İşlemci Sorunu
-
- İskele Babası
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Sonuna Kadar
İşlemci Sorunu
Oyun yıllardır %30 ları anca görürdü şimdi işlemci kullanımı en az %70 lerde 90 a kadar vuruyor ikv kanatlandı uçuyor bu sorunun sıkıntının sebebi nedir ?
Sonuna Kadar - Beyazköşk
#DELERİM
#SAPLARIM
#DELERİM
#SAPLARIM
- afaik61
- İskele Babası
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ghosts of Anatolia
- Discord: Axcos
Re: İşlemci Sorunu
Selamlar.
Anladığım kadarıyla yüksek CPU kullanımı sorunundan muzdaripsiniz. Donanım özelliklerinizi ve yaşadığınız sorunun ekran görüntüsünü paylaşabilirseniz spesifik bir çözüm sunabileceğimi düşünüyorum.
İyi forumlar
Anladığım kadarıyla yüksek CPU kullanımı sorunundan muzdaripsiniz. Donanım özelliklerinizi ve yaşadığınız sorunun ekran görüntüsünü paylaşabilirseniz spesifik bir çözüm sunabileceğimi düşünüyorum.
İyi forumlar
-
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Sancak
Bende de aynı sorun var.Hiç bir sorun yoktu.
Son güncelleme sonrası İşlemciye yük binmeye başladı.Her pencere %20 kadar yük bindiriyor.Nedenini bulabildiniz mi ?
Satın aldığım yerden kopyaladım.Aşağıdaki gibi sistemim.
Sistem Özellikleri:
Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
NZXT Kraken X53 RL-KRX53-01 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
FSP HYPER 80+ PRO H3-700 700 W Power Supply
Vento VG07F RGB ATX Kasa
SAMSUNG DISK PCI-E 1TB NVME 980 PRO MZ-V8P1T0BW 7000/5000 MB/s
Gigabyte RTX 3070 Eagle OC 8G GV-N3070EAGLE OC-8GD 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı
Apacer Nox 32GB (4x8GB) DDR4 3600 MHz CL18 Gaming RAM (AH4U16G36C25YMBAA-2)
AMD Ryzen 7 5800X3D Sekiz Çekirdek 3.40 GHZ
Son güncelleme sonrası İşlemciye yük binmeye başladı.Her pencere %20 kadar yük bindiriyor.Nedenini bulabildiniz mi ?
Satın aldığım yerden kopyaladım.Aşağıdaki gibi sistemim.
Sistem Özellikleri:
Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
NZXT Kraken X53 RL-KRX53-01 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
FSP HYPER 80+ PRO H3-700 700 W Power Supply
Vento VG07F RGB ATX Kasa
SAMSUNG DISK PCI-E 1TB NVME 980 PRO MZ-V8P1T0BW 7000/5000 MB/s
Gigabyte RTX 3070 Eagle OC 8G GV-N3070EAGLE OC-8GD 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı
Apacer Nox 32GB (4x8GB) DDR4 3600 MHz CL18 Gaming RAM (AH4U16G36C25YMBAA-2)
AMD Ryzen 7 5800X3D Sekiz Çekirdek 3.40 GHZ
- afaik61
- İskele Babası
Esenlikler.ZAMANSIZZZZZ yazdı: ↑17 Tem 2024 14:34 Bende de aynı sorun var.Hiç bir sorun yoktu.
...
Bu konuyla alakalı herhangi bir sonuca ulaşamadık. Sistem ya da oyun güncellemesinden kaynaklanıyor olabileceği gibi donanımdan da kaynaklanıyor olabilir. Sistem özelliklerinize baktığımda sistemi darboğaza düşürecek ya da performans kaybı yaşatacak bir uyumsuzluk göremedim. Bu bilgiler ışığında denememiz gereken birkaç adım seziyorum.
Bu adımlar kısaca;
- Bilgisayarınızı Kaspersky ve Malwarebytes ile taratın. Çıkan sonuçta herhangi bir tehdit unsuru varsa kaldırın ya da karantinaya alın.
- Sistem ve donanım güncellemelerinizi kontrol edin. Yazılım sürümleri kimi zaman hata içeriyor olabilir. Sisteminizi en son sürüme güncellemek ya da bir önceki yazılım sürümlerine düşürmek sorunu çözebilir.
- Donanımınızın bakımlarını kontrol edin. Bu konu hususunda araştırmam sonucu birçok forumda termal macun ve sistemde biriken tozlar sistemin aşırı ısınmasına ve donanımın performansının düşmesine neden oluyor.
İyi forumlar
Aynı problem bendede mevcut, termal macun yeni değişti bir güncelleme yaptılar oyunun işlemci kullanımı ne hale geldi yeni sunucu gelirse vay halimize
APARTMAN LAMBASININ BİLE FARK ETMEDİĞİ İNSANLARLA UĞRAŞIYORUZ ...
- afaik61
- İskele Babası
Esenlikler.
Sorunun donanım ve yazılımdan kaynaklanabileceği gibi oyundan da kaynaklanma ihtimali vardır. Oyunu silip tekrar yüklemek en ilkel çözümlerden birisi olabilir. Devam eden sorundan muzdarip olan arkadaşlar için yeni bir çözüm sunacağım.
Uygulama uyumluluğu
Tüm işlemci çekirdeklerini aktifleştirme:
Gereksiz arkaplan hizmetlerini kapatma:
Başlangıç uygulamalarını düzenleme:
İyi forumlar
Sorunun donanım ve yazılımdan kaynaklanabileceği gibi oyundan da kaynaklanma ihtimali vardır. Oyunu silip tekrar yüklemek en ilkel çözümlerden birisi olabilir. Devam eden sorundan muzdarip olan arkadaşlar için yeni bir çözüm sunacağım.
Uygulama uyumluluğu
- İstanbul Kıyamet Vakti kısayoluna sağ tıklayın ve açılan listeden "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
- Açılan pencerede "Uyumluluk" sekmesine tıklayın.
- "Uyumluluk Modu" başlığı altında "Bu uygulamanın çalıştırılacağı uyumluluk modu" seçeneğini aktifleştirin.
- "Uyumluluk Modu" başlığı altındaki seçim listesinden dilediğiniz Windows sürümünü seçin.
- "Tamam" tuşuna tıklayarak ayarları kaydetmeyi unutmayın.

