Uzatmadan konuya geçmek istiyorum, biliyoruz ki oyunun su an ki temel sorunu kopya. farkettiğim kadarıyla bu kopya sorunu sunucular kalabalık olunca gerçekleşiyor yani aşırı yüklenme olunca.ve oyunda bulunan karakterlerin çoğu afk(away-from-keyboard) durumunda takılıyor. yani adam karakteri oyuna sokuyor maden veya bono kopyasını yapıyor (nasıl yapıldığı konusunu tabi ki söylemeyeceğim) ardından sunucunun geri sarmasını bekliyor 24 saat boyunca. bunun önüne geçebilmek aslında çok basit. oyunda iken yarım saat yada bir saat boyunca hiç bir hareket veya aktivitesi olmayan oyuncunun oyundan bağlantısının koparılması.Zaten bu kadar süre afk kalan bir oyuncu bir etkinliğe dahil değildir ve oyunda durmasının da anlamı yoktur.Tekrar aktif olduğu zaman oyuna yeniden girebilir. En azından kopya sorunu çözülene kadar böyle bir önlem alınabilir.Bir gün 24 saat olduguna göre kopya için oyuna coklu karakter sokan şahıslar bir süre sonra bıkacaktır diye düşünüyorum.
Sizlerinde görüş ve önerileriniz var ise bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
[ÖNERİ] KOPYA İLE MÜCADELE
Re: [ÖNERİ] KOPYA İLE MÜCADELE
İdam kimlere uygulanır: cinayet, casusluk, vatana ihanet, insan kaçakçılığı vb. Ama birini ölmesi haksız yere bu suçlarla iftira atıp idama sürüklenmesi durumunu kim düşünecek? Oyunda bölge kanalınca yüzlerce kin nefret söylemleri oluyor oyuncuların birbirlerine karşı. Hatta tanımadığım birisi bile gelip oyununu zehir edebiliyor senin, boss kaçırarak vs. Hatta 2-3 kere klan savaşında kesersen birisini seni tehdit etmeye başlıyor "seni şikayet edecem üstündekiler kesin kopya madenle üretilmiştir ceza versinler" diye. Yönetim diyor ki neyin koya olup olmadığı kayıtlı görüyoruz diye. Hadi diyelim gerçekten kendi kazandığın parayla malzeme aldın ama aldığın kopya ki zaten oyundaki materyallerin yüzde 90'ı kopya bence. Şimdi ne olacak? Geçin bunları, şu an kimseyi suçlayamazsınız. Oynayan kişinin acil işi çıkıvermiştir oyunu bırakıvermiştir aniden bunu nasıl anlayacaksın? Sırf afk diye banlanıyor oyuncular.
eminönü sunucusunda oynarken zamanında agahın orda iç içe geçmiş 50-100 karakter görmüştüm 2 sefer denk geldim 2'sinde de oyun geri sardı bununyazdığımda da cahiller güldü. Bu şekilde geri sarmalarını bekliyorlar ama giden gitmiş kalan kalmış be kardeşim. Atı alan üsküdarı geçmiş bu halde oyuna hiçbir şekilde bir şey olmaz. Oyunun kapanıp revamplanmış şekilde yeniden açılması gerekiyor aksi halde kimse oynamaz. Ticaret için oynayanlar oynar.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
- Equalero
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1
Merhaba:Humanity yazdı: ↑06 Eki 2021 01:34 Uzatmadan konuya geçmek istiyorum, biliyoruz ki oyunun su an ki temel sorunu kopya. farkettiğim kadarıyla bu kopya sorunu sunucular kalabalık olunca gerçekleşiyor yani aşırı yüklenme olunca.ve oyunda bulunan karakterlerin çoğu afk(away-from-keyboard) durumunda takılıyor. yani adam karakteri oyuna sokuyor maden veya bono kopyasını yapıyor (nasıl yapıldığı konusunu tabi ki söylemeyeceğim) ardından sunucunun geri sarmasını bekliyor 24 saat boyunca. bunun önüne geçebilmek aslında çok basit. oyunda iken yarım saat yada bir saat boyunca hiç bir hareket veya aktivitesi olmayan oyuncunun oyundan bağlantısının koparılması.Zaten bu kadar süre afk kalan bir oyuncu bir etkinliğe dahil değildir ve oyunda durmasının da anlamı yoktur.Tekrar aktif olduğu zaman oyuna yeniden girebilir. En azından kopya sorunu çözülene kadar böyle bir önlem alınabilir.Bir gün 24 saat olduguna göre kopya için oyuna coklu karakter sokan şahıslar bir süre sonra bıkacaktır diye düşünüyorum.
