Merakımdan
- teqgar
- İskele Babası
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: binsekizyüzseksenbir
Merakımdan
Şu anda güncel tartışmalarımızdan birisi sen seviye atladın, karaköye 500 hs girdin vs vs büyük bir çoğunluk 49 seviyede kalıp çt itemlerini tamamlamak istiyor haklılar, benim burada direkt olarak sorum Ortiye'dir. Bir oyunda maks seviyeyi veya maks seviyenin neye göre belirlenip belirlenmeyeceği gibi bir çok etken çok basit bir şekilde yapılmaktadır. Kendisi yapmak istemiyor mu, yoksa yapamamakta mı. Günümüzde ki çoğu mmo türünde mevcuttur sizler seviye atlamak istemezseniz atlamazsınız bu kadar basit. Örnek vermek gerekirse, ben 35 seviye stack bir oyuncu veya 49 seviye bir stack oyuncu olabilirim neden bana oyunu 59 seviyede oynama zorunluluğu veriliyor bunu anlamamaktayım, bence bu saçma sistem değiştirilebilir, sadece ben değil bir çok forumdan yazılım hakkında bilgisi olan en az 3-5 kişi çıkacaktır içlerinde ful stacklerde olacaktır. Belirttiğim durumu oyuna yapmak gerçekten çok kolay bir şey, lütfen kimse yok sunucu kasar, oyun motoru falan yazmasın arkadaşlar. Keyifli forumlar.
- Lighthouse
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Brothership Of Nobility
- Discord: recthaltouche
Re: Merakımdan
İnsanın başına ne gelirse bundan gelir hocam.
2009 - 2012 Beyazköşk
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
2012 - 2017 Kuklacı
2017 - 2024 Eminönü
2024 Karaköy
- hattihumayun
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Anka
- teqgar
- İskele Babası
hattihumayun yazdı: ↑17 Tem 2024 14:58Ortiye güzel nickmiş hocam , kadın char açıp kullanılabilir
Nerden baksan iyi cevap aradığım tarzda harikasınnn
-
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Elbet Bir Gün
- Discord: aquLiar
Site üzerinden nasıl tesla gözcü aktif ediliyorsa onun benzeri bir sistemle oyun içine bir eklenti veya bir eşya eklemeden de bu sistem yapılabilir galiba. Tabi bu arkasında ne gibi problemleri getirir bilemeyiz.

- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
Burada olay geliştirme eforu ve test maliyetinden ziyade server bazında farklılaşmaya gidilememesi muhtemelen. Yeni sunucu için yapılacak düzenlemenin, mevcut sunuculardaki oyuncular üzerinde dezavantaj yaratmaması gerekiyor.
Ha diyebiliriz ki mevcut sunucularda oyunun içinden geçilmiş, adeta PvP serverına dönüşmüş. O apayrı bir beyin fırtınası.
Ha diyebiliriz ki mevcut sunucularda oyunun içinden geçilmiş, adeta PvP serverına dönüşmüş. O apayrı bir beyin fırtınası.
- teqgar
- İskele Babası
Yani açıkçası mevcut sunucular bilmiyorum benim fikrime göre komple kapansa yeridir. Son 6-7 yıldır oralarda oynanan oyunun ikv ile alakası yok. Milyonlarca maden para, oyun parasının çöp olduğu bir oyunu sık göremezsin yani ondan bence yeni sunucuda yapılan eylemlerin oraları da etki altına alması çok sorun olmamalı, onu da geçtim bunu sunucu bazlı ayarlamak yine çok zor bir şey olmayacaktır.turkoxHAMSTER yazdı: ↑17 Tem 2024 16:07 Burada olay geliştirme eforu ve test maliyetinden ziyade server bazında farklılaşmaya gidilememesi muhtemelen. Yeni sunucu için yapılacak düzenlemenin, mevcut sunuculardaki oyuncular üzerinde dezavantaj yaratmaması gerekiyor.
- sonofnewage
- Acemi Savaşçı
Hocam biliyorsunuz ki genişleme paketleri geldiğinde sağlık hasar ve düşman canları/hasarları gibi birçok konuda değişiklikler yapıldı. Bunların tamamının oyun dengesine etkisi zamanında 49 seviye olan oyunun düzeninden tamamen farklı. Dediğiniz sınırlama mantıklı mesela 49 seviyeden sonra oyuncuların seviye atlaması engellenip görevler gösterilmezse sorun çözülür gibi düşünebiliyoruz ancak bunun gibi birçok değişiklik var. En basitinden karaköy bölgesine geçişte eklenen kayıkları düşünün. Oyun haritaları tek parça olarak zamanında geliştirme yapan ekip tarafından hazırlandı ve muhtemelen bu değişikliği yapabilecek insan şu anda yönetimde yoktur. Orti geldiğinden beri yapılan değişikliklere bakıldığında zaten tamamının ya hata düzeltmeleri ya da sunucu tarafındaki değişiklikler olduğunu görebilirsiniz. 49 seviye düzenlemesi gelirse tüm sunucular için gelir, bunun kabul edeni olacağı gibi kabul etmeyeni de olacaktır. Hali hazırda binlerce oyuncunun milyonlarca saatlik verisini ve hazırdaki hesaplarını da hesaba katmanız lazım. Oyunun Arz ve lodos genişleme paketindeki halinin kaynak kodları derlenip yeni sunucularda açılmadığı sürece oyundaki 59 seviye sınırının 49 seviyeye gelmesi hem teknik olarak hem de oyun dengesi açısından mümkün değil. Bir de kendi görüşüm olarak şunu ekleyeyim, aylarca emek verip çıkardıkları bir genişleme paketinin ve seviyelerin kaldırılmasını hiçbir ekip istemez. Gönül isterdi ki 49'a çekilmesini değil de, düzgün ve sağlam bir ekip ile 69 seviyeye zamanının Derindeki sır veya Çemberlitaşı gibi bir paketle yükseltimesini isteyelim ancak biz de artık en azı ile yetinmeye alıştık.
