10 yıldır başlık açmamıştım, Ortii denen şahıs vesile oldu.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
IDorianGray
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: The One Mafia

10 yıldır başlık açmamıştım, Ortii denen şahıs vesile oldu.

Mesaj gönderen IDorianGray »

Aga bu nedir ya eski İKV yönetiminde bir ciddiyet vardı ne bileyim iletişim vardı hiç değilse iletişim kurulmaya çalışılırdı;
Bu yeni yönetim nedir böyle düşman başına; ne ciddiyet var, ne bi toplulukla iletişim var ne kadar bencilsiniz kanka siz!
Hiç utanmıyor musunuz yani şahsen benim hakkımda böyle yorumlar yapılsaydı utancımdan bırakır giderdim garipsiniz gerçekten. (Bu sitem sadece bugün için değil oyun başından beri oyunculara yapılan haksızlıklar ile alakalıdır bizi eşek yerine koymaları ile alakalıdır.)
esmuhammed
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: 10 yıldır başlık açmamıştım, Ortii denen şahıs vesile oldu.

Mesaj gönderen esmuhammed »

o kadar haklısın ki diyecek bişey bulamıyorum
Kullanıcı avatarı
FatteTerimioli
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen FatteTerimioli »

IDorianGray yazdı: 08 Ağu 2024 01:07 Aga bu nedir ya eski İKV yönetiminde bir ciddiyet vardı ne bileyim iletişim vardı hiç değilse iletişim kurulmaya çalışılırdı;
Bu yeni yönetim nedir böyle düşman başına; ne ciddiyet var, ne bi toplulukla iletişim var ne kadar bencilsiniz kanka siz!
Hiç utanmıyor musunuz yani şahsen benim hakkımda böyle yorumlar yapılsaydı utancımdan bırakır giderdim garipsiniz gerçekten. (Bu sitem sadece bugün için değil oyun başından beri oyunculara yapılan haksızlıklar ile alakalıdır bizi eşek yerine koymaları ile alakalıdır.)
kardeşim söylüyorum bu adamlar bu işi doğru yapan insanlar değiller. Bu insanlar uzun zamandır ekibin içinde olup işini layığla yapamayan bir product manager. İkv'nin yanlışlarını görmüş geçirmiş bu topluluk aynı yanlışları yapmaya devam ediyor. Bu insanlar kendi işleri gereği yazılım ihtiyaçlarını tespit edip önceliklendirmek yerine senelerdir bir fayda getirememiş ekibin başındaki insanlar. Doğru kişi değilsiniz sizler. Sizlerin yerine belki bu işleri yapacak insanlar gelmeli.

Bu konuda sadece şuan oyunun açılmaması değil, insanlar bir mmorpg oyununda 5 saat karakterini bir bölgeye sokabilmek için harcamamalı. 5 saat oturuyorsunuz ki oyunda istediğinizi yapabilmeniz için. Plansız insanlar sunucu açılıp exp problemi göz önüne gelince biraz azaltılma düşünülebilir diye açıklamalar yapıyor. Sunucuyu bir anda kapatıp sabahlara kadar açıklama yapmıyor ve bir çok oyuncuyu mağdur ediyor. Açılan kopya-geri sarma postlarının altında kendilerini gösterip kesin bilgi alıp, spekülasyonları önleme peşinden gidemiyor. Bu insanlar doğru insanlar değiller. Sadece Türk Telekom değil bu insanlar da suçludur. Ve söylüyorum oyuncular olarak sadece problem olduğunda burada forumda belirmektense toplu bir şekilde tepki göstermeliyiz.
Kullanıcı avatarı
jogobonito
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen jogobonito »

yapılan hiç bir iş profesyonelce değil. mağduriyet önleme sıfır. geliştirme sıfır. iletişim sıfır.
çok haklısınız malesef
Kullanıcı avatarı
WusTy
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Lonca: Gentle Giants

Mesaj gönderen WusTy »

Selam,

Evet bende bu konuda size hak veriyorum.
Lakin yönetimin çok geniş bir ekip tarafından veya çok üst düzey kalifiye ekiple yönetildiğini düşünmüyorum.
Bir diğer arkadaşın da dediği gibi belli bir zamandır sistemde ekipte olup, belki de kendini içeride geliştiren arkadaşlar.

Kesinlikle burada bir kötü niyet veya benzeri bir tutum aramıyorum sadece arkadaşların sayısının ve yeteneklerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum.
Açılan konulara istinaden de oyuncuların rahatsız duydukları hileler, 3. taraf yazılımlar vs. belki de cevabı bulunmayan ve becerilerinin yetersiz veya yavaş kaldığı konular olduğu için cevap vermekte tedirginlik duyuyorlar.

Fakat son Karaköy sunucusu güncellemesiyle birlikte gerçekten bu temel sorunları gidermek adına yeterli bir bütçe girişi olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra ekibin tekrardan canlanması ve sıcak temaslarla oyuncularla forum üzerinden gerekli diyalogları sağlayacak motivasyonu olmaları gerektiğine inanıyorum.