Sizlerinde görüş ve önerileriniz var ise bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Afk(away-from-keyboard) modunda kalan birisini oyundan kastten düşürmek etik değil bence saçmalığın daniskası olarak görüyorum böyle bir şeyi 24 saat istediğin yerde kalabilirsin.
Ayrıca oyun sunucusu çökmesi hiç beklenmedik zamanlarda oluyor tamam dolu iken daha çok çöküyor ama sabahın 8 inde tenha ikende veya gece 04.30 da da çöktüğü oluyor tamamen öngörülemez bişey bence
Champion Class
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
-
- Acemi Savaşçı
Söyleyeceğim şey geçici bir çözüm olacak şahsen yeni bir sunucu açılması ve karakter aktarımının o sunucu için yasaklanması kısmen de olsa oyunun sıfırlanmış haliyle aynı olacaktır. Peki orada da kopyalama olmayacak mı kardeşim diye soracak olursanız onu da şöyle en aza indirgemek mümkün hemen açıklamak istiyorum. Sunucuda belirli bir oyuncu sayısı artık maden alma satma aşamasına geldiğinde fiyatlar konusunda ortak bir uzlaşı sağlanması şart ne gibi derseniz de şöyle demek istiyorum. Menekşe elmas 35m ise 10mden satanı da 45mden satanı da es geçmeniz gerek biliyorum çok zor ve piyasanın bastırılması söz konusu fakat tek çözüm bu.
Oyuna ek paket, sıfırlama ya da ekstra bir geliştirme gelmesi söz konusu değil çünkü oyun şu haliyle bile ittire kaktıra devam ettiriliyor. Belki küçük bir ihtimalle oyundaki temel birkaç problemin çözülmesi adına ufak bir ekip oluşturulabilir ancak yine de ek paket ve sıfırlama gibi şeylerin söz konusu olması mümkün değil. Oyun kurumsal bir şirketin elinde kıyıda köşede bırakılmış halde duruyor.
Eski hali hazırda olan sunucularda verimli bir oynanış deneyimi bekleyenler böyle bir şey asla mümkün olmayacak bu yüzden defalarca bunları dile getirmek hiçbir fayda sağlamayacaktır. Yapılabilecek şeyler siz oyuncular tarafından yapılsın buna ne dersiniz? Mesela piyasayı normale indirmek kopyalanmış ürünlerin imhası sizin de elinizde olan bir şey madem yönetim size destek sağlayamıyor bunu siz yapın yapmayanı da boş yere insanları oyunda dışlamak yerine bu harekete katılmayan insanları dışlayın. Yapmayın ticaret yapmayın grup etkinlikleri şüpheli gördüğünüz oyuncularla takılmayın oynamayın. Düzeni bozan her kimse onunla oynamayın. Hoş olmayan bir düzenin getirdiği düzensizliği yeni hoş olan bir düzenle değiştirin. Çünkü sızlanmalar hiçbir fayda sağlamaz.
Bu dediklerimin hepsi fikir ve düşüncedir katılıp katılmamanız size kalmış ancak oyundaki bazı kişiler gibi mecazi anlamda asarımlı keserimli konuşmalarınız bana sökmez.
İLK KURAL SAYGI SONRASI HOŞGÖRÜ.
Oyuna ek paket, sıfırlama ya da ekstra bir geliştirme gelmesi söz konusu değil çünkü oyun şu haliyle bile ittire kaktıra devam ettiriliyor. Belki küçük bir ihtimalle oyundaki temel birkaç problemin çözülmesi adına ufak bir ekip oluşturulabilir ancak yine de ek paket ve sıfırlama gibi şeylerin söz konusu olması mümkün değil. Oyun kurumsal bir şirketin elinde kıyıda köşede bırakılmış halde duruyor.
Eski hali hazırda olan sunucularda verimli bir oynanış deneyimi bekleyenler böyle bir şey asla mümkün olmayacak bu yüzden defalarca bunları dile getirmek hiçbir fayda sağlamayacaktır. Yapılabilecek şeyler siz oyuncular tarafından yapılsın buna ne dersiniz? Mesela piyasayı normale indirmek kopyalanmış ürünlerin imhası sizin de elinizde olan bir şey madem yönetim size destek sağlayamıyor bunu siz yapın yapmayanı da boş yere insanları oyunda dışlamak yerine bu harekete katılmayan insanları dışlayın. Yapmayın ticaret yapmayın grup etkinlikleri şüpheli gördüğünüz oyuncularla takılmayın oynamayın. Düzeni bozan her kimse onunla oynamayın. Hoş olmayan bir düzenin getirdiği düzensizliği yeni hoş olan bir düzenle değiştirin. Çünkü sızlanmalar hiçbir fayda sağlamaz.