- Vezirx27
- Antrepo Bekçisi
- Lonca: <LIL>
Bu kadar tantanaya gerek yok her şey olduğu gibi kalsın ama şu itemlerin hasarları düşmesin bunu sunucu açılana kadar desteklicem çünkü mevcut oyunun en iyi hale gelmesini sağlayacak ve yapımı hepsinden daha kolay olacak çözüm budur. Diğer sunucularıda etkilemicek bu durum çünkü zaten herkes full ve madenler kopyalar dolup taştığı söyleniyor bu durumda olan sunuculara 59 seviye itemlerinin dizimi daha kolayken kimse çemberlitaş itemlerini elde etmek için uğraşmaz. Fakat Karaköy sunucusu için bu durum oyunu çok farklı bir boyuta geçircektir.
Mesela ben çemberli taş itemlerinden biraz dizip Büyükholde tılsım için mücadele etmek istiyorum önce karakterimin full olması için uğraşmak istemiyorum oyun bana bunu mecbur kılmasın. Daha sonrasında Karaköy itemleri için uğraşayım, bazı oyuncular direk karaköy için uğraşsın herkes amaçları farklı alanlara gitsin ve her yerde aktiflik sürsün oyuncular olarak en çok desteklememiz gereken durum budur aslında. Oyun daha uzun soluklu olacaktır yeni sunucuda yine gözlükler için mücadele vericez gözlükler anlamını yitirmeyecek çünkü hasar düşüşü olmadığı için. Herkes sığınak girmeye devam edecek maraton ayakkabı için oyuna başlamaktaki tek isteksizliğim bu durum bu konu bir çözüme ulaşsa hem maddi boyutta hemde zaman boyutunda daha fazlasını vermeye hazırım bu durum olmazsa oyun sadece tıkandığı yere kadar oynama düşüncesindeyim çünkü bir çok oyuncu bu tıkanmanın üstesinden gelemicek ve sıkılacak bırakacak yapın kardeşim şu itemlerin hasarlarını düşürmeme kısmını her bölge yine anlamlı olsun. Hatta Karaköydeki o başlangıç için üretilen asalarda kaldırsın hala çemberlitaş asaların kıymeti olsun hatta ejder asanın bile değeri olsun odak noktamız Karaköy olmasın zorunlu ilerleyiş olmasın oyunda ve benim için en önemli şeylerden biri oyun içindeki hiç bir eşyanın hiç bir bölgenin değeri azalmasın. Oyuncular olarak bu konuyu desteklemeliyiz oyunun mevcut durumda 49’a çekilmesi veyahut 49’dan sonra expi almaması gibi durumları yapmak bahsettiğim olayın yanında çok daha büyük işçilik isteyen bir durum olduğunu anlayan anlamayan herkes bunu bilebilir.
Mesela ben çemberli taş itemlerinden biraz dizip Büyükholde tılsım için mücadele etmek istiyorum önce karakterimin full olması için uğraşmak istemiyorum oyun bana bunu mecbur kılmasın. Daha sonrasında Karaköy itemleri için uğraşayım, bazı oyuncular direk karaköy için uğraşsın herkes amaçları farklı alanlara gitsin ve her yerde aktiflik sürsün oyuncular olarak en çok desteklememiz gereken durum budur aslında. Oyun daha uzun soluklu olacaktır yeni sunucuda yine gözlükler için mücadele vericez gözlükler anlamını yitirmeyecek çünkü hasar düşüşü olmadığı için. Herkes sığınak girmeye devam edecek maraton ayakkabı için oyuna başlamaktaki tek isteksizliğim bu durum bu konu bir çözüme ulaşsa hem maddi boyutta hemde zaman boyutunda daha fazlasını vermeye hazırım bu durum olmazsa oyun sadece tıkandığı yere kadar oynama düşüncesindeyim çünkü bir çok oyuncu bu tıkanmanın üstesinden gelemicek ve sıkılacak bırakacak yapın kardeşim şu itemlerin hasarlarını düşürmeme kısmını her bölge yine anlamlı olsun. Hatta Karaköydeki o başlangıç için üretilen asalarda kaldırsın hala çemberlitaş asaların kıymeti olsun hatta ejder asanın bile değeri olsun odak noktamız Karaköy olmasın zorunlu ilerleyiş olmasın oyunda ve benim için en önemli şeylerden biri oyun içindeki hiç bir eşyanın hiç bir bölgenin değeri azalmasın. Oyuncular olarak bu konuyu desteklemeliyiz oyunun mevcut durumda 49’a çekilmesi veyahut 49’dan sonra expi almaması gibi durumları yapmak bahsettiğim olayın yanında çok daha büyük işçilik isteyen bir durum olduğunu anlayan anlamayan herkes bunu bilebilir.
- teqgar
- İskele Babası
Bir tantanadan ziyade belli bir zorunluluk içerisinde oynamak bana saçma gelmekte ben belki 49 levelde holde cirit atmak istiyorum hakir kovalamak yerine holde tılsım kovalamak istiyorum tam olarak demek istediklerim bunlardır. Oynayışın çeşitlenmesi demek istediğim ayrıca bu belli ölçüde yoğunluğu azaltacaktır. Bu durum sayesinde hakir örnek vermek gerekirse 6 grup yerine 4 grup olacaktır, farklı şeyler yapma olanağı da olacaktır. Ben gibi takıntılı kişiler diğer tüm bosslardan eksikleri bitmeden belki de karaköye geçmeyecektir.