İstanbul Kıyamet Vakti hakkında

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
movie
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

İstanbul Kıyamet Vakti hakkında

Mesaj gönderen movie »

2-3 sene önce oyunu bırakmış 10 senelik eski bir oyuncu olarak şöyle bir hafızamı tazeleyeyim deyip oyuna hangi eklentiler ne zaman getirilmiş diye baktığımda ilginç bir şey dikkatimi çekti. Şuradan bakabilirsiniz https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0sta ... amet_Vakti
Oyun 2004 yılında hazırlanmaya başlamış 25 aralık 2006'da açık beta ve 1 nisan 2007'de tam sürüme geçti. 25 aralık 2012'ye kadar neredeyse her sene hatta bazen 10-11 ayda bir büyük eklenti paketi ile oyun geliştirildi. ara eklentileri saymıyorum bile. 49 leveller gelene kadar hatta 49'da silah yükseltme gelene kadar sadece plus satın alınabiliyordu ve çoğu oyuncu da plus satın almıyordu. ve yanlış hatırlamıyorsam 6 ağustos 2011 çemberlitaş bölgeleri gelene kadar sadece plus ve silah yükseltmeye para harcanabiliyordu. Yani 2004 yılından 2011 yılına kadar bildiğin adamlar çorba parasına oyunu döndürmüşler :) Ne isim değiştirme var ne sunucu değiştirme var akçe desen zaten yok ne arttırıcılar var ne lonca var. Hiçbir şey yok sadece silah yükseltme ve plus. Ama işin ilginç yani oyunun en verimli zamanı bu zamanlardı oyunla ilgileniyorlardı ve dediğim gibi 10-11 ayda bir genişleme paketi geliyordu. Ardından para kazanabilecekleri birçok şey eklediler ama genişlemeler bıçak gibi kesildi. 2004-2011 hatta 2012 arz ve lodos genişleme paketini de dahil edelim, 2004-2012 arasında kazandıkları paranın 50-100 belki de abartmıyorum 1000 katını 2012'den sonraki dönemde kazanmışlardır ama oyunun genişlemesi açısından baktığımızda ikinci dönemde sadece karaköy genişleme paketi var. Kazandıkları para yetmiyor desem, 2004-2012 arası, günümüze nazaran neredeyse hiç kazanmıyorlardı. Demek ki bizim millet yoklukta mucizeler yaratıyor :)
Everything is about math just math
Kullanıcı avatarı
Equalero
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1

Re: İstanbul Kıyamet Vakti hakkında

Mesaj gönderen Equalero »

Bencede dediklerin baya mantıklı hatta o büyük hol'ün gelişi Kondrit e harcanan paraların hesabı yapılır mı bilmiyorum. Bir yandanda herkesin lonca ve Lp kasma yarışmasını unutmayalım Lp gelmiyor diye Plussuz oyuncu yoktu belki o zaman
Champion Class

KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
BURNOUT
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen BURNOUT »

Tipik 30 yaşında ikv hayranı birisi olarak hayatının güzel dönemlerinde ikv ile yaşamış birisiyim tabiki güncelleme yenilik vs gibi terimleri yok saymayı öğrendim ama bu kopya olayı sebebiyle oyundan tat alamayıp bırakanlardan birisiyim. başlıkta bahsettiğim duygu ise yaklaşık 6 aydır foruma girip girip okuyup çıkıyorum yani belki abartı yada absürt gelebilir ama gerçek anlamda forumdan çıkarken oyunu oynamak isteyipte oynayamamak duygusu insanın boğazına düğüm olup oturuyor. bu herhangi bir bağımlılık yada oyun oynama isteği değil. çok fazla uzatmak istemiyorum. bu oyunun bu hale gelmesinde parmağı olan herkes umarım aynı duyguları hayatlarında sevdikleri birşeye bu kadar yakın olupta en az bu kadar özlem çekerler demekten öteye bir sözde söyleyemiyorum.
Kullanıcı avatarı
4thEspada
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen 4thEspada »

BURNOUT yazdı: 09 Oca 2022 10:21 Tipik 30 yaşında ikv hayranı birisi olarak hayatının güzel dönemlerinde ikv ile yaşamış birisiyim tabiki güncelleme yenilik vs gibi terimleri yok saymayı öğrendim ama bu kopya olayı sebebiyle oyundan tat alamayıp bırakanlardan birisiyim. başlıkta bahsettiğim duygu ise yaklaşık 6 aydır foruma girip girip okuyup çıkıyorum yani belki abartı yada absürt gelebilir ama gerçek anlamda forumdan çıkarken oyunu oynamak isteyipte oynayamamak duygusu insanın boğazına düğüm olup oturuyor. bu herhangi bir bağımlılık yada oyun oynama isteği değil. çok fazla uzatmak istemiyorum. bu oyunun bu hale gelmesinde parmağı olan herkes umarım aynı duyguları hayatlarında sevdikleri birşeye bu kadar yakın olupta en az bu kadar özlem çekerler demekten öteye bir sözde söyleyemiyorum.
hiçbir şey olmaz kanka
Kullanıcı avatarı
campazzo
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen campazzo »

BURNOUT yazdı: 09 Oca 2022 10:21 Tipik 30 yaşında ikv hayranı birisi olarak hayatının güzel dönemlerinde ikv ile yaşamış birisiyim tabiki güncelleme yenilik vs gibi terimleri yok saymayı öğrendim ama bu kopya olayı sebebiyle oyundan tat alamayıp bırakanlardan birisiyim. başlıkta bahsettiğim duygu ise yaklaşık 6 aydır foruma girip girip okuyup çıkıyorum yani belki abartı yada absürt gelebilir ama gerçek anlamda forumdan çıkarken oyunu oynamak isteyipte oynayamamak duygusu insanın boğazına düğüm olup oturuyor. bu herhangi bir bağımlılık yada oyun oynama isteği değil. çok fazla uzatmak istemiyorum. bu oyunun bu hale gelmesinde parmağı olan herkes umarım aynı duyguları hayatlarında sevdikleri birşeye bu kadar yakın olupta en az bu kadar özlem çekerler demekten öteye bir sözde söyleyemiyorum.
adamlar abd'de reis , miami beach'telerdir şuan.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön