Kritik Hata

Donanımsal sorunlar, teknik konularda yardımlaşma ve iletişim alanı
Kullanıcı avatarı
xSTALLONEx
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: İz Bırakanlar

Kritik Hata

Mesaj gönderen xSTALLONEx »

Kritik hata sorununa çözüm bulabilir misiniz? oyundan çıkıp bilgisayarı kapatıyorum tekrar açtığımda kritik hata veriyor ve düzelmiyor sonra kendi kendine düzeliyor lütfen buna bir çözüm bulun artık. Kolay Gelsin.
:flag_tr: 𝓜𝓾𝓼𝓽𝓪𝓯𝓪 𝓚𝓮𝓶𝓪𝓵 𝓐𝓽𝓪𝓽𝓾𝓻𝓴 :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
deveng
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Karaköy Loncası

Re: Kritik Hata

Mesaj gönderen deveng »

Değerli Oyuncumuz,

Oyunun güncel halini web sitemizden indirebilir veya aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
  1. Oyunun kurulu olduğu klasörde "base" altındaki "data" klasörüne gidin.
  2. Bu klasörde bulunan "prefixes.dat" ve "classes.dat" dosyalarını silin.
  3. Oyunu tekrar başlatın.
Eğer bu adımları uyguladıktan sonra da sorun yaşamaya devam ederseniz, lütfen bizimle iletişime geçin.

İyi forumlar.

Resim İstanbul Kıyamet Vakti Görev Takip için Tıkla!

Resim İstanbul Kıyamet Vakti Maden Haritası için Tıkla!

Resim İstanbul Kıyamet Vakti Reçete Maden Hesaplama için Tıkla!

Kullanıcı avatarı
xSTALLONEx
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: İz Bırakanlar

Mesaj gönderen xSTALLONEx »

Aynı şeyleri yapıyorum ama hala aynı sorun ile karşılaşıyorum rica ediyorum bir çözüm bulun bu hataya
:flag_tr: 𝓜𝓾𝓼𝓽𝓪𝓯𝓪 𝓚𝓮𝓶𝓪𝓵 𝓐𝓽𝓪𝓽𝓾𝓻𝓴 :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
afaik61
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Ghosts of Anatolia
Discord: Axcos

Mesaj gönderen afaik61 »

Selamlar. Hangi adımlar sonucunda bu hatayı aldığınızı daha detaylı anlatabilir misiniz? Ayrıca donanım özelliklerinizi de dahil edebilir misiniz? Şahsi tecrübelerime göre "Kritik Hata"; cache'in dolması, x64-x86 donanım yazılım uyumsuzluğu ve internet gibi sebeplerden olduğunu fark ettim. Şayet bu bilgiler elimizde olursa spesifik bir çözüm yolu deneyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
afaik61
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: Ghosts of Anatolia
Discord: Axcos

Mesaj gönderen afaik61 »

Selamlar.

Başlık altındaki ilk mesajınızı tekrar okuduğumda aklımı kurcalayan bir durumlar karşılaştım.
xSTALLONEx yazdı: 10 Tem 2024 03:46 ... oyundan çıkıp bilgisayarı kapatıyorum tekrar açtığımda kritik hata veriyor ve düzelmiyor ...
Bunun nedeni Windows'un Hibernation özelliği olabilir. Kafanızda "Windows'un bir özelliği nasıl böyle bir soruna yol açabilir?" sorusu canlanabilir. Hibernation; bilgisayarınızı kapattığınızda kapatma işlemi tamamlanmadan önce sistemi RAM'e yazarak bilgisayarınızı açmak istediğiniz zaman daha hızlı açılmasını sağlıyor. Genelde dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bir özellik ancak masaüstü bilgisayarlarda da hali hazırda bu özellik açık geliyor. Dilerseniz bu özelliği kapatmanızla alakalı açık kaynak kodlu bir araçtan yardım alabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Terminal:
  • Windows arama çubuğuna "Terminal" yazıyoruz.
  • Aramada çıkan sonuca sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğine tıklıyoruz.
  • Ekranda beliren yönetici iznine onay veriyoruz. Sonrasında Windows Powershell'in açıldığına emin olun.
Resim

CTT WinUtil: Bu uygulama üçüncü parti bir uygulamadır ve açık kaynak kodludur. Dilerseniz GitHub sayfasına buradan ulaşabilir ve detaylı okuma yapabilirsiniz: https://github.com/ChrisTitusTech/winutil
  • Açılan PowerShell'e aşağıdaki komutu giriyoruz.

Kod: Tümünü seç

irm "https://christitus.com/win" | iex
Resim
  • Bu komutu çalıştırdıktan sonra internet hızınıza göre belli bir süre sonra ekranınızda CTT WinUtil uygulaması açılacaktır.
Resim
  • Açılan uygulamada "Tweaks" sekmesi ne tıklıyoruz.
  • "Essential Tweaks" başlığı altındaki "Disable Hibernation" seçeneğini aktif ediyoruz.
  • Fare tekeri ile aşağı kaydırıp "Run Tweaks" tuşuna tıklıyoruz.
  • Bu işlem sonunda ekranınıza harici bir shell açılacak ve yaptığı tüm işlemleri görebileceksiniz.
  • İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Resim

Endişelenmenize gerek yoktur. Uygulama sistem geri dönüş noktasını otomatik olarak oluşturmaktadır. Şayet bu ayarlardan memnun olmazsanız sistem geri yükleme noktası ile sisteminizi ayar öncesi haline geri getirebilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde işletim sisteminizde istekleriniz doğrultusunda ince ayar yaparak, işletim sisteminizin daha az donanım kullanmasını da sağlayabilirsiniz. Aşağıda faydalanabileceğiniz bir video bırakıyorum.

Fahrenheit2
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen Fahrenheit2 »

Aynı sorunu bende yaşıyorum malesef. Yıllar sonra bir haber aldım Karaköy sunucusu açılacak diye. Sonrasında oyunu indirip bir bakayım dedim eski anıları yad etmek adına. Fakat kullanıcı adı şifre yazıp girdikten sonra kritik hata alıp oyuna bir türlü giremez oldum. Forumda çözüm önerilerinin hepsini denedim fakat nafile...
Sadece anılarımı yad etmek ve belki de tekrardan oynamak istemiştim. Eğer çözülürse, İdris'in yanına gidip müzik eşliğinde masmavi denizin tadını çıkaracağım...

“Donanım / Teknik Sorunlar” sayfasına dön