Vezirx27 yazdı: ↑17 Tem 2024 19:11Bu kadar tantanaya gerek yok her şey olduğu gibi kalsın ama şu itemlerin hasarları düşmesin bunu sunucu açılana kadar desteklicem çünkü mevcut oyunun en iyi hale gelmesini sağlayacak ve yapımı hepsinden daha kolay olacak çözüm budur. Diğer sunucularıda etkilemicek bu durum çünkü zaten herkes full ve madenler kopyalar dolup taştığı söyleniyor bu durumda olan sunuculara 59 seviye itemlerinin dizimi daha kolayken kimse çemberlitaş itemlerini elde etmek için uğraşmaz. Fakat Karaköy sunucusu için bu durum oyunu çok farklı bir boyuta geçircektir.
Mesela ben çemberli taş itemlerinden biraz dizip Büyükholde tılsım için mücadele etmek istiyorum önce karakterimin full olması için uğraşmak istemiyorum oyun bana bunu mecbur kılmasın. Daha sonrasında Karaköy itemleri için uğraşayım, bazı oyuncular direk karaköy için uğraşsın herkes amaçları farklı alanlara gitsin ve her yerde aktiflik sürsün oyuncular olarak en çok desteklememiz gereken durum budur aslında. Oyun daha uzun soluklu olacaktır yeni sunucuda yine gözlükler için mücadele vericez gözlükler anlamını yitirmeyecek çünkü hasar düşüşü olmadığı için. Herkes sığınak girmeye devam edecek maraton ayakkabı için oyuna başlamaktaki tek isteksizliğim bu durum bu konu bir çözüme ulaşsa hem maddi boyutta hemde zaman boyutunda daha fazlasını vermeye hazırım bu durum olmazsa oyun sadece tıkandığı yere kadar oynama düşüncesindeyim çünkü bir çok oyuncu bu tıkanmanın üstesinden gelemicek ve sıkılacak bırakacak yapın kardeşim şu itemlerin hasarlarını düşürmeme kısmını her bölge yine anlamlı olsun. Hatta Karaköydeki o başlangıç için üretilen asalarda kaldırsın hala çemberlitaş asaların kıymeti olsun hatta ejder asanın bile değeri olsun odak noktamız Karaköy olmasın zorunlu ilerleyiş olmasın oyunda ve benim için en önemli şeylerden biri oyun içindeki hiç bir eşyanın hiç bir bölgenin değeri azalmasın. Oyuncular olarak bu konuyu desteklemeliyiz oyunun mevcut durumda 49’a çekilmesi veyahut 49’dan sonra expi almaması gibi durumları yapmak bahsettiğim olayın yanında çok daha büyük işçilik isteyen bir durum olduğunu anlayan anlamayan herkes bunu bilebilir.
Aynen öyle. Bu müdahale oyundan alınacak keyfi ve çeşitliliği son derece arttıracaktır. Bu şekilde isteyen hol'e girer, isteyen sadece çemberli kasar, belli bi noktadan sonra da karaköy hareketlenmeye başlar.