Tüm işlemci çekirdeklerini aktifleştirme:
- Klavyeden Windows + R tuşlarına basın.
- Açılan "Çalıştır" penceresinde yazı kutusuna msconfig yazın.

- Sistem yapılandırması uygulamasının açıldığına emin olun. Sistem yapılandırması uygulamasında sırasıyla "Önyükleme" sekmesine tıklayın ve "Gelişmiş seçenekler" tuşuna tıklayın.
- Gelişmiş önyükleme seçenekleri sayfasının açıldığından emin olun. Açılan pencerede "İşlemci sayısı" seçeneğini aktifleştirin ve hemen altındaki seçim kutusundan listedeki azami(en yüksek) sayıyı seçin.

- Tüm adımları tamamladıktan sonra "Tamam" tuşlarına tıklayarak ayarları kaydetmeyi, sonrasında da bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Gereksiz arkaplan hizmetlerini kapatma:

- Sistem yapılandırması uygulamasının açıldığına emin olun. Ardından "Hizmetler" sekmesine tıklayın.
- Pencerenin sol alt kısmındaki "Tüm Windows hizmetlerini gizle" seçeneğini aktifleştirin. Bu seçenek listeyi filtreleyerek ihtiyacımız olan Windows hizmetlerini kapatmamızın önüne geçecektir.
- Listede aktif olarak kullanmadığınız uygulama hizmeti varsa teker teker devre dışı bırakınız. Dilerseniz hepsini aynı anda devre dışı bırakmak için pencerenin sağ alt kısmında bulunan "Tümünü Devre Dışı Bırak" tuşuna tıklayabilirsiniz.

- Tüm adımları tamamladıktan sonra "Tamam" tuşuna tıklayarak ayarları kaydetmeyi, sonrasında da bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
Başlangıç uygulamalarını düzenleme:

- Sistem yapılandırması uygulamasının açıldığına emin olun. Ardından "Başlatma" sekmesine tıklayın.
- Açılan sekmede pencere ortasında bulunan "Görev yöneticisini aç" tuşuna tıklayın. Görev yöneticisi açılacaktır ve sistem açılırken aktif olacak olan uygulamalar listelenecektir.
- Kullanmadığınız uygulamaları üzerine sağ fare tuşu ile tıklayıp açılan menüden "Devre dışı bırak" seçeneği ile devre dışı bırakın. Endişelenmeniz gereken bir durum yoktur. Uygulamalar devre dışı olduğu halde dilediğiniz zaman uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu işlem sadece sistem açılışı esnasında uygulamaların otomatik açılmasını engeller.