Ya, yazım çok uzun oldu farkındayım. İnsan yazdıkça yazmak istiyor. Herkes sonuçta içinde ki dertleri dökmeye çalışıyor ve anlaşılmak istiyor. O yüzden kusura bakmayın lütfen.

Ama bence burada en çok dikkat edilmesi gereken nokta üslup. Bizlerde şikayetlerimizi gerçekten kendini geliştirmiş insanlar gibi iletirsek eminim birilerinin dikkatini çekecektir. Fakat forumda bile görüyoruz ki burada sadece DEVENG ve ORTI adında iki yetkilimiz mevcut ve bu tabii ki istenilen hızda dönüş almamıza engel olacaktır. O yüzden bazı dengeleri de kendi kafamızda kurup değerlendirip ona göre yorumlar yazmalıyız.

Sonuç olarak yetkililere benim de ricam; o oldu, bu kopya yaptı, bu ışınlandı vs. vs. konuların da genelinde burada ki oyuncuların bir yatırım yaptıklarını (vakit ve nakit) her daim göz önünde bulundurarak arka plandaki çalışmalarını mümkün olduğunda hızlandırmak ve oyuncu kitlesine güncel bilgi akışını düzenli bir ölçüde aktarmaları.

Sevgiler.
KARAKÖY
Trevor / Harry / Gaius

EMİNÖNÜ
Wusty / StevenRogers / GAIUS

TILSIM
MyxDiaRieS / StevenRogers / StevenRogerss

🅶🅴🅽🆃🅻🅴 🅶🅸🅰🅽🆃🆂
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Şu anki şartlara bakıldığında yönetimin yaptığı işlere şükretmek gerekecek bir durumdayız. Bu bir olumlama ya da karşı çıkma değil oyunun geldiği duruma baktığımızda eldeki imkanlar ve yönetim çok yetersiz. Eldekilerle maks bu olabiliyor.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
benibanladilar
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen benibanladilar »

iletişim mi vardı? Eskiden ikv daha beterdi, sobee ekibi belki 15 kişiydi ama yıllarca 1 tanecik güncelleme mesajı atılmadı, 1 tanecik fix yapılmadı. millet 8 tılsımla dolaştı yıllarca.
Kullanıcı avatarı
Leagu3
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Lonca: TERSANE

Mesaj gönderen Leagu3 »

Şöyle bir durum var,
2007'den beri bu oyunu oynamaktayım. Eskiler bilir, eski Sobee ekibi de oyunun aktif zamanları etkinlik, geliştirme vb. güncellemeler dışında dışa kapanıktı. Bir kaç yönetici dışında her zaman iletişim konusunda sıkıntılar vardı.

Orti developer yetkinliği olan biri değil. Sobee zamanı geliştirmeleri test eden ekipteydi. Ayrıca Orti, Playstore'da da aktif görevli. Tek işi burası değil. Karaköy güncellemesinden sonra ekip tamamen bırakınca elinden geldiğince geliştirme çabasında bulundu. Oyun tamamiyle Orti'nin sorumluluğuna geçtiğinde kurduğu yönetim ekibi çok fiyaskoydu. Sadece Nerull oyuncular için büyük çaba gösteriyordu. O da yıllardır Sobee ekibindeydi. TT'un ansızın bir kaç kez sunucuları kapatması, Nerull'un mobil olarak sunucuları ayağa kaldırması tamamen oyunun kapanmaması içindi. Nerull sonrası ipler tamamen koptu.

Oyuncuların bu kadar bezmesi bundan kaynaklı. Eski GM arkadaşların para karşılığı ban kaldırma, tanıdıklarını kayırması vb. olaylar hepinizin malumu. Oyunun dili çok eski ve bu dilden anlayan sadece Sobee ekibi. Onlarda kaç kez TT'a oyun haklarını satın almak için başvurduklarını ve defalarca reddedildiklerini, hiç değilse sunucu bakımı, teknik destek gibi konularda outsource hizmet vermek istediklerini ama bu taleplerininde TT tarafından reddedildiğini anlatmışlardı. Bu nedenle oyundan bir geliştirme beklemenizin bir anlamı yok. Şu an gelen Karaköy sunucusu bile bir mucize. Karaköy sunucusu için geliştirme denemelerinde çıkan sonuç ortada. Herkesin itemleri birbirine girdi, parlaklar gitti. O gün bugündür sunucuda sıkıntı var.
Ayrıca maalesef yine hile mevzuları patlak verdi.

Yeni GM arkadaşlar da maalesef başarısız oldu.

Görünen köy kılavuz istemez, oyunun gidişatı her geçen gün kötüye gidiyor. ( Her anlamda )
Zaten kötüye gidiyordu, Karaköy sunucusu herkeste bir umut oldu ama bunun gidişatı da kötü görünüyor.
Since 2007.
Kullanıcı avatarı
FatteTerimioli
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen FatteTerimioli »

Leagu3 yazdı: 08 Ağu 2024 23:58 Şöyle bir durum var,
2007'den beri bu oyunu oynamaktayım. Eskiler bilir, eski Sobee ekibi de oyunun aktif zamanları etkinlik, geliştirme vb. güncellemeler dışında dışa kapanıktı. Bir kaç yönetici dışında her zaman iletişim konusunda sıkıntılar vardı.

