Karaköy Sunucusu Artılar Eksiler

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ed67ed
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Marvel
Discord: end95

Karaköy Sunucusu Artılar Eksiler

Mesaj gönderen ed67ed »

Herkes duyuruyu gördü ve heyecanlandı. Şimdi burada gelecek yeni sunucunun artılarını ve eksilerini konuşalım. Basit bir liste yaparak öncülük etmek istiyorum.

Artılar
1. Herkesin eşit başlayarak sıfırdan eski İKV'yi yeniden tatması.
2. Piyasalar normal paraya dönecek.
3. Eskisi gibi madenlerde rekabet olacak.
4. Düşük seviye eşyalar değer kazanacak.
5. Yeni bir oyuna başlama gibi olacak, tek farkı bu oyun hakkında çok fazla bilgimiz olacak.

Eksiler
1. Oyuncular tek sunucuya yükleneceği için girişlerde sıkıntı oluşacak ve plus paketi olmayanların girmesi çok zor olacak.
2. Plus paketsiz oyuna giriş olmayacağı ve plus paket alanların hızlı exp kasacağından ve hızlı 55 seviye olunacağı için eşyalardan verim almak çok zor olacak.
3. Sunucunun 59 seviye olarak başlayacağını varsayarsak Grup Bölgeleri'nde boss kesmek zor olacak ve istenilen canlılık olmayacak.
4. Grup bölgesine girmek ve eşya düşürmek bir işe yaramayacak.
5. Tılsım sistemi en başta geleceği için oyuncular tılsımsız oynarken sıkılacak ve oyunu bırakacak.
6. Eskisi gibi madenlerde rekabetin olacak olması kavgaların artmasına neden olacak.
7. Hem görev yapılacak yerler hem de exp kasılacak yerler çok dolu olacak ve kavgalar olacak.
8. Sunucunun bugünkü haline gelmesi çok fazla zaman alacak.
9. Tılsım ve item üretimi nerdeyse sıfıra yakın olacak.
10. Tekil oyuncular kesinlikle ilk 2-3 ay oyunda bir şey elde edemeyecekler.
11. Online süresi fazla olan kitle oyunun piyasasını ve gidişatını belirleyecek.
12. Klan savaşları sıfıra yakın olacak.
13. Karaköy ilk geldiğinde olan boss kaçırma olayları bu sefer düşük seviye bosslar için de olabilir.

Genel olarak özetlemek gerekirse herkes bir şeyler istiyor fakat sunucu beklenenin sadece %20-30'unu anca karşılayacak. Yeni sunucuya başlamak isteyen varsa bunu düşünerek başlamasında fayda var. Aklıma şuanda bunlar geldi. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Boludanoyuncu
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Re: Karaköy Sunucusu Artılar Eksiler

Mesaj gönderen Boludanoyuncu »

Sizin düşünceleriniz fakat bazılarına katılmıyorum.
1. Oyuncular tek sunucuya yükleneceği için girişlerde sıkıntı oluşacak ve plus paketi olmayanların girmesi çok zor olacak.
2. Plus paketsiz oyuna giriş olmayacağı ve plus paket alanların hızlı exp kasacağından ve hızlı 55 seviye olunacağı için eşyalardan verim almak çok zor olacak.
*Bir oyuncunun 55 olması, oyunun delisi değilse 1 haftadan aşağı olmayacaktır. Kimse size üst seviyelerden gelip yardım edemeyecek. Bunu unutmayın lütfen.
3. Sunucunun 59 seviye olarak başlayacağını varsayarsak Grup Bölgeleri'nde boss kesmek zor olacak ve istenilen canlılık olmayacak.
*Aksine, Gaffarı kesebilmek için grup bölgeleri özellikle sığınak ve miğrat çok dolu olacaktır.
4. Grup bölgesine girmek ve eşya düşürmek bir işe yaramayacak.
5. Tılsım sistemi en başta geleceği için oyuncular tılsımsız oynarken sıkılacak ve oyunu bırakacak.
*Tılsım kasmanın vereceği emek daha çok çekici olacaktır.
6. Eskisi gibi madenlerde rekabetin olacak olması kavgaların artmasına neden olacak.
*Maden çekmenin eğlencesi geri gelecektir.
7. Hem görev yapılacak yerler hem de exp kasılacak yerler çok dolu olacak ve kavgalar olacak.
8. Sunucunun bugünkü haline gelmesi çok fazla zaman alacak.
*Herkesin istediğide budur hocam, emekle kasılmış olmak
9. Tılsım ve item üretimi nerdeyse sıfıra yakın olacak.
*İlk başlarda evet fakat 6 ay sonra itemler ortaya çıkacaktır.
10. Tekil oyuncular kesinlikle ilk 2-3 ay oyunda bir şey elde edemeyecekler.
11. Online süresi fazla olan kitle oyunun piyasasını ve gidişatını belirleyecek.
*Zaten bu olası bir şey ki, oyunda en çok zaman geçiren kişi daha çok aktif olacaktır.
*Hayırr, 29 35 seviylerde bile eğlenceli savaşlar olacaktır.
13. Karaköy ilk geldiğinde olan boss kaçırma olayları bu sefer düşük seviye bosslar için de olabilir.
*İtem düşmeyecek boss'lar için kim kaçırsın.
Pasaxkurt
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları
Discord: Toutestalle

Mesaj gönderen Pasaxkurt »

Katılıyorum. Bir üst seviye eşyaya, bölgeye geçmek için tüm seti tamamlamanın gerek olmadığını düşünen biriyim, örnek olarak alman set düşürmekle dizmekle kimse uğraşmaz, başka bir örnek sığınak eşyalarını fullemeden de diğer bölgeleri bir şekilde dönebileceğimizi düşünüyorum, önceden zaten top tier itemlar onlar olduğu için dizmeye çalıştık. Düşük seviyelerde ki madenler, klan savaşları vb. şeylerin özlemini çekerken güncellemeleri adım adım getirmek daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Buna da şükür, hayırlı olsun. :relieved:
Kullanıcı avatarı
hattihumayun
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen hattihumayun »

Boludanoyuncu yazdı: 05 Tem 2024 17:02
*Aksine, Gaffarı kesebilmek için grup bölgeleri özellikle sığınak ve miğrat çok dolu olacaktır.

*Hayırr, 29 35 seviylerde bile eğlenceli savaşlar olacaktır.

12.Madde - En az 2 yıl klan savaşı dönmez kimse klana bile girmez , karaköy geldiğinde ilk 2 sene klanda olan bile yoktu tüm bosslar klansız kesilirdi , 2. 3. seneden itibaren savaşlar yavaştan başladı
3.Madde - Bence de kimse grup bölgesiyle uğraşmaz canlılık olmayacak , yoksa ejder asa nucleus set dizmeye kalksan en az 6-7 ay sürer , hadi eşyaları dizdin onlar işine de yaramayacak sadece 1 kez gaffarı keserken kullanıp çöpe atacan , 6-7 ayını sadece 1 kez (bir) 45 dakika gaffar kesebilmek için item dizmeye ayıracak işsiz varsa buyursun uğraşsın :grin:
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Bu tür durumlarda artılar, eksileri ortadan kaldırır hocam :+1:
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Bu tür durumlarda artılar, eksileri ortadan kaldırır hocam :+1:
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:

“Genel Etkileşim” sayfasına dön