- Tüm adımları tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.
İyi forumlar
Yazdıklarını okudum ve bunlar bildiğim şeyler zaten denendi değişen bişey yok bu genel bir problem güncelleme yaptılar oyuna sonrasında oluşan bir hata herkeste var ama kimse kontrol etmediği için farkında değil oyun yüzde 30 işlemciyi geçmez iken şuanda yüzde 80 nin altına düşmeyip 100 lere çıkıyor mümkünse güncelleme yapmasınlar bu oyuna ne zaman bişey yapsalar başka bir tarafı yıkıyolar
APARTMAN LAMBASININ BİLE FARK ETMEDİĞİ İNSANLARLA UĞRAŞIYORUZ ...
-
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Sancak
Selam,
Elinize sağlık.Güzel açıklayıcı bir yazı olmuş.
Dediğiniz her şeyi yaptım.Oyunu dahi sildim.Tekrar yükledim.Fakat ne yaptıysam olmuyor.
- Bilgisayar zaten temizdi.Tekrar temizledim.
- İKV sildim.Tekrar yükledim.
- Ayarlamaları da yaptım.
Aşağıdakilerden hangisini indirmek daha iyi olur ? Windows 11 Pro 64 Bit İşetim Sistemim.
Sa*****-Plus Downloads
Sa*****-Plus-x64-v1.13.7.exe (Windows 7, 8.1, 10, 11)
Sa*****-Plus-ARM64-v1.13.7.exe (Windows 10, 11)
Sa*****-Plus-x86-v1.13.7.exe (old 32-bit Windows 7, 8.1, 10)
Sa*****-Classic Downloads
Sa*****-Classic-x64-v5.68.7.exe
Sa*****-Classic-x86-v5.68.7.exe
Preview Builds
Sa*****-Plus Github Release Page
Dediğiniz her şeyi yaptım.Oyunu dahi sildim.Tekrar yükledim.Fakat ne yaptıysam olmuyor.
Aşağıdakilerden hangisini indirmek daha iyi olur ? Windows 11 Pro 64 Bit İşetim Sistemim.
Sa*****-Plus Downloads
Sa*****-Plus-x64-v1.13.7.exe (Windows 7, 8.1, 10, 11)
Sa*****-Plus-ARM64-v1.13.7.exe (Windows 10, 11)
Sa*****-Plus-x86-v1.13.7.exe (old 32-bit Windows 7, 8.1, 10)
Sa*****-Classic Downloads
Sa*****-Classic-x64-v5.68.7.exe
Sa*****-Classic-x86-v5.68.7.exe
Preview Builds
Sa*****-Plus Github Release Page
- afaik61
- İskele Babası
Esenlikler.ZAMANSIZZZZZ yazdı: ↑19 Tem 2024 15:07 Selam,
...
Yardımcı olamadığım için üzgünüm ama anlattığım şekilde düzenleme yaptıysanız en azından sistem performansınızın bir nebze de olsa düzeleceği kanaatindeyim. Anladığım kadarıyla bu yazınızda da "Sandboxie" indirmeye çalışıyorsunuz. Belirttiğiniz üzere sisteminiz Windows 11 ve 64 bit. Belirttiğiniz programın Plus-x64 ya da Classic-x64 versiyonunu indirmeniz yeterlidir.
İyi forumlar.
- afaik61
- İskele Babası
Esenlikler.rembrandt yazdı: ↑18 Tem 2024 23:44 Yazdıklarını okudum ve bunlar bildiğim şeyler zaten denendi değişen bişey yok bu genel bir problem güncelleme yaptılar oyuna sonrasında oluşan bir hata herkeste var ama kimse kontrol etmediği için farkında değil oyun yüzde 30 işlemciyi geçmez iken şuanda yüzde 80 nin altına düşmeyip 100 lere çıkıyor mümkünse güncelleme yapmasınlar bu oyuna ne zaman bişey yapsalar başka bir tarafı yıkıyolar
Önerdiğim çözüm yöntemlerinin işinize yaramamasına üzüldüm. Hâlâ aynı sorundan muzdaripseniz bunun fotoğrafını forumda paylaşabilir misiniz? Bu başlık altında gördüğüm yorumlar neticesinde 9 farklı cihazdan hem resmi İKV sürümü hem de İKV Asistanı ile deneme yaptım. Bu yaptığım denemeleri ayarlar olabilecek en yüksek seviyede ve 1080p çözünürlükte yaptım. Belirttiğim 9 cihazın da ayarlarını bozabildiğim kadar bozdum lakin azami CPU kullanımı %23.5'i geçmedi. Şayet belirttiğiniz sorunu ekran görüntüsü olarak aktarsanız alternatif çözüm yolları denemeye çalışabiliriz.
İyi forumlar