İKV KÜFÜR EDENİ DAVA ETMEK

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
EminonuKasifi
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü

İKV KÜFÜR EDENİ DAVA ETMEK

Mesaj gönderen EminonuKasifi »

Öncelikle Merhaba,
Eminönü sunucusunda sürekli millete iftira atan ve küfür eden bir karakter ( şahıs) hakkında bu konuyu açmak istedim.
Oyuncu karakter adı bilmiyorum İKV kurallarına aykırı mıdır ama ismi [Düzenlendi]
Benim şahsıma aileme,kişiliğime iftira ve hakaret etmiştir.
Hatta yetmeyip, 5500 akçe çaldığımı benim hırsız olduğumu söylemiştir.
Akçe alım satım olayları İKV sözleşmesine ve telif kurallarına zaten aykırıdır öyle bir şey yapmadım, elinde kanıt delil yok,olamaz da.

Benim sorum şu bu kişiyi Yasal Yollardan mahkeme kararıyla dava edebilir miyim ?
Türk Telekom buna ne gibi bir destek sağlar.
Bilgisi olan ve daha önce böyle bir olay yaşamış olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Mahkeme ücreti,avukat masrafları benim için önemli değil,şahsım karakterim ve ailem paradan değerlidir.

Şimdiden teşekkürler.
En son Volfied tarafından 22 May 2021 15:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Karakter adı kaldırılmıştır.
Resim
Kullanıcı avatarı
IKVFATALITY
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Game Of Karaköy

Re: İKV KÜFÜR EDENİ DAVA ETMEK

Mesaj gönderen IKVFATALITY »

Uygun bir dilekçe yazarak size en yakın savcılığa gidin, şikayette bulunun. Savcılık zaten ilgili makama yazı gönderdiğinde kişinin her türlü bilgisini paylaşmak zorunda kalacaklardır. Süreç oldukça basit.

İnternette örnek dilekçeler mevcut. Şikayetinizi açık bir şekilde , tane tane yazın. Gerisi gelir zaten.
Eminönü: onix - onixx - oonix
Kullanıcı avatarı
ikizler92
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen ikizler92 »

kanunen sana hakaret ve küfür edene dava açabilirsin sanal ortamda olsa bile sonucunda o kişi tazminat ödemek zorunda kalabilir. Ancak bunu önermem ülkemizde yargı süreci inanılmaz ötesi ağır işliyor sen yediğin küfürleri çoktan unutmuşsun aradan yıllar yıllaar geçmiş dava hala sürüyor yok bilir kişi yok hakim hastalandı gelmedi avukatınla uğraş onla uğraş bunla uğraş derken günler haftalar haftalar ayları ayları yıllar yıllar asırları deviriyor. Benim bi tane açtığım işe iade davası elimde beni haklı gösteren 10 larca delil ve şahit olmasına rağmen 7 yıl sürdü. Başka alacaklı tanıdıklarımın miras davalarının 13 14 sene sürdüğüne şahidim :grimacing: sen aylarca yıllarca uğraşacan en son ne olacak biliyormusun ? sana küfür eden şahısa ulaşılamayacak hoopp takipsizlik yıllarca ödediğin yargı ve avukat giderleride üstüne kalacak.
Bu ülkede dava açmak en son ama en sooon tercihiniz olsun yargı sistemi ölmüş çünkü keşke böyle olmasaydı ama öyle maalesef
tmertpal5
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen tmertpal5 »

Bir avukata danışıp ondan bilgi alman daha iyi olur ama benim bildiğim kadarıyla, küfür edilen kişinin kimliği belli değil ise dava açsan bile kazanamazsın. Yani oyundaki karakterinin nicki senin adın ve soyadın olmalı aksi halde olmaz. "abc123" nickli bi adama küfür etmekle "hasan hüseyin" nickli bi adama küfür etmek arasında fark var. Ama dediğim gibi tam emin değilim, bu konuda kararlı isen yaklaşık 300tl verip bi avukata danışabilirsin.
Thread
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen Thread »

