macOS'te Parallels ile IKV Oynamak

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Leqendary
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: The Rite of Spring

macOS'te Parallels ile IKV Oynamak

Mesaj gönderen Leqendary »

Merhaba,

Karaköy sunucusu acildigi günden bu yana bazı Apple kullanicilarinin IKV oynayabilmek icin çözüm arayısına girdiklerini gordum, bunlardan birisi de benim. Apple bir bilgisayar kullanmayı tercih ederek oyunların %99'unu oynayamamak bizim tercihimiz. Bu konuda "ısırılmış elmada oyun bile oynayamıyorsunuz bu yüzden bunlarla ugrasiyorsunuz yazık size" geyiklerini çevirebileceğiniz konu tam da burası fakat yaramız derin.

Google'da, basitçe "mac'te windows acma" gibi seyler aratırsanız karsiniza mutlaka ilk sıralarda çıkacak olan bir hipervizor var: Parallels Desktop. Bu, Mac üzerinde çalışmayan ancak Windows üzerinde çalışan bir çok programa sanal bir Windows kurarak erişmenizi sağlar.

Bu tarz uygulamaların kendi "desteklenen program/uygulama listeleri" olduğu icin IKV'yi calistirip calistirmayacagina emin degildim fakat sorunsuz bir sekilde calistirabiliyor.

Parallels'in nereden indirileceği ve nasıl kurulacağı dahil hazirladigim asagidaki video size yardimci olacaktır sevgili Apple'daşlarım. Bahsetmek isterim ki, bu tip uygulamalar ücretli ve uygulamaların geliştirilebilmesi icin satın almanız onem taşır. Parallels icinse 14 günlük bir deneme surumu mevcut. -Gene de rutracker gibi yerlere bir bakin, benden duymadınız.-

Videonun sonunda oyuna direkt girerek oyun içerisindeki görüntü ayarlarını yapmadigim icin kotu gözüküyor fakat bu ayarları daha sonra yaptigimda daha güzel bir çözünürlük oranı elde ettim (1920x1080 Windows çözünürlüğü icin pref dosyasında 1820x980 yapabilirsiniz).

Bu benim bilgisayarımda calisan, uzun sureli kullanıma tabi olmamış bir yöntemdir ve belki de daha iyi seçenek(ler) eminim vardır. Parallels'in Intel islemcili sistemlerde calisip calismadigini, calisiyorsa bile ayni sonucu verip vermeyeceğini bilmiyorum. Bir sorun oluşabileceğini ve bana, "vay efendim sen neden bunu paylaştın bak bilgisayar bozuldu" dememeniz gerektiğini lütfen göz önünde bulundurarak bundan faydalanmayı unutmayın.

Kullandigim Mac için: Sonoma 14.5 | M2 Max |
Dosya boyutu: ~ 30GB

Sevgiler.
diminished - chillharmonic - eismoll
Kullanıcı avatarı
Berire
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Royal İstanbul

Re: macOS'te Parallels ile IKV Oynamak

Mesaj gönderen Berire »

Ellerine sağlık teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Empatie
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos
Lonca: Day of Death
Discord: BayBarlas

Mesaj gönderen Empatie »

Çok faydalı bir konu olmuş. Elinize sağlık.
Karaköy
Barlas-|BaRLaSI"

İKV Topluluk Discord Kanalı : https://discord.gg/8W5QmFU
Kullanıcı avatarı
DavuTT
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen DavuTT »

Arm tabanlı işlemciye sanal windows kurulabiliyor mu? (Hiç denemedim)
...
offalena
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen offalena »

Parallels çok pahalı, bir alternatifi var mıdır mac için? Sadece İKV değil de genel olarak M1 tabanlı bilgisayarlarda windows programlarını kullanmak için soruyorum. Parallels'in crackli versiyonunu da hiç denemedim mümkün mü acaba cracklenmesi?
Resim
Kullanıcı avatarı
DavuTT
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen DavuTT »

offalena yazdı: 02 Ağu 2024 11:45 Parallels çok pahalı, bir alternatifi var mıdır mac için? Sadece İKV değil de genel olarak M1 tabanlı bilgisayarlarda windows programlarını kullanmak için soruyorum. Parallels'in crackli versiyonunu da hiç denemedim mümkün mü acaba cracklenmesi?
wine vardı bir aralar Arm tabanlı desteği var mı bilmiyorum
...
Kullanıcı avatarı
Leqendary
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: The Rite of Spring

Mesaj gönderen Leqendary »

Tekrar merhaba,

Hazırsanız tekrar, daha once denediğim ve tecrübe edindiğim üç kurus bilgimi simdi burada paylasacagim. Umarım daha bilgili arkadaslar bu konuya denk gelirler ve bize yardimci olurlar:
offalena yazdı: 02 Ağu 2024 11:45 Parallels çok pahalı, bir alternatifi var mıdır mac için? Sadece İKV değil de genel olarak M1 tabanlı bilgisayarlarda windows programlarını kullanmak için soruyorum. Parallels'in crackli versiyonunu da hiç denemedim mümkün mü acaba cracklenmesi?
Alternatifleri:
UTM, VMware Fusion ve CodeWeavers CrossOver. Aralarında en iyi calisani Parallels tabii ki.

Parallels haricinde denediğim bir diğer uygulama CrossOver. Açık kaynaklı bir WINE projesi ve WINE ile calisiyor. x86 intel yazilimlari, Linux ve macOS ile calistirmaya yarayan bir yazılım. Fakat bununla IKV calistirmayi denemedim. Son olarak CrossOver da deneme sürümünden sonra ücret istiyor ($64 for 12 Months).

Ihtiyacınız varsa bu tur yazilimlari satin almanızı öneririm. Windows oyunlarının Mac’te gelecekte daha fazla uyumluluğunu görmek istiyorsanız, bu tarz gelişmeleri takip etmeli ve satın almalisiniz. Amacım burada kesinlikle reklam veya para biriminin değersizliğini tartışmak degil.

Özetle silikon islemcili mac bilgisayarlarda donanımın calışma mantigindan dolayı bu tur isleri yapabilmek henüz çok emekleme aşamasında. Bildigim kadarıyla -gorunurde- tek seçenekler bunlar.
DavuTT yazdı: 02 Ağu 2024 11:07 Arm tabanlı işlemciye sanal windows kurulabiliyor mu? (Hiç denemedim)
Yukarıda bahsettiklerim windows'u sanal bir ortamda calistirmaya yarayan yazılımlar. Konuyu bilmeyenler icin, illa ki Windows'ta Bluestacks indirerek android oyunlarını oynamissinizdir. Çok uzaktan bakınca bu duruma benziyorlar.
DavuTT yazdı: 02 Ağu 2024 14:23 wine vardı bir aralar Arm tabanlı desteği var mı bilmiyorum
Apple silikonda Rosetta2 ile mümkün.

Sevgiler.
diminished - chillharmonic - eismoll

“Genel Etkileşim” sayfasına dön