FPS Kaybı ve Yüklenemeyen Kısımlar

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
azade
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Anadolu Nefesi

FPS Kaybı ve Yüklenemeyen Kısımlar

Mesaj gönderen azade »

Öncellikle herkese merhaba. İKV'de almış olduğum düşük FPS değerleri ve yüklenemeyen bazı yapı kısımlarından bahsedeceğim.
Güçlü bir windows 11 bilgisayara sahip olduğum halde oyundan düşük FPS alıyorum. Grafiklerden dolayı mı diye düşündüğümden ayarları kıstıktan sonra bile düşük FPS değeri alıyorum. Bu FPS kayıpları yaşadığım esnada ve bazı zamanlarda bazı binaların yüklenmesinde sıkıntı yaşıyorum. Oyunu defalarca tamamen bilgisayarımdan kaldırtıktan sonra yeniden temiz bir şekilde indirmeme rağmen hala aynı düşük FPS değeri ve aynı bina yüklenme sıkıntısı alıyorum. Bu sıkıntılar yüzünden defalarca kritik hatalar alıp oyundan düşüyorum. Oyunun güncel sistemlere uygun olup olmadığı konusunda düşüncelerim var.
Bu konuda herhangi bir çözümü, bilgisi veya yaşanmışlığı olan varsa yanıtlayabilirse çok sevinirim.
Yenikayra->AnyOneStopMe
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Re: FPS Kaybı ve Yüklenemeyen Kısımlar

Mesaj gönderen SalurBeyi »

Fps düşmesi konusunun çözümü bilgisayarı yeniden başlatmak.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Kullanıcı avatarı
azade
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen azade »

Kaç kere yeniden başlattım bir bilsen. Bu özelliklere sahip cihazın güncel oyunlarda 300-400 arası fps alırken ikv de tüm ayarları kısmama rağmen düşük fps(20-50) alması çok garip bir durum. Ayrıca etraftaki cisimlerin adeta yanıp sönüyomuş gibi kaybolup geri gelmesi de var.
Yenikayra->AnyOneStopMe
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen HollyShit »

F9 veya F10 olması gerek ; Senkronizasyon kilidini kaldırıyor. Böylelikle alabileceğiniz en yüksek değerde FPS alabilirsiniz. Tabii ki game engine ne kadar müsade ediyorsa bulunduğunuz alanda.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
Dofians
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Dofians »

zikirmatik yazdı: 20 Mar 2022 21:40
bu video yardımcı oldu oyun hakikaten sabit 120fps gayet akıcı ve sfx kayması yada başka herhangi bi sorun yaşamıyorum
Since 2008
Kullanıcı avatarı
Edna
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen Edna »

Yaşadığınız hataların birçok sebebi olabilir.

Oyunlarda en iyi performansı alabilmek için sürücülerinizi güncel tutmanız önemlidir ancak en yeni bazı sürücüler İKV gibi eski oyunların düzgün çalışmasını engelleyebilmektedir. Burada önemli olan hangi donanım bileşeninin bu anormal duruma neden olduğunu belirleyebilmek ve yazılımını daha stabil bir sürümle değiştirmektir.

Oyunun açık olduğu esnada işlemci, ram, disk ve GPU kullanımlarını kontrol edin. Herhangi bir bileşen %100 kullanım değerini görmekteyse darboğaz oluşturuyor demektir. Eğer donanımsal bir sorun yoksa bu durumu sürücü yazılımını değiştirerek çözmeniz mümkün olabilir.

Dahili ve harici, çift ekran kartına sahip sistemlerde oyununuz için varsayılan ekran kartı yanlış belirlenmiş ise bunu değiştirmeniz gerekir. Grafik kartınıza ait denetim sekmesinden İKV için Yüksek Performanslı ayarı seçtiğinizden emin olun.

Düzgün kurulum yapsanız bile güvenlik amaçlı bazı yazılımlar oyuna ait kritik dosyaları silebilir veya değiştirebilir, bu durumda oyununuz beklendiği gibi çalışmaz.

Şayet İKV oynamak bilgisayardaki birinci önceliğiniz ise temiz bir Win 8.1 kurulumunu tercih etmenizi öneririm. Zira oyunu açtığımız "istanbul.exe" dosyası Win 10 ve sonrası işletim sistemlerinde beklenmedik hatalar verebilmektedir.

Sorununuzun daha farklı birçok nedeni olabilir. Teknik bilgisi olan bir tanıdığınızdan remote yardım alırsanız problemi daha iyi analiz edecektir.
Edna (2007-2019)
Kullanıcı avatarı
Equalero
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1

Mesaj gönderen Equalero »

Hiç bir sorun yok bilgisayarınızda tamamen oyundan kaynaklı bir durum defalarca test ettim

Tenha bir bölgede olursan 24 saat boyunca fbs kaybı yaşamazsınız.

Kalabalık bir ortamlara gidersen sürekli gezersen kare sayısı yükseldikçe oyunda kasmaya başlıyor.

Sisteminizde hiç bir sorun yok son sistem zaten güncel herşey ya oyundan çıkman gerekiyor yada reset atınca düzeliyor.

Mesela cod2 Remasted veya as. Creed vallaha oynuyorum saatlerce açık bir sorun yok da İKV girince mi benim PC im de sorun oluyor ???
Champion Class

KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
Kullanıcı avatarı
azade
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen azade »

Equalero yazdı: 23 Mar 2022 12:19 Hiç bir sorun yok bilgisayarınızda tamamen oyundan kaynaklı bir durum defalarca test ettim

Kalabalık bir ortamlara gidersen sürekli gezersen kare sayısı yükseldikçe oyunda kasmaya başlıyor.