Orti developer yetkinliği olan biri değil. Sobee zamanı geliştirmeleri test eden ekipteydi. Ayrıca Orti, Playstore'da da aktif görevli. Tek işi burası değil. Karaköy güncellemesinden sonra ekip tamamen bırakınca elinden geldiğince geliştirme çabasında bulundu. Oyun tamamiyle Orti'nin sorumluluğuna geçtiğinde kurduğu yönetim ekibi çok fiyaskoydu. Sadece Nerull oyuncular için büyük çaba gösteriyordu. O da yıllardır Sobee ekibindeydi. TT'un ansızın bir kaç kez sunucuları kapatması, Nerull'un mobil olarak sunucuları ayağa kaldırması tamamen oyunun kapanmaması içindi. Nerull sonrası ipler tamamen koptu.

Oyuncuların bu kadar bezmesi bundan kaynaklı. Eski GM arkadaşların para karşılığı ban kaldırma, tanıdıklarını kayırması vb. olaylar hepinizin malumu. Oyunun dili çok eski ve bu dilden anlayan sadece Sobee ekibi. Onlarda kaç kez TT'a oyun haklarını satın almak için başvurduklarını ve defalarca reddedildiklerini, hiç değilse sunucu bakımı, teknik destek gibi konularda outsource hizmet vermek istediklerini ama bu taleplerininde TT tarafından reddedildiğini anlatmışlardı. Bu nedenle oyundan bir geliştirme beklemenizin bir anlamı yok. Şu an gelen Karaköy sunucusu bile bir mucize. Karaköy sunucusu için geliştirme denemelerinde çıkan sonuç ortada. Herkesin itemleri birbirine girdi, parlaklar gitti. O gün bugündür sunucuda sıkıntı var.
Ayrıca maalesef yine hile mevzuları patlak verdi.

Yeni GM arkadaşlar da maalesef başarısız oldu.

Görünen köy kılavuz istemez, oyunun gidişatı her geçen gün kötüye gidiyor. ( Her anlamda )
Zaten kötüye gidiyordu, Karaköy sunucusu herkeste bir umut oldu ama bunun gidişatı da kötü görünüyor.
Yukarıdaki yorumlarda ortak bir payda da buluşmalıyız diye söylemiştim ve yorum yapan arkadaşlar kendilerini benden daha iyi ifade etmişler, bu beni sevindirdi.

Bu konu ile ilglii ;
"Şu an gelen Karaköy sunucusu bile bir mucize. Karaköy sunucusu için geliştirme denemelerinde çıkan sonuç ortada. Herkesin itemleri birbirine girdi, parlaklar gitti. O gün bugündür sunucuda sıkıntı var."
söylediğin böyle bir şey gerçekse bir açıklaması yapılabilir, bir şeyler anlatılabilir oyunculara. Gerçek olmaya da bilir farklı bir şeyler söyleyebilirler. Bir nebze bilgi paylaşılması gerektiğine inanıyorum ama bu arkadaşlar sunucuyu kapatıp neden kapandı açıklaması yapamıyor. Bir aksilik olmuş olabilir fakat yaz abi oyun sunucuları bakım sebebiyle erişelemez de. Tepkileri al, oyuncuları cevapsız bırakma bence.

Karaköy sunucusu açıldıysa bu bir iyi niyet göstergesidir diye yorumladığım bir süreç bu benim. İyi niyet olduğuna hala inanan bir insanım. Bu yüzden canım fazlasıyla sıkıldı çünkü çok büyük hatalar var ortada.

İnsanlar stabil bir sunucuda oyun oynayamıyor,
oyunda grup bölgesi atabilmek için saatlerce sadece oturuyor. tüm gününü mısır çarşısında geçiriyor. 55 level sonrası hasar azalması düşünülüyor deniyor(yani forumda sunucu açılmadan açılan onca kişi bu durumu belirtti vs).

Bunca sorunlarla mı bu oyuna devam edeceğiz ?Hile yapılıyor mu ? gibi sorular var ve bence bu soruların bu kadar kötü durumda hissedilmemesi lazım biz oyuncular tarafından. Oyun bir hype aldı belki çeşitli sunucu takviyeleri yaptılar. Olumlu şeylerde yaptılar ama açıklamalılar diye düşünüyorum.

Karaköy'ün açılmasının bir sebebi olmalı. Karaköy hadi bir açalım diye mi açıldı yoksa iyi bir niyetle mi açıldı ?
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Sufizm »

17 yıllık bir oyun ve hala bu hobiyi oynuyorsanız Orti sayesinde. Karaköyü açmayabilirlerdi!

“Genel Etkileşim” sayfasına dön