Vezirx27 yazdı: ↑17 Tem 2024 19:11Herkes sığınak girmeye devam edecek maraton ayakkabı için oyuna başlamaktaki tek isteksizliğim bu durum bu konu bir çözüme ulaşsa hem maddi boyutta hemde zaman boyutunda daha fazlasını vermeye hazırım bu durum olmazsa oyun sadece tıkandığı yere kadar oynama düşüncesindeyim
dediğin gibi hasar düşmeme sağlansa bile maraton için bu geçerli olmaz yine düşmeye devam eder çünkü ana geliştirici ekip sınıf dengelerini bozduğu için 59'da M.A gözlük ve ayakkabı gelmediğini söylemişti , yani maraton işi tamamen yaş belki 69'a (!) yeni yeteneklerle yeni sınıf dengeleriyle anca
Vezirx27 yazdı: ↑17 Tem 2024 19:11 Herkes sığınak girmeye devam edecek maraton ayakkabı için oyuna başlamaktaki tek isteksizliğim bu durum bu konu bir çözüme ulaşsa hem maddi boyutta hemde zaman boyutunda daha fazlasını vermeye hazırım bu durum olmazsa oyun sadece tıkandığı yere kadar oynama düşüncesindeyim
dediğin gibi hasar düşmeme sağlansa bile maraton için bu geçerli olmaz yine düşmeye devam eder çünkü ana geliştirici ekip sınıf dengelerini bozduğu için 59'da M.A gözlük ve ayakkabı gelmediğini söylemişti , yani maraton işi tamamen yaş belki 69'a (!) yeni yeteneklerle yeni sınıf dengeleriyle anca
Geliştirici ekibe asla saygısızlık yapmak istemem fakat dikkat III tılsımı ile bir büyücünün olduğu yer patinaj çekerek yüremeye çalışması mı oyunu daha dengeli hale getirdi ? Şahsen bu oyunu yıllarca oynamış bir oyuncu olarak yüzlerce hatalar gördük ve yüzlerde hatalara bir şekilde kabullendik ama maraton itemlerin hiç bir zaman oyun içi dengesizlik yaşattığını düşünen tek bir oyuncu yoktur. Bu açıklamayı saygı değer Gorgar yapmıştı emeğine yüreğine sağlık fakat onun oyun yapımına emek verdiği kadar bizde oynanış kısmına emek vermişizdir oyuncuların sözü esas alınmalıdır genel olarak oynayan ve isteyen onlar. Benim tek başıma dediklerimi yapmasınlar fakat çoğunluğu göz önünde bulundurmak gerekli.
Vezirx27 yazdı: ↑17 Tem 2024 19:11Bu kadar tantanaya gerek yok her şey olduğu gibi kalsın ama şu itemlerin hasarları düşmesin bunu sunucu açılana kadar desteklicem çünkü mevcut oyunun en iyi hale gelmesini sağlayacak ve yapımı hepsinden daha kolay olacak çözüm budur. Diğer sunucularıda etkilemicek bu durum çünkü zaten herkes full ve madenler kopyalar dolup taştığı söyleniyor bu durumda olan sunuculara 59 seviye itemlerinin dizimi daha kolayken kimse çemberlitaş itemlerini elde etmek için uğraşmaz. Fakat Karaköy sunucusu için bu durum oyunu çok farklı bir boyuta geçircektir.
Mesela ben çemberli taş itemlerinden biraz dizip Büyükholde tılsım için mücadele etmek istiyorum önce karakterimin full olması için uğraşmak istemiyorum oyun bana bunu mecbur kılmasın. Daha sonrasında Karaköy itemleri için uğraşayım, bazı oyuncular direk karaköy için uğraşsın herkes amaçları farklı alanlara gitsin ve her yerde aktiflik sürsün oyuncular olarak en çok desteklememiz gereken durum budur aslında. Oyun daha uzun soluklu olacaktır yeni sunucuda yine gözlükler için mücadele vericez gözlükler anlamını yitirmeyecek çünkü hasar düşüşü olmadığı için. Herkes sığınak girmeye devam edecek maraton ayakkabı için oyuna başlamaktaki tek isteksizliğim bu durum bu konu bir çözüme ulaşsa hem maddi boyutta hemde zaman boyutunda daha fazlasını vermeye hazırım bu durum olmazsa oyun sadece tıkandığı yere kadar oynama düşüncesindeyim çünkü bir çok oyuncu bu tıkanmanın üstesinden gelemicek ve sıkılacak bırakacak yapın kardeşim şu itemlerin hasarlarını düşürmeme kısmını her bölge yine anlamlı olsun. Hatta Karaköydeki o başlangıç için üretilen asalarda kaldırsın hala çemberlitaş asaların kıymeti olsun hatta ejder asanın bile değeri olsun odak noktamız Karaköy olmasın zorunlu ilerleyiş olmasın oyunda ve benim için en önemli şeylerden biri oyun içindeki hiç bir eşyanın hiç bir bölgenin değeri azalmasın. Oyuncular olarak bu konuyu desteklemeliyiz oyunun mevcut durumda 49’a çekilmesi veyahut 49’dan sonra expi almaması gibi durumları yapmak bahsettiğim olayın yanında çok daha büyük işçilik isteyen bir durum olduğunu anlayan anlamayan herkes bunu bilebilir.