bildiğim kadarıyla şöyle mesela senin nickin xxASDxx gibi bir şey olsun. Sana küfür eden adam senin şahsiyetine olarak değerlendirilmiyor. Mesela Nerull tüm topluluk tarafından tanınan adı soyadı bilinen birisi ayni küfür ona edilse Nihat abinin açacağı davada başarılı olur. Ama sen noname birisin. Adam dese ki ben tanımıyordum tanısam böyle şeyler demezdim adamı haklı gösteriyorlar. Yapacak bir şey yok. Önerim eğer böylesi küfürleri kaldıramıyorsan ya susturman ya da oyunları bırakmandır.
Kullanıcı avatarı
Noter
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Noter »

hakaret davaları hızlı sonuçlanıyor umutsuz olma.
oyundaki logları belirli bi süre saklamak zorundalar.
sen xyz olarak hangi tarihte hangi ip den girdin bunlar görünüyor ve karşı tarafında aynı şekilde.
elindeki deliller ile git davanı aç .
masraflar dava sonucunda karşı tarafça ödeniyor.
Kullanıcı avatarı
ApolloBrown
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen ApolloBrown »

En mantıklısı böyle insanların yanından hiç geçmemek. Bir şekilde bulaştıysa da anında yasaklamak. Zaten herhangi bir dönüt alamayınca da peşini bırakacak. Kısacası senin verdiğin tepkiler adamın motivasyonu olmuş aslında. Mahkeme için birazcık elin kolun uzun değilse 6 aydan önce sonuç alman mümkün değil. Hele de şu pandemi şartlarında.
BOLDTIME
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen BOLDTIME »

Öncelikli olarak önemli olan elinizde var olan delilleri kanıtlayabilmek, kimse iftiradan veya küfürden ceza almaz fakat olay tehdit etmek veya kişinin hür haklarını engellemeye kadar gidiyorsa, sağlam bir ceza avukatına vekalet verirsiniz, oyun içerisinde edinmiş olduğunuz deliller ile birlikte savcılığa başvurursunuz. Fakat dediğim gibi sanal bir ortam siz elinizdeki delilleri ne kadar sağlam tutarsanız karşınızdaki kullanıcıya karşı eliniz sağlam olur. Şimdi insanlar şöyle yorumluyor ya beni nerden bulacaklar, oyuna kayıt olurken sizden bütün bilgilerinizi istiyor, hadi diyelim onlarda yok, kayıtlı olduğunuz telefon veya mail adresinden kolaylıkla bulunabilirsiniz. Onun için kimseyi sanal ortam için ağır ithamlar altında bırakacak iftira ve tehditlerde bulunmayın. Tabi oyunda uzun süre size karşı bu tehditlerin devam etmesi sizin oyuncuyu şikayet etmenize rağmen ceza almamasıda oyunun eksikliği olarak değerlendirilir. Oyun içerisinde size karşı refah bir ortamı sağlamak zorundadır. Kullanıcıyı yasaklamak çözüm olamayacağı gibi kullancının aynı eyleme devam edeceği için bu eylem göz ardı edilemez.
Kullanıcı avatarı
murderlife43
İskele Babası
İskele Babası
Discord: murderking43

Mesaj gönderen murderlife43 »

Daha önce bununla ilgili duyuruda bulundum ve kazandım. Benim bir artım karşının telefonda küfür etmesi oldu. Adliyeye gidip nöbetçi savcı ile konuşarak delillerin bir çıktısını alarak sunarsan gerekli adımların devamı geliyor
Kullanıcı avatarı
Kafkasbey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Legend Of TayFa

Mesaj gönderen Kafkasbey »

Dava ettiğinde önleyici tedbir olarak karakteri ve hesabı silmemesi ve adli süreci aksatmaması için savcıdan hesabını bloke kararı çıkarmasını talep edebilirsin. Bildiğim kadarıyla zaten yönetimin adli süreci olan hesaplar ile ilgili bloke kararı alması gerekmekte, böylece sonuçlar açısından ilk adımı da en hızlı şekilde atmış olursun.
xxXXTaYFaLaRXXxx
Göster
KaFKaSBeYy

AşKTaveSaVaŞTA

Tayfaxhekimbaşı

Kod: Tümünü seç

LEGEND OF TAYFA WEB SAYFASI

“Genel Etkileşim” sayfasına dön