Bu dediklerimin hepsi fikir ve düşüncedir katılıp katılmamanız size kalmış ancak oyundaki bazı kişiler gibi mecazi anlamda asarımlı keserimli konuşmalarınız bana sökmez.
- Equalero
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1
Hocam senin dediğinde aşırı mantıksız ya:HufflePuffx yazdı: ↑06 Eki 2021 13:18 Söyleyeceğim şey geçici bir çözüm olacak şahsen yeni bir sunucu açılması ve karakter aktarımının o sunucu için yasaklanması kısmen de olsa oyunun sıfırlanmış haliyle aynı olacaktır. Peki orada da kopyalama olmayacak mı kardeşim diye soracak olursanız onu da şöyle en aza indirgemek mümkün hemen açıklamak istiyorum. Sunucuda belirli bir oyuncu sayısı artık maden alma satma aşamasına geldiğinde fiyatlar konusunda ortak bir uzlaşı sağlanması şart ne gibi derseniz de şöyle demek istiyorum. Menekşe elmas 35m ise 10mden satanı da 45mden satanı da es geçmeniz gerek biliyorum çok zor ve piyasanın bastırılması söz konusu fakat tek çözüm bu.
Bu dediklerimin hepsi fikir ve düşüncedir katılıp katılmamanız size kalmış ancak oyundaki bazı kişiler gibi mecazi anlamda asarımlı keserimli konuşmalarınız bana sökmez.İLK KURAL SAYGI SONRASI HOŞGÖRÜ.
Öncelikle yeni bir sunucu açılsa transfer olmayan gelecek kişi sayısı o sunucunun masraflarını karşılamaz ayrıca ordada kavga olacak hırsızlık olacak boss kaçırma olacak açık bir oyun bölgesinde kimse kimsenin konutunu dinlemek zorunda değil ki veya gün gelecek orada çökecek al sana yeni sunucuda kopya ortak fiyat Fikri tamamen saçma serbest piyasa istediğiniz fiyattan alışveriş yapabilirsiniz.
Öyle bir mantık olmuş olsa Eminönü de herkes beni dinlesin ozaman madene dokunmasın hortlaga kimse gelmesin madenleri hortlaklari sürekli ben keseyim ozaman veya senin düşürdüğün takı setinin fiyatını ben belirleyem Ensari Altuncu kolye 10 t ortak piyasa Fikri sat ozaman bana böyle bir mantık var mı yani ?
Champion Class
Artık kopya ile mücadele etsen ne olur. İş işten çoktan geçti.
+ Katılıyorum
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
Arkadaşlar burada anlatmaya çalıştığım şey afk kalan oyuncuların ban yemesi değil. Oyundan atılması. Bilgisayar başına tekrar geçtiğinde oyuna girmesi 30 saniye zaten. Bazen alışverişlerinizde bazen aktarimlarimizda ister istemez kopya oluyor saatlerce oyunda kalıyoruz. Biliyoruz ki oyunun kurallarını hiçe sayanlar kadar namusuyla oynayıp mağdur olanlarda var bende bunlardan biriyim sebepsiz yere bir çok defa bonolarim silindi. Ben alışverişi bol yapan biriyim. Ve açıkçası artık ban yememeyi öğrendim ve niyetim artniyet olsa böyle bir öneride bulunmam yoluma bakarım. Ben hiçbir zaman kopya yapmadım. Ama bir çok defa ban yedim emeklerimde sağolsun saygıdeğer yöneticiler tarafindan silindi.cogu kez sıfırdan başladım. 2007den beri bu oyunu bazı gerekçelerle okul iş vb bıraktım tekrar başladım. Bu oyun hepimizin. Ben birşeylerin üstesinden gelmek için böyle paylaşımlar yapıyorum. Benim önerilerim saçma olabilir . Bunun için yazı sonlarına daha iyi önerileriniz varsa yorum yapın diye cümle ekliyorum. Oyunda yarım saat bir saat hiç bir aktivitesi olmadan duran adamın oyunda durmasinada gerek yok. Oyundan düşer. PC başına geçtiği zaman tekrar oyuna girer. Bunu anlamayacak birşey yok. Oyunda suçlular kadar sucsuzlarda çok çekti.alisveris yaparken maden bono ayırmaya korkar hale geldik acaba ben yermiyiz diye. 2 dakikada bir esc atmaktan bıktım. Oyundaki nicklerim Iambad büyücü, Sakaryavefox Savaşçı. Beni tanıyanlar tanır. Lütfen bu oyun bizim için hatıralar barındırıyor.el ele verip yönetime bir şekilde ne istediğimizi göstermemiz gerej
- Parlementxx
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Karaköy
- Discord: parlooo.