Bence en mantıklısını arkadaşımız söylemiş. İtemlerin özellikleri hiç düşmesin hem eski itemlerin bi manevi değeri olur hemde yeni sunucu için exp kısıtlama vb. işlerle tantana yapmamıza gerek kalmaz umarım orti buraları okuyordur
Vezirx27 yazdı: ↑17 Tem 2024 19:39Geliştirici ekibe asla saygısızlık yapmak istemem fakat dikkat III tılsımı ile bir büyücünün olduğu yer patinaj çekerek yüremeye çalışması mı oyunu daha dengeli hale getirdi ? Şahsen bu oyunu yıllarca oynamış bir oyuncu olarak yüzlerce hatalar gördük ve yüzlerde hatalara bir şekilde kabullendik ama maraton itemlerin hiç bir zaman oyun içi dengesizlik yaşattığını düşünen tek bir oyuncu yoktur. Bu açıklamayı saygı değer Gorgar yapmıştı emeğine yüreğine sağlık fakat onun oyun yapımına emek verdiği kadar bizde oynanış kısmına emek vermişizdir oyuncuların sözü esas alınmalıdır genel olarak oynayan ve isteyen onlar. Benim tek başıma dediklerimi yapmasınlar fakat çoğunluğu göz önünde bulundurmak gerekli.
2018'de 59 level testlerinde dengeyi bozduğuna kanaat getirdiler hocam muhtemelen belki mob testlerinde belki dediğin gibi savaşçı-büyücü karşılaşmalarında denediler büyücü çok üstün geldiyse demek ki ,
Ama bizzat Gorgar'ın deyimiyle söylüyorum ikv " bitmiş " bir oyun , yani bitmişten kasıt full paket hazır bir oyun , bitmiş bir proje , hasar azaltılmasının kaldırılması gibi radikal değişiklikler kolay kolay yapılmaz , Orti bitmiş hazır bir projede değişiklik yapmak istemez , yerinde kim olsa yapmak istemez açıkçası çünkü proje lideri bitmiş böyle hazır diyorsa bitmiştir hazırdır
İKV'nin bittiğini sadece geliştirici ekip kendi içinde söyledi. Baktığında evet tekrar bir milyon oyuncuya ulaşacak gibi durmuyor ancak var olan kitle oyunu yıllarca ayakta tutabilir ve gelen yenilikler oyundaki kitleyi artırabilir bile.
Orti bunun mümkün olmadığını söylemişti forumda sanırım, dediğiniz gibi bir olayın oluru olsaydı zaten direk 49 yerine önce 39'dan başlayabilirdi diye düşünüyorum. 1 sene kadar 39 gider ardından 49 ardından Çemberlitaş ardından da 59 güncellemesini alırdı sunucu tıpkı WoW Classic gibi.. Bu esnada da şirket tekrardan kazancını arttırır ve yenilik için yeterli bütçeye sahip olurdu.
En azından güzel bir başlangıç, 49 seviyede holde dolaşmak isteyenlerinizi anlıyorum fakat 53 54 seviyede holde dolaşmanın daha kolay olacağını düşünüyorum; su akıp yatağını bulacaktır.
Güzel Dostluklar Edinmek İçin Buradayız, Bu Oyunun da Oyuncularının da yeri hep ayrı kalacaktır EMİNÖNÜ ve KARAKÖY sunucusundan selamlar Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Norm Düzenlemesi Hemen Şimdi
Şöyle bir şey de olabilir GM ler istediği levele yükseltip düşürebilme yetkileri var bildiğim kadarıyla 54 seviyeye ulaşanlar talepleri doğrultusunda tekrar 49 seviyeye düşürebilirler.
Bilmediğimden soruyorum . Grup bölgesinde ki Yaratıkların seviyesini 40 yapıp canını yüksek tutmak nasıl olur bu sayede grup bölgesinde exp kasma olayı kalkmış olur. Diğer sunuculara da yansıyorsa bu durum bence yansımalı.