve Legal satış. Ortii içeri!
Selamlar güzel kardeşim ,
Kıymetli düşüncelerini okuma fırsatına nail Oldum . Öncelikle En baştan en Sona Her kelime ve hecesin'de o kadar haklıca sebeplerin varki , lakin oyunun 1998 actor motoru olduğunu ve hemen hemen kaç yıllık bir programa bunca şeyin Olmasının hayal olmasını düşünmek güzel olsada gerçeği olmayacağını bilmemiz kadar üzücü bir durum yok sanırım .
Çözülmesi gereken şeylerin çözülmemesi durumu var ortada ;
1. ddoS saldırıları ,
2. kopya olayının hala çözülmemiş olması ,
3. Şu aralar oyunda Alışverişe para koyulma hilesi ,
4. GM ' lerin adam kayırması ,
5. Karaköy açılgında kopya bono kaç kişi ve kişiler gittiğinin belli olmaması .
6 EN önemlisi hala FARE hilesine çözüm getirememeleri ...
Bunlara bile çare gelmezken , kıymetlice gördüğüm yazdıgının yazılarının havada kalması üzdü.
tatlı forumlar diliyorum .
Kıymetli düşüncelerini okuma fırsatına nail Oldum . Öncelikle En baştan en Sona Her kelime ve hecesin'de o kadar haklıca sebeplerin varki , lakin oyunun 1998 actor motoru olduğunu ve hemen hemen kaç yıllık bir programa bunca şeyin Olmasının hayal olmasını düşünmek güzel olsada gerçeği olmayacağını bilmemiz kadar üzücü bir durum yok sanırım .
Çözülmesi gereken şeylerin çözülmemesi durumu var ortada ;
1. ddoS saldırıları ,
2. kopya olayının hala çözülmemiş olması ,
3. Şu aralar oyunda Alışverişe para koyulma hilesi ,
4. GM ' lerin adam kayırması ,
5. Karaköy açılgında kopya bono kaç kişi ve kişiler gittiğinin belli olmaması .
6 EN önemlisi hala FARE hilesine çözüm getirememeleri ...
Bunlara bile çare gelmezken , kıymetlice gördüğüm yazdıgının yazılarının havada kalması üzdü.
tatlı forumlar diliyorum .
-
- Salgın Koruyucusu
dostum senin anlattığın herşey kodlama yapılmadan yapılmayacak şeyler; benim söylediğim şeyler basit zaten, senin dediklerini yapabilecek kapasiteleri olsaydı yaparlardı ama yapamıyorlar teknik kapasiteleri sınırlı bilmiyorlar, evet doğru diyorsun.
Ancak benim söylediğim şeyler için teknik bilgiye gerek yok karaköy giriş görevlerini "text"den kaldıracaklar görev zincirindeki 1 görevin silinmesi yeterli. ya da biz metin2 de filezilla kullanıyoruz bütün map bilgileri vs. orada bunlarda buradaki map bilgisinden karaköyü sunucudan çıkartacaklar ta ki dediğim olay olana kadar yani kademe kademe olayı sırası geldiğinde tekrar aynı yerine yapıştırıp güncelleme vermiş gibi oyuna ekleyecekler.
Lütfen okurken biraz daha dikkat edersen sevinirim anlatmaya çalıştığım şeyler basit.
Ancak benim söylediğim şeyler için teknik bilgiye gerek yok karaköy giriş görevlerini "text"den kaldıracaklar görev zincirindeki 1 görevin silinmesi yeterli. ya da biz metin2 de filezilla kullanıyoruz bütün map bilgileri vs. orada bunlarda buradaki map bilgisinden karaköyü sunucudan çıkartacaklar ta ki dediğim olay olana kadar yani kademe kademe olayı sırası geldiğinde tekrar aynı yerine yapıştırıp güncelleme vermiş gibi oyuna ekleyecekler.
Lütfen okurken biraz daha dikkat edersen sevinirim anlatmaya çalıştığım şeyler basit.
- samara4545
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Teşkilat
İyi olur böyle bişeye ihtiyaç var
bunlar için teknik kapasite gerekmiyor evet.
ctrl+x yeterli karaköy görev vb ya da giriş kodlarını şimdilik silinmesi karaköyü kapatır güzel düşüncü kademeli olarak girilmesi
ctrl+x yeterli karaköy görev vb ya da giriş kodlarını şimdilik silinmesi karaköyü kapatır güzel düşüncü kademeli olarak girilmesi
-
- Salgın Koruyucusu
valla yeni sunucu beklerken daha çarpıcı haberler çıkıyor sanırım çok uzun zaman sonra açılacak
- santiagobernabeu
- İskele Babası
- Sunucu: Anka
Ne duyuyorsun mesela