Sisteminizde hiç bir sorun yok son sistem zaten güncel herşey ya oyundan çıkman gerekiyor yada reset atınca düzeliyor.

Mesela cod2 Remasted veya as. Creed vallaha oynuyorum saatlerce açık bir sorun yok da İKV girince mi benim PC im de sorun oluyor ???
Dediğin gibi oyuna girer girmez FPS değerim yükselsin diye direkt olarak F9 tuşuna basıyorum. Tenha yerlerde gezerken FPS kaybı oluşmuyor. Kalabalık ortamlara girince FPS değerim 10-20 lere kadar düşüyor. Anlayamadığım bir diğer hususta şu yüklenemeyen bazı kısımlar. Örnek veriyorum karaköy bankacı tarafındaki binaların yanından ne zaman geçsem veya ne zaman menzilime girse yanıp sönermişcesine chunk bozuklukları oluyor. Sadece o kısım da değil daha bir sürü alanda bu şekilde oluyor. Bunu yaşarken de FPS değerim düşüyor ve hatta kritik hata adında hata alıp oyundan düşüyorum. Hole girer girmez kritik hata almamı söylemiyorum bile. Onu da çözmüş değilim. Atılan youtube kanalından o konuyu da inceleyeceğim. Bazı zamanlar ise oyun bir anda buga girermişcesine ekranım bozuluyor. Envanterim, yetenek kısayol yerlerim, kullanıcı bilgileri yer alan sol üst köşedeki karakter penceresi, harita ve kendi karakterimin bulunduğu merkezi alan gibi yerlerde bozukluklar oluşuyor ve oyun donuyor. Kullandığım sistemde donanımsal bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çünkü bu sistem bırakın İKV'yi arkadaşın dediği gibi güncel oyunlarda ultra - yüksek ayarlarda sağlam FPS değeri alan bir sistem. Atılan kanalı tekrardan detaylı olarak inceleyeceğim. Bendeki bu hataların aynısını alan birileri varsa anlatamadığım yerleri anlatırsa ve düzelttiyse nasıl düzelttiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.
Yenikayra->AnyOneStopMe
Kullanıcı avatarı
ejedrogl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ejedrogl »

azade yazdı: 28 Mar 2022 00:53
Equalero yazdı: 23 Mar 2022 12:19
Göster
Hiç bir sorun yok bilgisayarınızda tamamen oyundan kaynaklı bir durum defalarca test ettim

Göster
Dediğin gibi oyuna girer girmez FPS değerim yükselsin diye direkt olarak F9 tuşuna basıyorum. Tenha yerlerde gezerken FPS kaybı oluşmuyor. Kalabalık ortamlara girince FPS değerim 10-20 lere kadar düşüyor. Anlayamadığım bir diğer hususta şu yüklenemeyen bazı kısımlar. Örnek veriyorum karaköy bankacı tarafındaki binaların yanından ne zaman geçsem veya ne zaman menzilime girse yanıp sönermişcesine chunk bozuklukları oluyor. Sadece o kısım da değil daha bir sürü alanda bu şekilde oluyor. Bunu yaşarken de FPS değerim düşüyor ve hatta kritik hata adında hata alıp oyundan düşüyorum. Hole girer girmez kritik hata almamı söylemiyorum bile. Onu da çözmüş değilim. Atılan youtube kanalından o konuyu da inceleyeceğim. Bazı zamanlar ise oyun bir anda buga girermişcesine ekranım bozuluyor. Envanterim, yetenek kısayol yerlerim, kullanıcı bilgileri yer alan sol üst köşedeki karakter penceresi, harita ve kendi karakterimin bulunduğu merkezi alan gibi yerlerde bozukluklar oluşuyor ve oyun donuyor. Kullandığım sistemde donanımsal bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çünkü bu sistem bırakın İKV'yi arkadaşın dediği gibi güncel oyunlarda ultra - yüksek ayarlarda sağlam FPS değeri alan bir sistem. Atılan kanalı tekrardan detaylı olarak inceleyeceğim. Bendeki bu hataların aynısını alan birileri varsa anlatamadığım yerleri anlatırsa ve düzelttiyse nasıl düzelttiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.
Oyun teknoloji düşmanı, Windows xp veya 7 kullanırsanız güzel bir performans alcağınızdan eminim.
Kullanıcı avatarı
Equalero
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1

Mesaj gönderen Equalero »

ejedrogl yazdı: 28 Mar 2022 12:23
azade yazdı: 28 Mar 2022 00:53
Equalero yazdı: 23 Mar 2022 12:19
Göster

Göster
Oyun teknoloji düşmanı, Windows xp veya 7 kullanırsanız güzel bir performans alcağınızdan eminim.
Windows 7de akıyor oyun ama diğer oyunlardan vazgeçip sadece İKV odaklı PC ayarlamam 2 3 sene önceydi artık oyuna girmiyorum bile herşeyden sıkıldım.

Ayrıca oyunun Windows 10 la kalabalık yerlere girince optimazyon sorunu olduğu ne aksini idda eden kesinlikle ....neyse birşey demiyorum 😆😆
Champion Class

KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty

“Genel Etkileşim” sayfasına dön